Cümle cümle gidelim:
"Arkadaşlar yönetmelikleri bende biliyorum." demişsiniz. Hayır bilmiyorsunuz. Yönetmelik ve görüş yazısı açık bir şekilde ek ders ücretini alır diyor.
"Ama temel olarak öğretmenin maaşını alabilmesi için 15 saat ders alması gerekir." demişsiniz. Aksini iddia eden yok. Ders saatlerinde dersi varsa girer, maaş karşılığı olan 15 saati doldurmuyorsa ve başka okulda ihtiyaç varsa o okula da gönderilir. Ancak 15 saat dersi olsun veya olmasın btr görevi olan bir öğretmen hafta içi kurs ek dersini alır. Eğer btr olmasaydı maaş karşılığını doldurmadığı takdirde haftaiçi kurs ücretini alamazdı. Btr olduğu için alabiliyor. Hafta sonu açılan kursun ücreti herhalükârda alınıyor. Anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz, neden direnç gösteriyorsunuz bilmiyorum.
"Bunu farklı yorumlayan ilçeler var . Genel kanı ' 15 saat derse girmelidir ' yönetmelikteki okuldaki ders saatine girer madesi bu şekilde yorumlanıyor." demişsiniz. "Öyle diyorlar, böyle yorumluyorlar, şöyle olduğunu iddia ediyorlar..." Ben başkasının yorumuna göre konuşmuyorum. Bunun yoruma açık bir tarafı da yok. Eklediğim yazıyı okuyun. Eklediğim paragrafı okuyun. Açık ve net olarak "yapılan görev btr görevi kapsamında değilse, haftaiçi haftasonu farketmez ek ders ücretini alır" diyor. Daha ne desin? Mahmut mu desin?
"Aksi halde norm güncelleme zamanı fazlalık olur. " Normun bununla bir ilgisi yok ama normdan düşmemek için bölge normunun üstünde olmak yeterli. 15 saat değil.
"15 saatini doldurmamış bir kişiye dyk ek dersi vermek doğru değil." Kime göre neye göre doğru değil? Yönetmeliğe göre BTR görevi varsa gayet doğru. İdareciler için de gayet doğru. BTR görevi olanlar için neden yanlış? Vicdani bir şey mi? Eğer öyleyse BTR öğretmenleri canını dişine takıp çalışmıyor mu? Okuldaki elli çeşit problemi çözmüyor mu? Yapılan işi mi beğenmiyorsunuz, nedir anlamadım.
Hay ağzına sağlık hocam,
O kadar sene okuyup öğretmen olmuş arkadaşlar ama hala yönetmelik, mevzuat okuyup hakkını savunma yok. O bunu dedi, öbür ilçe böyle yapıyor. Kardeşim hakkını ara, YEĞİTEK yazıp göndermiş okullara. Bu kafadaki adamlara göre nöbet ücreti de alınamazdı ama alınıyor bildiğiniz gibi. Her sene aynı tartışma açılır, açanlar da bizim branşın öğretmenleri. Al yazıyı git ilçeye ver dilekçeni, DYK vermiyorlarsa resmi yazıyla cevap iste. Haklarına sahip çıkmazsan er ya da geç o hakları elinden alırlar. Burda işler böyle yürüyor maalesef. Hakkınızı yedirmeyin.