Bu Konuya Yazacak Başlığım Yok!..

Kodla Büyü
hacksaydo' Alıntı:
Arkadaşlar ben ilçede tek bilgisayar öğretmeniyim ve okulda bilgisayar laboratuvarım vardı. Ama buna rağmen formatör yapmıyorlardı. Sebep? Okuldaki bilgisayarlara eski oldukları için tedbir konulmuş... Doğruya doğru. Okulumdaki bilgisayarların hiçbiri çalışmıyordu. 32 MB RAM, 433 MHz işlemcili 98 yüklü bilgisayarlardı. Sadece bir velinin hediye ettiği zar zor Xp yi kaldıran bir bilgisayar ile ders işlemek zorunda kalmıştım 2 sene boyunca. Bilgisayarlarım yenilensin diye 2 yıl boyunca uğraştım. İl milli eğitim müdürlüğünde aşındırmadığım kapı, patlatmadığım kafa kalmadı. Hatta geçen sene okulumuza il milli eğitim müdür yardımcısı geldi, beni de haliyle tanıyordu. :) Bi isteğiniz var mı diye sordu. Ben de okul bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarların yenilenmesini istedim. Bana: "Hocam fatih projesi başladığı için bilgisayar laboratuvarlarına gerek kalmadı. Onun için bir daha laboratuvar kurmayacağız." dedi. "Ama istiyorsan işini görecekse 2 yada 3 tane bilgisayar gönderelim." dedi. Fakat ben kabul etmedim. O zaman bütün öğretmen arkadaşlar kabul etmedim diye bana salak muamelesinde bulundular. Lakin biliyordum ki eğer kabul etseydim bana bir daha bilgisayar göndermeyeceklerdi. Dedim o kadar bilgisayar işimi görmez. Bana eğer bir laboratuvarlık bilgisayar gönderirseniz anca işimi görür dedim. Neyse. İstedim, istedim, istedim.... Bu sene 4 + 4 ile bir ilköğretim okulu ilkokul olmuş. 2 bilgisayar laboratuvarına sahiplermiş. Tabi bu sene 1. sınıf mevcudu fazla olunca fazladan şube açmak zorunda kalmışlar. Ve sınıf olmayınca da bilgisayar laboratuvarının birisini iptal ettirmek istemişler. Ben de il milli eğitimdekilerin kafalarını çok ....(patlattığım) için. bize gönderdiler laboratuvarın tamamını. Ben de laboratuvarda ne varsa ağ kablolarından tutun masalara, kablo kanallarından tutun elektrik panosuna kadar ne varsa aldım getirdim okuluma. Kocaman bi sınıf vardı sözde çok amaçlı salon diye kullanılıyordu. Oraya taşıdım. 3 gün içerisinde bunları yapabildim. (bu arada iki okul arası mesafe en az 110 km.) (ayrıca okul müdürümüz çok sözü geçen biri olduğu için bana sadece 3 hizmetliden bir tane en pısırık olanını (afedersiniz) verdi. :verymad: gittim okula diğer öğretmenler grand tualet, afralı tafralı çay içip muhabbetlerini yaparken ben sırtımda afedersiniz eşek gibi masa taşıdım, yine afedersiniz eşeğin toz üstünde anlandığı gibi toz, kir, pas içinde kabloları söktüm, taşıdım falan filan işte....) Yarın da gücümü toplayabilirsem laboratuvarımı düzenleyeceğim. Pazartesi gününe kadar yetiştirip öğrencilerime bir ilk hafta sürprizi yapmak istiyorum... :)

Demem o ki;
"Sabreden derviş muradına ermiş..."
Ama en önemlisi;
"Ağlamayan bebeğe emzik vermezler..."

Biliyorum dünyanın şu anda en aptal, en salak, en amele, karizması en diplerde gezen öğretmeniyim ama öğrencilerimin ilk derse gireceği zaman yüzlerindeki o mutluluğu göreceğim yaa...

Söz konusu eğitim ise; gerisi, Çoook da TINNNNN!!! :+1:

BT Öğretmeni S.S. OKUMUŞ

Hocam sıra taşımışsınız, mücadele etmişsiniz eyvallah ama bu bir öğretmenin işi değildir, yapana Allah razı olsun derler ki bize de zamanında çok dendi. Ama yapmayan öğretmene de laf sokma gayretine girişmeyin. Çünkü bu saydıklarınız öğretmenin görevi değildir, malesef bir türlü kurumsallaşamayan ve kurulduğundan beri siyasetin elinde inim inim inleyen bakanlığımızın hizmet alımı yoluyla yapması gereken işlerdir.

Bana takdir ve teşekkürlerini sunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim...

ercinc98' Alıntı:

Erçin hocam siz misiniz yoksa? Bu konuda sizin bana bıraktığınız laboratuvardan bahsetmiştim... :)
Bana o laboratuvarı o şekilde bıraktığınız için size ayrıca teşekkür etmek istiyorum... :D

Öğretmenliği sadece bir iş olarak gören saygıdeğer, pek muhterem, vs..vs.. (ne desem acaba? öğretmen desem :S, arkadaş desem :S ....... :S ) kişiye diyecek bir sözüm yok!!!

İşinize ne kadar değer verirseniz o kadar değerli olursunuz. Tebrik ederim, helâl olsun. :alkis:

hacksaydo' Alıntı:
Bana takdir ve teşekkürlerini sunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim...

ercinc98' Alıntı:

Erçin hocam siz misiniz yoksa? Bu konuda sizin bana bıraktığınız laboratuvardan bahsetmiştim... :)
Bana o laboratuvarı o şekilde bıraktığınız için size ayrıca teşekkür etmek istiyorum... :D

Öğretmenliği sadece bir iş olarak gören saygıdeğer, pek muhterem, vs..vs.. (ne desem acaba? öğretmen desem :S, arkadaş desem :S ....... :S ) kişiye diyecek bir sözüm yok!!!

said hocam , öncelikle tebrik ederim.

Ancak o (eski) Laboratuarın tüm ekipmanları ve donanımı çalışır vaziyette bıraktım. Ayrıca ve bilhassa haziran ayında kararnamem gelmesine rağmen 10 gün daha kaldım ve diğer işlerimle beraber laboratuarı son bir kez gözden geçirdim. Sadece öğretmen bilgisayarında sabit disk problemi vardı.

2006-2010 yılları arasında da değil okul bütün ilçeye yetişmeye çalıştım. vatandaş, veli , Öğretmen arkadaşlarımzın (en azından benden yardım isteyen herkese) bilgisayarları dahil.

Aşağıdaki söz pek hoş olmamış.
"Öğretmenliği sadece bir iş olarak gören saygıdeğer, pek muhterem, vs..vs.. (ne desem acaba? öğretmen desem :S, arkadaş desem :S ....... :S ) kişiye diyecek bir sözüm yok!!!"

beni sevmeyenlerle sohbet kesmişsiniz.
Adamını tanı dostum, herkese inanma.

İyi dileklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Yalnız Ercin hocam "Öğretmenliği sadece bir iş olarak gören saygıdeğer, pek muhterem, vs..vs.. (ne desem acaba? öğretmen desem :S, arkadaş desem :S ....... :S ) kişiye diyecek bir sözüm yok!!!" sözümü kendi üzerine alınmış.

Bu sözü aşağıdaki yorumu yapan kişi bunun gibi düşünen kişiler için söyledim.

computing' Alıntı:
Hocam sıra taşımışsınız, mücadele etmişsiniz eyvallah ama bu bir öğretmenin işi değildir, yapana Allah razı olsun derler ki bize de zamanında çok dendi. Ama yapmayan öğretmene de laf sokma gayretine girişmeyin. Çünkü bu saydıklarınız öğretmenin görevi değildir, malesef bir türlü kurumsallaşamayan ve kurulduğundan beri siyasetin elinde inim inim inleyen bakanlığımızın hizmet alımı yoluyla yapması gereken işlerdir.

Ercin hocamdan da ayrıca kendisine karşı bilmeden bir kusurumuz olduysa huzurlarınızda özür diliyorum

hmm ağzına geleni hemen söylemiyorsun anladığım kadarıyla bayağı düşünüyorsun .. Benim cevabımı 2014 gelmeden yetiştir lütfen.

Geri