BTR Öğretmeni Diğer Derslere Zorla Sokulabilir mi?

Kodla Büyü
Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Eslivya' Alıntı:
Hocam bu sefer de çalışma şartların fazla iyi olmuş. :lol: BTR görevlendirmen varsa ders saatleri boyunca okulda bulunman lazım. Yok öyle ders bitince eve gitmek. :D

:mrgreen: Hocam valla durma git, 16 saat fazla derse giriyosun, seni biz çok tutmayalım okulda dedi müdür :mrgreen:

önce müdür yer fırçayı size ders yazdığı için. sonra siz yersiniz hocam erken çıktığınız için. sonuçta bir görevlendirmeniz var ve çalışma saatleri belli.

Hocam BTR iken sana kimse dokunamaz .ili arasın ilçeyi arasın bakanlığı arasın. Kimi ararsa arasın.onların diyeceği bakın başınızın çaresine bulun başka birini diye.
Bırak BTR yi Ev arkadaşım Türkçe Öğretmeniydi.15 Saat ten başka ders almam dedi.İlçede Açık varmış şube müdürü devreye girdi yine yok dedi ben 15 saat ten fazla derse girmem dedi ve hiç kimsede bişey yapamadı.

uysal_rockci' Alıntı:
yahu nöbet görevi bile verilemez diyor. Adam bana 2 gün yazacak bıraksam :mrgreen: naapsam bilemedim arkadaşlar... Papazda olmak istemiyorum.
Arada bir papaz olmak gerekiyor galiba.
Bıraksak tepemize binecekler.

küçücük okulda ( iilk+orta toplam 200 öğrenci var )
- 1 tane ilkokul öğretmeni
- 3 tane de ortaokul öğretmeni ( bahçe , kat 1 , kat 2 )

nöbet tutuyor ( toplantıda , yuhh dedim içimden ilk duyurulduğunda )

hepi topu 10 tane orta okul öğretmeni var (:
günde 3 taneden 3 günde sıra başa dönüyor.

Müdür yardımcısıyla nöbetleri yazıyoruz, müdür geldi öğretmen sayımız az sana da nöbet yazalım diyor :)

BTR yazım iki sonra gelecek, tutmam dedim. Yazarım yazamazsın derken tutmadım.

okulumuzun teknoloji tasarım öğretmeni, sınıf öğretmenliğinden gelmişti. geri dönünce ; dersin adında teknoloji geçiyor , 8 saat dersin var bu derse de sen gir 16 saat olsun 3 gün okulda kalırsın yardım edersin diyor :)

girmem dedim, ek dersi az olanlar var onlar girsin , ek ders alsın faydası olur dedim.
sen gireceksin dedi... ( bu arada ders programını ben hazırlıyorum )
girmem dedim. dersi kendine yaz , 3 gün okulda kal dedi.

programı dağıtırken teknoloji tasarım dersini böldüm iki kişinin üzerine...
ters ters baktı, birşey diyemedi...

Elinden gelse 7/24 çalıştıracak..
bir gün dersim saat 10 civarında başlıyor. kahvaltımı etmişim ne güzel okula gidiyorum, ki saat daha 9.00 ...
erkenden gidiyorum , içimden gelmiş. okula varmama 3 dakikalık yol kalmış müdür aradı, hocam nerdesin geç kaldın diye. dersim 10 başlıyor daha vakit var dedim. e işte bişey var halledilecek hemen gel dedi. şartellerim attı, tekrardan dersim 10da dedim kapattım.
İçimden gelmiş erken gidiyorum ne güzel, döndüm geri... dersten 5 dakika önce gittim okula.

Geçen gün , okul bahçesinden adımımı attık, hocam gel işimiz var dedi. Derse girecem dedim, ders programı, seçmeli ders vs... uğraşırken konularımdan geri kalıyorum ders işleyecem dedim. öğle arası bakalım dedim.
yok acil hemen halledeceksin, görevlendirme yazarım gönderirim dedi. Gönder , tebellüğ etmem dedim. Altına not düşer, tutanak tutarım idarenin verdiği görevi kabul etmedi diye, soruşturma açarım dedi.

Açın , ortalık hareketlenir biraz ama direkten dönerim. Bana birşey olmaz dedim. Sonra da ben şikayetçi olurum zorla iş yaptırmaya çalışıyor diye dedim.
usul usul kayboldu gitti.

sonra müdür yardımcısı geldi. Meğerse e okulda öğrenci resimleri güncellenecekmiş. Hocam ben resimleri çektim ama küçültemedim , 10kb altına düşmüyor dedi.
Halledelim dedim, çıkardım flashı programı gösterdim şu şekilde kullanıyor diye.
Teşekkür etti, yükleme işlemini ben yaparım sen dersine geç dedi
müdür yardımcısı iyi de , müdürün emekliliği gelmiş.

hocam şimdi konuştuk müdürle. Okuldaki bir öğretmeni merkeze çekmişler (görevlendirme savcı eşi diye!!!). Okulda öğretmen kalmıyor mecbur sen gireceksin şimdi diyor. Bastırıyor anlayacağınız 26 saat diye. Bende mevzuat bunları söylemiyor dedim. Papaz olduk sanırım... Yarın büyük bir kaos bizi bekliyor galiba...

Kolayı var Ücretli Öğretmen çağırsınlar hocam.

Helel olsun hocam :+1:

Yanlışım yoksa alanı dışında derse giren öğretmen her girdiği dersin ücretini alır! BTR yi iptal ettirip 26 saat ders ücreti almak nasıl olur ? :)

yahu nöbet görevi bile verilemez diyor. Adam bana 2 gün yazacak bıraksam :mrgreen: naapsam bilemedim arkadaşlar... Papazda olmak istemiyorum.
E papaz olmak istemiyorsanız girin 26 saat derse, üstüne btr görevini yapın, boş derslere de girin, hatta idareciler gelmesin onların işini de yapın.

bt.ogretmeni' Alıntı:
E papaz olmak istemiyorsanız girin 26 saat derse, üstüne btr görevini yapın, boş derslere de girin, hatta idareciler gelmesin onların işini de yapın.
:mrgreen: :mrgreen:

karinca_52' Alıntı:
btr isen başka derse sokamazlar

Bu madde neredeydi arkadaşlar?

"Tereddüt Edilen Hususlar" yazısına baktım yok. Yeğitek'in 12 maddelik "BT Rehberliği Görevi" adlı pdf'sine baktım yok. Ek-1'deki görevlere baktım yok.
Bu hafta da ben biraz uğraşacağım sanırım.

Ortaokulda iken lisede BTR olarak görevliyim. Normalde 1 güne sığacak BT dersim var ama programı değiştiremiyoruz gibi bir mazeret sunuyorlar. Kadrolu öğretmen yetmediği için ve ücretli öğretmen de bulunamadığı için iki farklı dersten BT derslerime ek olarak 8-10 saat daha derse girmemi istiyorlar.

Nöbet görevi maddeleri tamam da farklı derslere giremez diyen maddeyi bir bulsam rahatlayacağım.

subversaa' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
btr isen başka derse sokamazlar

Bu madde neredeydi arkadaşlar?

Şurası galiba;

-Bilişim teknolojileri rehberliği görevini yapacak öğretmenler okullarında var olan kendi
branşlarındaki ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda
bu görevi
yürüteceklerdir. Görevlendirilen öğretmenin yerine kesinlikle ücretli veya başka bir
öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir.
-Kadrosunun bulunduğu okul haricinde başka bir okulda BT rehberliği için görevlendirilen
öğretmenler, kadrosunun bulunduğu okulda ders görevini yerine getirecek, görevlendirildiği
okulda sadece BT rehberliği görevini yürütecektir, bu okulda ayrıca ders görevi
verilmeyecektir.

Yalnız işi karıştıran nokta, ortaokuldaki tüm kadrolu öğretmenlerin ders saati 30. Boş dersi olan yok. 8-10 ders için ücretli öğretmen de gelmez. Dönem ortasında başka okuldan da görev almazsa kimse, bu 8-10 derse kim girmeli? Boş bu geçmeli? Bu noktadan hem rica ediyorlar hem de dolaylı olarak zorunlu tutmaya çalışıyorlar. Nasıl çıkılır işin içinden?

Geri