BTR Sınıf Öğretmenliği Alıp 20 Saat Ek Ders Alır Mı?

Kodla Büyü
hakanotuken' Alıntı:
Ben yazdım zaten şu anda btr değilim, okul idaresi bana ikinci dönem btr ol dedi yine 20 saat ekders alırsın dedi, bunun üzerine yazdım. Konuyu incelemek ve yeğitek e sormak lazım. Sonuçta btr görevi ders sayılmıyor mu? Normal bir öğretmen 32 saat derse girip 20 ekders alabilirse btr de alabilmeli diye düşünüyorum.
hocam inadından vazgeçti, önümüzdeki dönemin hayaliymiş o... :+1:

branş öğretmeni sadece kendi dersine giriyorsa 20 saatte kadar ek ders alır.
btr ise sınıf ve kulüp alamaz ve 18 saat ek ders yazılır.

ALAMAZ... Şu an ki yönetmelik değişmediği müddetçe.
ben btr yim. sınıfımda var. okulda yeterince öğretmen olmadığı için mecburen aldık. ekders 4-3-4-3-4 şeklinde yapılıyor. sınıf öğretmenliğini hayrıma yapıyorum. 8)

hakanotuken' Alıntı:
12 saat ders + 20 saat btr yapınca neden olmasın bunun aksine bir açıklama var mı? Normal öğretmen 32 saat derse girip rehberlik almadan pekala 20 saat ekders alabiliyor.

Arkada enin hesabına gore ben de 15 saat ders+ 30 saat Btr yazdırabiliyorum..O zaman benim ek dersim 30 saat mi yapıyor..

Re: Ynt: BTR Sınıf Öğretmenliği Alıp 20 Saat Ek Ders Alır Mı?

18 saatten fazla alırsan
Faizi ile geri ödersin
Bu kadar basit

hakanotuken' Alıntı:
Valla biz yapıyoruz bal gibi de oluyor

Hocam yanlış yapıyorsunuz.
İşi bilen bir müfettiş gelirse fazla yatanları geri isterler.

btr = 18 saat ekders
sınıf ta alsanız kulüp te alsanız, hem sınıf hem kulüp alsanız böyle fahri olaral girersiniz

btr olmayıp 30 saat derse girip sınıfı olanlar 20 alabilir.

hocalarım benım aklıma takılan şu şimdi ben ortaokulda görev yapıyorum 20 saat dersim var. 2. dönem için btr görevlendrmesi alcağım muhtemelen bir liseye olacak. 2 gün oraya gideceğim. benım orda kaç saat durmam gerekir. 2 gün full durursam +16 saat ek ders mı alıyorum. yanı bu 18 saat olayı tek okul için mi geçerli .kendi okulumda ki ek dersimi alıp btr içn görevlendırldıgım okuldan 16 saat daha mı alacağım yok sa her ikisi toplam 18 saat mı olacak. ozamn benım 20 saatın üstüne btr için diger okulda 13 saat mi durmam gerekiyor. bu iş çok karışık :) bir de btr başka okulda olunca kendı okulumda nöbet kulüp ve sınıf rehberliği görevi alamama hakkım var mı ?. ordaki btr bizi ilgilendirmez derler mı ?.

yaseminsrc' Alıntı:
hocalarım benım aklıma takılan şu şimdi ben ortaokulda görev yapıyorum 20 saat dersim var. 2. dönem için btr görevlendrmesi alcağım muhtemelen bir liseye olacak. 2 gün oraya gideceğim. benım orda kaç saat durmam gerekir. 2 gün full durursam +16 saat ek ders mı alıyorum. yanı bu 18 saat olayı tek okul için mi geçerli .kendi okulumda ki ek dersimi alıp btr içn görevlendırldıgım okuldan 16 saat daha mı alacağım yok sa her ikisi toplam 18 saat mı olacak. ozamn benım 20 saatın üstüne btr için diger okulda 13 saat mi durmam gerekiyor. bu iş çok karışık :) bir de btr başka okulda olunca kendı okulumda nöbet kulüp ve sınıf rehberliği görevi alamama hakkım var mı ?. ordaki btr bizi ilgilendirmez derler mı ?.

hocam size şöyle açıklayalım. benim kendi okulum ortaokul, 14 saat dersim var. liseye görevlendirildim btr olarak. liseye 2 gün tam bir günde öğleden sonra gidiyorum. lisedeki ders programına göre 8+8+3=19 saat orada oluyorum. 14 de kendi okulumda dersim var, toplam 33 saat oluyor ama 18 saat ekders alıyorum.

18 saat ek dersten fazlası yasal değil... almak hem suçtur hemde haktır... saygılar...

ok_series hocam 33 ise 33-15 =18 çok normal zaten :) şaka bir yana sanırım anladım ben durumu ne olursa olsun 18 ötesi yok :) cvplar içn teşşkrler .. hocam bu arada 1 gün yarım gidiyorum demişsiniz , 18 ın fazlası olmayacak şekilde ayarlama yaptırabiliyor muyuz ? buna hakkımız var mı yoksa bana 3 gün kendı okulundasın 2 gün diğer okuldasın ama 18 alacaksın mı dıyecekler ???

nasıl ayar verirsen öyle gider yasemin hocam :D... ben geçen dönem btr olduğumda 30 saate tamamlayacak şekilde gittim kimsede birşey diyemedi...

Eğer 10 saat derse giriyorsanız 1 saatte planlama alırsınız. BTR karşılığında aldığınız 18 saat ücret ile bunun bir alakası yok.

Hepimizin istediği sinif reh. ya da kulüp adi altinda alinan 2 saat ek ders sanırım. . Hatta ben ocaktan itibaren haftada 2 saat alinacak olan nöbet ucretinin de alınması taraftariyim.. zaten tenefuslerde lab btr reh geregi açık ve cocuklarla uğraşıyoruz. . Fakat bu görevlendirme ile olması mümkün degil..18 saat ve başka hoc bir gorev alamaz diyor nöbet ve sinif..ocakta yayınlanacak gorevlendirmeyi degistirtmemiz gerek...

http://www.memurlar.net/haber/565209
Ahmet Kandemir'in bu yazıdaki yorumuna göre Sınıf Rehberliği veya Kulüp çalışması yapan öğretmen 2 saat ekders ödemsi alır..
Neticede Sınıf Öğretmenliği artık rehberlik saati olarak ayrıca bir ders şeklinde yapılmıyor.. Bununla birlikte sınıf öğretmenliği BT Rehber Öğretmeninin göreviyle alakalı bir iş olmadığı için ekdersini alabilir..

Ahmet Kandemir öyle diyor ama İlçe de 18 saat üstü ödeme yapmam diyor. Bunun mutlaka MEB'den daha önce yaptıkları gibi "Tereddüt edilen hususlar" olarak yazı ile belirtimesi lazım, yoksa alamazsınız alsanız da geri ödersininiz...

alamama nedeni çok saçma bence almalısın ki şöyle eğer görevlendirildiğin okul da btr olmadığın gün varsa kesinlikle alabilirsin diye düşünüyorum

snow_flake' Alıntı:
Ahmet Kandemir öyle diyor ama İlçe de 18 saat üstü ödeme yapmam diyor. Bunun mutlaka MEB'den daha önce yaptıkları gibi "Tereddüt edilen hususlar" olarak yazı ile belirtimesi lazım, yoksa alamazsınız alsanız da geri ödersininiz...
Bilakis hocam bizde İl Koordinatörü net bir şekilde alabilirsiniz FP-BTR daha cazip hale getirilmeye çalışılıyor dedi.. Yani herşeyi sınırlandırıp kısıtlayarak daha cazip olmaz herhalde..

Bazı arkadaşlar alıyorlar ki doğrusuda alabilmektir zaten ama bu konuda açıklayıcı bir belge var mı? Baktım ekderse sınıf yansıtılmamış.Belge bilgi lazım varsa paylaşabilirmisiniz?

Arkadaşlar btr oldugumuz gunlerde şu,bu yapılmaz diyorda btr olmadigimiz gunler nobet tutabiliyorsak sinif rehberligide alamazmiyiz ,kafam karisti ilk defa sinifim var geri vericem idareye ona gore .Napicam bilemedim

BTR değilse sınıf olmazsa sadece kulüp tende 2 saat alabilirmiyiz acaba

BTR ise sınıf olmazsa sadece kulüp tende 2 saat alabilirmiyiz acaba

Fiili olarak rehberlik saati ya da sosyal etkinlik saati diye bir şey yok

Mantıken Btr ye kulüp yazılıp 2 saat ek ders ödenebilir

hakanotuken' Alıntı:
Fiili olarak rehberlik saati ya da sosyal etkinlik saati diye bir şey yok

Mantıken Btr ye kulüp yazılıp 2 saat ek ders ödenebilir
Bencede mantıklı :D
Ama ek1 dışındaki bir görevemi girer acaba kulüp ?

Geri