Bu işin çözümü bence bize mes. lis. önünü açmaktan geçer.

Kodla Büyü

bilgibil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1)Dersin geri gelmesi çok zor.Çünkü hem BT sınıfının bütün ortaokullarda kurulması hem de bütün ortaokullarda BT öğretmeni olması gibi bir pozisyon doğacaktır.Bu durumun ben değerlendirileceğini düşünmüyorum.
2)BT Rehberlik kadrosu da çok zor.Çünkü böyle bir kadro açıldığında 100'lerce boş kadro olacağı veya görüneceği için buna da yaklaşacaklarını zannetmiyorum.
3)BÖTE mezunlarının Meslek Liselerine atanabilmeleri yolunun açılması.Gerekirse bir hizmetiçi kurs ile protokolü tamamlayıp bunun önünü açabilirler.Böyle bir işlem yapıldığında Ortaokullarda BT Normu olmayacağı için ihtiyaç görünmeyecek.O kadar okula BT Sınıfı kurma ihtiyacı doğmayacak.BT Öğretmenlerin den de tepki gelmeyecek ve Bu sorun çözülecek.Ortaokullardaki ve diğer liselerdeki BT Rehberliği görevlerini kim yürütecek derseniz zaten görevlendirme o zaman da aynı sistem devam eder.Diğer branşların da BT Rehberi öğretmeni olarak görevlendirilmelerinin önünü kesinlikle kapatmazlar.
Sizin fikirleriniz nedir acaba?

bizim önümüz açıkta ne oluyor sanki.. tefliyiz heryer dolu. senin olduğun yerde açık var heralde ondan böyle konuşuyorsun. o iş tamamen saçma olur. madem hizmet içi eğitimle meslek lisesine geçiliyor. bi eğitimde biz alalım istediğimiz brannşa geçelim. bunun çözümünü artık düşünmeyin bence 15 inde maaş yatıyormu onu düşün gersini onlar düşünsün.

bana görede bu saatten sonra dersin geri gelmesi çok zor çünkü mevcut bt sınıflarının durumu çok iyi değil ve bir sürü kapatılan sınıf var. ha meslek lisesinin önü açılsa kaçımız daha oralara yerleşebilir orasını bilemiyorum ki öyle bir şey olsa o zamanda şehir merkezlerine bizi biraz zor alırlar

her okulun nasıl bir müdürü varsa bir rehber öğretmen bir de btr öğretmeni ve de ihtiyaç kadar müdür yardımcısı olmalı, diğer branşlar norma göre zaten düzenlenir...
a yada b okulu gözetmeksizin 4 kalem sabit olmalı, bu da bencesi...

tef lilere mühendislik hakkı veriliyorsa bize neden meslek lisesi hakkı verilmesin doluluk vs. sounlar var tabii. ayrıca öncelik kesilikle teflilerin olmaları hak onların hakkı ihtiyaç halinde bize çalışma şansı verilebilir bir kaç sene daha bu şekilde devam ede bence sürünceme

netame' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/anketler-f68/bote-mezunlari-meslek-lisesine-atanamaz-degisirse-ne-olur-t91235.html
anketler-f68/bote-mezunlarina-meslek-lisesini-gecis-hakki-t28814.html
bte-bilisim-teknolojileri-egitimcileri-dernegi-f275/bote-mezunlarina-meslek-liselerine-atanma-hakki-t100919.html

Sayfalarca fikir hocam. Meslek liseleri zaten dolu 10 binden fazla böteli nasıl geçecek, kalanlar ne olacak sorusu geldiği zaman sizin çözüm önerisinin olabilirliği diğer çözüm önerilerinden yüksek olmuyor malesef.

Hocam zaten çözümün her türlü zor olduğunun farkındayım.Bana göre diğer ihtimallerden daha uygulanabilir geldiği için öyle düşünüyorum.Yoksa bu tek ve sorunsuz bir yöntem demiyorum.Zaten hangisi olursa olsun biraz sorunlu olacak.Diğer yöntemler fazladan maliyet ve kadro gerektirdiğinden dolayı bunlara pek yanaşacaklarını zannetmiyorum.Yani ilkokul-ortaokullarda BT Dersinin MEBin kafasında bittiğini düşünüyorum.Bu arada çözümsüzlük de hiç bir zaman çözüm olmaz.Belirsizlikler insanın hayatını yer bitirir.(Maaş yatıyorsa gerisini boş ver diyen arkadaşa cevaptır.)

Yapılmalı ama Meslek liselerinde de öyle alabildiğine açık yok. 2 numaradaki sorunu çözmek için belli bir sayıda öğrencisi olan okullara(Mesela en az 376 öğrencisi olan okullara norm vermek gibi(bizde o kadar var da :)) ) norm verilmesi yöntemi izlenebilir.

faruk8542' Alıntı:
bizim önümüz açıkta ne oluyor sanki.. tefliyiz heryer dolu. senin olduğun yerde açık var heralde ondan böyle konuşuyorsun. o iş tamamen saçma olur. madem hizmet içi eğitimle meslek lisesine geçiliyor. bi eğitimde biz alalım istediğimiz brannşa geçelim. bunun çözümünü artık düşünmeyin bence 15 inde maaş yatıyormu onu düşün gersini onlar düşünsün.

Hocam fikirlerimi söylerken yerel olarak söylemiyorum.Aynı zaman da BÖTE den(Hizmetiçi Eğitim ile) Meslek Lisesine geçmek ile ,başka bir branşa geçmeyi nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz anlamadım.Şu anda MEB Teknoloji Tasarıma geçenlere Hizmetiçi eğitim vererek bu işin protokolünü tamamlamaya çalışıyorsa bir bilgisayar öğretmenine almadığı 3-4 dersi vererek bunu yapamaz mı?

Meslek liselerinde ders kaynıyor sanki !!!! Hocam meslek liselerinde de dersleri azallttılar ilk geldiğim yıl iki öğretmen zor yetiyorduk okula şimdi iki öğretmenden birisi norm fazlası oldu... Biz de mağdur olmak üzereyiz... Sanrım bu açıklama yeter size... Meslek liselerine gelmeniz kesinlikle ve kesinlikle sıkıntıyı çözmyecektir ondan emin olun...

EynelMefer' Alıntı:
her okulun nasıl bir müdürü varsa bir rehber öğretmen bir de btr öğretmeni ve de ihtiyaç kadar müdür yardımcısı olmalı, diğer branşlar norma göre zaten düzenlenir...
a yada b okulu gözetmeksizin 4 kalem sabit olmalı, bu da bencesi...
Hocam size kesinlikle katılıyorum ama maliyet ve kaynak sebebiyle yanaşmazlar.Olaylara gerçekçi yaklaşma adına çok zor olduğunu düşünüyorum.İnşallah öyle olur.

meslek liselerinin önünü açmak yerine notlu sınavlı haftada 2 saat bilişim teknolojileri dersi açılmalı bence. fatih projesinde harcanan paralara bakıldığında her okula bir lab açılması ya da labın yenilenmesi çok da dokunmaz. her öğrenciye verilecek tabletle 2 3 tane lab açılır her okula. ben olayın maliyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum. bilişime bakışla ilgili olduğunu düşünüyorum.

tefliyim ama açık yok ilköğretimde çalışmak zorundayım. Bu çözüm önerisi ancak çözümsüzlük getirir.

hocam teknik eğitim mezunuyum 7 yıldır ilkokuldayım boşluk olsa geçeceğim meslek liselerine ama malesef yok evlilikten dolayı il değiştirmemde imkansız

Ders geri gelmeyeceğine göre bu işin çözümü bence ya kadrolu btr ya da mat fen branşına, branş değişikliğinden geçer...

TEF-BÖTE çatışmasına girmeyelim 12bin adamı meslek lisesine geçirmek mantıksız,çözüm seçim yaklaşıyor,zaman azalıyor... birşeyler olması gerekir.
BTR olması güzel fakat çalışma saati 9-15 olmalı,nöbet olmayacak,full ekders,öğrenci sayısına göre kadro...

bilgibil' Alıntı:
Hocam fikirlerimi söylerken yerel olarak söylemiyorum.Aynı zaman da BÖTE den(Hizmetiçi Eğitim ile) Meslek Lisesine geçmek ile ,başka bir branşa geçmeyi nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz anlamadım.Şu anda MEB Teknoloji Tasarıma geçenlere Hizmetiçi eğitim vererek bu işin protokolünü tamamlamaya çalışıyorsa bir bilgisayar öğretmenine almadığı 3-4 dersi vererek bunu yapamaz mı?

3-4 Dersmi ? müfredatı hiç incelemedin heralde. bende ayrı kefeye koydum zaten çok farklı demek istedim. branş değiştirmek gibi yani. biriside mühendislik hakkı demiş sanki durduğu yerde veriyorlar. o fark derslerini alacaksın da öyle veriyorlar zaten her üniversitede de vermiyorlar.. AYRICA..

MESLEK lisesine geçmek isteyenler bu o kadar zor değil arkadaş.. girersin össye teknoloji fakültelerinin puanları yerlerde zaten. kimse gitmiyor. sallasan kazanırsın. gidersin daha önce bitirdiğin derslerden muaf olursun sonra O 3 4 DERSİ de geçip kapı gibi diplomanı alırsın. hadi yap bunu.. yok öyle hizmet içi eğitim flan 3 kuruşa 5 köfte.

dersimiz geri gelecek arkadaşlar düşününki 2 saat beden 2 saat müzik 2 saat resim 2 saat din derslerini ve bilişim çağında bilişim dersinin faydasız olduğuna inanan bir güruh var bence enaz bir saat zorunlu ders ve seçmeli dersler programlama tasarım vs olacak
ileri görüşlü aydın bir iktidar bunu yapacaktır

faruk8542' Alıntı:
bilgibil' Alıntı:

3-4 Dersmi ? müfredatı hiç incelemedin heralde. bende ayrı kefeye koydum zaten çok farklı demek istedim. branş değiştirmek gibi yani. biriside mühendislik hakkı demiş sanki durduğu yerde veriyorlar. o fark derslerini alacaksın da öyle veriyorlar zaten her üniversitede de vermiyorlar.. AYRICA..

MESLEK lisesine geçmek isteyenler bu o kadar zor değil arkadaş.. girersin össye teknoloji fakültelerinin puanları yerlerde zaten. kimse gitmiyor. sallasan kazanırsın. gidersin daha önce bitirdiğin derslerden muaf olursa O 3 4 DERSİ de geçip kapı gibi diplomanı alırsın. hadi yap bunu.. yok öyle hizmet içi eğitim flan 3 kuruşa 5 köfte.
Ben ilk atamam meslek lisesi ve 6 sene meslek lisesinde çalışmış birisiyim.Sonra kendi isteğim ile sırf mesleki doyum alamadığım için ilköğretime geçtim.Bütün dersleri de eski sistemi de yeni modüler sistemi de çok iyi biliyorum.Neyse olayı kişiselleştirmeyelim.Bunlar sadece fikirler.Beyin fırtınası yapmak mesele.Senin de bir düşüncen varsa bunu diğer insanların düşüncelerini "saçma" gibi değerlendirmelerle veya saldırı modunda bir tavırla değil düzgün bir şekilde açıklarsanız daha sağlıklı olur.Senin öne sürdüğün düşünceler o zeminde belki bizimde düşüncelerimizin değişmesine sebep olur.Fikirlere hemen size açılmış bir savaş olarak algılamadan değerlendirseniz daha güzel bir ortam olur.Amaç herkesin saygı kuralları içerisinde düşüncelerini paylaşması ve ortak bir kanaat oluşturmaktır.Allah herkesin gönlüne göre versin.

dndd' Alıntı:
dersimiz geri gelecek arkadaşlar düşününki 2 saat beden 2 saat müzik 2 saat resim 2 saat din derslerini ve bilişim çağında bilişim dersinin faydasız olduğuna inanan bir güruh var bence enaz bir saat zorunlu ders ve seçmeli dersler programlama tasarım vs olacak
ileri görüşlü aydın bir iktidar bunu yapacaktır

ileri görüşlü ? aydın ?. Hocam bu dediklerinizi ben çok zor olarak görüyorum. Şöyle desek daha doğru olur. Seçim yatırımı yaparak halkı dilenmeye alıştıran bir iktidar bunu yapacaktır.

Gök_Tuğ' Alıntı:
Ders geri gelmeyeceğine göre bu işin çözümü bence ya kadrolu btr ya da mat fen branşına, branş değişikliğinden geçer...
Ben de çözümü branş değişikliğinde görüyorum artık hocam

biz tefliler hepimiz meslek lisesindeyiz mi sanıyorsun her yer dolu hocam biz bile gidemiyoruz o liselere...

biz tefliyiz de ne oluyor. heryer dolu yine ilköğretim veya genel liselerdeyiz.
bötelilerin meslek lisesine geçişlerini kurs ile açmak istemek doğru değil.
nasıl ki sınıf öğretmeni vb branşların kurs ile btr yapılması gibidir bu.
sınıf öğretmeni ile bötelinin bilgisayar bilgisi elbette kıyaslanamaz ama o zaman bana da bi kurs versinler ben de matematik öğretmeni olayım derim ben de...
çok da güzel matematik anlatırım yani...

oh ne ala memleket herkes her öğretmenliği yapsın süper valla
alıştırdılar insaları beleş kadroya
hiçhir şeyi bilmeyip bir şey biliyor zanneden insan sürüleriyle dolu her taraf
not: ortaokuldayım

Meslek Lisesinde çalışan bir Teknik Öğretmen olarak ;
Daha önceki yazılarımda da söylediğim gibi BÖTE mezunu arkadaşlar bizlerle beraber , hiçbir hizmetiçi kurs veya protokol şartı aranmadan meslek liselerinde çalışabilmeli,bu liselere atanabilmeli.
Bunun için mücadele yolları aranmalı.
Savunduğum çözüm yolu bu.

Sadece kendimizi düşünmeyelim.Atanmayı bekleyen binlerce öğretmen var.Meslek liseleri dolu zaten ner ilden 3 5 kişi kendini kurtardı kalanlar nolcak ozaman.

Fender' Alıntı:
Meslek Lisesinde çalışan bir Teknik Öğretmen olarak ;
Daha önceki yazılarımda da söylediğim gibi BÖTE mezunu arkadaşlar bizlerle beraber , hiçbir hizmetiçi kurs veya protokol şartı aranmadan meslek liselerinde çalışabilmeli,bu liselere atanabilmeli.
Bunun için mücadele yolları aranmalı.
Savunduğum çözüm yolu bu.
:alkis:

Geri