ertann83' Alıntı:çerçeve programda hangi sınıfa hangi kazanım öğretileceği belirtilmediği için bence olur neden olmasın. diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba
ertann83' Alıntı:arkadaşlar gördüğüm kadarıyla herkes kendine uygun yıllık planı hazırlamış. umutozturk51 arkadaşımla kendi planımızı oluşturduk.
Hocam dediklerinize aynen katılıyorum. Planlar 5-6 ya uygun oluşturulmuş. Yalnızca çocukların seviyesi uygun olmadığından 6. sınıflara programlama anlatamam. O kısmını öğrencilere göre uyarlarlayacağım. İyi çalışmalar. Teşekkürler.ertann83' Alıntı:ilk3r hocam ben şahsen çok önem vermiyorum BİT konularına. uygulama ağırlıklı bir program olsun istedim. bana göre öğrenci bilgisayarın başına oturduğunda slaytını düzgün hazırlayabilmeli. wordde sayfayı tasarlayabilmeli. tablosunu excel ile yapılandırabilmeli.
çocuk bilgisayarda dediklerimi yapamadıktan sonra ne yapayım "BİT nerde kullanılırmış"ı. Hikaye kısmını çok uzun tutmadım planda. Zaten bu yüzden de bu kadar çok plan çıktı ortaya. her öğretmen farklı düşündüğü için
ertann83' Alıntı:muhalif33 hocam, okulunda aynı branştan tek öğretmen olan öğretmenler zümre yapmıyor diye biliyorum. o yüzden de yapmadım.
ergensoft' Alıntı:Bence 5 ve 6 larda hemen programlamaya veya internet sayfası yapmaya girmeyelim. Öncelikli olarak temel bilgileri, paint, word, powerpoint, excel, İnterneti kullanabilme gibi konuları kavratıp, programlama ve web tasarımına aşamalı olarak 7 ve 8. sınıflarda başlanmalı olarak düşünüyorum. 5-6. Sınıflarda Önce Bilişim teknolojileri konularını, Yazılım Kısmına ise 7-8 lerde geçmek daha mantıklı geliyor..
Sınıf seviyesi düşük olan arkadaşlar Bu planı rahatlıkla uygulayabilirler. Sadece çıktı alın yeter.
Ayrıntı İçin: post1288083.html#p1288083
umutozturk51' Alıntı:ergensoft' Alıntı:Bence 5 ve 6 larda hemen programlamaya veya internet sayfası yapmaya girmeyelim. Öncelikli olarak temel bilgileri, paint, word, powerpoint, excel, İnterneti kullanabilme gibi konuları kavratıp, programlama ve web tasarımına aşamalı olarak 7 ve 8. sınıflarda başlanmalı olarak düşünüyorum. 5-6. Sınıflarda Önce Bilişim teknolojileri konularını, Yazılım Kısmına ise 7-8 lerde geçmek daha mantıklı geliyor..
Sınıf seviyesi düşük olan arkadaşlar Bu planı rahatlıkla uygulayabilirler. Sadece çıktı alın yeter.
Ayrıntı İçin: post1288083.html#p1288083
hocam 7 ve 8. sınıflarda ders seçmeli olacak.
fairy41' Alıntı:ertann83 hocam, yöntem tekniklerde gösterip yaptırmayı bilerek mi eklemediniz?