BTR Ders Dışı Egzersiz yapabilir mi?

Kodla Büyü

bulent23

Site Gezgini
egzersiz yapabilir mi? pansiyonda nöbet tutabilir mi? formatör yapamaz diyorlardı. şimdi değişik oldu mu?

Hocam ben Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, okulda öğleden sonraları velilere kurs veriyorum. Halk eğitim bünyesinde 160 saatlik Bilgisayar Kullanma kursu. Ama 1. dönem BTR değildim, 2. dönem olacağım. Çalışma saatlerimizin 7:30-12:30 ya da 8:30 15:00 gibi düşünürsek, kalan saatlerde kurs, belletmenlik, egzersiz yapmamızda bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Belletmenlik yapabilir olayını resmi yazıda da gördüğümü hatırlıyorum.

kais36' Alıntı:
Hocam ben Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, okulda öğleden sonraları velilere kurs veriyorum. Halk eğitim bünyesinde 160 saatlik Bilgisayar Kullanma kursu. Ama 1. dönem BTR değildim, 2. dönem olacağım. Çalışma saatlerimizin 7:30-12:30 ya da 8:30 15:00 gibi düşünürsek, kalan saatlerde kurs, belletmenlik, egzersiz yapmamızda bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Belletmenlik yapabilir olayını resmi yazıda da gördüğümü hatırlıyorum.

Hocam btr olursanız haftada 10 saatten fazla kurs veremezsiniz, haberiniz olsun.

Hem btr hem de formatörken egzersiz verdim, veriyorum.
Bu arada haftada 25 saatlik hizmetiçi eğitim de verdim.

Müdür bana da egzersiz açamassın dedi. 16. maddeyi göstersem sıkıntı çözülür mü sizce? :?

hocam ders dışı egzersizi araştırdım boşuna ugraşmayın tek ders dışı egzersizi tubitak yarışmaları için oluyor fakat bunun yerıne kurs acabılırsınız

formatorarkadaslar kurs acarsa en fazla haftalık 8 saat gırebılır 10 saat acabılırsınız dıyenler yanlıs soyluyor gecen sene bu konuda acıklama yapıldı
hızmet içi eğitim kursları haftalık max 40 saat lımıtıne dahıl degıldır
bu sene yayınlanan formator ogretmen calısma esaslarını okuduysanız ona gore belletıcılık yada nobet hızmetıde yok fakat sızın ıstegınızle kaymakamlık olur verırse belletıcılıkte sorun yok

bilişim teknolojileri formatör öğretmeninin resmi mesai bitimi saat 17.00 diye biliyorum bu saaten önce kurs yada ekstra bir görev alamazsınız. yapacagınız kursun saatini 17.00 dan sonra gostermenız yada hafta sonu yapmanız gerekır. bızım burada bu sekilde işliyor ve bana gore de dogrusu bu. o zaman mudur yardımcısıda satranc kursu, basketbol kursu açar.

formyfriends' Alıntı:
bilişim teknolojileri formatör öğretmeninin resmi mesai bitimi saat 17.00 diye biliyorum bu saaten önce kurs yada ekstra bir görev alamazsınız. yapacagınız kursun saatini 17.00 dan sonra gostermenız yada hafta sonu yapmanız gerekır. bızım burada bu sekilde işliyor ve bana gore de dogrusu bu. o zaman mudur yardımcısıda satranc kursu, basketbol kursu açar.

hocam idare sorun çıkarmazsa 17:00 once acıyorsunuz zaten ve ucret gece tarıfesı oluyor.Hafta sonu acılan kurslarda oyle %25 fazla ek ders
17:00 işimize yarıyor bence

versace' Alıntı:
formyfriends' Alıntı:

hocam idare sorun çıkarmazsa 17:00 once acıyorsunuz zaten ve ucret gece tarıfesı oluyor.Hafta sonu acılan kurslarda oyle %25 fazla ek ders
17:00 işimize yarıyor bence
hocam formatörlük tarih oldu siz btr tanımındasınız artık o yönetmeliği okuyun orda belletecilik ve nöbet yok istek üzerine kaymakam oluru ile olabilir

ben yapıyordum bir yazıya istinaden kestiler. yazıda genel olarak şöyle diyordu görevlendirme ile 18 saat ücret alanlar idareci yek ders işlerinde olduğu gibi egzersiz yapamaz.

btr tereddüt edilen hususlarla ilgili yazıda ise

11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil), ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar
doğrultusunda verilebilecektir.

yazıyor b esaslar dediği de en üst bölümde yer alan
16.12.2006 tarih ve 26378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı
Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin karar.

işime de gelmiyor ama yapamıyoruz galiba keşke resmi bir dayanak olsa devam etsem. ama şöyl bir durumda var olur da geri iadesi istenirse ek dersin o zaman işler yaş.

adrenaline' Alıntı:
Ben hafta içi satranç egzersizi yapıyorum. Hafta sonuda halk eğitimde bilgisayar kursu veriyorum.
hocam BTR öğretmeni iken satranç egzersizi yaptınız değilmi.BTR saat kaça kadardı.Satranç egzersizinizi ne zaman yaptınız

BTR görev süresi - görevli olunan eğitim kurumundaki son dersin bitimine kadardır

Hocam bende satranç egzersizi açmak istedim. Meb hayır dedi. Konuyu idari mahkemeye taşıdım ve mahkeme beni haksız buldu yani açamıyormuşuz. Mahkemenin kararı şu meşhur nöbet görevi dahil görev verilemez maddesi. Ayrıca mesai saatim dışında planlamış olmama rağmen ders saatlerini kapsaması nedeniyle ek ders yönetmeliğinin şu 16. maddesine göre ek ders ödenemeyeceği yönünde.... :(

koraycus' Alıntı:
Hocam bende satranç egzersizi açmak istedim. Meb hayır dedi. Konuyu idari mahkemeye taşıdım ve mahkeme beni haksız buldu yani açamıyormuşuz. Mahkemenin kararı şu meşhur nöbet görevi dahil görev verilemez maddesi. Ayrıca mesai saatim dışında planlamış olmama rağmen ders saatlerini kapsaması nedeniyle ek ders yönetmeliğinin şu 16. maddesine göre ek ders ödenemeyeceği yönünde.... :(
Derslerin işlendiği saatlerinde açamıyoruz zaten.

Kod:
ercinc98' Alıntı:
koraycus' Alıntı:
Derslerin işlendiği saatlerinde açamıyoruz zaten.

Hocam derslerin işlendiği saatle kastınız bt rehberliği görev saatleri içinde demekse tabiki bt rehberliği görev saatleri dışında satranç egzersizi istedim.

sorunlara-resmi-cevaplar-f255/bt-rehber-ogretmen-egzersiz-mahkeme-karari-t131473.html

Şu an Ortaokuldayım.

22 no'lu Talim terbiye kurulunun kararı ile "İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin Ortaokul Kısmında Değişiklik Yapılması"

Kod:
http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2013_05/28033917_ilk_ort_haf_ders_ciz_28mays2013.rar

Buna göre haftalık ders saati 35 'dir. Ve günde 7 saat ders var okulumda,

Ayrıca BTR görevleri yazısında, NÖbet görevi , ve ek-1'ce belirtilenler dışında görev verilemezin yanında, 7. ve 8. maddeleri incelediğimizde, BTR görevi eğitim-öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diyor.

Kod:
http://trabzon.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2012_10/04041459_bt_rehberligi_gorevi.pdf

Sonuç olarak, Talim terbiye kararına göre 7. saatten sonra, hafta sonları ve öğle aralarında egzersiz açabilirsiniz.

Şu anda Milli Eğitim Müdürlükleri Destekelem yetiştirme kurslarını da eğitim öğretimin yapıldığı saatlerden sayanlar var. Ancak, bu kurslar öğrencinin tercihine kalmış ve aynı anda tüm öğrenciler okulda değil. ve istekleri doğrultunda kurstan ayrılıyorlar. ve talim terbiyenin haftalık ders çizelgesinde belirtilmiyor.

Sonuna kadar egzersiz açabiliriz. BTR olarak. Sizin davada ise Avukatınız zayıf kalmış. Bu durumu belirtmesi gerekirdi. Dava açacağınız vakit bir "idari dava avukatı" tutunuz.

En temizi öğrenci ve velilerden dilekçe ile milli egitime başvurmaları olumsuz yanit gelmesi halinde bir kac velinin alo 147 yi aramasi işi en kısa ve temiz yoldan halletmek için alternatif olarak düşünebilir.

SLM ARKADAŞLAR DERS DIŞI EGZERSİZ OLARAK WEB TASARIM VE İNTERNET ALANINDA EGZERSİZ AÇABİLİR MİYİZ? BU KONUDA EGZERSİZ AÇAN ARKADAŞ VARMI TÜBİTAK PROJESİ OLMAYACAK . YADA BİLİŞİM ALANINDA EGZERSİZ AÇABİLİR MİYİZ?. YENİ YÖNETMELİKTE GÖREMEDİM. MİLLİ EĞİTİMDEKİ MEMURDA BİLMİYOR EĞER YAPAN ARKADAŞ VARSA BİLGİLENDİREBİLİR Mİ ACABA .

agomusti' Alıntı:
SLM ARKADAŞLAR DERS DIŞI EGZERSİZ OLARAK WEB TASARIM VE İNTERNET ALANINDA EGZERSİZ AÇABİLİR MİYİZ? BU KONUDA EGZERSİZ AÇAN ARKADAŞ VARMI TÜBİTAK PROJESİ OLMAYACAK . YADA BİLİŞİM ALANINDA EGZERSİZ AÇABİLİR MİYİZ?. YENİ YÖNETMELİKTE GÖREMEDİM. MİLLİ EĞİTİMDEKİ MEMURDA BİLMİYOR EĞER YAPAN ARKADAŞ VARSA BİLGİLENDİREBİLİR Mİ ACABA .

hocam alanımızla ilgili bir egzersiz yok malesef.

Ekli dosyalar

• ders-disi-egzersiz-esaslari-mebajans.jpg
    ders-disi-egzersiz-esaslari-mebajans.jpg
    90.2 KB · Görüntüleme: 502
bir görevlendirme varken 2. si verilmez o yüzden btr ler görevlendirme olan egzersizi açamaz diyorlar.ne derece doğru bu

görevlendirme saatleriniz içinde açamazsınız,defalarca yazıldı neyini anlamıyorsunuz..dersiniz 15 00 da bitiyorsa 15 den sonra egzersizini yaparsın..izin verilmiyorsa o sizin ilçe veya il memin işgüzarlığıdır..arayın hakkınızı

ark lar ilk 6 saate ders koyduktan sonra o gün nöbet tutan biliyoruz yaa peki o günün 7. saati destek eğitim verebilir miyiz. neticede o gün 7. saat dersimiz yok nöbet tutarken de 7.saat boş BTR isek o saatte boşuz nöbet tutamayiz o zamanda. yani destek eğitim açabilir miyiz bu 7. saatte acaba sizce

Geri