BT Rehber Öğretmenliği Görevlendirmesi Tek Başlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hacker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Hacker

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://eogrenim.meb.gov.tr/SiteAssets/S ... Gorevi.pdf

yukarıdaki yazının son paragrafını okuyunuz ve BT Rehber öğretmenin görevinden dolayı alacağı ücretin ödeneceği maddedeki yani aşağıdaki ifadeyi iyi okuyunuz.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

MADDE 16-
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

kırmızı ifadeye dikkat. görevlendirilecek persaonelin adı soyadı unvanı görev mahiyeti ve süresi diyor.

en üstteki BT Rehber öğretmen görev yazısında da herşeyi açık ve net yazmış. ders porgramı hazırla eğitim öğretim süresi içerisinde Bt rehber öğretmenini eğitim öğretim süresi içerisinde çalıştır diyor.

burada herşeyi yazmış anlaşılmayacak bir ifade yok. adam öğretmeni şu saattlerde çalıştır diye sınırlandırmamış. öğretmeni haftalık ders programı dahilinde ihtiyacın oldugu zamanlarda çalıştır demiş ki bu zaten 30 saat dersmiş gibi düşün demek. diğer türlü olsaydı zaten ders programı hazırla ve programda belirt demezdi. Okulun eğitim öğretime açık olduğu süre boyunca çalıştır derdi. Böyle demeyip program hazırla diyerek adalet saglanmış ve tüm BT rehber öğretmenleri aynı sürede(haftalık 30 saat) eşit bir şekilde çalıştırılması saglanmış oluyor. Zaten bu sebeptendir ki ikili öğretim yapan okullara da 2. öğretmen görevlendirilmesinin yolu açılmış.

Gereksiz 8li 5 li başlıklar açıp kafa karıştırmaya gerek yok. 8 li 5 li başlıkları siliyorum ve konuyu bu başlık altında değerlendirelim. sizlerden ricam sizde benim anladıgım gibi anlamaya ve anlatmaya çalışın. dogru ve adaletli olan da budur zaten.
daha net anlaşılması için ekte örnek ders programı koyuyorum.

Ekli dosyalar

aynen öyle hocam, formatör öğretmen ifadesinin de rehber öğretmen olarak değiştirilmesinin bir anlamı olmalı, hepsi aynı yere çıkar aklın yolu bir.

Hocam bu madde açık zaten ama bizim arkadaşlar afedersiniz angarya iş yapıp saat 5e kadar çalışmaya alıştığı için kendini boşlukta hissediyor :P

Hocam çok yerinde bir başlık olmuş ..
Evhamlı arkadaşlar - kötümser senaryolarla ortaya olmadık şeyler atabiliyorlar. Sonra 1-2 kişi sabahtan akşama okulda kalınca - kalmayan bizler " aykırı duruma "düşüyoruz.
Açık açık söylenmiş yazıda - anlamıyorsanız da ortaya bişeyler atıp durmayın - illa eski sistemde okulda kalmak istiyorsanız da keyfiniz bilir - sizlere müstehak diyorum.

arkadaşlar daha önceki formatörlük görevlendirmelerimizde aldığımız ek ders farklı bir maddeye göre miydi?

Soru 1 - Şimdi eski görevlendirmeye göre idareciler gibi bizimde ek dersimiz günlük hesaplanıyordu, dolayısıyla 2 gün rapor alırsan sadece o 2 günlük ek dersin kesiliyordu. Şimdi yeni yazıyla bizede diğer öğretmenler gibi elimize 30 saatlik program çizelgesi verileceğine göre ek dersimizde öğretmenler gibi mi hesaplanacak?

Soru-2 : Eski görevlendirme esaslarına göre sorumlu olduğumuz müdür yardımcısının mesai saatlerine uyduğumuz için öğretmenlere tatil olupta idarecilere tatil olmayan günlerde bizde idareci gibi çalışacak mıyız, öğretmen gibi tatil mi yapacağız? (Mesela 20 Mayıs)

eline koluna sağlık sil hocam hayırlı olsun 8.30 14.30 çakma formatörler felaket tellalığı yapıyor

değişen tek şey isim. ha formatör ha bt rehberi. kadro yok ders yok. hatta eskiden formatör öğretmeni idik şimdi ise bt rehber görevlisi olduk. :?

@KöfteHoRr hocam aynen öğretmen gibi değerlendirileceksin.

Meslek liselerindeki lab şeflerine verilen görev gibi düşün tek fark eml deki lab şefinin görevi 6 saattir burada ise 30- girdiğin ders sayısıdır. bundan dolayı zaten sınıf öğretmeni görevldiremezsin diye yazmış. aslında oradaki sınıf öğretmeni ifadesi yerine haftada maaş karşılığı haricinde derse giren öğretmenler görevlendirilemez veya haftada 20 saatten fazla derse giren öğretmenler görevlendirilemez veya haftada en az 10 saat BT rehberliği görevi yapabilecek durumdaki öğretmenler görevlendirilir gibi bir ifade kullansa idi daha net olurdu ama buda çok karısık bir ifade değil.

Soru 1 - Şimdi eski görevlendirmeye göre idareciler gibi bizimde ek dersimiz günlük hesaplanıyordu, dolayısıyla 2 gün rapor alırsan sadece o 2 günlük ek dersin kesiliyordu. Şimdi yeni yazıyla bizede diğer öğretmenler gibi elimize 30 saatlik program çizelgesi verileceğine göre ek dersimizde öğretmenler gibi mi hesaplanacak?

Soru-2 : Eski görevlendirme esaslarına göre sorumlu olduğumuz müdür yardımcısının mesai saatlerine uyduğumıca uz için öğretmenlere tatil olupta idarecilere tatil olmayan günlerde bizde idareci gibi çalışacak mıyız, öğretmen gibi tatil mi yapacağız? (Mesela 20 Mayıs)

sorular güzel.

Ayrıca Hacker hocam güzel anlatmış diyerek ekliyorum: bu durumda illerdeki sorumlu arkadaşların da bu yazıya yorumlarının ve buna dayanarak okullara göndereceği yazıların önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

MEB SONUNDA SORUNUN BİRİNİ GÖRDÜ VE ÇÖZDÜ

Günde en az 8 saat mesaiden (8*60/40=12 ders saati haftada 60 saatten) haftada 30 ders saatine bir düzenleme yapmış olamaz, bize böyle bir iyilik yapmış olamaz gibi yorumladı bazı arkadaşlar.

Yazıyı tekrar tekrar kaç kez okudum bilemiyorum. BAKANLIK İLK KEZ BİZDEN YANA BİR DÜZENLEME YAPTI. İLK KEZ BİZE ÇALIŞTI :D Tabiiki illerin de bunu böyle yorumlaması gerekir :!:

Sıra şimdi normda...

turab05' Alıntı:
değişen tek şey isim. ha formatör ha bt rehberi. kadro yok ders yok. hatta eskiden formatör öğretmeni idik şimdi ise bt rehber görevlisi olduk. :?
Değişenler;
1- Eskiden çoğu il yaz tatilinde zorla çalıştırıyordu, artık çalıştıramayacak.
2- Eskiden 15 saatten fazla derse girilmiyordu, dolayısıyla da 15 saat ders seçilirse okulda normdaydın, 14 saat ders varsa norm fazlası olurdun. Çünkü kimse 15 saatten fazla ders seçmiyordu zaten nerden öğretmen bulacam sen girmeyeceksen diye. Şimdi 25 saat ders varsa bile formatör olursan sadece kalan 5 saat formatörlük yaparsın.
3- Eskiden 8-5 çalışırdın, şimdi 30 saat
4- Eskiden bütün görev maddelerinin ucu açıktı, şimdi 13 tane örevin var ve ez çok belli ne olduğu
5- Eskiden tenefüslerde bile bt sınıfını açık tutacaktın, idare isterse haftasonu ya da akşamları gel aç sınıfı diyebiliyordu, artık böyle bir görevin yok.
.
.
.
bir çırıda aklıma gelenler.

Şimdi Türkiye genelinde var olan formatörlük görevlendirmeleri geçerliliğini yitirmiş mi oluyor bu haber sayesinde?? Eğerki BT Rehber Öğretmeni sıfatını koydularsa iyi gelişmeler hissediyorum bizlerle ilgili.. nihayet birileri sesimizi duymuş olmalıki ve önemimiz anlaşıldıki yeni yeni gelişmeler duyuyoruz.. şu an sitede var olan herkes oldukça heyecanlı gördüğüm kadarıyla.. :)))

Hacker' Alıntı:

Meslek liselerindeki lab şeflerine verilen görev gibi düşün tek fark eml deki lab şefinin görevi 6 saattir burada ise 30- girdiğin ders sayısıdır. bundan dolayı zaten sınıf öğretmeni görevldiremezsin diye yazmış. aslında oradaki sınıf öğretmeni ifadesi yerine haftada maaş karşılığı haricinde derse giren öğretmenler görevlendirilemez veya haftada 20 saatten fazla derse giren öğretmenler görevlendirilemez veya haftada en az 10 saat BT rehberliği görevi yapabilecek durumdaki öğretmenler görevlendirilir gibi bir ifade kullansa idi daha net olurdu ama buda çok karısık bir ifade değil.
Peki buna göre diyelim 2 gün rapor aldık ve programda da 7+7 14 saat görevimiz var. Geri kalan 3 gün çalışınca 2 saat ek dersimiz mi olacak o hafta?

Formatörlük ve gerekli/gereksiz angaryaları öldü!. Yaşasın yeni kral BTR!!! :puhaha: :puhaha:

traxx26' Alıntı:
Şimdi Türkiye genelinde var olan formatörlük görevlendirmeleri geçerliliğini yitirmiş mi oluyor bu haber sayesinde?? Eğerki BT Rehber Öğretmeni sıfatını koydularsa iyi gelişmeler hissediyorum bizlerle ilgili.. nihayet birileri sesimizi duymuş olmalıki ve önemimiz anlaşıldıki yeni yeni gelişmeler duyuyoruz.. şu an sitede var olan herkes oldukça heyecanlı gördüğüm kadarıyla.. :)))
Hocam bana kalırsa bakanlığın 2 yıldır "çalışma devam ediyor" dediği konuyla bu yazının aslında hiçbir bağlantısı yok. Bu yazı son 1 ayda düşünülmüş ve hazırlanmış acil ihtiyaçtan kaynaklanan bir yazı. O yüzden şu anda geçici çözümler sunuyor ama kalıcı bir çözüm asla değil tabiki.

4+4+4 sisteminde ortaokullarda günlük 6 saat ders yok artık. eğitim-öğretim süresi 8 saate kadar çıkabiliyor, o zaman müdür ders saatini 30 saat gibi düşünmeyebilir, 36 saat da düşünebilir, yaptığıız örnek programda sabah saatlerini neye göre boşalttınız, o saatlerde eğitim-öğretim devam etmiyor mu? programda günlük 8 saat derse göre ayarlanır olur biter, hele ki 2li eğitim yapan okullar daha kötü. bence yine idarenin insafına bırakılmışız.

yesimim2000' Alıntı:
Formatörlük ve gerekli/gereksiz angaryaları öldü!. Yaşasın yeni kral BTR!!! :puhaha: :puhaha:
BTR :puhaha:

Ekli dosyalar

• BTR.gif
    BTR.gif
    68.9 KB · Görüntüleme: 780
hyurdakul' Alıntı:
İşin temelinde Fatih Projesi var.Kendi okulumuz proje kapsamına girmeden bilişimciler rahat etmez...
bi iki seneye tüm okulların fatih kapsamına geçeceği söyleniyor, en azından okulumuz şu anda fatih kapsamında olmasa da geleceğe dair umudumuz var artık.

mriza' Alıntı:
4+4+4 sisteminde ortaokullarda günlük 6 saat ders yok artık. eğitim-öğretim süresi 8 saate kadar çıkabiliyor, o zaman müdür ders saatini 30 saat gibi düşünmeyebilir, 36 saat da düşünebilir, yaptığıız örnek programda sabah saatlerini neye göre boşalttınız, o saatlerde eğitim-öğretim devam etmiyor mu? programda günlük 8 saat derse göre ayarlanır olur biter, hele ki 2li eğitim yapan okullar daha kötü. bence yine idarenin insafına bırakılmışız.
hocam program 8 saate göre nasıl yapılacak çok merak ettim. Programında ne yazıyorsa onun ücretini alırsın. 5*8=40 saat yazarsa programını 11 saatlik ücretini müdür cebinden mi ödeyecek?

feto23' Alıntı:
hyurdakul' Alıntı:
İşin temelinde Fatih Projesi var.Kendi okulumuz proje kapsamına girmeden bilişimciler rahat etmez...
bi iki seneye tüm okulların fatih kapsamına geçeceği söyleniyor, en azından okulumuz şu anda fatih kapsamında olmasa da geleceğe dair umudumuz var artık.

dolayısıyla tüm okullara bilişim teknolojileri rehber öğretmeni gerekecek..

hocam o bu değil zaten bize 30 saatlik ders programı da verseler iş oldu mu yine onlarca saat kaldığımız olur,
websitesi vb işleri okulda idarenin ıvırzıvırdan fırsat bulup yapamıyorduk bir de eve iş getiriyorduk
Yeterki okulda işimiz olmadığında (30 ders saatinden sonra) tıpkı diğer öğretmenler gibi çıkalım okuldan,
5 mesaisini beklerken şu işim var yarım saat erken çıkmalıyım diye idareye açıklama yapmayalım yüzgöz olmayalım değil mi?

KöfteHoRr' Alıntı:
mriza' Alıntı:
hocam program 8 saate göre nasıl yapılacak çok merak ettim. Programında ne yazıyorsa onun ücretini alırsın. 5*8=40 saat yazarsa programını 11 saatlik ücretini müdür cebinden mi ödeyecek?

hocam programda ne yazıyorsa onun ücretini alırsın diye bir şey anlamadım ben, eğitim öğretim saatleri içerisinde ders programı hazırlarsın, öğretmende 18 saat ek ders alır diye anladım, 1 btr dersine 1 ek ders diye birşey anladıysanız bilmiyorum ben onu çıkartamadım o yazıdan. demekki müdür olsam çok çekermiş elimden bt rehber öğretmeni :)

mriza' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
mriza' Alıntı:

hocam programda ne yazıyorsa onun ücretini alırsın diye bir şey anlamadım ben, eğitim öğretim saatleri içerisinde ders programı hazırlarsın, öğretmende 18 saat ek ders alır diye anladım, 1 btr dersine 1 ek ders diye birşey anladıysanız bilmiyorum ben onu çıkartamadım o yazıdan. demekki müdür olsam çok çekermiş elimden bt rehber öğretmeni :)
Hocam haftalık ders çizelgesi demek senin haftada kaç saat derse girdiğini ve dolayısıylada kaç saat ek ders alacağını gösterir. Mesela meslek liselerinde alan şefleri için 6 ya da 8 saat programda "bakım onarım" diye yazar ve o kadar ek ders alır. Tek farkı bizde bakım onarım yazmayacak bt rehberliği yzacak.

KöfteHoRr' Alıntı:
Hacker' Alıntı:

Peki buna göre diyelim 2 gün rapor aldık ve programda da 7+7 14 saat görevimiz var. Geri kalan 3 gün çalışınca 2 saat ek dersimiz mi olacak o hafta?
BİTİRİM gibi bişey oldu :mrgreen:

neyse uykum geldi. şimdi sabah uyanamam falan. müdür demesin yazı çıtı bi tarafların şişti diye :D

Geri