BT Rehber Öğretmenlik Kursu::ŞAKA GİBİ

Kodla Büyü
daha önce rehber ve zihinsel engelliler öğretmenleri açılan kurslarla başka branşlardan alım yaptı onlar mahkemeye verdiler ve kazandılar...bizde imza kampanyası sendika-dernek aracılığı ile başvuru yapmalıyız....bu şekilde bir saçmalık olmaz savunulacak bir tarafıda yoktur..biri bi imza kampanyası başlatabilirmi benim net müsait değil....hatta bunu haber yapalım...
 
habibocak' Alıntı:
İster Bilişimci olsun isterse başka branştan olsun BTR olan okul ile olmayan okul arasında gerçekten çok farklılık oluyor. Bizde okul ziyaretlerimizde bunu gözlemliyoruz.

çok haklısınız hocam bu tahtaların başına bi insan lazım başka türlü olmaz.
çünkü btr olmadığında hem öğretmenler kullanmaya çekiniyor hem de okul vestele boşuna paralar veriyor
yanlış bilmiyorsam tahta kurulumu 40 tl
35 tahta var sene içinde hepsi 1 defa arıza verse ki bu iyimser bir yaklaşım 35*40=1400 tl boşa gitti
btr olmadığında arızada fazla olmuyor çünkü dokunan olmuyor:)
 
karinca_52' Alıntı:
hala demek istediklerimi anlayamadınız ya neyse .... Siz bilirsiniz....
mesele hak meselesi. nasip meselesi. btr bilişim teknolojileri öğretmenlerinin nasibidir. atanamayan binlerce aday var. liseler bit dersini seçseler norm açığı doğacak ve yeni bt öğretmenleri atanacak.. eğer kursla vs görevlendirme yoluna gidilirse yarın bt öğretmenine değil bt'yi iyi bilen öğretmene ihtiyacımız var derler.
 
marasliyim' Alıntı:
KEŞKE BİZLERE DE REHBER ÖĞRETMEN KURSU AÇSALARDA 1 AYDA BTR DEN REHBER ÖĞRETMENLİĞE GEÇSEK. MATEMATİKDE OLUR BU ARADA
:+1:
Rehber öğretmeni veya Branş öğretmeni olmayan öğrenciler mi önemli yoksa BT rehber öğretmeni olmayan tahtalar mı. Bu kurslara bakılırsa tabiki tahtalar daha önemli. :!: ondan dolayı bu kadar acele ediliyor arkadaşlar eğitimin bütün eksiği bitmiş öğrencilerin bütün öğretmenleri tammış bi tek tahtalara tamirci eksikmiş. Bırakın öğrenci dertlerini aman tahtalara bi şey olmasın tahtalar düzenli olsun yeter.
 
Herkes bilgisayar biliyor zaten :verymad: Kursa ne gerek var. İsteyen BTR olabilir, hatta öğrenciler bile!
 
kakababa' Alıntı:
ist_koord Hocam başka yazmayacaktım ama ister istemez bir cevap hakkı doğuyor. Bahsettiğimiz proje oldukça önemli bir proje ve inanın her okula görev tanımları belli BTR kadrosu açılması gerekiyor fakat devlet sizlerin sayesinde derme çatma gecekondular gibi sıradan vasıfsız kurslarla niteliksiz kişilerle o açığı dolduruyor. Çok değil sizin bu kurslar olmasa o dolmayan okullara 1 2 yıllık süreçte bahsettiğim kadrolar bile açılır. Bu ihtiyaca bakar sonuçta. Gerçi sizinki klasik yurdum mantığı günü kurtaralımda sonu ne olursa olsun.
Kimin günü nü kurtarıyor hocam,
biz kimin günü peşindeyiz siz hedefinize ulaşmak için kimin gününü feda ediyorsunuz.
 
BT öğretmenlerine öncelik verildikten sonra bence bir problem yok. Kendi açımızdan baktığımız gibi diğer açıdan da bakmak lazım. Bakanlık bt rehberliğinin yapılmasını ve tahtaların kullandırılmasını istiyor. E, bt öğretmenleri yetmeyince de başkalarını alıyor. Bence tek problem idarecilerin buna güvenerek bt ve yazılım dersini seçmemeleridir. Nasılsa benim başka branşdan da olsa bt rehberim var, okulun işi görülüyor, niye bt ve yazılım dersini seçeyim diye düşünebilir idareciler. İstisnaları olmakla beraber branş dışı bt rehberlerinden pek de verim alınamadığı yapılan görevlendirmelerde görülmektedir.
 
Başka branştan BTR olmak her zaman daha rahat. Bizim branştaki arkadaşların Rehberlik Branşına çok rahat bakışı gibi... Halbuki işini gerçekten yapmaya çalışan birisi için her branşın kendine has zorlukları var.
Şu cümle başka branştan BTR olanlar için gittikleri okulda her zaman geçerli olacak...
"Baştan söylemeliyim. Benim branşım BT değil. "
 
seneye tenefüsler 40 dk ya çıkar okulda derslerin bitiş saati 5 i bulursa, diğer branşlardan btr olmak isteyen öğretmenlere çok ihtiyaçları olacak hatırlarsanız eskiden adı formatörlük idi ve tam mesai idi, ben o dönem hiç formatör olmamıştım, 20 saat derse girip bir de üstüne tam mesai yapacağına idareci ol daha mantıklı.
 
acaba bize de kurs açarlar mı herhangi branş için zaten sayısala yatkınlığımız var fen matematik herhangi birini anlatabilirim ortaokulda
meb bu karardan kalıcı olarak vazgeçmeli
 
Niye fark edemiyorsunuz.Açılan kurs BT öğretmenliği kursu değil ki ? Dikkatinizden kaçtı sanırım. Sizin yapmak zorunda olmadığınız işi yapacak öğretmenlere kurs veriliyor. Ama ben yaparım derseniz zaten öncelik sizde. Kaldı ki okullarda zaten öğretmenlerin yan branşları var. Öğretmen eksikliğinde kursa bile ihtiyaç duyulmhoadan başka branştan derslere girebiliyor.
Lütfen BTR görevlendirme yazısını inceleyiniz. Hiç bir BT öğretmeni görevlendirmede yazan görevleri yapmak zorunda değil Ama isterlerse öncelik BT örğetmenlerinde
Hocam boşuna yoruyorsun kendini. Herkes biliyor önceliğin kimde olduğunu, norm sıkıntısı olmadığını v.s.. Ama diyorlar ki bu iş bizim işimiz. Bizim tekelimizde. Bizden başkası yapmasın. Matematik, Türkçeden bahsediyorlar ne alaka? Kurs alalım matematik dersine girelim diyorlar. BTR olan kişi BT dersine girmiyor ki.
 
4 yılda toplam 20 saat ders veren, çalışır durumdaki BT sınıfını YOK eden, BT öğretmenimde sıkıştığında, başka okula görevlendirildiğinde BTR'ye sığınması ve Fatih Projesi ve BT sınıfı olmayan okulda BTR olması da ayrı bir skandal! Ne için toplam 18 saat ek dersi cebellezi etmek için!
Sahtekarın her türlüsüne karşıyım aga :!:
Benim okulumda da daha önceden farklı branşlardan BTR görevlendirmesi yapılmış. Lab'daki klavye, fare , bellek bazı günler komple kasayı falan diğer sınıflara hibe etmişler :D. 2 aydır canım cıktı BT sınıfını toparlayayım diye. Yazıktır, günahtır. Sırf ek ders almak için bilmediğin bir işe kalkışıyorsun tamam da kademeli olarak BT sınıfını ortadan kaldırmaya çalışmak da ne ?
atanamayan bt ogretmenleri icin tabikide kotu birsey herkes isini yapsin kardesim madem isteyen btrehber olabilecek ne diye universite okuduk biz...
1-Fatih Projesi BTR Öğretmenleri, 1. veya 2. Faz Etkileşimli Tahta kurulumu yapılmış okullara görevlendirme yapılmaktadır.
2-Öncelikli olarak Bilişim Teknolojileri öğretmenleri görevlendirilmektedir.
3-Bilişim Öğretmenlerinin yetmediği durumlarda zorunlu olarak, Bilişim konusunda kendini yetiştirmiş, bu konuları seven gönüllü öğretmenler bir kurstan geçirilerek görevlendirilmektedir.
4-Etkileşimli Tahtaların çalışır durumda bulunması için, ayrıca öğretmenlere Fatih Projesi, Etkileşimli Tahta kullanımı ve Bilişim konularında Rehberlik yapılması için bu görevlendirmeler oldukça önemlidir.
 
Küçük okullarda olabilir ancak genel olarak öncelik yine de BT öğretmenlerinde demek durumu kurtarmıyor, sistemlerde yozlaşma böyle böyle başlıyor. Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili de değil konu, halihazırda normu yok görevin. Buradaki sorun günübirlik, günü kurtaran yöntemlerin yaratacağı nitelik problemi. BT öğretmenleri de konuya böyle bakmalı diye düşünüyorum. Maalesef göreve sadece teknik servis olarak bakılması ve bunun kabul görmesi de büyük bir handikap oluşturuyor. Forumdaki bazı arkadaşların dahi böyle görmesi ise trajedi gibi. En azından bizler reelde durum bu noktaya indirgenmiş olsa dahi bilmeliyiz ki BTR veya adı ne olursa olsun bu türde bir koordinatörlük görevinin esas amacı, eğitimde teknoloji kullanımında bir yol belirleyicisi, kılavuz, bir rol model olabilmek. Eğitim ve öğretim teknolojilerinin uygulanması ve takibinde rehberlik faaliyetleri gerçekleştirmek ve teknoloji liderliği görevini üstlenebilmek. TPAB yeterliliğini sağlayabilmek ya da sağlamaya uygun olabilmek de oldukça önemli.
Tüm bunların ortaya konması adına en uygun aday tabi ki BT öğretmenleridir ve bu yönüyle BTR, BT öğretmenleriyle doğrudan ilgilidir. Aksini düşünmek ve iddia etmek konuyu, branşı, görevi yüzeysel kavramaktan ve olması gerekeni reel duruma indirgemekten öte değildir. Branş eğitiminin niteliği tartışılsa dahi alanı, mesleği olarak kabul görmüş, bu bağlamda fakülte eğitimi almış, durumu içselleştirmiş, belirli bir yeterlilik düzeyine sahip, ortalama üstü bilişim okuryazarı olan bir kitlenin varlığı tartışılamaz.
Kim kendisini ne kadar geliştirirse geliştirsin modern toplumlarda kaideler kişiler üzerinden ele alınmaz, olasılıklar üzerinden senaryolaştırılır ve sistem tasarımı geneller üzerinden sağlanır. Aksi halde açılacak gediklerin kontrolünü sağlamak ve standartları korumak imkansız hale gelir. Bugün ihtiyaç bu, yarın düşünürüz derseniz üst basamağa geçişiniz zaten mümkün olmayacaktır. Şahsi fikrim bugün başlansa dahi kalite artışı yıllar sürecekken, niteliği sonraya bırakma kısır döngüsünden çıkılmadıkça da durum değişmez.
Herkese selam ve saygılar..
 
Geri
Üst