BTR olmak mı olmamak mı !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
okulumda 2 BT öğretmeniyiz, 52 saatte ders var ve BT sınıfı olmadığından 26şar saat ders görünüyor ikimiz içinde. maddi olarak ihtiyacım olduğundan full ek ders almak istiyorum. 26 saat derse girip 5 gün kendi okulunda çalışmak mı mantıklı, yoksa 30 saat bir ögretmen derse girip digeri de 22 saat ders ve başka bir fatih projesi lisesinde görevlendirme mi mantıklı? yani bir öğretmen 30 saat kendi okulunda derse giricek diğeride full ek ders almak için geri kalan 22saat ve fatih projesi okulunda çalışacak. siz olsanız napardınız?

siz gene iyisiniz benim 20 saat var idare medya okuryazarligi secmemis 7-8 lere baska ders secmis gecmis senelerde. btr olursam yirtacam taksit odüyom kredi kocaeli sessiz vala isim is napacam bilmiom.

gzegen' Alıntı:
siz gene iyisiniz benim 20 saat var idare medya okuryazarligi secmemis 7-8 lere baska ders secmis gecmis senelerde. btr olursam yirtacam taksit odüyom kredi kocaeli sessiz vala isim is napacam bilmiom.

tek misiniz siz okulda hocam? bt sınıfı varsa bence kendi okulunuzda btr olmak çok mantıklı olur eğer ek dersi tam almak istiyorsanız.

gzegen' Alıntı:
evet tekim ve bt sinifi yok il disi ile geldim soka ugradim.

durum şimdi anlaşıldı hocam, bt sınıf yok 20 saat ders başka okulda btrde olmazsa ek ders 3te birine düşer otomatik olarak maalesef:( bt sınıflarını cafe gibi gördükleri için ilk fırsatta hemen kapatıyorlar ya da açmayı düşünmüyorlar hiç.

sizin durum icin yorumumu yapayim ben olsam 30 saat derse girer btr ile ugrasmazdim lisede gorevleniyoken ist.da adamlar aradan kac yil gecio hala seni ariyolar bisi olursa ki kac tane daha btr gelmis hala seni ararlar bisi cikarsa. ayrica lise sitesini güncele gel okula okul sitesi isleri ile ugras. ben olsam 30 saat girer evime giderdim elimide sicak sudan soguk suya sokmazdim.

26 saat ders varsa niye düşünüyorsun,
klüp ve sınıf da alma şansın varsa btr ile hiç uğraşma

bizde de 40 saat ders var. tekim müdür 26 saat artı sınıf vermiş. BTR olmam dedim. aradaki haftalık 3 saat için hiç müdürle uğraşamam.benimde ev kredisi var. artık yazılıda olduğu için btr ve ders zor gelir gibi geliyor bana.

Bu yıl 4 şube 5 ve 6.sınıf var 5 şubede 7.sınıf seçmeli Bilişim var. toplam 21 saat derse gireceğim BTR de sadece kendi okulumu istedim çıkarsa ne ala çıkmazsa 2.okulun da işlerini yapmaktan kurtulmuş olurum.

Okulda tek BT öğretmeninin 24 saatten az dersi varsa haftanın 1 günü kendi okulunda BT Rehberliği görevi istemesi en mantıklısı. Sonuçta BT Rehberliği istemezseniz bile BT Rehber Öğretmeninin Görevleri yazısında belirtilen 13 maddenin en az 10 tanesini okul idaresi sizden istediğinde ben yapmıyorum diyemezsiniz (ki kimse söylemese de yapıyoruz zaten). Zaten yaptığımız şeyler için ek ders ücreti almak dururken bir sürü evrak işi olan sınıf öğretmenliği, sosyal kulüp istemek, hatta sorumluluğu bitmeyen nöbet görevi yapmak bana anlamsız geliyor.

kakababa' Alıntı:
28 saat dersim var 1 sınıf 1 klüp alacağım btrnin canı cehenneme

hocam klüpler devam ediyor mu? 28 saat ders birde sınıf alınırsa 29 saat oluyor, haftada 29 saat dersin ek ders karşılığı 16 saat mı?

zodiac' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
28 saat dersim var 1 sınıf 1 klüp alacağım btrnin canı cehenneme

hocam klüpler devam ediyor mu? 28 saat ders birde sınıf alınırsa 29 saat oluyor, haftada 29 saat dersin ek ders karşılığı 16 saat mı?
28 saat ders 15 saat ek ders yapıyor (13+2), sınıf rehberliği de 2 saat, toplamda 17 saat olur.

gzegen' Alıntı:
sizin durum icin yorumumu yapayim ben olsam 30 saat derse girer btr ile ugrasmazdim lisede gorevleniyoken ist.da adamlar aradan kac yil gecio hala seni ariyolar bisi olursa ki kac tane daha btr gelmis hala seni ararlar bisi cikarsa. ayrica lise sitesini güncele gel okula okul sitesi isleri ile ugras. ben olsam 30 saat girer evime giderdim elimide sicak sudan soguk suya sokmazdim.

tabikide öyle ama geçen sene gittiğim lisedeki okul o kadar çok sıkıntı olacak bir yer değil benim açımdan hocam.

KöfteHoRr' Alıntı:
28 saat ders 15 saat ek ders yapıyor (13+2), sınıf rehberliği de 2 saat, toplamda 17 saat olur.

hocam klüp çalışmaları kalkmadı mı? sınıf rehberliği nasıl 2 saat oluyor? sınıf rehberliği içerisine klüp çalışmalarını mı dahil ediyorsunuz ondan mı 2 saat diyorsunuz? kusura bakmayın çok iyi bilmiyorum ondan soruyorum hocam

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

Madde:6
(5) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi hâlinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.

KöfteHoRr' Alıntı:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

(5) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi hâlinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.

bu haftada 2 saatde sınıf öğretmeni olduğumuz sınıfın derslerine giricegiz anlamına mı geliyor hocam?

zodiac' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:

bu haftada 2 saatde sınıf öğretmeni olduğumuz sınıfın derslerine giricegiz anlamına mı geliyor hocam?
Açıkçası yeni 4+4+4'de nasıl işliyor düzen bilmiyorum, geçen sene lisede çalıştım çünkü. Ama seminer döneminden hatırladığım kadarıyla yeni sistemde haftalık ders çizelgesinde Rehberlik diye bir ders saati yokmuş. Eğer çizelgede ders olarak geçmiyorsa derse girmeden girmeden sınıf işlemleri yapılır. Eski sistemde de 2 saat değil 1 saat vardı ve o 1 saat ders karşılığı 2 saatlik ücret alınıyordu.

KöfteHoRr' Alıntı:
Açıkçası yeni 4+4+4'de nasıl işliyor düzen bilmiyorum, geçen sene lisede çalıştım çünkü. Ama seminer döneminden hatırladığım kadarıyla yeni sistemde haftalık ders çizelgesinde Rehberlik diye bir ders saati yokmuş. Eğer çizelgede ders olarak geçmiyorsa derse girmeden girmeden sınıf işlemleri yapılır. Eski sistemde de 2 saat değil 1 saat vardı ve o 1 saat ders karşılığı 2 saatlik ücret alınıyordu.

hocam rehberlik diye bir saat yok artık ders olarak da kaldırılmış okulda da öyle söylediler bana zaten, şimdi ben haftada 28 saat derse girip birde sınıfa alırsam 28+2=30 saat yani 2 saat de 10 saate verileni katarsak 32 buda 17 saat ek ders anlamına mı geliyor?

okulumuzda toplam 330 öğrenci var 12 derslik-12 sınıf oluşturulmuş .bt sınıfı yok.bt sınıfına yerde yok açıkçası ne yapılır bilmiyorum.

zodiac' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:

hocam rehberlik diye bir saat yok artık ders olarak da kaldırılmış okulda da öyle söylediler bana zaten, şimdi ben haftada 28 saat derse girip birde sınıfa alırsam 28+2=30 saat yani 2 saat de 10 saate verileni katarsak 32 buda 17 saat ek ders anlamına mı geliyor?
aynen

ibrahim_hoca' Alıntı:
okulumuzda toplam 330 öğrenci var 12 derslik-12 sınıf oluşturulmuş .bt sınıfı yok.bt sınıfına yerde yok açıkçası ne yapılır bilmiyorum.

hocam 2 saat ders kim ne derse desin sorun olur sınıfta ders işlemek, sizde zamanla göreceksiniz yazdır-projeksiyonla göster uygulama olmadan nereye kadar gider gitmez tıkanır mutlaka. 24 saat mı dersiniz var hocam? sınıf alırsanız sınıfla birlikte 26 saat mı olur bu haftada kaç saat ek derse tekabül eder biliyor musunuz?

ibrahim_hoca' Alıntı:
Maalesef çoğu il yazı olarak farkında ama kafa olarak BT dersinin zorunlu olduğunun farkında değil daha. Farkına varan iller yaz tatilinde dağıtılan bt sınıfları ile ilgili çalışma başlattı ve sınıfların yeniden oluşturulması ve gerekirse okul imkanlarıyla yenilenmesi için yazılar yayınladı. Ama çoğu ilimiz illa bt sınıfı olmadan bt dersinin olamayacağını uygulamalı olarak görecek ki icraata geçsin.

KöfteHoRr' Alıntı:
aynen[/quote]

peki hocam biraz çok oluyorum ama kusura bakmayın bayağıdır ortaokuldan uzak çalışıyordum, sınıf aldığımızda veli toplantılarına katılmak gibi ne gibi çalışmalar yapıyoruz zor bişi midir? derse girmenin yanında sıkıntı olur mu?

KöfteHoRr' Alıntı:
ibrahim_hoca' Alıntı:
Maalesef çoğu il yazı olarak farkında ama kafa olarak BT dersinin zorunlu olduğunun farkında değil daha. Farkına varan iller yaz tatilinde dağıtılan bt sınıfları ile ilgili çalışma başlattı ve sınıfların yeniden oluşturulması ve gerekirse okul imkanlarıyla yenilenmesi için yazılar yayınladı. Ama çoğu ilimiz illa bt sınıfı olmadan bt dersinin olamayacağını uygulamalı olarak görecek ki icraata geçsin.

hocam sınıfımız olmadan bu dersin %50si yok olarak görüyorum ben:(

zodiac' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:

peki hocam biraz çok oluyorum ama kusura bakmayın bayağıdır ortaokuldan uzak çalışıyordum, sınıf aldığımızda veli toplantılarına katılmak gibi ne gibi çalışmalar yapıyoruz zor bişi midir? derse girmenin yanında sıkıntı olur mu?

Bende hiç sınıf öğretmenliği yapmadım ortaokulda, o yüzden detaylarına çok hakim değilim açıkçası. Ama öğretmen arkadaşların sürekli bakanlığın getirdiği angarya işlerden şikayet ettiğini biliyorum. Sınıfla ilgi sürekli evrak işi ve e-okul ile ilgili formlar doldurduklarından bahsediyorlardı. Okul idaresine karşı sorumluluk işi de cabası. Hele ki bide para toplama işleri falanda varsa okulunuzda hiç çekilmez.

btr isteğe bağlı değil mi?
"Bilişim teknolojileri rehberliği görevi, bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından
yürütülür. Bilişim teknolojileri öğretmeni bulunmaması veya rehberlik ihtiyacının mevcut
bilişim teknolojileri öğretmeni/öğretmenleri tarafından karşılanamaması
durumunda kendi
branşlarında ders açığı oluşturmayacak şekilde sırasıyla istekli diğer branş öğretmenlerinden;"
burda öyle anlaşılıyor ama kesin mi arkadaşlar

sisss' Alıntı:
btr isteğe bağlı değil mi?
"Bilişim teknolojileri rehberliği görevi, bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından
yürütülür. Bilişim teknolojileri öğretmeni bulunmaması veya rehberlik ihtiyacının mevcut
bilişim teknolojileri öğretmeni/öğretmenleri tarafından karşılanamaması
durumunda kendi
branşlarında ders açığı oluşturmayacak şekilde sırasıyla istekli diğer branş öğretmenlerinden;"
burda öyle anlaşılıyor ama kesin mi arkadaşlar
İsteğe bağlı tabiki. Zaten kendi isteğinizle başvuru dilekçesi vermediğiniz zaman kimse sizi BT Rehberi yapmıyor.

KöfteHoRr' Alıntı:
Bende hiç sınıf öğretmenliği yapmadım ortaokulda, o yüzden detaylarına çok hakim değilim açıkçası. Ama öğretmen arkadaşların sürekli bakanlığın getirdiği angarya işlerden şikayet ettiğini biliyorum. Sınıfla ilgi sürekli evrak işi ve e-okul ile ilgili formlar doldurduklarından bahsediyorlardı. Okul idaresine karşı sorumluluk işi de cabası. Hele ki bide para toplama işleri falanda varsa okulunuzda hiç çekilmez.

hocam okulumda para toplama işi yok kesinlikle o yönden rahatım ama veliler ile yüz göz olmak istemiyorum hiç sevmediğim şeyler:(

Geri