Sayı :*****-903.02.01-
Konu :Bilişim Teknolojileni Rehberliği Görevlendirilmesi
VALİLİK MAKAMINA
İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar.
b) Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 28/09/2012 tarihli ve 16791 sayılı yazısı.
İlgi (a) kararın Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller başlığı altındaki 16’ncı maddesinin 2’nci fıkrasında Bakanlık merkez teşkilâtında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilâtında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı
uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilâtındaki
görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek
ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek
personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ve diğer hususlar açıkça belirtilir...."denilmektedir.
Bu nedenle, yukarıdaki kararda belirtildiği üzere, İlimizdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan idareci ve öğretmenlerin yukardaki listede gösterildiği şekilde maaş karşılığı ders saatini doldurduktan sonra ilgi (b) yazı
çerçevesinde asli görevlerini aksatmamak kaydı ile 2013-20134eğitim öğretim yılı 1 inci döneminde görevlendirilmeleri Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.
Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde olurlarınıza arz ederim.
bizim görevlendirme yazımızın açıklama kısmı... bu