BTR 15 saati doldurmak zorunda mı?

Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Kıymetli arkadaşlar şu konuya bir açıklık getirelim artık. Genelimiz btr'nin maaş karşılığını doldurmak zorunda olmadığını kabul ediyoruz ama şube müdürleri ek ders yönetmeliğini gösterip maaş karşılığını doldurmamızı istiyor. Bu nedenle genellikle iki okulda derse girmek zorunda kalıyoruz. Oysa il formatorleri de 16. maddeye göre görevlendirme yapılıyor. Onlara neden 15 saat derse girme zorunluluğu var denmiyor? Veya il MEM ARGE 'de görevlendirme ile çalışan öğretmenler neden 15 saati doldurmak zorunda değil? Onlar da 16. maddeye göre görevlendirme yapılıyor. Burada bir mantık hatası yok mu?

Bizim şube müdürü de btr'lerin 15 saati doldurmaları gerektiğini aksi halde kamu zararı oluşacağını söylemiş.

Bizler de 16. maddeye göre görevlendirme yapılıyoruz ve orada aylık karşılığı derse girme zorunluluğu bulunmadığı açıkça ifade ediliyor. Buna rağmen şube müdürleri btr'leri sıkıştırıyor.

İl formatorleri ise konuya duyarsız. Bu konuyu artık bir açıklığa kavuşturmak gerekiyor.

Bakın burada bir arkadaş incelemiş ama şube müdürleri neden aksini yapmaya çalışıyor? Bizim hakkımızı kim nasıl savunacak?

Edit: 16. madde ile başka işlerde görevlendirilen bir tek biz btr'ler değiliz. Biz okulumuzda var olan derslere zorunlu olarak girmek zorundayız. o da 21 saate kadar. 21 saat üstünü istemeyebiliriz. bunla ilgili bir sorunum yok. mesele şu ki başka okullarda maaş karşılığını doldurmak zorundasın dayatması. kardeşim madem öyle 16. madde ile başka birimlerde görevlendirilen bütün öğretmenler de doldursun o zaman. devleti niye zarara uğratıyorsunuz? sizin de asıl işiniz, kadronuz, göreviniz öğretmenlik değil mi? eğitim bölgenizdeki dersler boş geçerken ne işiniz var başka görevlerde??

Son düzenleme:
ilk önce şunu anlamak gerekiyor hocam. Btr görevlendirmesi olunca maaş karşılığı girmemiz gereken saat değişmiyor. Bununla alakalı bir yönetmelik yok. normal öğretmen 15 saat alan öğretmeni 20 saat derse girer maaşı haketmek için. dersi az ise okul ilçeye bildirir ve ilçe ders tamamlama oluru alır...

okulda olan ders yükünü karşılar örnegin 12 saat ders varsa 12 saate girer gerisi btr.
20 saat ders varsa 20 saate girer gerisi btr.
2 bilişimci var 36 saat ders var diyelim biri BTR olmak istemiyor 20 saat der alır. diğerine maaş karşılığı verilir 16 saat gerisi BTR

Görev tanımı diye bir kavramı araştırmak lazım ;). BTR Öğretmeninin görev tanımı ne, İl Koordinatörünün (formatör değil bu arada) görev tanımı ne?

BTR Öğretmenlik gibi çoğu kişinin, mesainin çok büyük bölümünü hiç bir iş yapmadan geçirdiği bir görevlendirme kalkanında kendimizi ayrıcalıklı görelim
Yılda bir veya iki kez yapılan teknik bakım veya arıza kaydı açma işlemlerini başka bir şirket yapsa yüz binlerce TL para isteyeceğini mi öne sürelim...
Öğretmen ne yapsa sana göre iş yapmış olacak.görev tanımının gerekliliklerini yerine getirmesi yetmiyor mu. Emeğinin karşılığını alması mı rahatsız etti
Nedir yani tam olarak...

Tam olarak amacınız ne anlayamadım.
İl formatörleri veya ARGE de görevlendirilenlerin 15 saat derse girmemeleri mi sorun... Onların mesai saatleri nasıl haberiniz vardır umarım...
Okulda sınıf sayısı 8 in altındaysa veya komisyon kararıyla :
talep bulunmayan okulların da BTR hizmetinden faydalanabilmesi için, ilçedeki görevli BTR Öğretmenlere bu okulların sorumluluklarının paylaştırılmasında bir sakınca görmemişsiniz bunda bir sıkıntı yok ama
BTR Öğretmenliği görevi olan öğretmenlere bölgede eğer ihtiyaç varsa 21 saate kadar ders görevi verilebileceği maddesine niye karşı çıkıyorsunuz.
O okulların teknik işlerinin yapılması önemli de o okullarda okuyan öğrencilerin derslerine BT öğretmenlerinin girmesinin istenmesi mi yanlış... İlçedeki tüm BT öğretmenleri BTR Öğretmenlik görevi istediyse mecburen BTR görevi olan öğretmenlere dersler de paylaştırılabilecek...
Tam olarak neyi savunmamızı talep ediyorsunuz. Gerekirse okulumuzdaki 2 saat derse girelim sadece, BTR Öğretmenlik gibi çoğu kişinin, mesainin çok büyük bölümünü hiç bir iş yapmadan geçirdiği bir görevlendirme kalkanında kendimizi ayrıcalıklı görelim, maaş zaten hiç bir zaman söz konusu olmaz ama mutlaka 18 saat + nöbet+kulüp ne varsa alalım...işler de böyle yürüsün mü... Nedir yani tam olarak... Yılda bir veya iki kez yapılan teknik bakım veya arıza kaydı açma işlemlerini başka bir şirket yapsa yüz binlerce TL para isteyeceğini mi öne sürelim...
hocam mesele il formatorleri filan değil. elbette derse girmemeleri gerek. aksini savunmuyorum. ama aynı maddeye göre görev veriliyorsa neden bize zorunlu tutuluyor? mesele bu. sanırım il formatorusunuz ama amacım sizlere ek yük getirilmesi değil. emsal göstermek istedim sadece.

ayrıca hiçbir iş yapmadigimizi kim söyledi hocam? inşallah il formatoru filan değilsiniz. mesela şahsen ben görev tanımımda olmadığı halde tahtaların raylarıni bile kendim değiştiriyorum. her arızaya anında müdahale edip öğretmenlerin kaygısız bir şekilde derse girmeleri için uğraşıyorum. bilisimle ilgili her soruna anında müdahale ediyorum. daha ne yapabiliriz acaba? neyse, kişi kendinden bilir işi diye boşuna dememişler. uslubunuzu hiç beğenmedim bu arada.

Son düzenleme:
Konu ile ilgili düşüncelerimi daha önce yazdığım için uzun uzadıya tartışmaya açmak istemiyorum. Konu ile ilgili son düşüncem BTR diye bir görevlendirme olmamalı. Öğretmen isen dersine girersin. Teknik işler ile öğretmenin işi olmamalı. Bu iş ve diğer tüm teknik işler ile ilgili ilçeden teknisyen görevlendirilmeli. Boş mevzu.

Görev tanımı diye bir kavramı araştırmak lazım ;). BTR Öğretmeninin görev tanımı ne, İl Koordinatörünün (formatör değil bu arada) görev tanımı ne?
hocam il koordinatörü olduğunu gayet iyi biliyorum. kısaca yazıp geçtim işte. meselemiz bu değil şu an. görev tanımı noktasında görev tanimimizi da gayet iyi biliyorum. meslekte 20. yılım. ben buradaki mantık hatasını anlamıyorum. işin özü bu. biz birbirimize sahip çıkamadıkca ne olsa tamam deriz. bakınız okul rehber öğretmenleri kendilerini nasıl da savunuyor. biz de sadece seyrediyoruz.

Konu ile ilgili düşüncelerimi daha önce yazdığım için uzun uzadıya tartışmaya açmak istemiyorum. Konu ile ilgili son düşüncem BTR diye bir görevlendirme olmamalı. Öğretmen isen dersine girersin. Teknik işler ile öğretmenin işi olmamalı. Bu iş ve diğer tüm teknik işler ile ilgili ilçeden teknisyen görevlendirilmeli. Boş mevzu.
haklısınız hocam da okullarda dersimiz seçilmiyor. buna ne diyeceğiz? ders doldurmak için okul okul gezecek miyiz ömür boyu. meslek liseleri bile boşalıyor. herkes mesem'e gidiyor.

hocam il koordinatörü olduğunu gayet iyi biliyorum. kısaca yazıp geçtim işte. meselemiz bu değil şu an. görev tanımı noktasında görev tanimimizi da gayet iyi biliyorum. meslekte 20. yılım. ben buradaki mantık hatasını anlamıyorum. işin özü bu. biz birbirimize sahip çıkamadıkca ne olsa tamam deriz. bakınız okul rehber öğretmenleri kendilerini nasıl da savunuyor. biz de sadece seyrediyoruz.
hocama katılıyorum. 17.yılımı çalışıyorum. formatör öğretmenlik varken 5e kadar okulda kalıyordum. sonra BTR işi çıktı okulda ders olduğu saatler okulda olcaksınız dediler tamam dedik. sebep olarak da akıllı tahtalarda arıza olursa anında müdahele edebilmek için böyle olacak denildi. peki rehber öğretmenler neden 30 saat okulda? onlar neden 9-3 çalışıyor? okulda 08.45 de bir durum olsa müdahele nasıl edecek rehberlikçi? onlarda sıkıntı yok. okulunda 08:00-16:00 ders olan o kadar süre okulda duruyor BTR olarak. bu haksızlık değil mi? biz hiçbir zman birlik olamadık ve olamayacağız da

Siz neleri tartışıyorsunuz?Arkadaşım İngilizceci.Ek ders tam alsın diye bilisim dersi verdiler.Kendisi telefonda zil sesini değiştiremez, Word programında bir yazıyı ortalayamaz.Ne yapıyorsun dedim.Yotubedan site bulmuş izleyip bilgisayar nedir ne ise yarar giriş çıkış birimleri çocuklar buradan izleyerek yazıyorlar dedi.Bugun beni derste aradi:
Hocam windows 10 nedir dedi...
Ayrıca tüm bilisim ogretmenlerinin "Dünya Yazilimcilar Günü" tebrik ederim.

Son düzenleme:
BTR olarak görevlendirilmiş bir kişinin 15 saati doldurma zorunluluğu yoktur amaaa şöyle ki;
artık görevlendirilmiştir ve kadrosunun bulunduğu okuldaki ders saatlerine kendisi bizzat girmek zorundadır.
ama okulunda ders yoktur bölgesindede bilişim dersi yoktur bölgesinde var olan okulda da kendisi gibi öğretmen varsa oradaki derslerde o okulda bulunan öğretmene aittir çünkü o derslerle norm işgal etmektedir hem normum olsun hem dersim olmasın veya ben girmeyeyim başkası girsin demek ahlaksızlıktır.
sözüm tabi buradaki hiç kimseye değil btr olupta okulunda norm işgal edip normuna ait dersleri başkasına yığan bazı ahlaksızlara.

hocama katılıyorum. 17.yılımı çalışıyorum. formatör öğretmenlik varken 5e kadar okulda kalıyordum. sonra BTR işi çıktı okulda ders olduğu saatler okulda olcaksınız dediler tamam dedik. sebep olarak da akıllı tahtalarda arıza olursa anında müdahele edebilmek için böyle olacak denildi. peki rehber öğretmenler neden 30 saat okulda? onlar neden 9-3 çalışıyor? okulda 08.45 de bir durum olsa müdahele nasıl edecek rehberlikçi? onlarda sıkıntı yok. okulunda 08:00-16:00 ders olan o kadar süre okulda duruyor BTR olarak. bu haksızlık değil mi? biz hiçbir zman birlik olamadık ve olamayacağız da
bunun sebebi herhangi bir yerden alınabilen bir sertifikayla istediği zamanlarda diğer branş öğretmenleride ne zaman rehberlikçi olarak görevlendirilip 18 saat ek ders almayı başarırlarsa o zaman rehberlik branşıda çöp olmuş demek olur.

Girmek zorunda değildir. 8 saat dersim var. Geri kalan zamanda btr olarak başka bir okula gidiyorum.

Okulda idareci olmadan veya öğretmenlerin ders programını hazırlamadan, öğretmenlerin çoğu isteğinin okul ve öğrenci yararından çok bencilce kendi menfaatleri doğrultusunda olduğunu fark edemeyebilirsiniz. Her öğretmen idare tarafına geçmeli kanımca... BTR Öğretmenlik görevlendirmesi olanlardan aylık düzenli rapor istenir, e twinning rehberlik etkinlikleri projeler teknik bakım eba kullanımı vb... çoğu kişi ya zamanında göndermez yada ben zaten işleri yürütüyorum rapor gibi formaliteler zaman kaybı der.. o zaman sözlü olarak bahset kısaca yaptıklarından dediğimizde ortamda tam olarak kendini ifade edemez... okul idarecilerine sorulduğunda format atmayı bilmeyen, video hazırlamaya veya özel bir program kullanımında diğer öğretmenler kadar bile bilgisi olmayan öğretmenlere zorunlu olmadıkça bizde gorevlendirmeyin diyebiliyorlar... zaten mesainin çoğunda boş durup full ek ders alıyorlar, bir şey rica ettiğimizde ya tavır alıp arayı soğutuyorlar ya da bilgisi olmadığını gösterip çaba göstermiyorlar diyebiliyorlar... bazı arkadaşlara ortamda söz arasında konu ile ilgili soru sorduğumuzda, acil teknik ihtiyaç olursa telefon açsınlar, zaten ders saatim az diye ve kredi ödemem var diye bu işe tenezzül ediyorum diyebiliyorlar... konu şuraya geliyor: BTR ders saati az olan bir branş için statü ve maddi yönden bir fayda mı , yoksa dersleri elinden alınan ve bir branş öğretmenlerinin mecbur bırakıldığı öğretmenlikten daha düşük statüde teknik servis benzeri bir görevlendirme mı? Öğretmenliğin yani dersin, rehberliğin yani okuldaki diğer öğretmenlere ve öğrencilere bt kullanımı ve projeler konusunda yol gösterip güvenilir destek olan bir branş düşüncesi daha güzel
hocam merak etmeyin idarecilik de yaptım hem de uzun süre. siz her şeyi sadece kendiniz biliyor zannediyorsunuz. bence bütün mesele bu. yönetmelikse yönetmelik, mantiksa mantık buyurun kapisalim. münazara edelim. galip çıkarsanız elinizi öperim. ama ya siz yenilirseniz? siz herkesi aptal bir tek kendinizi mi akıllı sanıyorsunuz? her branşta çok çalışan da vardır az çalışan da.

siz önce şu soruma cevap verin.

bahsettiğim gibi bütün öğretmenler 16. madde ile görevlendiriliyor. 16. madde gayet açık. açın tekrar okuyun. şimdi diyeceksiniz il formatorleri olsun, ARGE biriminde görevlendirilen öğretmenler olsun bunlar derse girmek zorunda değil siz zorundasınız. evet biz BTR öğretmeni olarak okulumuzda var olan derslere girmek zorundayız. BAŞKA OKULDA OLAN DERSLERE DEĞİL.

eğer başka okulda olan derslere girmek ve maaş karşılığını doldurmak zorunda isek 16. madde ile başka görevlerde görevlendirilen bütün öğretmenler de maaş karşılığını doldurmak zorundadır. Yok öyle kaytarmak, ben il formatoruyum, ARGE biriminde çalışıyorum bilmemne. Doldurun başka başka okullarda maaş karşılığını öyle görevlendirildiğiniz işi yapın. Devleti bir tek btr ogretmenleri mi zarara uğratıyor? Diğer başka birimde çalışan öğretmenler de zarara uğratıyor o zaman?

CEVABINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM. HODRİ MEYDAN.

Son düzenleme:
hocam merak etmeyin idarecilik de yaptım hem de uzun süre. siz her şeyi sadece kendiniz biliyor zannediyorsunuz. bence bütün mesele bu. yönetmelikse yönetmelik, mantiksa mantık buyurun kapisalim. münazara edelim. galip çıkarsanız elinizi öperim. ama ya siz yenilirseniz? siz herkesi aptal bir tek kendinizi mi akıllı sanıyorsunuz? her branşta çok çalışan da vardır az çalışan da.

siz önce şu soruma cevap verin.

bahsettiğim gibi bütün öğretmenler 16. madde ile görevlendiriliyor. 16. madde gayet açık. açın tekrar okuyun. şimdi diyeceksiniz il formatorleri olsun, ARGE biriminde görevlendirilen öğretmenler olsun bunlar derse girmek zorunda değil siz zorundasınız. evet biz BTR öğretmeni olarak okulumuzda var olan derslere girmek zorundayız. BAŞKA OKULDA OLAN DERSLERE DEĞİL.

eğer başka okulda olan derslere girmek ve maaş karşılığını doldurmak zorunda isek 16. madde ile başka görevlerde görevlendirilen bütün öğretmenler de maaş karşılığını doldurmak zorundadır. Yok öyle kaytarmak, ben il formatoruyum, ARGE biriminde çalışıyorum bilmemne. Doldurun başka başka okullarda maaş karşılığını öyle görevlendirildiğiniz işi yapın. Devleti bir tek btr ogretmenleri mi zarara uğratıyor? Diğer başka birimde çalışan öğretmenler de zarara uğratıyor o zaman?

CEVABINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM. HODRİ MEYDAN.
aradığım orjinal cevap bunu referans alacağım. saol hocam. ve de çok doğru söylediniz ayrıca bu kitap yazma komisyonunda görev alanla var evden yıl boyunca çalışıp (aslında ayda 4-5 saat ) hiç bir okula mem e gitmeden ohh kebap aylık ful ek dersi alıyorlar. birde her sene her sene aynı kişiler görevlendiriliyor birazda başkaları tadına baksın keyfine baksın nasıl oralar bakanlık buna bir dur demeli 4-5 yıldır kitap komisyonunda görev alıp okul kurum yüzü görmemiş kişiler tanıyorum ne yazıyorlar bir bitmedi o zaman bütün öğretmenler sırayla orada görev almalı sonuçta istirahat yeri gibi hemde ful ek dersli

aradığım orjinal cevap bunu referans alacağım. saol hocam. ve de çok doğru söylediniz ayrıca bu kitap yazma komisyonunda görev alanla var evden yıl boyunca çalışıp (aslında ayda 4-5 saat ) hiç bir okula mem e gitmeden ohh kebap aylık ful ek dersi alıyorlar. birde her sene her sene aynı kişiler görevlendiriliyor birazda başkaları tadına baksın keyfine baksın nasıl oralar bakanlık buna bir dur demeli 4-5 yıldır kitap komisyonunda görev alıp okul kurum yüzü görmemiş kişiler tanıyorum ne yazıyorlar bir bitmedi o zaman bütün öğretmenler sırayla orada görev almalı sonuçta istirahat yeri gibi hemde ful ek dersli
hocam herkes iğneyi başkasına batırma derdinde. oysa ben bizlere yapılan haksızlığa vurgu yapmak istiyorum. özetle 16. madde sana farklı bana farklı işlemez. maaş karşılığını doldurmak zorunda isek herkes zorunda, değilsek kimse zorunda değil. bitti gitti. aksini iddia eden yönetmeliklere yorum katmadan cevap yazsın da okuyalım. herkes öğretmeni maraba sanıyor. sonra üstüne binmeye çalışıyor. en çok da buna sinir oluyorum.

Öğretmenin asli görevi derstir arkadaşlar. O yüzden okulunuzda ne kadar ders görevi varsa alırsınız. Bu ders saati 15 saatin altındaysa 15 e tamamlama zorunluluğu olmadan ve başka okullara görevlendirilmeden btr görevinizi yapabilirsiniz

hocam herkes iğneyi başkasına batırma derdinde. oysa ben bizlere yapılan haksızlığa vurgu yapmak istiyorum. özetle 16. madde sana farklı bana farklı işlemez. maaş karşılığını doldurmak zorunda isek herkes zorunda, değilsek kimse zorunda değil. bitti gitti. aksini iddia eden yönetmeliklere yorum katmadan cevap yazsın da okuyalım. herkes öğretmeni maraba sanıyor. sonra üstüne binmeye çalışıyor. en çok da buna sinir oluyorum.
Aynen hocam görevlendirme bir yerlerde çalışan arkadaşlar öğretmen hiç bir iş yapmıyor moduna geçiyorlar ama aslında kendileri doğru düzgün bir iş yapmıyorlar.

Öğretmeni tam olarak kim maraba sanıyor? Devamında yazdığınız büyük harfle başlamayan cümlelerin açıklaması ne? Siz derse girmek mi istemiyorsunuz? BTR olarak okulda bulunduğu geniş boş zaman diliminde kitap yazma komisyonu vb... görevlendirme şartlarını okuyup başvuru yapmayı isteyenler var gibi, ihtiyaç bulunan alanlara başvuru için hazırlık yapmak iyi bir faaliyet...
Ben bu yazılanlarda maraba ve devamında yazılan cümledeki ifadeleri tam olarak, objektif olarak anlamlandıramadım ...
biz derse girmek istemiyor değiliz. biz ikircilik yapılmasını istemiyoruz. madem 16. madde ile görevlendirilmemiz başka okullarda 15 saat doldurmamız zorunluluğunu ortadan kaldirmiyor o zaman bütün diğer birimlerde 16. madde ile görevlendirilen öğretmenler de zorunlu olarak 15 saati doldurmalı. hala bu soruma cevap vermediniz. kaçak oynuyorsunuz. bakın kendi okulumda btr iken 25 saat de ders olsun gireyim sikinti yok. ağzımı açmam. yönetmelik kendi okulundaki derslere girmelisin diyor. elbette girerim. giriyorum da. mesele btr iken 15 saat dolduracaksin deyip okul okul gezdirilmek. biz 15 saati doldurmak ZORUNDA isek bütün 16. madde görevlendirilmeleri de doldurmalı. ha bana gelin deyin haklısıniz ama ne yapalım okullarda dersler boş geçmesin gelin şu dersleri doldurun yine amenna. fakat dayatmaya karşıyım ben. hak neyse adalet neyse o.

Tasarruf tedbirleri konusunda bunu bu yıl iyice çok sıktılar... kendi okulum dışında 12 saat başka okulda ders verildi. okulumda ders saatim 7 diye BTR için 2. bir okulu da onaya göndermişler. İşler karma karış oldu. 2 okul BTR + 2 Okul 19 saat ders... Bakanlığın bunu çözmesi lazım...

Müdürümüz değişti ve tarafıma idari politikalar gereği sadece 7 saat verildi. üstüne ilçeye dersi tamamlayamadığım için bildirildim...10. sınıflarda verilmesi gereken ders varken başka zümrelere verildi. Onlar nemalandı... Bu işler hakkaniyetli olmuyor.

Son düzenleme:
Bizim ilde okuldaki dersin kaç saatse ona giriyorsun gerisi Btr. Zaten bana 15 saati doldurman lazım görevlendirmeyiz deseler kesinlikle btr başvurmam. Okuldaki de hiçbir teknik işe bakmam.

Tasarruf tedbirleri konusunda bunu bu yıl iyice çok sıktılar... kendi okulum dışında 12 saat başka okulda ders verildi. okulumda ders saatim 7 diye BTR için 2. bir okulu da onaya göndermişler. İşler karma karış oldu. 2 okul BTR + 2 Okul 19 saat ders... Bakanlığın bunu çözmesi lazım...

Müdürümüz değişti ve tarafıma idari politikalar gereği sadece 7 saat verildi. üstüne ilçeye dersi tamamlayamadığım için bildirildim...10. sınıflarda verilmesi gereken ders varken başka zümrelere verildi. Onlar nemalandı... Bu işler hakkaniyetli olmuyor.
hakkaniyetli olması için uğraşmamiz lazım artık hocam. btr'yi önemsiz görüp bizi oturuyor sanıyorlar. oysa biz bize denilen görevleri layıkıyla yapıyoruz. şahsen okulumda calismayan tek tahta yok. istiyorlar ki hem 30 saat girelim hem btr olalım. nedir bu bilişim öğretmeni düşmanlığı çözemedim gitti. sanırım çok sessisiz. sendikaları işin içine sokmak lazım artık.

Bizim ilde okuldaki dersin kaç saatse ona giriyorsun gerisi Btr. Zaten bana 15 saati doldurman lazım görevlendirmeyiz deseler kesinlikle btr başvurmam. Okuldaki de hiçbir teknik işe bakmam.
iş oraya doğru gidiyor hocam. böyle giderse ben de aynı şeyleri düşünür oldum. içim el vermese de bırakalım tahtalar pert olsun. esas o zaman kamu zararı oluşur ama kimse bunu düşünmüyor.

Hocam Sendikaya da söyledim mevzuat gereği 15 saat olmadığı için çok ta birşey çıkmayacağı doğrultusunda cevap aldım. İlçeye gittim olumsuz cevap aldım şube müdürü kesinlikle derse girilmesi gerektiği noktasında diretiyor. burada müdürler ders tamamlama modülüne giriş yapma noktasında aynı tutumu sergileseler bu durumlar yaşanmaz. bazıları girmiyor işte. sonra diğerlerinin canı çıksın...

bi sahibsiz bir branşız rehber öğretmen 9-3 gelir çıkar gider.Her şeyi bellidir.Biz hep okulda olacaz.Ücret aynıdır ve okulda olan derse girmek zorundayız.Odası vardır biz ortalıktayız.Dersine girersin,işini yaparsın,işin olmayanı yaparsın.Ama aldığın cevap hocam sen de oturon ha.Şimdi bide 15 bazı yerlerde 21 saat gir hocam kalan vakitde btr olursun diyorlar.21 saat dersin olan okula 3 gün geliyor zaten başka branşta.peki sonuç bulmuşlar enayiyi 5 gün okula gelen sesini etmeyen hamal üsteki arkadaşon dediği gibi btr böyle 15 saat-21 saat derse gir başka enayi arasınlar artık

iş oraya doğru gidiyor hocam. böyle giderse ben de aynı şeyleri düşünür oldum. içim el vermese de bırakalım tahtalar pert olsun. esas o zaman kamu zararı oluşur ama kimse bunu düşünmüyor.
kamu zararını takan daha bir kişi görmedim malzeme olarak.ama şahsa gelince ibrikçi hikayesi...

Tam olarak amacınız ne anlayamadım.
İl formatörleri veya ARGE de görevlendirilenlerin 15 saat derse girmemeleri mi sorun... Onların mesai saatleri nasıl haberiniz vardır umarım...
Okulda sınıf sayısı 8 in altındaysa veya komisyon kararıyla :
talep bulunmayan okulların da BTR hizmetinden faydalanabilmesi için, ilçedeki görevli BTR Öğretmenlere bu okulların sorumluluklarının paylaştırılmasında bir sakınca görmemişsiniz bunda bir sıkıntı yok ama
BTR Öğretmenliği görevi olan öğretmenlere bölgede eğer ihtiyaç varsa 21 saate kadar ders görevi verilebileceği maddesine niye karşı çıkıyorsunuz.
O okulların teknik işlerinin yapılması önemli de o okullarda okuyan öğrencilerin derslerine BT öğretmenlerinin girmesinin istenmesi mi yanlış... İlçedeki tüm BT öğretmenleri BTR Öğretmenlik görevi istediyse mecburen BTR görevi olan öğretmenlere dersler de paylaştırılabilecek...
Tam olarak neyi savunmamızı talep ediyorsunuz. Gerekirse okulumuzdaki 2 saat derse girelim sadece, BTR Öğretmenlik gibi çoğu kişinin, mesainin çok büyük bölümünü hiç bir iş yapmadan geçirdiği bir görevlendirme kalkanında kendimizi ayrıcalıklı görelim, maaş zaten hiç bir zaman söz konusu olmaz ama mutlaka 18 saat + nöbet+kulüp ne varsa alalım...işler de böyle yürüsün mü... Nedir yani tam olarak... Yılda bir veya iki kez yapılan teknik bakım veya arıza kaydı açma işlemlerini başka bir şirket yapsa yüz binlerce TL para isteyeceğini mi öne sürelim...
Sayın hocam Btr bir halta yaramayan asalak ise neden sürekli Btr kursu açıyorsunuz, diğer branştan insanları Btr yapma gayretinizin amacı nedir? Bırakın sosyalci sosyal dersine girsin de işe yaramayan asalak Btr görevi almasın, kapatın Btr kurslarını o halde.

Gerekirse başka okulda da derse girmeyi kabul etmeyen veya BTR Öğretmenlik görevini sadece etkileşimli tahtalar bozulunca verilen teknik servis hizmeti olarak basitçe tanımlayan BTR Öğretmenlik kursuna başvuran kaç Sosyal Bilgiler Öğretmeni tanıdınız.
sosyal-İngilizce -fen-matematik-beden-tektas- Türkçe-felsefe-coğrafya-fizik- sınıf öğrt branşlarında her birinden en az 1 tane olmak üzere bazılarından 5 er 10 ar tane
bunların içinden de sadece 1 kişi bilgisayar ve programlamada iyiydi zaten özel bir işyeride vardı eşinin adına açmış kendi işletiyordu orayıda.

Geri