Bu Reflü öldürecek beni

Kodla Büyü
* spor kesinlikle hayatına düzenli olarak sok
* sıcak, asitli, yağlı içecek yiyeceklerden uzak dur
* leblebi, tahin, karbonatlı sakız iyi geliyor

endoskopi şart. ben de yaptırdım rahatım şimdilik arada bir sıkıntı oluyor ama benden kaynaklanıyor.

Midene dokunna şeyleri ye me ye cek sin. bana acı ve asitli şeyler dokunuyor ve az yiyeceksin yavaş yavaş. sonrası rahatlama.

geçmiş olsun.

hocam bende de vardı Gaviscon şurupla pulcet tablet kullandım faydasını gördüm öneririm

Değerli kardeşim bende de iki yıldır vardı atlattım artık.
Nasıl mı?
İlaç kullanmadım kesinlikle.
- Yemekten sonra yatmaları tamamen kaldırdım.
- Yemeği azaltıp küçük ara övünler koydum.
- Çerez türü kabuklu, baharatlı ve gazlı içecekleri %75 azalttım.
- Ve en önemlisi tüm sorunlarıma anasını satayım deyip sallıyorum.
Sonuç : kurtuldum.

Arkadaşım, 2 hafta önce ben de midemdeki yanmadan ve ağrıdan ötürü gastroenteroloji doktoruna gittim. Diğer gün endoskopi yapılmasını istedi. Endoskobinin yapılıp yapılmadığını bile anlamadım, uyuşturuyorlar zaten. sonuçta reflü çıktı. Ayrıca Helikobakter Pilori denilen bakterinin de bunu yapabileceğini söyleyerek, 3 lü tedavi seti (2 antibiyotik, 1 proton bomba inhibitörü sabah-akşam) ve gaviscon şurup verdi. İlaçlar yarın bitiyor. Ağrılarım bayağı bir azaldı fakat tamamen geçmedi.Ağrılar varken hiçbir şey yiyemez hale gelmiştim. Buna da şükür. Doktora gidersen seninle ilgili en uygun tedaviyi belirleyecektir. Geçmiş olsun.

Ben size bir yöntem söyleyim hocam. Eşimde bu hastalıktan mağdurdu bu metod sayesinde iyileşti. Her yerde elinizde bir kutu sütünüz olacak, ağrı olduğu anda soğuk sütten 2 yudum alıyorsunuz. Her ağrıda bunu tekrarlarsanız zamanda bu ağrı iyice seyrekleşiyor ve reflü geçiyor. Tekrar bu hastalıktan mağdur olmamak istiyorsanız yatmadan önce yemek yememenizi tavsiye ediyorum iyi günler

aşure gelmiş bir kuruluştan okulda dağıttılar bende 2 küçük kase yedim, midem hatta genzime doğru bir acı var..

zeybek_20' Alıntı:
Değerli kardeşim bende de iki yıldır vardı atlattım artık.
Nasıl mı?
İlaç kullanmadım kesinlikle.
- Yemekten sonra yatmaları tamamen kaldırdım.
- Yemeği azaltıp küçük ara övünler koydum.
- Çerez türü kabuklu, baharatlı ve gazlı içecekleri %75 azalttım.
- Ve en önemlisi tüm sorunlarıma anasını satayım deyip sallıyorum.
Sonuç : kurtuldum.
Hocam ben de bir kaç tavsiye yazacaktım fakat senin tavsiyeleri görünce gerek kalmadı. Aslında olayın çözümü bu saydıkların.

hay maşallah forumun yarısı bu dertten muzdaripmiş..Arkadaşların dediği gibi süt geçici çözüm oluyor.Aprazol,lansor içtiğin sürece problem yok.bırakınca yine başlıyor.Kesin çözüm yok ama endoskopiden korkmasam bende yaptırıcam valla.

bayx49' Alıntı:
hay maşallah forumun yarısı bu dertten muzdaripmiş..Arkadaşların dediği gibi süt geçici çözüm oluyor.Aprazol,lansor içtiğin sürece problem yok.bırakınca yine başlıyor.Kesin çözüm yok ama endoskopiden korkmasam bende yaptırıcam valla.

bende fena tırsıyorum endoskopiden

Bugün boza alıp iç hocam, boooooozaaa... Bak bakalım faydası olacak mı olmayacak mı? Canım çekti gidip içeceğim.

Kefir.

Ayran(Ev yoğurdundan)

Şalgam suyu(ara sıra) -acısız, acı gereksiz birşeydir, onca tatlı şey varken vucüda eziyet etmek aptallıktır, popüler kültür acıyı pompalıyor ama az "baharlı" denilen acıdan fazlası saçmalıktır. Azıcık bahar olabilir, sizde reflü olduğu için o bile olmamalı.

Yazmıştım ama tekrar yazıyorum, doktoruna danış, yapma dese bile bir kereliğine dene. Bir kereliğine dene. Bak bakalım rahatlayacak mısın? Doktor yap derse zaten sorun yok.

Her öğününde bunlardan birisi muhakkak bulunsun.

Beslenme rejimi ve hayat tarzı ile ilgili arkadaşların verdiği tavsiyeler de elbette uyulması gereken tavsiyeler.

pulcet kullan :+1: :+1: 5 yıldır çekiyorum.Endoskopidede kayda değer bişi çıkmadı .ilk defa bir ilactan 100 de 100 fayda gördüm .

ilaç olarak gaviscon al.daralınca içersin.ilaçsız rahat etmek istiyorsan oruç tut.tecrübe ile sabittir

hocam en başta stres. stes yapmayın herşeyi acaba bu bana stres kaynağı oluyor mu diye düşünün, kafanızdan atın. Yoksa sonu midede patlıyor...

günümüzün yeni sorunu bu sanırım belkide 3 kişiden 1i değil 2 sinde var stres sanırım onun en büyük eteni ki günümüzde stressiz kimse yok sanırım...

ados' Alıntı:
Arkadaşım, 2 hafta önce ben de midemdeki yanmadan ve ağrıdan ötürü gastroenteroloji doktoruna gittim. Diğer gün endoskopi yapılmasını istedi. Endoskobinin yapılıp yapılmadığını bile anlamadım, uyuşturuyorlar zaten. sonuçta reflü çıktı. Ayrıca Helikobakter Pilori denilen bakterinin de bunu yapabileceğini söyleyerek, 3 lü tedavi seti (2 antibiyotik, 1 proton bomba inhibitörü sabah-akşam) ve gaviscon şurup verdi. İlaçlar yarın bitiyor. Ağrılarım bayağı bir azaldı fakat tamamen geçmedi.Ağrılar varken hiçbir şey yiyemez hale gelmiştim. Buna da şükür. Doktora gidersen seninle ilgili en uygun tedaviyi belirleyecektir. Geçmiş olsun.

bakteri için keşke proton bomba inhibitörü yerine ranitidin bizmut sitrat verseymiş daha etkili olurdu

Kaynak: http://guncel.tgv.org.tr/journal/12/pdf/152.pdf

hocam paraya kıy,
güvendiğin kişi veya kurumlardan iyisinden bal al,
hem ilaç yerine bal yemiş olursun hem şifa bulursun.,
etrafımdaki kişilerden çok faydası olduğuna birebir şahit oldum,
geçmiş olsun.

ilaç içme mide asidini seyreltip zatürreye kadar götürüyor ki babamda şahit oldum.

ne zaman ağrın olsa, yanman olsa 2 yudum ılık süt iç. Hem yemek borundaki asitleri temizleyecek hem de tedavi edecek. İlaçlarımdan bu yöntemle kurtuldum.

Hocam geçmiş olsun. Bende de vardı bu illet. kesin çözümü yok herhalde ama ben "nexium " diye bir hap var onunla çok şükür şu an rahatım. Önce düzenli kullandım 1 ay kadar; şimdi ise şikayetler başlayınca 1 tane alıyorum bir 2 gün gidiyor.

geçmiş olsun hocam. ben 1 yıldır çekiyorum. sigarayı bıraktıktan sonra çıktı. mide kendini tamir etmeye çalışıyor diyor, ama katlanılacak gibi değil. 10 gün uykusuz geçirdiğim zaman oldu. bu hastalığın iyileşmesi anladığım kadarıyla biraz zor, ama dikkat ederek en azından fazla ağrıyı engelleyebiliyosunuz. özellikle kızatma ve yağlı şeylerden kesinlikle uzak durmak gerekiyor. sabah hafif kahvaltı, ve diğer arkadaşların belirttiği şeyler.

hocam şuan bu yazıyı derin mide ağrısı içerisinde yazıyıorum....rabelis adlı bir hap ve reniu duo adlı ilaç alıyorum...olmuyor...
ağrım var..
allah şifa versin...

Malum çözümü yok ama lansoprozol veya pantoprozol türevi ilaçlardan aldığımda 2-3 gün , eğer o hafta yediklerinize dikkat ederseniz 6-7 güne kadar tek bir hapla idare ediyorsunuz.aralarda aşırı yanma olursa hemen kesmek için renie vaya gaviscon türü ilaçlar faydalı.anlık rahatlamalarda yarım çay bardağı süt de işe yarıyor.
Birde şuna dikkat edin sabah kahvaltısını çok erken satte değil , 10:00 - 11:00 gibi yaparsanız veya geç kalktığınız olursa öğle yemeği ile birleştirirseniz düzelme eğilimi artıyor.
en fazla tetikleyenler: kola-sigara-acı-kızartma-çiğ soğan-karabiber-(sabah erken çay-simit)

mide yanması var bende de lansoprol iyi geliyor valla gördüğüm kadarıyla tamamen geçmiyor bu durm. Gecede mide ağrısı tuttu mu ilaç falan da yok üşütmüşüm mideyi kıvrandırdı bu gece resmen. Allah hepimize şifa versin ne diyeyim.

aringosa26' Alıntı:
Genelde gunde bi tane zeytin cekirdegi yutmanin faydalı olduğunu soylerler gecmis olsun

Tabi apandisit olmak için çok "gerekli" bir yöntem.

Yok hurma çekirdeği, yok zeytin çekirdeği! Bırakın millete çekirdek yutmayı tavsiye etmeyi.

En azından içinde varsa bir faydalı madde toz haline getirip, bir şekilde öğütüp tozu yutulabilir.

Faydalı diyen kişiler bir de içindeki etken maddeyi açıklasalar, şu madde var da yutunca iyi geliyor deseler. Yok, yok, yok.

obsearchverim' Alıntı:
aringosa26' Alıntı:
Genelde gunde bi tane zeytin cekirdegi yutmanin faydalı olduğunu soylerler gecmis olsun

Tabi apandisit olmak için çok "gerekli" bir yöntem.

Yok hurma çekirdeği, yok zeytin çekirdeği! Bırakın millete çekirdek yutmayı tavsiye etmeyi.

En azından içinde varsa bir faydalı madde toz haline getirip, bir şekilde öğütüp tozu yutulabilir.

Faydalı diyen kişiler bir de içindeki etken maddeyi açıklasalar, şu madde var da yutunca iyi geliyor deseler. Yok, yok, yok.

Allah yutulacak şekilde yarattıysa bence yutmak faydalıdır. ama zeytin, şeftali gibi meyve çekirdekleri yutulmamalı.. üzüm,karpuz çekirdeği gibi çekirdeklerin ise yararlı olduğunu düşünüyorum. özellikle üzüm çekirdeklerini üzümle birlikte çiğneyerek yerim..

özellikle gece mide yanması olur yarım çiğ patates yiyin hocam ilaç tavsiye etmem rahatlatacaktır sizi ilaç zorunlu olursa da gaviskon kullanın endeskopi tavsiye etmem kanserli kişilerden aynı hortumla parça alıyorlar yayma ihtimali var.

en kral tavsiye benden:

yoğurtla ilaç vs geçici çözüm.
yaşama tarzını değiştir.
spor+düzenli uyku+düzenli, dengeli ve sağlıklı yemek alışkanlığı.
sigara alkol olmamalı.
mutlu edecek uğraşlar..

%100 garanti

BBNET
Geri