BTR Öğretmeni Diğer Derslere Zorla Sokulabilir mi?

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumda 6 saat dersim var. Fakat Müdür 26 derse gireceksin diyor. Bunlardan 16 tanesi din kültürü ve 4 tanesi ingilizce. Fakat İngilizceyi öğretemeyeceğimi belirttim. Ama bana zorla 26 saat derse gireceksin diyor.Bende 22 saat derse girerim fakat şöyle olur dedim , tehdit edici olmadan ve gayet yakışıklı bir dil kullanarak:
Eğer 22 saat derse girersem, (ki ingilizceye kesinlikle girmem dedim) okulun btr'si olmuşum boş benim için dedim. İptal ettiririm btr'yi ekstra olarak kurs açar işime bakarım dedim. Yada 22 saat derse girerim, okulda olduğum zamanlarda okulun işlerine de yardımcı olurum dedim.
Fakat BTR gibi çalışmamı istiyorsanız 6 saat dersime girerim diğer derslere girmem dedim.
Şimdi müdürümüz yarın ile ilçeye telefon edeceğini bu konuyu netleştireceğini söyledi.
SORUM ŞU: BEN VALİLİK OLURU İLE SONUÇTA BTR'yim. BENİ ZORLA DİĞER DERSLERE SOKMA DURUMU VAR MI? YARDIM LÜTFEN.

yaw bunlar yol nedir akıl nedir izan nedir usul nedir yönetmelik nedir bilmiyorlarmı hadi herşeyi geçtim btr yi formatörü bilmem neyide arkadaş senın yan branşın bellı alanın bellı dın kulturu nerden çıkıyor ıngılıze nerden çıkıyor bu okula hıc mı mufettıs ugramıyo

yahu nöbet görevi bile verilemez diyor. Adam bana 2 gün yazacak bıraksam :mrgreen: naapsam bilemedim arkadaşlar... Papazda olmak istemiyorum.

Zorla derse mi sokacaklar. Ulen kendi dersin olsa bile en fazla 21 saat sokarlar seni derse. Bu adamlar(bazı idareci adamları) adamına göre muamele yapıyorlar hocam. Adamlara adam nasıl olunur göster bence. Korkma hocam derse girmiorum de gitsin. Hele ki senin dersin değilse. Bi bok yapamaz sen zaten BTR sin.

Ya hakkini savunacaksin yada pasa pasa gireceeksin hocam. Papaz olacaksin tabikide. Yuz vermeyin hocam bu tur insanlara

Kendi branşınız dışındaki derslere sizi zorlayamaz hocam. Kaldı ki BTR görevlendirmeniz varsa bunu teklif bile etmemesi gerekir normalde. Ama ortada anormal bir müdür görünüyor. Bekleyin bakalım ilçeden ne cevap gelecek. Gerçi telefonla bildireceğine göre sizi ikna etme yönünde fikirleri olabilir. Siz önlerine arkadaşın paylaştığı belgeyi koyun.

Evet yönetmelikte aslında herşey açık. Nöbet görevi bile verilemez diyor. Adam zorla sokacak derse sanırım beni :)
Ya hakkaten huzurum kaçsın istemiyorum okulda. 3.senem, hır çıkarmakta istemiyorum. Ama 26 saat konusunda ısrar hiç iyi olmadı.
En iyisi bu yönetmeliği önüne koyup hakkımızı savunmak. Ama işte o zamanda işkence edecek bana. Ayrıca belirtmem lazım ki birde sınıf öğretmenliği verdiler. Bu da zorluyor işleri... Valla enteresan bi durumdayım.

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
yahu nöbet görevi bile verilemez diyor. Adam bana 2 gün yazacak bıraksam :mrgreen: naapsam bilemedim arkadaşlar... Papazda olmak istemiyorum.
Papaz ol hocam. Yarınlara yatırım yapmış olursun.

SİRE' Alıntı:
Papaz ol hocam. Yarınlara yatırım yapmış olursun.

hocam şimdi konuştuk müdürle. Okuldaki bir öğretmeni merkeze çekmişler (görevlendirme savcı eşi diye!!!). Okulda öğretmen kalmıyor mecbur sen gireceksin şimdi diyor. Bastırıyor anlayacağınız 26 saat diye. Bende mevzuat bunları söylemiyor dedim. Papaz olduk sanırım... Yarın büyük bir kaos bizi bekliyor galiba...

Arada bir papaz olmak gerekiyor galiba.
Bıraksak tepemize binecekler.

küçücük okulda ( iilk+orta toplam 200 öğrenci var )
- 1 tane ilkokul öğretmeni
- 3 tane de ortaokul öğretmeni ( bahçe , kat 1 , kat 2 )

nöbet tutuyor ( toplantıda , yuhh dedim içimden ilk duyurulduğunda )

hepi topu 10 tane orta okul öğretmeni var (:
günde 3 taneden 3 günde sıra başa dönüyor.

Müdür yardımcısıyla nöbetleri yazıyoruz, müdür geldi öğretmen sayımız az sana da nöbet yazalım diyor :)

BTR yazım iki sonra gelecek, tutmam dedim. Yazarım yazamazsın derken tutmadım.

okulumuzun teknoloji tasarım öğretmeni, sınıf öğretmenliğinden gelmişti. geri dönünce ; dersin adında teknoloji geçiyor , 8 saat dersin var bu derse de sen gir 16 saat olsun 3 gün okulda kalırsın yardım edersin diyor :)

girmem dedim, ek dersi az olanlar var onlar girsin , ek ders alsın faydası olur dedim.
sen gireceksin dedi... ( bu arada ders programını ben hazırlıyorum )
girmem dedim. dersi kendine yaz , 3 gün okulda kal dedi.

programı dağıtırken teknoloji tasarım dersini böldüm iki kişinin üzerine...
ters ters baktı, birşey diyemedi...

Elinden gelse 7/24 çalıştıracak..
bir gün dersim saat 10 civarında başlıyor. kahvaltımı etmişim ne güzel okula gidiyorum, ki saat daha 9.00 ...
erkenden gidiyorum , içimden gelmiş. okula varmama 3 dakikalık yol kalmış müdür aradı, hocam nerdesin geç kaldın diye. dersim 10 başlıyor daha vakit var dedim. e işte bişey var halledilecek hemen gel dedi. şartellerim attı, tekrardan dersim 10da dedim kapattım.
İçimden gelmiş erken gidiyorum ne güzel, döndüm geri... dersten 5 dakika önce gittim okula.

Geçen gün , okul bahçesinden adımımı attık, hocam gel işimiz var dedi. Derse girecem dedim, ders programı, seçmeli ders vs... uğraşırken konularımdan geri kalıyorum ders işleyecem dedim. öğle arası bakalım dedim.
yok acil hemen halledeceksin, görevlendirme yazarım gönderirim dedi. Gönder , tebellüğ etmem dedim. Altına not düşer, tutanak tutarım idarenin verdiği görevi kabul etmedi diye, soruşturma açarım dedi.

Açın , ortalık hareketlenir biraz ama direkten dönerim. Bana birşey olmaz dedim. Sonra da ben şikayetçi olurum zorla iş yaptırmaya çalışıyor diye dedim.
usul usul kayboldu gitti.

sonra müdür yardımcısı geldi. Meğerse e okulda öğrenci resimleri güncellenecekmiş. Hocam ben resimleri çektim ama küçültemedim , 10kb altına düşmüyor dedi.
Halledelim dedim, çıkardım flashı programı gösterdim şu şekilde kullanıyor diye.
Teşekkür etti, yükleme işlemini ben yaparım sen dersine geç dedi :)
müdür yardımcısı iyi de , müdürün emekliliği gelmiş.

hocam şimdi konuştuk müdürle. Okuldaki bir öğretmeni merkeze çekmişler (görevlendirme savcı eşi diye!!!). Okulda öğretmen kalmıyor mecbur sen gireceksin şimdi diyor. Bastırıyor anlayacağınız 26 saat diye. Bende mevzuat bunları söylemiyor dedim. Papaz olduk sanırım... Yarın büyük bir kaos bizi bekliyor galiba...

Kolayı var Ücretli Öğretmen çağırsınlar hocam.

Uysal_rockci hocam, sen olayı aşmışsın sanırım... Bana gel deseler uçarak gidiyorum :mrgreen:
Alkışlıyorum seni... :alkis:

yani yeri geldiğinde derse girersin idareye yardımcı olmak amacıyla ama ders saati de çok fazlaymış....

yaw nedir bu müdürlerden çektiğim. benim de başka okula btr görevlendirmem çıktı. bu gün gittim müdür yardımcısına hocam yönetmelikte möbet vs hiçbir ek görev yok dedim. müdürgelmiş tutacaksın. bende dedim hocam tutmak mesele değil ama yönetmeliğie göre tutmam. adam emri vaki konuşması ayar etti. bende karar aldım okulun hiçbir bilgisayar işi ile uğraşmayacağım. bakalım kim zararlı çıkacak.

Arkadaşlar okulumda 6 saat dersim var. Fakat Müdür 26 derse gireceksin diyor. Bunlardan 16 tanesi din kültürü ve 4 tanesi ingilizce. Fakat İngilizceyi öğretemeyeceğimi belirttim. Ama bana zorla 26 saat derse gireceksin diyor.Bende 22 saat derse girerim fakat şöyle olur dedim , tehdit edici olmadan ve gayet yakışıklı bir dil kullanarak:
Eğer 22 saat derse girersem, (ki ingilizceye kesinlikle girmem dedim) okulun btr'si olmuşum boş benim için dedim. İptal ettiririm btr'yi ekstra olarak kurs açar işime bakarım dedim. Yada 22 saat derse girerim, okulda olduğum zamanlarda okulun işlerine de yardımcı olurum dedim.
Fakat BTR gibi çalışmamı istiyorsanız 6 saat dersime girerim diğer derslere girmem dedim.
Şimdi müdürümüz yarın ile ilçeye telefon edeceğini bu konuyu netleştireceğini söyledi.
SORUM ŞU: BEN VALİLİK OLURU İLE SONUÇTA BTR'yim. BENİ ZORLA DİĞER DERSLERE SOKMA DURUMU VAR MI? YARDIM LÜTFEN.

YAPMAYIN, ETMEYİN, HAKKINIZI SAVUNUN LÜTFEN. YÖNETMELİK VE GÖREVLENDİRME ŞARTLARI AÇIK. GÖREVİNİZ OLMAYAN ŞEYLERİ ZORLA YAPTIRMAK KİMİN HADDİNE? PARASINI CEBİNDEN Mİ ÖDEYECEK? GEREKİRSE UYGUN BİR DİLLE ANLATIN, DAHA DA OLMADI İŞİ RESMİYETE DÖKÜN. PAPAZ OLMAK İYİ OLMASA DA ZORLARLARSA OLUN. ONLARIN SİZE(BİZE) İHTİYACI VAR.

Yönetmelik var görevler şartlar belli hocam.
Buna göre hakkinizi savunun hocam
Sene basinda gorev dagiliminda bende yasadim ama sonrasinda anlayisla karsiladilar. Farkli
Branslar hakkini savunuyor hocam sende savun.

Hepimiz uysal_rockci hocam gibi olsa bizim bölüm uçar gider
Tutabilene aşk olsun :)

Şaka bir yana bazen ters düşmek lazım hocam, hakkını savunmak ters düşmek oluyorsa daha da üstüne gitmeni tavsiye ederim.
İdareciler de öğrenci gibi; önce seni tartar sonrasında bulduğu açıktan seni kullanmaya çalışır(Tabi tüm idareciler için söylemiyorum)
Yönetmelik açık ve net. Eğer BTR isen sana bırak başka dersi kendi dersini de en fazla 15 saat verebilir.
Hakkını ara hocam , kolay gelsin.

hocam huzurla ne alaksı var. bana ilk hafta nöbet yazdı hocam nöbet veremessiniz dedim, görevlendirmen gelene kadar tutarsın dedi, 1 hafta nöbet tuttum o kadar, ne demek diğer derslere girmek, sanırım sizin yüzünüz yumuşak.

Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Öğretmen olmadığı için ( arkadaşın görevlendirmesi çıktı ) 22 saat derse giricem. Derslerimi 4+3+3+6+6 şeklinde yaptılar. derslerim bittikten sonra okulda kalma dedi müdür evine git dedi. Nöbet olayını iptal ettiler, başta inanmadılar ama gönderdiğiniz yönetmelikte hepsi açıkmış. Nöbet olayı da bitti. Şimdi 16 saat fazla derse giriyorum diye ÖĞRETMENLER ve İDARECİLER büyük şaşkınlık içindeler. Müdür 2.dönem bu konuyu halledeceklerini atama vs. olmaması durumunda 2.dönem ücretli öğretmen çağıracaklarını bildirdiler...
Yine de iyi diyorum... :+1: Haklarımızı bilmek önemliymiş...!!!!! :+1:

Hocam bu sefer de çalışma şartların fazla iyi olmuş. :lol: BTR görevlendirmen varsa ders saatleri boyunca okulda bulunman lazım. Yok öyle ders bitince eve gitmek. :D

hocam yönetmelik gereği hangi branş olursa olsun öğretmen istemiyorsa 21 saatten fazla ders veremez.

Eslivya' Alıntı:
Hocam bu sefer de çalışma şartların fazla iyi olmuş. :lol: BTR görevlendirmen varsa ders saatleri boyunca okulda bulunman lazım. Yok öyle ders bitince eve gitmek. :D

:mrgreen: Hocam valla durma git, 16 saat fazla derse giriyosun, seni biz çok tutmayalım okulda dedi müdür :mrgreen:

Mufettis geldiginde sende ortalikta yoksan o mudur ne yapacak cok merak ediyorum:-)

Türkiye eski Türkiye değil...İnsanlarımız haklarını aramakta oldukça kararlı ve cesur...

Mobbing-psikolojik şiddet- artık yasalarımızda suç olarak tanımlanıyor.

Müdür olunca, DESPOTLUK, GESTAPOLUK yapabileceğini sanan şahıslara gerekeni yapmakta tereddüt etmeyin.

Hocam hala yanlış yapıyorsun söz uçar yazı kalır bırakın ücretli birini arasınlar saat kaçta çıkacağınızada müdür karışamaz haddi değil.

Ben olsam pislik yapardım hocam,
kanun belli, yönetmelik belli,
hemde savcının eşi merkeze görevlendirilecek bana bu sebep olacak,

Hocam inanın huzur için yapıyorum ya, bir arkadaşım yazdı ya müfettiş olayı diye. Hakkaten düşünüce müfettiş beni görmese bide onlarla uğraş sonra. Müdür hiç demez zaten ben gönderiyorum diye. Dersler bitene kadar bekleyip durucaz. Açıkçası hata yapıyorum ama ne yapayım.
Zor hocam bazı şeyleri kestirip atmak. 3.senem okulda. Evet görevlendirilen öğretmen hayatını yaşıyor savcı eşi diye. Ki görevlendirme yasaktı !
Artık 2.döneme değerli hocalarım...

piyasada kendine arkadan yada yüzüne saydırmayı asil görev edinmiş çok idareci var be hocam.. :mrgreen:

Geri