BT rehberliği! yazıdan anladıklarım

Kodla Büyü

Kara Kule 61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1.Liselerde görevlendirme yapılıp oralar dolduktan sonra diğer okullara görevlendirme yapılacak
2.Bir öğretmen kendi okulunda ders verip başka bir okulda görev alabilecek (2 okul)
3.Ve anlaşılamayan madde ,arkadaşlar okulda eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde bt rehberliği yapılacak deniyor.30 saat yazmıyor.Yani tek öğretimlerde giriş çıkış saatlerinde (kaç saatse 40,38,35) Çift öğretimde ise sabah veya öğleci olarak görevlendirilecek.O okulda bir sınıfın kaç ders saati varsa okadar okuldayız.

1) Bt sınıfı olan her okula diyor hocam ....
2) Kendi okulumda ders varsa zaten kendi okulumda yaparım niye başka okula gideyim :) 2 okul gezmeye ne gerek var
3) ikili eğitimlerde 2 tane olacak diyor ... 1i 07:30-12:30 diğeri 12:30 - 17:30 gib..

Örnek 1 lisede formatör yok oraya diğer okullardan formatör görevlendirmesi yapılacak.yani liseler kesinlikle doldurulacak.Aksi halde diğer okullara görev verilmeyecek diyor.öncelik lise Kendi okulunda da ders varsa 2 okul.
Bu zorunluluk resen atama getirirmi orasını çözemedim.Ama getirecek gibi gözüküyor.

Sayın hocam aşağıdaki maddeyi bizim en aleyhimize olacak şekilde yorumlamaya çalışır mısınız?

7. BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde "BT Rehberliği" adı ile gösterilecektir.

35,38,40 saat dediğiniz o okulun haftalık çizelgesindeki ders sayısıdır. İsterse 50 saat olsun. Maddede öğretmenin ders çizelgesi diyor. Bir öğretmenin ders çizelgesini elinize alın ve o çizelgeye 35-40 saati sığdırın bakalım nasıl sığdıracaksınız merak ediyorum.

Resen atama konusunda başvuru dilekçesine bakınız. Tercihlerim dışında bir okulda çalışabilirim seçeneği var. Orada hayırı işaretlediğimiz halde bizi kafasına göre bir yere görevlendirirse kabullenip kabullenmemek bize kalmış.

1.fatih projesi olan liseler öncelikli doldurulup sonra diğer okullara da verilecek (zaten liselerde de B.T. öğretmenleri var, olmayan da da kendi okulunda bt öğrt sebebiyle görev alamayan diğer branş öğt. ile norm fazlası öğretmenleri buralara yönlendirebilirler)

2. kendi okulunda derse girer 1-2-3 gün diğer okul da da bt rehberliği (eğer kendi okulunda fatih yada bt lab. şartları yoksa- daha çok diğer branşlar için)

3. 30 ders saati (Ek ders yönetmeliği 15 saat aylık karşılığı-15 saat ekders karşılığından gelir. Fazla ders verirlerse bunun farkını ödeyemezler max 18 saat) Size bu görevi eğitim öğretim saatleri içinde yapın deniyor öğrenci ve öğretmenlerle de eğitim vb bu saatlerde yapılabileceği için.

netame' Alıntı:
Sayın hocam aşağıdaki maddeyi bizim en aleyhimize olacak şekilde yorumlamaya çalışır mısınız?

7. BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde "BT Rehberliği" adı ile gösterilecektir.

35,38,40 saat dediğiniz o okulun haftalık çizelgesindeki ders sayısıdır. İsterse 50 saat olsun. Maddede öğretmenin ders çizelgesi diyor. Bir öğretmenin ders çizelgesini elinize alın ve o çizelgeye 35-40 saati sığdırın bakalım nasıl sığdıracaksınız merak ediyorum.

Resen atama konusunda başvuru dilekçesine bakınız. Tercihlerim dışında bir okulda çalışabilirim seçeneği var. Orada hayırı işaretlediğimiz halde bizi kafasına göre bir yere görevlendirirse kabullenip kabullenmemek bize kalmış.
:++: Aynen :alkis:

yesimim2000' Alıntı:
1.fatih projesi olan liseler öncelikli doldurulup sonra diğer okullara da verilecek (zaten liselerde de B.T. öğretmenleri var, olmayan da da kendi okulunda bt öğrt sebebiyle görev alamayan diğer branş öğt. ile norm fazlası öğretmenleri buralara yönlendirebilirler)

2. kendi okulunda derse girer 1-2-3 gün diğer okul da da bt rehberliği (eğer kendi okulunda fatih yada bt lab. şartları yoksa- daha çok diğer branşlar için)

3. 30 ders saati (Ek ders yönetmeliği 15 saat aylık karşılığı-15 saat ekders karşılığından gelir. Fazla ders verirlerse bunun farkını ödeyemezler max 18 saat) Size bu görevi eğitim öğretim saatleri içinde yapın deniyor öğrenci ve öğretmenlerle de eğitim vb bu saatlerde yapılabileceği için.
İnşaallah böyle yorumlarlar. Malesef 30 yazılmadığı sürece vede eğitim öğretimin olduğu saatler yazısı olduğu sürece farklı yorumlayanlar çıkacak ve idarecilerde işine geleni yapacak.

Arkadaşlar sizlerde gerçekten bir problem var - inanmak mı istemiyorsunuuuz , okulda çok kalmayı mı seviyorsunuuz nedir anlayamadım..

100 lerce kez bu maddelerin ne olduğu - uygulamada nasıl olacağı anlatıldı, halen başlık açıp - konuyu başka yerlere çekip yorumluyorsunuz.

30 saat diye fiilen yazması mı gerekiyor illa. Netame nin de dediği gibi çalışma saatimiz çizelgede 30 - var mı daha ötesi? Rehberlikçilerin de 30 - belki de bu yüzden bt rehber diye adlandırıldı. Çoğu şey zaten Rehberlikçilerle aynı oldu

ama hocam artık 5 ler 36saat.yani 30 değil.ki geneldede sınıf sıkıntısı olduğu için 5leri öğleden sonraya koyuyorlar.

oziie' Alıntı:
Arkadaşlar sizlerde gerçekten bir problem var - inanmak mı istemiyorsunuuuz , okulda çok kalmayı mı seviyorsunuuz nedir anlayamadım..

100 lerce kez bu maddelerin ne olduğu - uygulamada nasıl olacağı anlatıldı, halen başlık açıp - konuyu başka yerlere çekip yorumluyorsunuz.

30 saat diye fiilen yazması mı gerekiyor illa. Netame nin de dediği gibi çalışma saatimiz çizelgede 30 - var mı daha ötesi? Rehberlikçilerin de 30 - belki de bu yüzden bt rehber diye adlandırıldı. Çoğu şey zaten Rehberlikçilerle aynı oldu

Arkadaşlar sanki müdürleri tanımıyormuş gibi konuşuyoruz.Biz ne kadar doğruları söylesek de anlatsak ta bildiklerini ve anlamak istediklerini anlıyorlar.Hakkımızı tabiki ararız ama yazının tam olarak açık olduğunu da söyleyemeyiz.

34 saat dersi olan arkadasim var. 30 saatten fazla olamaz diynler 4+4 ve 5. Siniflarin ders sayisindan bibaber mi acaba?

garfield' Alıntı:
ama hocam artık 5 ler 36saat.yani 30 değil.ki geneldede sınıf sıkıntısı olduğu için 5leri öğleden sonraya koyuyorlar.

,Hocam "netame" nin yazdıklarını okursan orada açıklamış durumu.
Eğer ilk derste göreve başlayıp - son ders bitince görevimiz bitecek şekilde ayarlansaydı, o zaman işin içine ders çizelgesinde "bt rehberlik" şeklinde doldurulacak denmezdi. ilk ders - sonders der , bitirirdi olayı. Çizelge doldurulacak dendiği için ve çizelgede en fazla 30 ders yazılabildiği için ders bitene kadar durmanıza gerek yok.

Ha nedir senin son saat seçmeli dersin vardır o zaman durursun tabi. En anlaşılır şekilde: Kendi ders programınızı alın, aradaki boşluklara rehberlik yazın. Girdiğiniz ders + rehberlik yazıları toplamı 30 olsun. O kadar.
Tabi şimdi bazıları ilk saate ve son saate rehberlik koyarlar idarecilerden önce - Okulda kalmak için :lol: :lol:

oziie' Alıntı:
garfield' Alıntı:

,Hocam "netame" nin yazdıklarını okursan orada açıklamış durumu.
Eğer ilk derste göreve başlayıp - son ders bitince görevimiz bitecek şekilde ayarlansaydı, o zaman işin içine ders çizelgesinde "bt rehberlik" şeklinde doldurulacak denmezdi. ilk ders - sonders der , bitirirdi olayı. Çizelge doldurulacak dendiği için ve çizelgede en fazla 30 ders yazılabildiği için ders bitene kadar durmanıza gerek yok.

Ha nedir senin son saat seçmeli dersin vardır o zaman durursun tabi. En anlaşılır şekilde: Kendi ders programınızı alın, aradaki boşluklara rehberlik yazın. Girdiğiniz ders + rehberlik yazıları toplamı 30 olsun. O kadar.
Tabi şimdi bazıları ilk saate ve son saate rehberlik koyarlar idarecilerden önce - Okulda kalmak için :lol: :lol:
:puhaha:

Kara Kule 61' Alıntı:

Arkadaşlar sanki müdürleri tanımıyormuş gibi konuşuyoruz.Biz ne kadar doğruları söylesek de anlatsak ta bildiklerini ve anlamak istediklerini anlıyorlar.Hakkımızı tabiki ararız ama yazının tam olarak açık olduğunu da söyleyemeyiz.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/norm-ve-calisma-saati-t96773.html

Yukarıdaki başlıkta hocam bu yazıyı müdürüne vermiş - ve müdür aynen bizim dediklerimizi demiş. Arada gak guk edenler de olmuş tabi de - onlar da olayın şokunu atlatamadıklarından veya sizlerin beklemesine alıştıklarından dolayı hazmedememişler.
Rehberlikçilerde de mesela aynı olay var. Adamların mesai saati 9-3 değil aslında. 30 saat. Bizimkisi de öyle olacak - zamanla rayına oturur

ordinaryus' Alıntı:
netame' Alıntı:

peki yeni sisteme göre 5 ler 36 7-8 ler 38 saat olduğunda seçmeli derslere kim girecek her seçmeli için dışarıdan hoca mı getirecekler yani öğretmene 30 ssaatten fazla ders verilir istege bağlıdır sizede diyor ki eğitim öğretim saatlerinde okulda bulunur, eğitim öğretm devam ettiğine göre ders bitene kadar okuldasınızdır.. siz niye anlamıyosunuz bende bunu anlamadım... her öğretmen 30 saate girer dahada fazla girmez değil artık değil sistem değiştiiihaber,inz vardır herhalde

Kara Kule 61' Alıntı:
yesimim2000' Alıntı:

İnşaallah böyle yorumlarlar. Malesef 30 yazılmadığı sürece vede eğitim öğretimin olduğu saatler yazısı olduğu sürece farklı yorumlayanlar çıkacak ve idarecilerde işine geleni yapacak.
Hocam rehber öğretmenler içinde sadece 30 saat yazıyor. Sabahçı-öğlenci ya da 09:00-15:00 diye bişey yazmıyor.

esilasoul' Alıntı:
ordinaryus' Alıntı:
netame' Alıntı:

peki yeni sisteme göre 5 ler 36 7-8 ler 38 saat olduğunda seçmeli derslere kim girecek her seçmeli için dışarıdan hoca mı getirecekler yani öğretmene 30 ssaatten fazla ders verilir istege bağlıdır sizede diyor ki eğitim öğretim saatlerinde okulda bulunur, eğitim öğretm devam ettiğine göre ders bitene kadar okuldasınızdır.. siz niye anlamıyosunuz bende bunu anlamadım... her öğretmen 30 saate girer dahada fazla girmez değil artık değil sistem değiştiiihaber,inz vardır herhalde
Hocam seçmeli dersler zaten ya haftanın belirli bir gününde toplanacak ya da haftanın 4 günü son 2 saat yapılacak. Böyle olduğunda da sizin ders çizelgeniz o saatleride içine alacak şekilde düzenlenir.

Arkadaşlar yazı her yöne çekilebilir.30 saate katılıyorum ama tam gün de çıkarılabilir.
Öncelikle btr ders değil görev ve eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak deniyor.Bu cümle işi bitiriyor.
Ders olsa tamam haftada 30 saat ama bu görev.Ayrıca 8-5 çalışırkende 18 saat ücret alıyorduk sorun olmuyordu.Bazı arkadaşlar ücretten gittikleri için söylüyorum.

ya ikili eğitimde sabah ayrı , öğleden sonra ayrı olmak üzere 2 ... tekli eğitimlerde 1 demişler ....

ders saati 30 ....

bu kadar :)

Bunu şöylede yorumlayabilirsiniz. Artık BT Rehberlik dersi diye bir ders var.
Haftada bir öğretmen en fazla 30 saat derse girebiliyor demi. üstünü girerse fahri yapmış oluyor. Örneğin; okulunda 8 saat Bilişim Teknolojileri dersi var. 22 saat kalıyor geriye oda BT Rehberlik dersi olacak. ister ikili öğretim olsun ister tekli sen en fazla haftada 30 saat derse girecen. Bunu ister 5 güne 6 saat yayarak yap istersen 2,5 gün gir ve diğer günler gitme (bu biraz mümkün olmayabilir çünkü adamlar bizleri bir gün görmezlerse olmuyor kendilerini eksik hissediyorlar, okulda en fazla yatan eleman olarak görürler ama ne hikmetse en fazla aranan da bizler oluyoruz). En güzeli 5 güne 6 saat yayıp geriye kalan sürede diğer öğretmen arkadaşlarımızın yaptığını yapıp evin yolunu tutabiliriz.

karinca_52' Alıntı:
ya ikili eğitimde sabah ayrı , öğleden sonra ayrı olmak üzere 2 ... tekli eğitimlerde 1 demişler ....

ders saati 30 ....

hocam 5. sınıflar sabahçı kaç saat eğitim öğretim var sizce ,toplam günde 7-8 saat seçmelilerle peki 30 saat öğretmen durdu son iki saat okulda olmayacakmı bu maddeye uymuyor.Çelişiyor.

36-37 saat değil isterse 360 saat dersi olsun okulun, basamakların.. Arkadaşlar öğretmen ders çizelgesi ilk ve ortaöğretimde 30 saatliktir, fazlası zaten yazılamaz nokta

Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:

ders saati 30 ....

hocam 5. sınıflar sabahçı kaç saat eğitim öğretim var sizce ,toplam günde 7-8 saat seçmelilerle peki 30 saat öğretmen durdu son iki saat okulda olmayacakmı bu maddeye uymuyor.Çelişiyor.
hocam son 2 saat duracaksa ilk iki saat durmayacak arada 2 saat durmayacak. İşin mantığı toplamda 30 saat duracak, ister 7+8+7+8 şeklinde 4 gün duracak 1 gün yatacak ister 6+6+6+6+6 şeklinde 5 gün duracak. Bu artık idarenin size vereceği ders programına bağlı

Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:

ders saati 30 ....

hocam matematik öğretmeni 30 + 35 arası derse girmiyorsa bizde aynı 30 saat planlama yapıyoruz

karinca_52' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:

ders saati 30 ....

hocam matematik öğretmeni 30 + 35 arası derse girmiyorsa bizde aynı 30 saat planlama yapıyoruz

Sayın hocam hala ders diyorsunuz bu ders değil görev.Ders dense tamam .Ayrıca sabah iki saat ,gelmezsek eğitim öğretim yapıldığı saatlerde tamamıyle yapılmış oluyormu maddeye uyuyormu.
Ayrıca rehber öğretmenler haftada 30 iş saati okulda olmak zorundalar.ders değil

Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:

ders saati 30 ....

Sayın hocam hala ders diyorsunuz bu ders değil görev.Ders dense tamam .Ayrıca sabah iki saat ,gelmezsek eğitim öğretim yapıldığı saatlerde tamamıyle yapılmış oluyormu maddeye uyuyormu.
Ayrıca rehber öğretmenler haftada 30 iş saati okulda olmak zorundalar.ders değil
Hocam 7. madde de diyor ki bu görev öğretmenin ders çizelgesinde "BT Rehberliği" diye gösterilecektir. Siz bize bi tane örnek ders çizelgesi gösterin meslek lisesi hariç 30 saati geçen, bizde tamam diyelim siz haklısınız diyelim.

hocam fazla çalışmak isterseniz 40 da durabilirsiniz....

Ben rehber öğretmen ve diğer öğretmenlerden kendimi farklı görmüyorum....

30 saatten fazlada durmam.....

Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:

ders saati 30 ....

Eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diyor.. Eğitim öğretimin başladığı saatle başlar, bittiği saatle biter diye bi anlam çıkmaz burdan bence..

wanagot' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:

ders saati 30 ....

Eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diyor.. Eğitim öğretimin başladığı saatle başlar, bittiği saatle biter diye bi anlam çıkmaz burdan bence..
Hocam eğitim öğretim ikili okullarda 4+4+4 ile birlikte 6:40 da başlıyor, 18:00'de bitiyor.

Geri