Hocam 20 saat fazla 5 saat fazladan derse giremem diye bir şey yok, btr illa ki 15 saat derse girecek diye bir şey de yok.
Bizler öncelikle Bilişim Öğretmeniyiz daha sonra istersek isteğe bağlı olarak Btr olabiliyoruz. Her öğretmen gibi Bilişim Öğretmeni de 21 saate kadar ders almakla yükümlüdür. Fazlasını almayabilir.
* Okulda 16 saat ders var ise bu 16 saat dersi almak zorundayız ve istersek Btr olup haftada 18 saat ek ders ücreti alırız.
* 24 saat ders var diyelim bu durumda Btr olunmasına pek olumlu bakılmıyor ama yapılan iller var. Yeğitek yazısında da 22 saatten fazlası durumuna yorum yapılıyor.
* 10 saat ders var ise yine 10 saate gireriz ve Btr olunca haftada 18 saat ek ders ücreti alırız. Ancak yetiştirme kursu açılması durumunda ister hafta içi ister hafta sonu olsun 15 i tamamladıktan sonrasına kurs ücreti ödenir. Diyelim hafta içi 10 dersi var ve 8 saatlik kurs açmış olsun. 8 saatin 5 i maaşa sayılır 10+5=15 saat maş karşılığı dolar kalan 3 saat için kurs ücreti ödenir.
Yeğitek yazılarını okudum, sürekli forumu takip ediyorum, bu tür sorunlar ile ilgili resmi yazıları ve tereddüt edilen konular ile ilgili cevapları okudum benim görüşüm bu yönde hocam.