Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Sayı : 30706984-903.99-E.13507730
Konu: Fatih Projesi BT Rehberliği Görevi
Bu sebeple yapılacak görevlendirmelerin aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılması gerekmektedir;
...
Madde 3. Görevlendirilen öğretmenler, mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecektir. Görevlendirilen öğretmenin yerine ücretli veya başka bir öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir. 21 saatten fazla ders görevi dolduran öğretmenlere okulu dışında Fatih Projesi BT rehberlik görevi verilmeyecektir.
Bu maddeden yola çıkarak btr öğretmen derse girmek zorunda. Bu da demek oluyor ki ihtiyac var ise saate kadar derse girmek zorunda.
Norm fazlası öğretmen 5 gün full kadrosu dışındaki okula görevlendirme yapılınca okul müdürü ve mem bu madde dayanarak ders verecektir.
Dersimize girmek zorundayız. Buna benim itirazım yok. Sorumda da belirttiğim üzere 15 saat işiyle ilgili bir ifade yok.
Bazı okullarda Bilişim dersi dışında başka dersler de vererek 15 saati illa dolduracaksınız vb ifadeler kullanılmış. Böyle uygulamalar olmuş. Bu tür uygulamaları neye dayanarak yapıyorlar onu öğrenmeye çalışıyorum.