BTR ve nöbet ?

Kodla Büyü
hocam BTR görevlendirmedir. Görevlendirme ücretini tüm hafta üzerinden alıyorsun. yani A okulunda girdiğin ders ayrı görevli olduğun B okulu yaptığın iş ayrı hesaplanmıyor. tek bir hesap var ve 18 saat ekders veriliyor. btr görevlendirmesi yapılan kişiye nöbet, kulüp vs. verilemez, açık açık belirtilmiş bu. tartışılacak herhangi bir yanı yok. 15 saatten fazla derste verilemez... bence idarecinize örneklerle açıklayın. yazan arkadaşlar örnekler vermişler.

karinca_52' Alıntı:
svbarut' Alıntı:
mturkmen42' Alıntı:
Ben A ortaokulunda kadrolu öğretmenim. B lisesine formatör öğretmen olarak görevlendirildim. A okulunda 4 saat ders görevimi pazartesi günleri tamamlıyorum. Diğer günlerde B okulunda formatörlük görevi yapıyorum. Sormak istediğim konu kadromun bulunduğu A okulu pazartesi günleri nöbet tutmamı istiyor. Fakat yönetmelikte nöbet dahil diğer görevleri almaz diye belirtiyor. İdarecimiz bunu bizim okulda görevli değilsin tutarsın şeklinde yorumluyor. Sizce izlemem gereken yol nedir?

hocam müdürünüz haklı. siz ortaokulda bt rehber öğretmeni değilsiniz ki , bt rehber öğretmeni görevlerini o okul için uygulamaya çalışıyorsunuz. o zaman diğer bt rehberliği görevlerini ortaokulda yapıyor musunuz ki, hayır.siz orda normal bir branş öğretmenisiniz.ama lisede size nöbet veremezler.çünkü lisede bt rehber öğretmenisiniz.

neye göre haklı hocam ...Btr tüm haftayı kapsar..Siz öbür okulda derse girdiğinizde 18 saatin üstüne daha fazla ek ders mi alıyorsunuz Allah aşkına...Yönetmeliklere iyi bakın...Nöbet görevi veremezzzzz

neye göre haklı hocam ...Btr tüm haftayı kapsar..Siz öbür okulda derse girdiğinizde 18 saatin üstüne daha fazla ek ders mi alıyorsunuz Allah aşkına...Yönetmeliklere iyi bakın...Nöbet görevi veremezzzzz[/quote]

Arkadaslar bu konu ıle ılgılı 147 aradım sonucu aynen verilemeyeceğini yönde ki o şu an için tartıştığımız bu konuda 11 madde "BT Rehberlik görevini yürütenler" şeklinde ifade edilmekte olduğunu fark ettim. Yani ben bu görevi yürütüyor muyum yürütüyorum nerede olduğu fark etmez. Gelecek hafta idare ile bu durumu paylaşıcam ve il milli eğitime konu ile ilgili dilekçe vericem gerekirse ben iyi niyetimi sergiledikçe bazıları maalesef bunu anlamamakta ısrar ediyor. aynı durumda olan arkadaşlar sizlerde 147 arayıp konu hakkında bilgilendirme isteyebilirsiniz hatta kimbilir belki yoğun bir şekilde olursa bu bildirimler bakanlık tekrardan yazı yayınlayabilir.

Arkadaşlar yazdığım mesajla ilgili bir yanlışı düzelteyim.
Bakanlığın resmi yazısına göre,
" Kadrolarının bulunduğu okuldan farklı okulda görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri BT Rehberliği görevini görevlendirildikleri okulda yapacaklardır. Kadrolarının bulunduğu okulda (eğer var ise) sadece branş derslerine gireceklerdir ve bu ders saatlerinde okulda bulunacaklardır. Kadrolarının bulunduğu okullardan; nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir. " denilmektedir.

zodiac' Alıntı:
svbarut' Alıntı:
mturkmen42' Alıntı:
Ben A ortaokulunda kadrolu öğretmenim. B lisesine formatör öğretmen olarak görevlendirildim. A okulunda 4 saat ders görevimi pazartesi günleri tamamlıyorum. Diğer günlerde B okulunda formatörlük görevi yapıyorum. Sormak istediğim konu kadromun bulunduğu A okulu pazartesi günleri nöbet tutmamı istiyor. Fakat yönetmelikte nöbet dahil diğer görevleri almaz diye belirtiyor. İdarecimiz bunu bizim okulda görevli değilsin tutarsın şeklinde yorumluyor. Sizce izlemem gereken yol nedir?

hocam müdürünüz haklı. siz ortaokulda bt rehber öğretmeni değilsiniz ki , bt rehber öğretmeni görevlerini o okul için uygulamaya çalışıyorsunuz. o zaman diğer bt rehberliği görevlerini ortaokulda yapıyor musunuz ki, hayır.siz orda normal bir branş öğretmenisiniz.ama lisede size nöbet veremezler.çünkü lisede bt rehber öğretmenisiniz.

böyle bt öğretmenleri olduktan sonra biz daha çok böyle sorunlarla uğraşırız. önce görevlendirme esaslarını düzgün okumak sonra doğru yorumlar yapmak lazım, kafadan okumadan etmeden uydurmamak gerekiyor, bilmiyorsan da arar sorarsın eğiticiyi ya da ili ondan sonra yorum yaparsın. BTR kendi okulunda da görevlendirildiği okulda da nöbet tutmaz.

Ben her zaman kadromun bulunduğu okulda görev yaptım hocam. btr olmak için fatih projesi şart değil, biiyorsunuzdur. bt sınıfı olması yeterli.konuyla ilgili bir deneyimim olmadı anlayacağınız.Yalnız şunu da söylemeliyim ki; yönetmelikler çıkıyor, onları açıklamak için genelge yazıyorlar. yine anlaşılmıyor, bakanlık açıklayıcı resmi yazı yazıyor.yine anlaşılmıyor, bi de tereddüt edilen hususlar diye bir yazı çıkarıyorlar.Yani bu ülkede YANLIŞ ANLAMAK BENİM SUÇUM DEĞİL hocam.

arkadaşlar bu konu çok konuşuldu ama yine size danışmadan edemeyeceğim.
ben bir lisede btr olarak görevlendirildim. ama görevlendirmede söyle bir madde vardı: "kendi okulunda ders yükünü tamamladıktan sonra btr görevini yerine getirir." buna istinaden kendi okulumda ki 20 saat bty derslerini aldım geri kalan 10 saat içinde liseye gidiyorum. kadrom olan okulda tüm uğraşlarıma rağmen idare bana nöbet ve sınıf verdi. yazıyı gösterdim. itiraz ettim olmadı. ben de okulun hiç bir işşine bakmamaya karar verdim. çünkü idare bana "sen burada btr değil öğretmensin" ifadesini kullanmıştı.
dün okula müfettişler geldi. bana dersler hakkında sordu vs. ben sıkıntısız geçirdim teftişi ama idare biraz sıkmışlar. özellikle de web sitesi ile alakalı olarak ezmişler bunları. evet web sitesini yapmakta sorun yok. kaç dk mı alacak yapmak. yaparım ama amacım o değil. sadece btr değil normal öğretmensem dersime girer çıkarım havasını atmak maksat. şimdi müdür beni aradı. lisedeyim bugun. web sitesiyle ilgilen diye. ben de okula gelince görüşürüz dedim.
ne yapmam gerekir. ben sınıfı ve nöbeti bednen alana kadar ilgilenemyeceğimi söyleyeceğim. siz ne dersiniz.

Hocam web sitesi yayınlama komisyonu olmalı ve içinde sizde varsınız. Ama bu demek değildir ki siz yapacaksınız, komisyonun işi bunlar. Komisyon toplaır beraber yaparız dersin veya komisyon hazırlasın elektronik ortamda versin ben sadece siteye eklerim dersin.

Ayrıca nöbet filan tutamam. o kadar tutturmaya meraklı yöneticiler neden okulda nöbet tutmayan rehberlikçilere laf etmiyor? Yönetmlik açık, tutmaz diyor. tutacaksam da okuldaki öğretmenden farkım olmaz sadece derse girer çıkarım.

eyolcu' Alıntı:
Hocam web sitesi yayınlama komisyonu olmalı ve içinde sizde varsınız. Ama bu demek değildir ki siz yapacaksınız, komisyonun işi bunlar. Komisyon toplaır beraber yaparız dersin veya komisyon hazırlasın elektronik ortamda versin ben sadece siteye eklerim dersin.

Ayrıca nöbet filan tutamam. o kadar tutturmaya meraklı yöneticiler neden okulda nöbet tutmayan rehberlikçilere laf etmiyor? Yönetmlik açık, tutmaz diyor. tutacaksam da okuldaki öğretmenden farkım olmaz sadece derse girer çıkarım.
hocam bu komisyonu ben kurmayacağım değil mi? idare kurup tebliğ edecek.
bizde böyle bir komisyon kurulmadı.haberim yok.

hocam ne nöbeti tutmayacaksınız elbette sorumlu değilsiniz. web komisyonununda sene başı öğretmenler kurulunda kurul ve komisyonlara öğretmen seçilirken seçilmesi gerekir.

o zaman müdüre yarın rest çekebilirim. al nöbeti ve sınıfı bende senin işlerini yapmaya döneyim diye :D

btr nöbet tutmaz... ama resmi olarak kendi okulunda kadronun oldugu okulda btr degilsen nöbet verirler.. de cok sacma bir uygulama olur.

Geri