İstanbul için günde 6 saat (6 ders saatimi yoksa normal saat mi onu çözemedim )kalır diye bir ibare vardı diye hatırlıyorum. :roll:
eses' Alıntı:http://usak.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2013_01/08103032_bilisim.pdf
bakanlığın tereddüt edilen hususlar maddesi 7. maddeyi herkes okusun.Ben de isterim öyle 30 saat olmasını.Ama bakanlık kural koymuş.Herkes yorum yapıyor burda.
gezegen10' Alıntı:arkadaşlar sizin bu dediğiniz gibiyse benim 70 saat çalışmam lazım. okul sabah 7.30 başlıyor liseye btr olarak gidiyorum lise 5 te bitiyor. bu ne demek günde 14 saatten fazla ders saati demek. haftada 70 saat yapar. mantıklı mı sizce?
Tamam kardeş celallenme sen dur okul kapanasıya kadar hatta bazen egzersiz çalışmaları uzuyor o zamanda kal çünkü madde bunu emrediyor sana aman ha öğle arasıda çıkma oda yasak sanaeses' Alıntı:http://usak.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2013_01/08103032_bilisim.pdf
bakanlığın tereddüt edilen hususlar maddesi 7. maddeyi herkes okusun.Ben de isterim öyle 30 saat olmasını.Ama bakanlık kural koymuş.Herkes yorum yapıyor burda.
DotCom' Alıntı:gezegen10' Alıntı:arkadaşlar sizin bu dediğiniz gibiyse benim 70 saat çalışmam lazım. okul sabah 7.30 başlıyor liseye btr olarak gidiyorum lise 5 te bitiyor. bu ne demek günde 14 saatten fazla ders saati demek. haftada 70 saat yapar. mantıklı mı sizce?
hocam ikili devre okullarda tek devreye görevlendirme yapılıyor.
dursan kimse niye duruyon demez hocam..hatta btr olmasanda, hiçbi sorumluluğa girmeyen insanlar duracaksın tabi yav senin görevin derler..gezegen10' Alıntı:arkadaşlar sizin bu dediğiniz gibiyse benim 70 saat çalışmam lazım. okul sabah 7.30 başlıyor liseye btr olarak gidiyorum lise 5 te bitiyor. bu ne demek günde 14 saatten fazla ders saati demek. haftada 70 saat yapar. mantıklı mı sizce?
muamma25' Alıntı:..... yapılacak tek şey vardır. toplu olarak btr yi kabul etmeme ve elimizden geldiği kadar kişiyle sözleşip, btr yi kabul etmemek. ders zorunlu olduğu için, meb bayağı sıkışmıştı btr bulmakta. ama yine bayağı bir kitlemiz bu görevi kabul etti. tek çare tepki olarak kabul etmemek
umit' Alıntı:bt rehber öğretmenin haftada görev saati 30 saat mi?
benim 29 saat dersim var ve 4 güne toplanmış bu durumda bir gün 1 saat mi durucam okulda?
Resmi yazıdan benim de anladıgım aynen bu..DotCom' Alıntı:Btr kurumdaki ders saatlerinde yapılır
İlk okulda 30
Orta okulda 35
Liselerde 40 saat gorev yapılır.
Tereddüt edilen hususlarda belirtilmiştir.
Kürüm saatine göre farklı olması haksızlık maalesef
Harbiden güzel oluyor. uhaha:vedat' Alıntı:sıkıldığım zamanlar bu sitede yönetmenlik tartışmalarını okumaya bayılıyorum yorumlar görünce neşem yerine geliyo uhaha:
sedatsakarya' Alıntı:umit' Alıntı:bt rehber öğretmenin haftada görev saati 30 saat mi?
benim 29 saat dersim var ve 4 güne toplanmış bu durumda bir gün 1 saat mi durucam okulda?
Hocam ben senin yerinde olsaydım 29 saat dersim varken BTR görevini kabul etmezdim.
hocam haftalık ders programı yapılmayacağı bakanlık tereddüt edilen hususlarda açıkça belirtilmiştir.Açıkça eğitim öğretimin bittiği saatte çıkar yazıyor.keşke siz haklı olsanız demekten de aklıma başka bi şey gelmiyor.angel_33' Alıntı:Hocam 8.maddede öngörğlen ders dağıtım çizelgesinden yola çıkılarak ve tüm öğretmenlere meslek liseleri hariç 30 saatin üzerinde ders verilemeyeceğine göre tüm kurumlarda 30 saattir ve bu 30 saattee eğitim öğretimin yapıldğı saatler içerisinde yapılacaktırdan kasıt 3 ten 5 e kadar bekletmeyin gibisindendir.Lütfen ayrı kafalardan ses çıkmasın..
mustafa_ogr' Alıntı:sedatsakarya' Alıntı:umit' Alıntı:bt rehber öğretmenin haftada görev saati 30 saat mi?
Hocam ben senin yerinde olsaydım 29 saat dersim varken BTR görevini kabul etmezdim.
Eğer sadece 29 saat derse girse, 16 saat ek ders alır. Ve muhtemelen de tüm BT işleri ellerinden öper. Böyle yaparak sadece 1 saat fazladan duracak okulda ama hem 18 saat ek ders alır, hem nöbet, kulüp sınıf derdi olmaz.
kakababa' Alıntı:mustafa_ogr' Alıntı:sedatsakarya' Alıntı:umit' Alıntı:bt rehber öğretmenin haftada görev saati 30 saat mi?
Eğer sadece 29 saat derse girse, 16 saat ek ders alır. Ve muhtemelen de tüm BT işleri ellerinden öper. Böyle yaparak sadece 1 saat fazladan duracak okulda ama hem 18 saat ek ders alır, hem nöbet, kulüp sınıf derdi olmaz.
Boş boş konuşma Allahını seversen al benimde 28 saat dersim var. Hiçbir iş bana kalmıyor dersime girip çıkıyorum sadece. 1 kere bile tornavida almadım elime bu sene. Bilgisayarların imajı yüklü zaten o mu beni zorlayacak arayan yok soran yok. Nöbette vız gelir tırs gider sınıfta yok bitti gitti. Haftasonuda açmışım halk eğitim kursumu alacağım parayı fazlasıyla alıyorum zaten.
eecier' Alıntı:Değil 40 saat BTR liselerde -liselerde 5 gün * 8 sa ders = 40 sa okuldayız -500 TL için kölelik
mustafa_ogr' Alıntı:kakababa' Alıntı:mustafa_ogr' Alıntı:sedatsakarya' Alıntı:umit' Alıntı:bt rehber öğretmenin haftada görev saati 30 saat mi?
Boş boş konuşma Allahını seversen al benimde 28 saat dersim var. Hiçbir iş bana kalmıyor dersime girip çıkıyorum sadece. 1 kere bile tornavida almadım elime bu sene. Bilgisayarların imajı yüklü zaten o mu beni zorlayacak arayan yok soran yok. Nöbette vız gelir tırs gider sınıfta yok bitti gitti. Haftasonuda açmışım halk eğitim kursumu alacağım parayı fazlasıyla alıyorum zaten.
Her okulda işler sizinki gibi oturmuş olmuyor... Öte yandan diğer arkadaş sadece 1 saat fazladan durur (ki zaten muhtemelen arada boş saati vardır ve 30 saat duruyordur) ve ayda 2*4*9.3 = 73 lra fazladan kazanır. Bence mantıklı. Bir sınavda görev almak için haftasonunu heba etmekten iyidir. Nöbet, sınıf v.s. konuları da idareden idareye ve okulda okula çok fark eder. Bazen illet olabilir.
Son olarak: Terbiyenize hayran kaldım. İnsanların kişilikleri, ailesinin verdiği terbiyeyi gösterir.
Saygılar.