Sevgili Zümrelerim 2002 de BÖTE ye girdiğimde bölüm hocamız bize sizler öğretmen değil , Öğretim Teknoloğu olacaksınız demişti. Yani sizler diğer öğretmenlere derslerine teknolojiyi entegre edecek elemanlarsınız demişti. O zamanlar idrak edememiştim. Dedikleri çıktı bizi ders olarak umursayan yok, sadece ana branşlara (sınava yönelik) teknolojiyi entegre edeceğiz. O zaman dersi tamamen kaldırsalarda her okula 1 veya ikili öğretimse 2 BTR kadrosu verseler de bizde işimizi bilsek. En azından derse girmeden Eğitim Teknolokluğumuzu yaparız. Görevimiz de belli olur. (En azından Norm sorunumuz olmaz) Emin olun tek kurtuluşumuz bu. Beni zamanla anlayacaksınız. Ders ders diye tutturan arkadaşlar emin olun sizden daha çok istiyorum dersin olmasını ama gel gör ki bunca yıllık tecrübeme dayanarak bizi hep gözardı edeceklerini düşünüyor ve Rehberlikçiler gibi en azından görevimizi biliriz diye düşünüyorum. Sizlerin de değerli fikirlerinizi almak için bu anketi açtım. Emin olun bizi bizden başka düşünen yok. Lütfen sizde buraya fikirlerinizi beyan edin. Belki bir duyan olur
Biz üniversiteye başladığımızda da ilk bize siz Öğretim Teknoloğu olacaksınız ifadesi kullanılmıştı. Hatta ben göreve başladığım ilk gün okuldaki öğretmenlere biz aslında Öğretim Teknoloğuyuz demiştim
Onlar da tabi ellerinden BT Formatörlük görevlendirmesi avantajı gideceği için, hem derslere girecek, hem tamir-tadilat yapacak, hem bizim ihtiyacımız olduğu zaman hemen yardıma koşacak, hem de yazılım geliştirip gerektiğinde bizim evdeki bilgisayarları da tamir edeceksin değil mi? Ayrıca sadece bilgisayar değil her türlü elektrikle çalışan alet, fotokopi makinesi vb... bilgin ve aletlerin-donanımın vardır demişlerdi. Hayır size rehberlik yaparım ama tabi ki asıl görev ders deyince, ne var derste biz de ek ders için girdik, word excel anlatmakta ne var, biz öğretmenler kurulunda bu dersi seçme amacımız belli, yoksa satranç medya okuryazarlığı vb... seçtirirdik... demişlerdi. Hey gidi günler.. 2 sene sonra 4-5. sınıflarda dersler kaldırılıp sadece 6-7-8 1 saat seçmeli dersler ve zorunlu 7.50-18.00 zorunlu formatörlük kalınca ve okulların BT Sınıfları halkın kullanımına açılacak BT Öğretmenleri hafta sonu internet kafecilik yapacak denilince ...
Uzun lafın kısası, objektif düşünürsem, ders ders diyenler daha sonra
...BT Sınıfım güncel değil veya yok, robotik kodlama setlerim yok
...Öğrenciler ilgisiz, düşük not verdiğim öğrenciler ya umursamıyor ya da velisi ve idare aracılığıyla not baskısı yapabiliyor (Öğrenemeyen öğrenci yoktur)
...Sınıflar kalabalık, konular yeteri kadar güncel değil vb... öneri şikayet vb... ile biraz maddi taleple gelecek
BTR Öğretmenlik kadrosu isteyenler...
...Mevcut Etkileşimli Tahtalar dışında mutlaka BT Sınıfı olması gerektiği talebi ile gelmeyecek ve okulun imkanı ile temin edilen malzemelerle proje geliştirme ve ilgili öğrencilerle verimli çalışmalar yapmaya daha fazla vakit ayırabilecek...ayrıca ilgisiz ve derste sıkılan öğrencilerin düşük not alması sebebiyle kendini suçlu veya baskı altında hissetmeyecek ...
İlk aklıma gelenler...