Hocam istemiyorsam diye sormak istemiştim, itiraz edebilir miyim?Veriliyor. Kendi okulunuzda şartlar uygunsa hem nöbet tutar hem de kulüp alırsınız.
Hocam hiç kulüp verilmedi bana, ne yapılır ne edilir bilmiyorum kiİtiraz edebilirsin hocam, hatta zorlarlarsa görüş yazısı bile isteyebilirsin bakanlıktan )
Hocam karıştırma ortalığı, gir kulübüne devam et...
Genelde okullarda çocuklar Ekim ayının ilk haftası gibi kulüplerini seçip-öğrenirler sonra sene boyunca pek ismini duymazlar. Kulüp öğretmenleri kulübü ile ilgili haftalarda pano düzenleme, kutlama programı vb... düzenleyebilir. Sivil Savunma Kulübü ise tatbikatlar ve evraklar hazırlayabilir vb...Kulüp ne ara yapılıyor ki ders dışı? Kulüp saati olması lazım eskisi gibi. Çocuğu teneffüsten mi toplayacağız.
katılıyorum şu anda amacına hizmet etmeyen yıl yonu evraklarını teslim ettiğinde yıl boyunca görevini yapmış sayılıp haftalık 2 saat ekdersini aldığın bir faaliyet ama bunu sadece btr öğretmenlere indirgenmesine katılmıyorum, sene başında kulupler yazılırken btr olarka ben talep etmiyorum kulübü okul idaresi veriyor herkesin hiç bişey yapmadan yıl boyunca 2 saat ek dersini aldığı yerde kalkıpta hiç bir BTR bana vermeyin demiyor normal olarak.Genelde okullarda çocuklar Ekim ayının ilk haftası gibi kulüplerini seçip-öğrenirler sonra sene boyunca pek ismini duymazlar. Kulüp öğretmenleri kulübü ile ilgili haftalarda pano düzenleme, kutlama programı vb... düzenleyebilir. Sivil Savunma Kulübü ise tatbikatlar ve evraklar hazırlayabilir vb...
Okul ders saatleri dışında sinema veya doğa gezisi etkinlikleri düzenleyenler olabilir. Tabi ki bu etkinlikler Egzersiz çalışmaları veya karşılığında ek ders ücreti talep etmeden de öğretmenler ve özellikle çoğunlukla haftanın 5 günü okulda bulunan BTR Öğretmenler tarafından da gerçekleştirilebilir. Yani gelinecek son nokta, sene başı internette hazır bulunan kulüp yıllık planını uyarlayıp, kulüp defterini plana uygun olarak doldurup, kulüpte görev alan öğrencilere imza attırıp, yıl ve dönem sonu sonu faaliyet raporlarını düzenleyip haftalık 2 saat ek ders ücreti için kulüp istenir genelde BTR Öğretmenler için özellikle... Fazla söze gerek yok aslında... daha fazla para isteği
hocam bazı iller btr nin halk eğitimden kurs açmasına izin vermiyor. https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/btr-halk-eğitim-kursu-açamıyor.181055/2023 Ağustos ayında yayınlanan tebliğler dergisi ek2 de 38.sayfada verilebileceği açıkça belirtilmiştir. Itiraz eden zekiler için aynı derginin 104.sayfasında yeni haftalık ders çizelgesi var.
Ne kadar da açıklayıcı bir paylaşım olmuş demek ne mümkün....kulüp alınabiliyor ve ayrıca ücretide alınabiliyor. btr+kulüp+nöbet haftalık 23 saat ek ders alabilirsiniz
""""Zaten kulüp ve nöbet öncelikle sorumluluk değil ek ders ücreti almak isteyenlerin üstelediği bir durum.""""Ne kadar da açıklayıcı bir paylaşım olmuş demek ne mümkün....
Bir BT öğretmeninin kendi okulunda 12 saat dersi var ve BTR Öğretmen olarak farklı bir okula görevlendirildi diyelim.
Kendi okulunda dersler 6 +6 şeklinde 2 güne yayılsa bile, yol süresi vb... sebeplerle diğer okulda BTR Öğretmenlik görevi o günler söz konusu olmadığı için, kulüp ve nöbet görevini alır, kimse de itiraz etmeyi düşünmez zaten.
Fakat mevcut durumda çoğu öğretmenin kendi okulunda BTR Öğretmenlik görevi bulunduğunu düşünürsek, çoğu il eğer bir günde günlük tüm ders saatlerinde dersi varsa, BTR Öğretmenlik görevi o gün yoktur ve nöbet tutabilir demiş gibi. ( Hiç boş dersi olmayan öğretmen nöbette ve derslerde % kaç verimli olacaksa artık ) Kulüp işi ise Sınıf Rehber Öğretmenliği görevi olmayan öğretmenlere ek bir görev ve ek ders yolu olarak kullanılıyor, kulüp faaliyetleri hakkındaki görüşlerimi yazmıştım. 1-2 sene sınıf rehber öğretmenliği yapıp yorulan öğretmenler sonra 1-2 sene kulüp alarak dinlenip okul içinde bir denge sağlanma yoluna gidilir genelde.
Sonuç olarak benim gibi BTR Öğretmenlik görevi de olan öğretmenlerin, çok zor durumda kalmazlarsa , nöbet ve kulüpten uzak kalmalarının mantıklı olduğunu düşünüyorum. Zaten kulüp ve nöbet öncelikle sorumluluk değil ek ders ücreti almak isteyenlerin üstelediği bir durum. Sonuçları ve faydalılığı önceliğini paraya verenleri ilgilendiriyor gibi
Bu cümlenize de sonuna kadar katılıyorum ama ihtiyaçtan dolayı nöbet ve kulüp görevi verilen arkadaşlara da para için yapıyorlar demenizde çok kırıcı olmuş bence. Herkesin niyetini bilemezsiniz, görev alanları zan altında bırakmış olursunuz, kaldı ki ihtiyacı olan da olabilir ve alabilir buna da kimse bir şey diyemez görevini yerine getirdikten sonra. Okuldaki diğer öğretmen alıyorsa BTR öğretmen de sonuna kadar alabilir.( Hiç boş dersi olmayan öğretmen nöbette ve derslerde % kaç verimli olacaksa artık )
hocam sayı kaç acaba nerede geçiyor bu ibareler ?Son tebliğler dergisindeki değişiklik ile nöbet ve kulüp alınabiliyor. Nöbet için BTR olmayan gün ifadesi de "görevini yürüttükleri saatler dışında" olarak değiştirilmiş. Böylece dersin hiç olmadığı zamanda da nöbet görevi yürütülebilir. Okul öncesi öğretmenlerin dersler başlamadan önce ve dersler bittikten sonra nöbet tutmaları ile ilgili resmi yazı var.
Önceden kulüp ücreti yoktu ve ders saatlerinde yapılıyordu. Ayrıca nöbet ücreti de yoktu. Sosyal kulüpler artık ders saatleri dışında yapılabiliyor. Zaten tebliğler dergisinde bu belirtilmiş.
Hocam dilekçe verdiniz mi ben verdim sizde hemen verin dilekçenizi. tebliğler dergisindeki açık maddeye rağmen neden vermediklerini sordum dilekçe ile. bakalım ne cevap gelecek. yine olumsuz gelirse cimere, sendikaya başvuracağım.Tüm bu resmi yazılara rağmen Kayseri ili Melikgazi ilçesinde Şube müdürünün alınamaz demesi üzerine alamıyoruz hocam. Çünkü şube müdürü hepsinden ve herkesten iyi biliyor.
geçen sene bana da yazmadılar dilekçe zorlama kavga gürültü almayı başardım fakat bu sene yine aynı konu ilçede çok bilmiş bir şube müdürü kanun benim havasında. baştan mücadeleye başladım. hayırlısı artık.Kesinlikle alınıyor hocam. Resmi yazıyor gösterin idarecilerinize zorlayin. Bir kez alırsanız diğer yıllar sorun olmaz. Ben geçen sene zorla aldım. Sorun olursa benden faiziyle geri alsinlar ben geri ödeme almakla uğraşmak istemiyorum dedim. Sorun olmadı. Bu sene de kendiliğinden yapmışlar. Alışmaları zor oluyor.
Benim bulunduğum ilçe de YEĞİTEK'in ve Tebliğler Dergisi'nin (Ağustos 2023) kararlarını kabul etmiyor. Görev alabilir ama ücret ödemesi yapılması için personel genel müdürlüğü ücret alabilir demeliymiş. Bu nedenle kulübü geçtim belleticilik görevimi iptal ettiler.Tüm bu resmi yazılara rağmen Kayseri ili Melikgazi ilçesinde Şube müdürünün alınamaz demesi üzerine alamıyoruz hocam. Çünkü şube müdürü hepsinden ve herkesten iyi biliyor.
“Görev alabilir ama ücretini de alır yazmıyor “ demeye getirmek tam mem kafası..yazıkBenim bulunduğum ilçe de YEĞİTEK'in ve Tebliğler Dergisi'nin (Ağustos 2023) kararlarını kabul etmiyor. Görev alabilir ama ücret ödemesi yapılması için personel genel müdürlüğü ücret alabilir demeliymiş. Bu nedenle kulübü geçtim belleticilik görevimi iptal ettiler.