BTR Sınıf Öğretmenliği Alıp 20 Saat Ek Ders Alır Mı?

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
BTR'ler sınıf öğretmenliği alırsa 18 yerine 20 saat ek ders alır mı? Normalde BTR Görev Esaslarına ve tereddüt edilen hususlara bakınca tabiki alamaz ama formatın dışına çıkan var mı diye sorayım dedim. Bugün okulumuzun ek ders çizelgesine baktım da sınıf rehber öğretmenliği olan 30 saat dersi olan her branş öğretmenine 4+4+4+4+4=20 saat haftalık ek ders yazılıyor.

hayır...............
hocam alabileceğin maksimum 18 saattir.20 saat derse niye giriyorsunki...

hmmtklnc' Alıntı:
hayır...............
hocam alabileceğin maksimum 18 saattir.20 saat derse niye giriyorsunki...
Hayır hocam mevzu 20 saat derse girmek değil. Ben haftada sadece 8 saat derse giriyorum da kalan zamanlarda BTR görevi yaptığımız için bize 18 saat ek ders yazılıyor ya, sınıf rehber öğretmeni olanlara ayrıca 2 saat ek ders yazılır. Biz de sınıf rehber öğretmeni olup 18 yerine 20 saat ek ders alabilir miyiz diye sordum.

Ben şu anda btr değilim 30 saate derse girip 20 saat ekders alıyorum. Btr olunca da 10 saat ders 20 saat btr görevi alıp yine 20 saat ekders alacağım

hakanotuken' Alıntı:
Ben şu anda btr değilim 30 saate derse girip 20 saat ekders alıyorum. Btr olunca da 10 saat ders 20 saat btr görevi alıp yine 20 saat ekders alacağım
Hocam uygulama bahsettiğiniz gibi değil. 10 saat derse girip 20 saat BTR görevi alınca Haftalık ders saatiniz toplamda 30 oluyor ve BTR'lerin haftada alacağı ek ders 18'dir diye bilgi mevcut. Okul rehber öğretmeni nasıl 4+3+4+3+4 alıyorsa bize de aynı muamele yapılıyor.

6. BT rehber öğretmenlerine aşağıda belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilemeyecektir..
görüldüğü üzere zaten sınıf rehber öğretmeni alamazsın olamazsın. gönüllü yaparsın anca. alanlarınki yasal değil

Sınıf öğretmenliği yapmıyoruz zaten 12 saat ders + 20 saat btr = 32 + 3 = 35 - 15 = 20

20 saat ekders kanunen alınamaz. Görevlendirme kağıdında da 18 saat alacaktır yazıyor. Bir arkadaş 32 saat olarak göstermiş 30 saati geçemezsiniz. Eğer 20 saat veren okul varsa idareci yanlış yapıyor suç işliyor demektir.

12 saat ders + 20 saat btr yapınca neden olmasın bunun aksine bir açıklama var mı? Normal öğretmen 32 saat derse girip rehberlik almadan pekala 20 saat ekders alabiliyor.

Ek ders yönetmeliğine bakarsan görevlendirme olarak çalışan öğretmenin ne kadar ekders alacağını görürsün. Haftalık 18 saat ekders haricinde hiçbirşey alamazsın ne yaparsan yap istersen ağzınla kuş tut. BTR esaslarında da ne diyor, okulunda zorunlu okutmak zorunda olduğu dersleri okutur geriye kalan zamanlarında BTR olarak görev yapar bunun karşılığında da Ekdersini 18 saat oalrak alır. Gelelim alıyorum diyenlere,

Farzedelim okul idaresi bilmiyor yönetmeliği alıyorsunuz alırsınız Çünkü il yada ilçe mem deki harcama görevliside bilmiyordur imzalar maliyede imzalar ama yarın bir maliye denetmeni ili denetlemeye gelirde bunu farkederse geriye dönük fazla almış olduğunuz ekdersler faizi ile birlikte sizden geri istenir nerde olursanız olun.

Sınıf öğretmenliği yapıyorum, şu kadar derse giriyorum şu kadarda BTR yapıyorum diye birşey yok arkadaşım. Okuldaki dersine girip gunun yada ogleden sonran boşsa BTR görevini yaptıgın okula gidersin. Sınıf öğretmenliği, kulüp ve nöbet de dahil diğer görevler verilemez deniyor. Sen alırsın sınıf öğretmenliği yaparsın ama fahri yaparsın. Burda tek sorulması gereken ben çalıştığım okulda 20 saat derse giriyorum 1 gunde başka okula gidiyorum. Kendi okulumda bana nöbet görevi yazılırmı(burası yorum yazılır, bana yazılıyomu yazılmıyo bende uyandırmıyorum :)) orası meçhulde kalıyor.

hakanotuken' Alıntı:
12 saat ders + 20 saat btr yapınca neden olmasın bunun aksine bir açıklama var mı? Normal öğretmen 32 saat derse girip rehberlik almadan pekala 20 saat ekders alabiliyor.
Hocam yanlış uyguluyorsunuz, tarafınıza zimmet çıkar.
BTR ekders ücretini, Ekders Yönetmeliği 16.Madde'ye (Geçici görevlendirme) göre alır. Girdiği ders sayısına ya da ders saatleri içerisinde yaptığı sınıf rehberliği, kulüp danışmanlığına göre ücreti değişmez.
BTR görevini gerçekleştirdiği saatlerde 10 saatte dersi olsa da 20 saatte dersi olsa da alacağı ekders ücreti 18 saattir. Sınıf rehberliği ve kulüp danışmanlığı zaten verilemez.
Hanginiz tahta dedi?

hakanotuken' Alıntı:
Sınıf öğretmenliği yapmıyoruz zaten 12 saat ders + 20 saat btr = 32 + 3 = 35 - 15 = 20
Hocam niye 20 saat BTR yapacaksın ki o zaman 30 saat BTR ol 12 de ders tertemiz 30 saat ekders al.. :)

hakanotuken' Alıntı:

Hocam naptınız öyle uygulama mı olur. Yanlış yapıyorsunuz, gerçi siz yapmıyorsunuz oradaki idarecilerin yanlışı ama sizin de bunları bir uyarmanız gerekir. Çünkü bu yanlış uygulama sonucu fayda sağlayan kişi sizsiniz ve @aradaugrarım hocamızın dediği gibi size zimmet çıkar. Zİmmet çıkması da belki mesele değil verirsin 50-100TL. kapatırsın. Ama isminin üçkağıtçılığa karışmış olması iyi olmaz. :scared:

Şöyle ki sizin hesap komple yanlış. 12 saat derse giriyorsunuzdur o tamam. Kalan zamanlarda da okulda BTR görevi yapıyorsunuz o da tamam. Ancak kalan zamanda yaptığınız BTR görevinin saat karşılığı yoktur. Ya da şöyle düşünün, kalan zamanda yaptığınız BTR görevi sizin ekdersinizi 18 saate tamamlayan bir görev.

Yani 20 saat BTR görevine giriyorum oradan da 20 saat ders hesaplarım uygulaması yanlış. BTR yazısında zaten yazıyor. BTR olana 18 saat ücret verilir diye. Bunun dışında bir uygulama yanlıştır. Eğer müfettişlerin kulağına giderse ki günün birinde mutlaka gider, sizin başınızı ağrıtırlar. O yüzden siz hemen idarecinize söyleyin düzeltsin. Düzeltmezse dilekçe ile düzeltilmesini isteyin kendinizi kurtarın. Müfettiş geldiğinde size sormaz idareciye sorar. Sonuçta haftalık 2 saat için de vicdanen rahatsızlık çekmeye hiç gerek yok.

Son cümlemden şöyle bir anlam çıkıyor: "2 saat için gerek yok ama haftalık 15-20 saat menfaat olsaydı o zaman olurdu" :mrgreen:

Yok o zamanda olmazdı. :lol: Doğru doğrudur, yanlış yanlıştır. :+1:

Ben yazdım zaten şu anda btr değilim, okul idaresi bana ikinci dönem btr ol dedi yine 20 saat ekders alırsın dedi, bunun üzerine yazdım. Konuyu incelemek ve yeğitek e sormak lazım. Sonuçta btr görevi ders sayılmıyor mu? Normal bir öğretmen 32 saat derse girip 20 ekders alabilirse btr de alabilmeli diye düşünüyorum.

btr olan bir öğretmen 18 saatten fazla alamaz, bu görevin haricinde başka görev alırsa fahri yapmış olur. 20 saat alanlara gelince idareniz yanlış iş yapıyor yarın bir gün geri alırlar haberiniz olsun.

Genel bilgi ders öğretmenleri (buna bizde dahiliz) 20 saate kadar ek ders alabilirler.
Ancak burada kesinlikle fiilen derslere girmiş olması gerekir. Yani BTR en fazla 18 saat alabilir.

Okulumuzda Din öğretmeni haftada 19 saat ek ders alıyor. Bunun dayanağı aşağıdadır.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
http://ikgm.meb.gov.tr/tahakkuk/MEB%20Y ... %C4%B1.pdf

6. madde ve 11. maddeye dikkat.
ayrıca ek tablodaki 7. madde.

hakanotuken' Alıntı:
Ben yazdım zaten şu anda btr değilim, okul idaresi bana ikinci dönem btr ol dedi yine 20 saat ekders alırsın dedi, bunun üzerine yazdım. Konuyu incelemek ve yeğitek e sormak lazım. Sonuçta btr görevi ders sayılmıyor mu? Normal bir öğretmen 32 saat derse girip 20 ekders alabilirse btr de alabilmeli diye düşünüyorum.
Hocam alırsan usülsüz alırsın ilerde ortaya çıkarsa faiziyle geri alırlar sizden. Sadece bu gününüzü düşünmeyiniz. İleride gelen idareci inceler görevlendirme esaslarına uymadan ekders aldığınızı görür bunu da bildirirse hem siz hem de idareniz sorun ya da soruşturma ile uğraşır. Ayrıca sizin hesabınızdaki bir hata BTR saat bazlı değerlendirilemez, Tüm gün eğitimde eğitim-öğretim sürdüğü sürece öğrenciyle birlikte okulda kalır aynı normal Rehber öğretmen gibi, eğer 2li eğitimse de sabahçı ya da öğleden sonra olarak görevlendirmenizi dersinizin olduğu dilime göre ister ve alırsınız. (Dersler sabah o zaman görevlendirme de sabah)
Sizin idareniz size bunu bugün bu şekilde söyleyip, görevlendirmeniz olduğunda da öyle değilmiş ya kusura bakma hocam derse şaşırmayınız :)

SheqiL_' Alıntı:
20 saat ekders kanunen alınamaz. Görevlendirme kağıdında da 18 saat alacaktır yazıyor. Bir arkadaş 32 saat olarak göstermiş 30 saati geçemezsiniz. Eğer 20 saat veren okul varsa idareci yanlış yapıyor suç işliyor demektir.
kim anlarki birisi şkayet etmedikten sonra idaren sana fazladan 5 saat bile yazabilir.

bbneet02' Alıntı:
kim anlarki birisi şkayet etmedikten sonra idaren sana fazladan 5 saat bile yazabilir.
Aman hocam sakın.
İlçe veya il mem bağlı okulların hepsinin toplam ders karşılığı ek ders hesaplamalarını yıl sonlarında muhasebeden sorumlu memurları vasıtasıyla yaparlar, yine maliyede benzer çalışmalar yapar ve kesin anlaşılır.

hakanotuken' Alıntı:
Valla biz yapıyoruz bal gibi de oluyor
Birgün ayıkırlarsa faiziyle alırlar sizden fazladan verdikleri ek dersleri. btr isen 18 saatten fazla ek ders alamazsın. sınıf alamazsın ki alsan bile ekdersini yazamaz

Sayı :*****-903.02.01-
Konu :Bilişim Teknolojileni Rehberliği Görevlendirilmesi

VALİLİK MAKAMINA

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar.
b) Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 28/09/2012 tarihli ve 16791 sayılı yazısı.
İlgi (a) kararın Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller başlığı altındaki 16’ncı maddesinin 2’nci fıkrasında Bakanlık merkez teşkilâtında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilâtında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı
uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilâtındaki
görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek
ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek
personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ve diğer hususlar açıkça belirtilir...."denilmektedir.
Bu nedenle, yukarıdaki kararda belirtildiği üzere, İlimizdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan idareci ve öğretmenlerin yukardaki listede gösterildiği şekilde maaş karşılığı ders saatini doldurduktan sonra ilgi (b) yazı
çerçevesinde asli görevlerini aksatmamak kaydı ile 2013-20134eğitim öğretim yılı 1 inci döneminde görevlendirilmeleri Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.

Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde olurlarınıza arz ederim.

bizim görevlendirme yazımızın açıklama kısmı... bu

Hocam önceki yıllarda görevlendirme müdürler kadrolu müdür gibi 18 yerine 20 saat ek ders almışlardı. Aynen biz yaptık oldu şeklinde yazmaya devam ettiler. Ancak bu ortaya çıkınca çatır çatır faiziyle geriye aldılar. benim çalıştığım okul müdürüne 750TL zimmet çıkmıştı ve en az zimmet bizim müdürdeydi. Aynı şekilde yıl sonu hesaplarda dengesizlik fark edildiği an tüm ödemeler tek tek kontrol edilir. Sonuçta bütün oklar sizi gösterir. Kimse yüzünüze söylemese de para düşkünü muamelesi görürsünüz. Kısacası karizmayı çizdirmeyin. Saygılar...

hakanotuken' Alıntı:
hocam inadından vazgeçti, önümüzdeki dönemin hayaliymiş o... :+1:

Geri