Bu işin çözümü bence bize mes. lis. önünü açmaktan geçer.

Kodla Büyü
ne oldu sabah ne diyordunuz öğleden sonra muhabbet ne oldu.. :mrgreen: hala geçmek istiyormusun hocam meslek liisesine.. ben istemiyorum tefliyim :mrgreen:

dndd' Alıntı:
dersimiz geri gelecek arkadaşlar düşününki 2 saat beden 2 saat müzik 2 saat resim 2 saat din derslerini ve bilişim çağında bilişim dersinin faydasız olduğuna inanan bir güruh var bence enaz bir saat zorunlu ders ve seçmeli dersler programlama tasarım vs olacak
ileri görüşlü aydın bir iktidar bunu yapacaktır
ben demiştim ama içiime doğdu herhalde :)
egitim-haberleri-f8/mujde-dersler-zorunlu-oluyor-t112429-30.html

bir anda muhabbet bitmiş gözünüz aydın (gözlerinizi çekersiniz artık meslek liselerinden :))
Bir tef li olarak kimse sizin durumunuz nedir
Meslek liselerindeki çalışma zorluklarınız nelerdir
Öğrencilerinizden memnun musunuz
Verdiklerinizin ne kadarını anlayabilecek öğrencileriniz var
Hatta bir kaç seneye öğrenci bulabilecek misiniz
Anadolu Teknik Liselerine gelen öğrenciler kaç puan almışta gelmiş
Okulunuzda dersler dışında idarenin verdiği ne gibi işlerle uğraşıyorsunuz.

demeden atlıyorlar bizde gelelim Kusura Bakmayın ama bir siz eksiksiniz Meslek liselerinde

artık dersiniz zorunlu oldu şimdi kıymetini bilin... birşeyler öğreten Labları oyun salonlarına çevirmeden ders işlenecek alanlara döndüren başarılı eğitimciler olmanız dileğiyle...

Sözüm bu işi hakkıyla yapacak olanlara değildir yanlış anlaşılmak istemem
Anlayan anlamıştır umarım.

işin çözümü ilköğretimlerdeki ders saatlerinin artırılmalı. Meslek liseleri şu an tıka basa dolu. sınıflar öğrenci sayılarına göre 2-3 öğretmen girdiği oluyor. gruplara bölünüyor. ona rağmen durum bu. seneden seneye öğrenci sayılarında azalmalar oluyor. diğer teknik bölümlerdeki ders saatleri bilişim bölümünden daha fazla. meslek liselerindeki ders saatlerinde de azalmalar oldu. birde BÖTE ile TEF ayrı ayrı bölümler, tıpkı ilköğretimdeki Türkçe öğretmenliği ile Lisedeki Edebiyat öğretmenliği gibi. Fark bölümler yani. çözüm bu değil. çözüm eskiden olduğu gibi 4-8.Sınıflarda bilişim derslerinin geri gelmesi. binbir emekle okunan ,zamanının en yüksek puanlı öğretmenliği olan Bilgisayar öğretmenliği ancak bu şekilde çözülür. İnşallah ders saatleri artar bu sıkıntılarda biter.

Geri