Küçük okullarda olabilir ancak genel olarak öncelik yine de BT öğretmenlerinde demek durumu kurtarmıyor, sistemlerde yozlaşma böyle böyle başlıyor. Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili de değil konu, halihazırda normu yok görevin. Buradaki sorun günübirlik, günü kurtaran yöntemlerin yaratacağı nitelik problemi. BT öğretmenleri de konuya böyle bakmalı diye düşünüyorum. Maalesef göreve sadece teknik servis olarak bakılması ve bunun kabul görmesi de büyük bir handikap oluşturuyor. Forumdaki bazı arkadaşların dahi böyle görmesi ise trajedi gibi. En azından bizler reelde durum bu noktaya indirgenmiş olsa dahi bilmeliyiz ki BTR veya adı ne olursa olsun bu türde bir koordinatörlük görevinin esas amacı, eğitimde teknoloji kullanımında bir yol belirleyicisi, kılavuz, bir rol model olabilmek. Eğitim ve öğretim teknolojilerinin uygulanması ve takibinde rehberlik faaliyetleri gerçekleştirmek ve teknoloji liderliği görevini üstlenebilmek. TPAB yeterliliğini sağlayabilmek ya da sağlamaya uygun olabilmek de oldukça önemli.
Tüm bunların ortaya konması adına en uygun aday tabi ki BT öğretmenleridir ve bu yönüyle BTR, BT öğretmenleriyle doğrudan ilgilidir. Aksini düşünmek ve iddia etmek konuyu, branşı, görevi yüzeysel kavramaktan ve olması gerekeni reel duruma indirgemekten öte değildir. Branş eğitiminin niteliği tartışılsa dahi alanı, mesleği olarak kabul görmüş, bu bağlamda fakülte eğitimi almış, durumu içselleştirmiş, belirli bir yeterlilik düzeyine sahip, ortalama üstü bilişim okuryazarı olan bir kitlenin varlığı tartışılamaz.
Kim kendisini ne kadar geliştirirse geliştirsin modern toplumlarda kaideler kişiler üzerinden ele alınmaz, olasılıklar üzerinden senaryolaştırılır ve sistem tasarımı geneller üzerinden sağlanır. Aksi halde açılacak gediklerin kontrolünü sağlamak ve standartları korumak imkansız hale gelir. Bugün ihtiyaç bu, yarın düşünürüz derseniz üst basamağa geçişiniz zaten mümkün olmayacaktır. Şahsi fikrim bugün başlansa dahi kalite artışı yıllar sürecekken, niteliği sonraya bırakma kısır döngüsünden çıkılmadıkça da durum değişmez.
Herkese selam ve saygılar..