ŞÖYLE BİR DİLEKÇE YAZICAM NE DERSİNİZ ARKADAŞLAR . Okula verecem okulda meme yazacak memde görüşmü sorar ödemezmi bilemem. zaten ödemiyorlar. sonrada dava açacam sendikamla görüştüm yazı açık ödemez iseler dava açarız dedi hocam.Sendika eğitim bir sen.
Okulumuzda Fatih BT Rehber öğretmeni olarak, ayrıca Milli eğitim Bakanlığı tarafından açılan hafta sonu kurslarında da Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. 1.Dönem Hafta sonu Bilişim teknolojileri Dersinden BT Rehber Öğretmeni olarak kurs açtım ve kursum onaylandı ve ücretini de aldım.
Mili Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 19.04.2016 tarih ve 30706984-869-E.4414254 sayılı yazısında belirttiği gibi “Fatih Projesi BT Rehberliği görevi eğitim öğretim saatleri içerisinde yapılan bir görevdir ve eğitim öğretim saatleri dışında yapılacak olan başka eğitim faaliyetlerinin de kendi mevzuatları doğrultusunda yapılabileceği açıkça ifade edilmektedir.” ibaresi yer almaktadır. Yine aynı yazıda “verdikleri dersin geçici görevleri gereği yapmak durumunda oldukları görevleri kapsamında bulunmaması halinde ( DYK kursları benim geçici görevimin dışındaki bir görevdir) ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir.” denmektedir.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünü 28.03.2016 tarih ve 28892082–869-E.3498533 sayılı yazısında “Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez” ibaresi yer almaktadır. Okulumda yürütmüş olduğum hafta sonu kurslarını BT Rehber Öğretmenliği görev saatleri dışında yapmaktayım ve bu benim asli görevim değildir. Eğer asli görevim ise bu kursları ben vermek zorundayım. Eğer asli görevim değilse bu kursların ücretinin ödenmesi gerekir. BT Rehber Öğretmeninin asli görevi derse girmektir. Yani kanun derki sen 20 saatte derse girsen 18 saat ek ders alırsın. 30 saatte derse girsen 18 saat ek ders alırsın. Asli görevin için fazladan ücret ödemem diyor. Egzersiz, belletmenlik, Hizmet içi Kurs, DYK kursları, Nöbet asli görevim midir? Cevap asli görevim değildir.
Bu doğrultuda mağduriyetimin giderilmesi için 2.dönem onaylanan kursumun ücretinin tarafıma ödenmesi gerekir.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.