bu nasıl üni gençlik....

Kodla Büyü

herohamster

Süper Üye
Süper Üye
okan bayülgenin yedi tepe üniversitesindeki konuşmasına baktım ve yuhh dedim bu nasıl bi üni gençliği haklarını aramak yerine hakaret edilmeyi dinliyor ve alkış tutuyor yuhhh..
böyle bir gençlikten ne beklenirki haklarını nasıl arayacak nasıl mücadele edecek topluma yön veren kesim nasıl olması beklenirki işte üni geldiği durum bu..
http://webtv.radikal.com.tr/Turkiye/220 ... smasi.aspx

bende izledim, istediği yerde sigara içme ile faşistliği bağdaştırdı adam, ve öğrencilerde izledi. hastası var rahatsız olanı var...

ben okan bakülgen in tavrını beğendim orda
nihayetinde yapılan bir panel yada seminer her neyse
okan bayülgen in sigara içtiği bilinen birşey ki eskiden yasak değilken canlı yayında içerdi
adamın kişliği tavrı yapısı belli beğenmeyen gitmez, yada çıkar kimseyi zorla tutmamışlardır.
tüm üni. geçliğini aynı değerlendirmekte yanlış.
siz kendi tarafınızdan bakmışınız olaya onlar kendi tarafından.
ki okan ın zaten sevilen tarafı sivri dili , karizması tv kültürü ve bilgisi . Siz sevmiyor olabilirsiniz tabi.

başka ne beklenirdiki adamın huyu bu onu seven böyle seviyor sevmeyende hiç sevmiyor mesela ben

izleyemedim ama ilkokul mu orası sigara içiyor diye şikayet ediyor öğrenci çocuk gibi,
adam panele üniversiteye gitmiş misafir sonuçta...oOo Akıllı olsunlar akıllıoOo

Merhaba;

Öncelikle şuna dikkat çekmek isterim. Konu neden sigara içiyorsun. Alınan cevap git önce kimyasalları çöz sonra benim yanıma gel. Toplumun içinde toplum yaralarını açarsanız insanlar size inanırlar. İki arkadaş arasında açarsanız "- Boşver olum, biz mi kuratıraz bu ülkeyi". Okan (kendini ifade edecek kadar okuduğu için) İşini biliyor ya gençler.

Hocam ben bu konuyu iki şekilde ele almak istiyorum.
Birincisi Arz / Talep.
Bu adamı ben hiç sevmem, aklı, bilgisi, görgüsü kendine kalsın. Arkadaşın bu gibi videolarına denk geldim bir çok kez. Telefon bağlantısı alır sövmekten beter eder gönderir gülünür. Yanındakilere söver gülünür. Hocam Demek ki bu adam bunları söyleyince insanlarında hoşuna gidiyor ki izliyorlar ve o sahneye gitmişler. Yani Halka Arzettiği kişiliği aranan bir kişilik ki talep oluyor.

İkincisi İzleyicinin tutumu:
Bizim ülkemizde nedense bu adam çok iyi dendi mi o adama bir hayranlık ve idol alma rolü üstleniriz. Hele ki bu adam durakta senin gibi otobüs bekleyen kişiden daha ilginç bir giyime konuşmaya anlatıma sahip ise, tamamdır. Koskoca bir haftanın bir gecesini bu zatı muhterem için ayırıyor ve izleyici grubu üniversiteler. E ben şunu diyebilirim o zaman. Bu ülke gencine reel düşünecek kadar bilgiyi vermemiş eline. Bu gün gidin elektronik mağazalarda size ne istediğinizi sorarlar. Kıstaslarınızı alırlar sonrada size iki seçeneke sunarlar. Ya bu Ya diğeri. E nasılsa alışmışız birde önümüzde hazır iki seçenekten biri var. bana da bir seçim hakkı doğuyor ikisinde birini seçmek gibi. O zaman sıkıntı yok. Şimdi çık deki Türkler çok zekidir bir işi hemen yapabilir. Kolay yolunu bulur. Aldık mı özgüveni, tamamdır. Gerisi allah kerim. Son dakika ders çalış, son dakika işe gitmek için evden çık, Son dakika ekmek kuyruğuna gel fırıncıya selam ver al ekmeğini. Biz, çocuklara bunun gibi bir şeyler okumuş ve kendini tanımış adamların deli saçma fikirlerini sorgulatmadan verirsek onlarda izler tabi.

Son ders filminde güzel bir sahne vardı.
- 18 yaşından büyük olanlar
- Son seçimde oy kullananlar
- Cep telefonu olanlar
- İki Cep telefonu olanlar.

- Teşekkürler Türkiye.

Eğer bu ülkede ki çekirdek ailelerin içinde o 13-18 yaş aralığındaki çocukları evdeki bir tartışmanın ikinci cümlesinde
" Sus, sen ne anlarsın. Ben nedersem o" gibi bir cümle ile karşılaşmadan doğru yanlış fikrini ortaya koyabilirse ben o zaman o videodaki susmanın çözüleceğine inanıyorum.

başka insanlara hakarete varan boyutlarda söylemleri ile kendini var eden biri orada bi üni öğrenci şikayetini belirtiyor onun verdiği cevap beklenen bir cevapta arkadaşlarının alkışları gülmeleri acınacak bir duruma düştüğümüzü gösteriyor..bu tarz bi gençlikten hiç birşey olmaz ..

seven sever sevmeyen sevmez bizim işimiz değil bu. ben çok sevmem ancak bu konuşmayı yerinde buldum. dip not: hiç sigara içmedim şimdiye kadar.

Sayın hocam; Bir ülke düşünün bir sınav yapsın ve bu ülkenin bunlar en zeki öğrencileri diye bir üniversiteye yerleştirsin. Sonra o ülkenin en zeki dediği insanlar haksızlıklara karşı tepki koysunlar, söyleyeceklerini söylemeye çalışsınlar. O ülkenin sadece fiziksel gücünü kullanan bir grubuda onları hayvanmış gibi içeriye alsın, dövsün, biber gazı sıksın, joplasın su sıksın. En zeki dediğini sonrada yoksay. Ya bir düşünür insan bu çocuklar ne diyor diye. :verymad: Olmaz hocam bizden olmaz beceremiyoruz, maalesef insan kalitemiz yerlerde.

daha 2.dakikada tahammüllüm kalmadı, kapattım. Adamın verdiği örneklere bak.

salondakilerin alkış tuttuğu cümleye bak.

Bu davranışa bile destek çıkmaya çalışanları gördükçe şaşırıyorum. Beğenmeyen çıksın gitmiş! Ben de yarın sınıfta yakayım sigarayı, beğenmeyen öğrenci çıksın gitsin madem. Ya da doktor, servise hasta kontrolüne çıktığında yaksın bir sigara, beğenmeyen alsın hastasını gitsin. Ya da şöför yaksın sigarasını otobüste, beğenmeyen insin gitsin. Bu ne muhabbet maşallah.

Bir de şu var;
+ sigara içiyorsun!
- Ama kimyasal atıklar var, bik bik. onlara bir şey demiyorsun ya.

Tam anlamı ile "dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı" olmuş. Ne alakası var senin içtiğin sigara ile bu örneğin. Ne biliyorsun bu insanların çevre için elinden geleni yapmadıklarını.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, "zekası", "bilmem nesi" kendisine kalsın, oldum olası itici bulduğum bir "şovmen"dir. Tarzını beğenirsin, beğenmezsin ama ulu orta kanunen suç, ahlaken ayıp bir davranışını da destekleyecek değilsiniz.

Yaw adam zekice bir oyun hazırlamış onu sergilemiş işte. Eline sigara almış ama yakmamış zaten tepki geleceğini beklemiş başlamış konuşmaya. Piyasa daki bir sürü gdo lu ürünlere ses çıkarmayıp tüketirken, zararlı kimyasallara ses çıkarmazken benim sigarama ne karışıyorsunuz diyor

ronn' Alıntı:
Yaw adam zekice bir oyun hazırlamış onu sergilemiş işte. Eline sigara almış ama yakmamış zaten tepki geleceğini beklemiş başlamış konuşmaya. Piyasa daki bir sürü gdo lu ürünlere ses çıkarmayıp tüketirken, zararlı kimyasallara ses çıkarmazken benim sigarama ne karışıyorsunuz diyor

Baya uzun cümleler kuracaktım. Ama vazgeçtim. Da şunu söylemek istiyorum sadece, kimse birinin kişiliğine karşı kötü hitaplarda bulunamaz. Bu adam farzedelim ki sizin düşündüğünüz gibi bir sosyal mesaj verecek ve bunu bir oyuna bağladı. Neden bunu bu kadar sert bir tavırla ortaya koydu fikirlerini. Ben şimdi size karşı bir fikirde anlaşamadık ve :

"Sanane Sen konuşma, Şu tipe bak" dedim. tavrınız ne olur.
Seni izlemeye gelen bu kadar genç adama, al böyle konuşursan yaptığım tavrı sergilersen çözüm üretmiş oluruzu mu açıklıyoruz. Ben yanıp yanmadığını görmedim o sigaranın şimdi gidip Yeşilay binasının içinde yakayım, böyle sigarayla savaş mı olur diyeyim. Bağlantı kuralım bence biraz.

Eklemekte isterim. Ben sigara kullananlardanım. Ama inanın şunu içtenlikle diyebilirim ki; kapalı alanlarda sigara yasağı gelmiş geçmiş en büyük kararlardan birisidir.

Bir bayanı kırıp inciten Sayın BAYÜLGEN, bakın daha önce bu programda bu kişiyi neyle itham etmişti. Videonun 1,50. saniyesinde açık ve net .Siz bir bayana saygısızlık yapınca önemi yok ,başkası bayanlar önünde sakız çiğniyor diye yerden yere vuruyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

http://www.dailymotion.com/video/xkvkke ... sto-1_news

karar sizin.

ben de çok sinirlendim.bu adamı oraya çağıranlarda var zaten kabahat.ben olsam hayatt gitmezdim.programını da hiç izlemedim, tahammül edemiodum çünkü..sürekli insanları aşağılayan azarlayan bir tarzı var..çok bilmiş!

Okan BAYÜLGEN zaten bu tavrından seviliyor, izleniyor, z sonra ne olacak, ne diyecek,
halk dilinde ar.. da denilebilir. Umurunda değil, başkalarının inandığı değerlere saygı duyma gereği duymuyor.
Yaparım söylerim , ne olacakmış görelim... tarzınd biri.
zamanında programlarını ben de izliyordum.
kızacak birşey yok.

faşizm Fr. fascisme
a. 1. İtalya'da 1922-1943 yılları arasında etkinliğini sürdüren, meslek kuruluşlarına dayanan, devlet sınırlarını genişletmeyi amaçlayan, yetkinin, tek partinin elinde toplandığı düzen. 2. Demokratik düzenin yerine aşırı bir ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti.
Güncel Türkçe Sözlük
faşizm İng. fascism
Gerici, ırkçı ve saldırgan anamalcı öğelerin açık buyurganlığına dayalı düzen.
BSTS / Toplumbilim Terimleri 1975

KAYNAK : http://tdkterim.gov.tr/bts/

Ayrıca (videoyu mesajımdan sonra izledim) o kızın derdi şov yapmak.

Okan b. orda ne diyecek, "çok pardon hemen atıyorum mu" diyecek.

Belki böyle bir tepki almak istediği için onu eline almıştır.

Benim atığım video linkinede bakın lütfen sayın ercinc98 bayanlar için nezakate davet ediyor ama kendileri sonrasında bir bayana olmayanı ediyor.

sonuçta oraya örnek bir kişilik olarak çağrılan kişilere olumlu etkide bulunulması istenen bir kişinin bir varlığın hatta bir yaratığın her ne olursa olsun davranışlarına dikkat etmesi ve oraya niçin çağrıldığını unutmaması gerekir olumsuz örnek teşkil etmemesi gerekir değil mi? o kız onu uyarmadan zekasını kullanarak bunu kendisi fark etmesi gerekri bu benim tarzım deyipte sivrilik etmesi gerekmez.
zaten o adam ve öylelerini hatalarıyla kabul ettiğimiz için suç bizde ne olsa beni böyle seviyorlar bende iyice sımarayım işin cılkını çıkartayım der bu basit

ronn' Alıntı:
konunu aktarmak için seçtiğin yöntem kadar bunun aktarım yöntemleride önemlidir.karşındaki kişiyi eleştirebilirsin fikirler düzeyinde olur karşındakine bağırarak konumunu kullanarak susturmaya hakaret etmeye varan cümleler kurarak değil dalga geçer tarzda cümlelerle değil...saygı konusuna gelince karşındaki kişinin fikirlerini kabul etmek zorunda değilsin iki kişi fikirlerini anlatır ama birbirlerinin kişiliğini zedelemeden yapılır ve buda saygıdır bi yerde....okandan ziyade ben oradaki üni. gençliği değersiz buluyorum...ve kendisi karşısındakini eleştirirken acaba kendisi ne yapıyor bu tarz durumlarda...

böyle adamları türkiyenin gündemine taşıyan yine bizleriz sigara ile faşistlik ne alaka asıl kendi yaptıgı faşistliktir üzücü bir video genclerin tepkisini vermesi lazım ama hepsi orda alkış tutuyo yazık yazık gercekten

bence haketmiş o arkadaş.çünki ben o herifi izlemem.onu adam yerine komanız hata.sizin yükselttikleriniz sizin adam ettikleriniz s,z, beğenmez oluyo.size yukardan bakmaya başlıyo.yani hata onu adam yerine koyan o arkadaşta

neyini sevip neyinidinliyorlar bu tür adamları ya...

adamın bakışı bu olabilir de bunca seyirci nasıl aynı şeyleri düşünür beee... :verymad:

türkiye'de bu kadar sinir bozucu ve antipatik başka televizyoncu varmı acaba bilemiyorumda . bu konuda yarışma yapılsa zirveye oynar :)

valla bana o şekilde konussa açık konuuyorum isterse cumhurbaşkanı olsun gelmişinden başlarım geçmişine kadar :D

Adamlık, hanımlık, delikanlılığın bir kıymeti yok, bu bahsi geçen zibidi gibi karakterdekiler ve tipler prim yapıyor malesef...
Adamın ne mal olduğu belli, giderken bunları bile bile gitmişsin fakat ne kadar kabullenililirse kabullenilsin saygısız edepsiz sözlerinden sonra tutulan alkış ne haldeler anlatmaya yeter... Ama asıl anlamadığım bu hakaretleri yiyenler nasıl öyle pısırık sessiz kalabiliyorlar, karşınızdaki adam (sadece nitelemek amaçlı adam diyorum yoksa yeni bir kelime lazım bence buna) kimse kim kardeşim savunsana kendini, sende bağırsana çağırsana, adam çok ileri gidiyorsa yapıştır bir tane...

BBNET
Geri