ben olsam ekstra hiç bir iş yapmam. ve faz 2 ise bozulan tahtaları yapabileceğim durumdaysa kendim tamir etmem çağırırım servisi ödesin o programı hazırlayan şerefsiz...Arkadaşlar iyi günler. Bir süredir BTR lik almamıştım. 30 saat ek ders aldığımıza göre okulda bu zaman diliminde mi kalmalıyım? İdarecim her gün ilk 2 ve son 2 ye ders koymuş.
teşekkürler hocam. Ben de şok oldum. Nöbet veremez demi? Nöbet de vermiş.ben olsam ekstra hiç bir iş yapmam. ve faz 2 ise bozulan tahtaları yapabileceğim durumdaysa kendim tamir etmem çağırırım servisi ödesin o programı hazırlayan şerefsiz...
senin hem etinden hem yağından hem sütünden her şeyinden yararlanmak için yapılır bu uygulama.Zamanında bana da yapılmıştı sabah 2 ders öğeleden sonra 1 ders bende sabahki dersten sonra eve gidip uyuyup öğleden sonra gelip derse girip kimseye selam vermeden gelip gidiyordum motttoooorrrr oluyorlardı.Arkadaşlar iyi günler. Bir süredir BTR lik almamıştım. 30 saat ek ders aldığımıza göre okulda bu zaman diliminde mi kalmalıyım? İdarecim her gün ilk 2 ve son 2 ye ders koymuş.
Ben de öyle anladım hocam. Ama inanın btr değilken bile her işi yaptım. Seneye de almayacağım zaten. Bu son oldu. Neden bu şekilde davrandığını anlamıyorum. Bir sayfısızlığıö olmadı ki. Çok canım sıkkın.Yıllar önce başıma gelen olay.. Demek ki zihniyet değişmemiş.. Neyse içinize kötü bir his düşürmek istemem ama idare okula geldiğinize hiç sevinmemiş, hoş böyle bir hakkı yok ama o ayrı bir konu.. BTR çalışma saatleri okul dersleriyle başlar son ders ile biter. Bunu idarenize hem söz hem de eyleminizle hissettirin, gösterin.. İşinizi çok iyi yapın. Bu sizi mutlu edecek olup aynı zamanda öyle gıcık ders programı hazırlayan idareyi de daha gıcık edecektir. Dediğim gibi üzerinize düşeni yapın, derslerinize girin. Kolaylıklar diliyorum @rose_tek
Yarın ilk işim bunu söylemek olacak hocam. Nerden aldım çok canım sıkkın.Hergün ilk 2 ve son 2 saat ders verdiyse nöbet veremez, size aralıksız tam gün ders verdiyse o güne nöbet yazar, yoksa nöbet ücreti sizin için sıkıntı olur geri ödemek zorunda kalırsınız, BTR olduğunuz gün nöbet tutamaz, nöbet tuttuğunuz
Gün BTR görevini ifa edemezsiniz
Ama hocam resmen özellikle yapmış. Yani kasti. Bunu haketmedim.Hocam zaten eğitim öğretim bitene kadar okuldasin. son saate ders koysa ne koymasa ne. kafanı yorma bence. keyfine bak.
hocam anlıyorum da kastı yapsa ne yapmasa ne. sen de en fazla formattan başka bir iş yapmaz sisteme arıza kaydı girersin. beklesin dursunlar tamirciyi.Ama hocam resmen özellikle yapmış. Yani kasti. Bunu haketmedim.
Zaten o şekilde yapacağım hocam. Ama yani sanki sinir olmuş benim btr almama gibi. Ne diyeyim daha da almam. Elimi de sürmem gelecek yıl.hocam anlıyorum da kastı yapsa ne yapmasa ne. sen de en fazla formattan başka bir iş yapmaz sisteme arıza kaydı girersin. beklesin dursunlar tamirciyi.
Hocam okul idareniz böyle bir ders programı yazarak suç işlemiş, dersler normalde bir yada birkaç güne tam sığdırılacak şekilde ayarlanır resmi yazı gereği, şikayet edin.Arkadaşlar iyi günler. Bir süredir BTR lik almamıştım. 30 saat ek ders aldığımıza göre okulda bu zaman diliminde mi kalmalıyım? İdarecim her gün ilk 2 ve son 2 ye ders koymuş.
Btr olduğun için yaptım diyecek hocam. Bu dönem katlanıp gelecek dönemden itibaren yine almam. Onların olsun. Bilmiyorum hiçbir sorunum da yok üstelik. Anlayamadım.Hocam okul idareniz böyle bir ders programı yazarak suç işlemiş, dersler normalde bir yada birkaç güne tam sığdırılacak şekilde ayarlanır resmi yazı gereği, şikayet edin.
Bilmiyorum belki kafasında biri vardı o isteyecekti btrliği. Neyse bu dönem yapar geçerim. Şimdi çocuk oyuncağı gibi bırakmam etik olmaz. Yok hocam öyle sürekli izin alan ya da kullanan biri değilim. Saatimde girer çıkarım. Ama bir işim çıkarsa hastalık vs artık raporumu alır geçerim. Kendileri bilir. Zaten öyle yapacağım. Ben kaytaracak insan değilim de ondan canım sıkıldı. Nöbeti söyleyeceğim adabınca. Bakalım.Bunu art niyetle yapan biri ne düşünmüş olabilir? Sizi okulda tutmayı mı? Siz zaten okulda olmalısınız. Ders dağılımının pek bir önemi yok ki. Ha ben istediğim gibi okulda olayım ya da olmayayım diyen biri için bu durum hoşa gitmeyebilir. Veya sabahları ilk ders/çıkışta son ders için mazeretli izin isteyen birisine karşı bu yapılsa art niyet aranabilir. idblt hocam eve gidip geri döndüğünden bahsetmiş. Bu yasal olarak da etik olarak da doğru değil.
Sizi okulda tutmaya çalışmak ayrı size angarya iş yaptırmaya çalışmak ayrı şeydir. Bu tutuma karşı çok güçlü bir silahımız var. "Bilmiyorum" demek Art niyet hissettiğinizde, en basitinden, o işi bilmiyorum diyerek yapmayabilirsiniz. Servis yönlendirmesi yapar geçersiniz. Bence içinizi rahat tutun. Bu arada haftalık 18 saat ek ders alıyoruz. Kulüp veya sınıf alır, bunun çalışmalarını eğitim öğretim süresi dışında yaparsanız +2 ek dersle birlikte haftalık toplam 20 saat alabilirsiniz. Günlük ders programınızda bir ders dahi boşluk veya BTR görevi varsa o gün nöbet tutamaz, ücretini alamazsınız. Tüm gün dersiniz varsa nöbet verilebilir/alabilirsiniz.
İlla vazgeçmek istiyorum diyorsanız il koordinatörünüz ile iletişime geçebilirsiniz. Onaya ek liste gönderecek olurlarsa düzenleme yapabilirler.
Canınınız sıkılması hocam aksine işinizi severek neşeli yapın, hep mutlu olun ki asıl o idarenin canı sıkılsın. Belli ki BTR olarak başka birisi gelecekmiş siz gelmişşiniz. Olan olmuş siz keyifli bir şekilde üzerinize düşenleri yapın. Ne bir eksik ne bir fazla..Yarın ilk işim bunu söylemek olacak hocam. Nerden aldım çok canım sıkkın.
sağolun hocam. Haklısınız aslında. Ama birinci dönem boştu okul. O zaman getirseydi keşke. Ben kimse yok diye zorunluluktan aldım. Fırsat vermemek lazım mutlu görünmeliyimCanınınız sıkılması hocam aksine işinizi severek neşeli yapın, hep mutlu olun ki asıl o idarenin canı sıkılsın. Belli ki BTR olarak başka birisi gelecekmiş siz gelmişşiniz. Olan olmuş siz keyifli bir şekilde üzerinize düşenleri yapın. Ne bir eksik ne bir fazla..
Hocam kendilerine sormadan bir kasıt olup olmadığını anlayamazsın. Bazen öyle durumlar oluyor ki 40-50 personel o geliyor carlıyor, bu geliyor carlıyor sona kalan sessiz sedasızların programı saçma sapan oluyor. Yani kasten şuna da şunu yapalım demiyorlar da anı kurtarmak için çingeneleri susturalım diyorlar ama olan mülayim sessiz sakin tiplere oluyorArkadaşlar iyi günler. Bir süredir BTR lik almamıştım. 30 saat ek ders aldığımıza göre okulda bu zaman diliminde mi kalmalıyım? İdarecim her gün ilk 2 ve son 2 ye ders koymuş.
Sayın Hocam hak aramak çingenelikse siz de okulunuzda çok hak aramıştınız unutmayınız.Hocam kendilerine sormadan bir kasıt olup olmadığını anlayamazsın. Bazen öyle durumlar oluyor ki 40-50 personel o geliyor carlıyor, bu geliyor carlıyor sona kalan sessiz sedasızların programı saçma sapan oluyor. Yani kasten şuna da şunu yapalım demiyorlar da anı kurtarmak için çingeneleri susturalım diyorlar ama olan mülayim sessiz sakin tiplere oluyor
Hak aramayı kast etmiyorum Hocam, mesela Perşembe günü evinin önünde pazar var diye arabasını 2 sokak öteye park etmeyen, o gününü boş isteyen öğretmen arkadaşım gibi, 2 saatlik yola gitmek için pazartesi ve cumasını her sene boş isteyen arkadaşım gibi, ya pazartesimi boşaltırsınız ya da her pazartesi rapor alırım diyen ve alan sonra programı tekrar değiştirten arkadaşım gibi, Cuma günü 12. sınıflara dersim var onlar da gelmiyorlar o zaman ben de okula gelmem töreni kim yaptırırsa yaptırsın diyen arkadaşım gibi, sabah saatlerinde minübüs çok dolu oluyor ilk derslerim boş olsun, çıkışta da trafiğe kalıyorum çıkış saatlerim de boş olsun diyen arkadaşım gibi vs. vs. saysam 20 yılda sayfa dolar. Kast ettiklerim bunlar ben bunların hiç birini yapmadım.Sayın Hocam hak aramak çingenelikse siz de okulunuzda çok hak aramıştınız unutmayınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah süreç iyi olur. Sıkıntı olursa yazarsınız elimizden geldiğince destek oluruz.sağolun hocam. Haklısınız aslında. Ama birinci dönem boştu okul. O zaman getirseydi keşke. Ben kimse yok diye zorunluluktan aldım. Fırsat vermemek lazım mutlu görünmeliyim
Tam da bu yüzden konuyu anlayamadım.BTR eğitim-öğretim saatlerinde yapılır hocam.
Ben de her işi yapıyorum madem alayım diye düşündüm hocam. Bu denli kötü bir programla karşılaşmadım. İşimi aksatan her şeye hayır diyen biri de değilim ne diyeyim. Zaten kalacağım ama kasıtlı yapılması sinir bozucu. Daha da almam.Ben kaç yıldır Btr olurum hiç bir idare ile sıkıntı yaşamadım. Ben işimi yaparım kimse de bana kaçta geliyorsun kaçta çıkıyorsun demedi. Zamanında ilçe toplantısında siz 30 saat ek ders alıyorsunuz. Sizin günlük çalışma saatiniz 6 saat denmişti. Fakat BTR çalışma saatleri okul dersleriyle başlar son ders ile biter.