bu da benim yıllık planım

Kodla Büyü

ertann83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla herkes kendine uygun yıllık planı hazırlamış. umutozturk51 arkadaşımla kendi planımızı oluşturduk.

Ekli dosyalar

çerçeve programda hangi sınıfa hangi kazanım öğretileceği belirtilmediği için bence olur neden olmasın. diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba

ertann83' Alıntı:
çerçeve programda hangi sınıfa hangi kazanım öğretileceği belirtilmediği için bence olur neden olmasın. diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba

teşekkürler plan için. bizim 6 lar geçen yıl bt dersi görmediler hiç. seviyeleri de yüksek değil. programlamada falan sıkılırlar ve zorlanırlar. bu planlardan 5. sınıf için olanı tam bizimkilere göre

Re: Ynt: bu da benim yıllık planım

Anlatılacak konulara ilk dönem için çalışmalar çok kısa yer verilmiş. Şahsen ben bitin önemi ve kullanılan alanlar bölümünü 2 derste yazdırarak zor bitirdim. Sonuçta kitap olmadığına göre çocuklar sınav zamanı calışacak materyal arayacak.

tam detaylı inceleyemedim ama ben tuttum hocam bende kendi planımı oluşturuyordum benzer olmuş fikirler örtüşüyor yaptıklarınız yapmayı düşündüklerimle sanırım planınız oldukça işime yarayacak teşekkürler

ilk3r hocam ben şahsen çok önem vermiyorum BİT konularına. uygulama ağırlıklı bir program olsun istedim. bana göre öğrenci bilgisayarın başına oturduğunda slaytını düzgün hazırlayabilmeli. wordde sayfayı tasarlayabilmeli. tablosunu excel ile yapılandırabilmeli.
çocuk bilgisayarda dediklerimi yapamadıktan sonra ne yapayım "BİT nerde kullanılırmış"ı. Hikaye kısmını çok uzun tutmadım planda. Zaten bu yüzden de bu kadar çok plan çıktı ortaya. her öğretmen farklı düşündüğü için

Ellerine sağlık hocam da biraz ağır olmamış mı bir derste hangi kazanımı yazacağız, anlatacağız ?

teşekkürler.
ilk haftalarda biraz konu sıkışıklığı var.
Onun dışında diğer hazırlanan planlara göre çok daha kullanışlı olmuş. elinize sağlık.

bende 6.sınıflara 5. sınıf planını uygulamayı düşünüyorum...geçen yılki 5ler bt görmediler...

ertann83' Alıntı:
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla herkes kendine uygun yıllık planı hazırlamış. umutozturk51 arkadaşımla kendi planımızı oluşturduk.

zümrenizi de ekleyebilirmisiniz?

Bence 5 ve 6 larda hemen programlamaya veya internet sayfası yapmaya girmeyelim. Öncelikli olarak temel bilgileri, paint, word, powerpoint, excel, İnterneti kullanabilme gibi konuları kavratıp, programlama ve web tasarımına aşamalı olarak 7 ve 8. sınıflarda başlanmalı olarak düşünüyorum. 5-6. Sınıflarda Önce Bilişim teknolojileri konularını, Yazılım Kısmına ise 7-8 lerde geçmek daha mantıklı geliyor..
Sınıf seviyesi düşük olan arkadaşlar Bu planı rahatlıkla uygulayabilirler. Sadece çıktı alın yeter.

Ayrıntı İçin: post1288083.html#p1288083

muhalif33 hocam, okulunda aynı branştan tek öğretmen olan öğretmenler zümre yapmıyor diye biliyorum. o yüzden de yapmadım.

ertann83' Alıntı:
ilk3r hocam ben şahsen çok önem vermiyorum BİT konularına. uygulama ağırlıklı bir program olsun istedim. bana göre öğrenci bilgisayarın başına oturduğunda slaytını düzgün hazırlayabilmeli. wordde sayfayı tasarlayabilmeli. tablosunu excel ile yapılandırabilmeli.
çocuk bilgisayarda dediklerimi yapamadıktan sonra ne yapayım "BİT nerde kullanılırmış"ı. Hikaye kısmını çok uzun tutmadım planda. Zaten bu yüzden de bu kadar çok plan çıktı ortaya. her öğretmen farklı düşündüğü için
Hocam dediklerinize aynen katılıyorum. Planlar 5-6 ya uygun oluşturulmuş. Yalnızca çocukların seviyesi uygun olmadığından 6. sınıflara programlama anlatamam. O kısmını öğrencilere göre uyarlarlayacağım. İyi çalışmalar. Teşekkürler.

Arkadaşlar; Okulda Tek olsakda zümre yapılır. Okul müdürü veya yardımcılarıyla. Dosyanızda Zümre tutanağı olsun..

ertann83' Alıntı:
muhalif33 hocam, okulunda aynı branştan tek öğretmen olan öğretmenler zümre yapmıyor diye biliyorum. o yüzden de yapmadım.

ben de şuan tek öğretmenim. Ancak ücretli öğretmen gelecek büyük ihitimalle... Geçen sene okul müdürü tek öğretmen zümre yapmaz demişti, yaptığım zümre tutanağını yırtmıştı.

ergensoft' Alıntı:
Bence 5 ve 6 larda hemen programlamaya veya internet sayfası yapmaya girmeyelim. Öncelikli olarak temel bilgileri, paint, word, powerpoint, excel, İnterneti kullanabilme gibi konuları kavratıp, programlama ve web tasarımına aşamalı olarak 7 ve 8. sınıflarda başlanmalı olarak düşünüyorum. 5-6. Sınıflarda Önce Bilişim teknolojileri konularını, Yazılım Kısmına ise 7-8 lerde geçmek daha mantıklı geliyor..
Sınıf seviyesi düşük olan arkadaşlar Bu planı rahatlıkla uygulayabilirler. Sadece çıktı alın yeter.

hocam 7 ve 8. sınıflarda ders seçmeli olacak.

Her ne kadar konuları beraber planlamış olsakta ertann83 hocam sağ olsun benden fazla emek harcadı :++: . Programlama kısmında scratch programını anlatacağız gayet güzel, basit ve eğlenceli arkadaşlar.

umutozturk51' Alıntı:
ergensoft' Alıntı:

hocam 7 ve 8. sınıflarda ders seçmeli olacak.

Hocam seçmeli.. Ben 5-6 ların 7-8. sınıf oldukları zaman programlama ve web tasarımına geçmeyi diyorum..

Geri