Bunları kim öğretmen yaptı!!!

Kodla Büyü
Nasıl bir sistem anlamadım. öğretmen "ARKADAŞLAR" bizim aleyhimize idareyi kışkırtır. biz hep oturuyoruz yaa.. çalışmıyoruz yaa... yatarak para kazanıyoruz yaa... idare nerde saçma salak iş var onu yaptırır. yakında oklun temizliğini de yapıcam... adamın evinde pc yok köydeki bir tane hademeye pc kursu verecekmişim. her gün 3-5 kere fotokopi makinesini kontrol edecekmişim eğer bozulursa anında müdahale için... sevkli, raporlu, canı derse girmek istemeyen öğretmenlerin dersine girecekmişim...1. sınıfa başladığımda en çok istediğim meslek öğretmenlikti. 12. sınıftan mezun olduğumdada öyleydi. hatta bu mesleğe aşık bi insandım. Beni bu denli soğutanlara hakkımı helal etmiyorum...

bir zamanlar bana çok emeği geçen bir öğretmenim sayesinde idealler edindim kendime . ben öğretmenimden ne fayda gördüysem bin katını benim gibi ihtiyacı olan öğrencilere gösterecektim sevgi saygı maddi manevi herşey, boş zamanlarımda rehberlik edecek gerekirse hiçöbir ücret talep etmeden ders verecektim...beni en çok mutlu eden şey bir insana yararlı olmaktı ve öğretmenliği bunun için kullanacaktım meslekte 6. yılım ve birçok öğrencim dersi sadece oyun olarak görüyor , nasılsa not yok diye umursamıyor idari işler ayrı formatorlukten ben de bıkkınım okulda bos bos uzun uzun kalmaktansa az ve dolu dolu geçirmek istiyordum ama bilseydim benim yapmak istediklerimle bu8 bransın alakası yok seçmezdim .......bu bransı seçtiğim için PİŞMAN DEĞİLİM asla ancak şartların duzelmesi en buyuk temennim.........

Biraz kırıcı olacak ama asıl sen nasıl öğretmensinki hakkını aramak yerine burada yakarmayı tercih ediyorsun? Çıkarsın müdürünün karşısına 1 saat 2 saat konuşursun rahatsız olduğun herşeyi anlatırsın. Düzelmiyorsa bildiğini okuyorsa çekersin restini el mi yaman bey mi yaman herkes görür.

beni yıldıran öğrenciler değil, öğretmen ve idareciler, bunların insanlıklarından şüphe ediyorum. bu kadar haset ve kötü kalpli olunmaz.

dördüncü' Alıntı:
beni yıldıran öğrenciler değil, öğretmen ve idareciler, bunların insanlıklarından şüphe ediyorum. bu kadar haset ve kötü kalpli olunmaz.
İşte bu yüzden idare ve öğretmenlerin eline koz vermeyeceksin peki o koz ne? formatörlük ya da btr ya da bilmem ne görevlendirmesi. Benim öğretmenim dersime girer çıkarım diyeceksin.Unutmayın btr bizim normumuza fayda sağlamıyor.Bu yüzden norm fazlasıyım btr olmalıyım hatasından vazgeçin.Diyelim ki sizi başka okula görevlendirdiler.Dersinize girer çıkar gidersiniz. :)

"hak aramak " . sanırım hakkınız hiç gaspedilmedi. müdüre en ufak cümlende - 1,2 saat konuşmayı bırak- "hocam bi gün işin düşerse görüşürüz" cümlesini yapıştırıyor. hakkını kimden arayacaksın. önceki okulumda suçsuz yere 5 öğretmene soruşturma açıldı. bunu yapan meb. amacı bir zamanlar okulun başına getirdiklerini müdür çığırından çıktı diye. onu sepetlemek için 5 SUÇSUZ öğretmenin başını yaktılar ve hepsi planlı olarak. işin içinde kaymakamından müfetttişlerine kadar hepsi var. Bunu stajerliğimde yaşamış bir ÖĞRETMEN olarak tecrübe ettim. adalet yok. ben burda hakkımı aramak için yazmadım. içimi boşaltmak için yazdım. mesleğinde hiç olay yaşamayıp emekli olan sonrada akıl veren o kadar öğretmen var ki... Onlara diyorum ki siz öğretmenlik mi yaptınız...

ben btr olmak istemedim. istemediğimi belirttim milli eğitimin cevabı "sen 15 saati dolduramıyorsun o yüzden btr olmak zorundasın"

biraz önce müfettiş vardı dosyama bile doğru düzgün bakmadı, "bana göre en önemli ders bilgisayar" dedi. nasıl bunu bu hale getiriyorlar anlamadım bizim okullara ilk gittiğimizde sorduğumuz ilk soru "bilgisayar öğretmeniniz var mı"sorusu dedi. çünkü bizler bilmiyoruz her konuda ihtiyaç duyuyoruz sizlere dedi.
ben de sizin gibi düşünenler değil tam tersi düşünenler bizim dersleri planlıyorlar, mebde başımıza geçiyorlar dedim.

kötü bir dönemdeyiz çok hem de....

insan bir tek buraya yazınca biraz rahatlıyor. onu da çok görmeyelim arkadaşlar..

dördüncü' Alıntı:
"hak aramak " . sanırım hakkınız hiç gaspedilmedi. müdüre en ufak cümlende - 1,2 saat konuşmayı bırak- "hocam bi gün işin düşerse görüşürüz" cümlesini yapıştırıyor. hakkını kimden arayacaksın. önceki okulumda suçsuz yere 5 öğretmene soruşturma açıldı. bunu yapan meb. amacı bir zamanlar okulun başına getirdiklerini müdür çığırından çıktı diye. onu sepetlemek için 5 SUÇSUZ öğretmenin başını yaktılar ve hepsi planlı olarak. işin içinde kaymakamından müfetttişlerine kadar hepsi var. Bunu stajerliğimde yaşamış bir ÖĞRETMEN olarak tecrübe ettim. adalet yok. ben burda hakkımı aramak için yazmadım. içimi boşaltmak için yazdım. mesleğinde hiç olay yaşamayıp emekli olan sonrada akıl veren o kadar öğretmen var ki... Onlara diyorum ki siz öğretmenlik mi yaptınız...

Ben geçen yıl ilk dönem müdürle yaşadıklarımı anlatsam şaşar kalırsın, yaptıklarımı yapacak öğretmende önce uyarı kınama cezası ne varsa onu göze alıpta yapar. Ne olduğu bende kalsın ama emin olun bir insanın karşısına çıkıp mertçe konuşmak her zaman işe yaramasa bile çoğu kez yarar, bu forum tabiri caizse ağlama duvarı olduğu için yazmak daha kolay geliyor çoğu arkadaşıma.

Odasına girdiğimde Sinirden sesimin bile titrediği o müdürle bu yıl o kadar uyumlu çalışıyoruz ki bazen insanların sizin karakterinizi tanıması için tepki koymanız şarttır.

dördüncü' Alıntı:
ben btr olmak istemedim. istemediğimi belirttim milli eğitimin cevabı "sen 15 saati dolduramıyorsun o yüzden btr olmak zorundasın"

Hocam durumunu anlıyorum sen çakalların içinde kalmışsın ve bu çakallar oralarda devlet olmuşlar ve diğer öğretmenleri sindirmişler. Bunun sebebi öğretmen sayısının düşük olması.Nüfusun az olması.

Arkadaşlar bu benim kendi teorimdir.Her baskıcı idareciler zalimliklerini nüfusun az olduğu yerde en iyi idame ettirirler.Örneğin dünyayı yönetmek isteyenler dünya nüfusunu azaltmak istiyorlar çünkü nüfusun azlığı onların dünyayı daha rahat yönetmesini sağlıyor.Her zalim bu zalimliğini az nüfusla gerçekleştirir.Türkiyenin geçmişi de böyledir.Nüfuz az olduğu için tek partili dönemde hep baskı altına alınmıştır.Şimdi baskı altına alınamadığı için eskiye göre daha rahat insanlar çünkü nüfus arttı.Nüfusun artmasını tek öneren de bizim inancımızdır.
Peygamber efendimizi müminlerin nüfus olarak artmasını teşvik etmiş ve bununla da ahirette övüneceğini bildirmiştir.
Bu konuya neden değindim.Sizin konunuzda belirttiğiniz sıkıntılar küçük yerlerde yaşanıyor.Büyük yerlerde böyle işlere kalkışamıyor idareciler...

okulda kadın erkek ayrımı var. idre ve okulun erkek hocaları istedikleri gibi at koşturuyorlar. veli gelip bayan hocaya küfretse erkek hocalar savunmak yerine veliyi sakinleştiriyorlar. bayan hocayada " hocam boşver söylediğini duyma" diyorlar. toplantılarda sadece onların kararlar kabul ediliyor. bütün bayan hocalar karşı çıktığımzda inada yapar gibi müdür bizim dediğimizin tersini yapıyor. okulda tek itiraz eden bayan hocalar. erkek hocalar hep halinden memnun ve herşeyi kabul eden (bayanların sözleri hariç) yaratıklar(1-2 si hariç).

kendinizi daha fazla yıpratmadan o okuldan tayin isteyip ayrılın.

kakababa' Alıntı:
Biraz kırıcı olacak ama asıl sen nasıl öğretmensinki hakkını aramak yerine burada yakarmayı tercih ediyorsun? Çıkarsın müdürünün karşısına 1 saat 2 saat konuşursun rahatsız olduğun herşeyi anlatırsın. Düzelmiyorsa bildiğini okuyorsa çekersin restini el mi yaman bey mi yaman herkes görür.

:puhaha:

hocam onlar seni tiiye almıyorsa sende onları tiye alma fotokopi makinesi imiş bozuver yapama . tamirciye yollattır.
ve gereksiz olan senin olmayan işleri bugün git yarın gel yaparım şeklinde yapıver. öğretmen olduğunu unutma ara 147yi istemezsen isim verme
bir bilgisayar öğretmeni kimseye muhtaç değildir aksine herkes mutlaka pc öğretmeninden yardım ister...

yanlış okuldasın okulunu değiştirebiliyorsan değiştir derim

mesela benim müdür bir şey istese hemen ve iyi şekilde yaparım. çünkü oda bize saygı gösteriyor stajerken odasına girdiğimizde duruşumuzdan anlamış hocam sende memursun bende aramızda bi fark yok geç rahat otur demişti. eh küfürlü olsada ağızı ne hak yer nede namazını eksik eder, herkes dört dörtlük olmaz ama üstün olmaya çalışanla da geçinilmez en fazla bir kere tartışır 147yi arar. aranı gereksiz hocalarla soğutursun.

bu arada kuzenim sınıf öğretmeni pcsi yavaştı format attım sordum sizin okul ikili bilgisayar hocası yokmu gösterse idin hoca bu işleri parası ile yapıyormuş,, yaa öğritmen öğretmenin arkadaşı değilse okulun tadı mı kalır.

"dördüncü" hocam sen hemen bi sendikaya üye ol ondan sora sendikaya bunları söyle onlar diyecektir biz sizin arkanızdayız ondan sonra haksızlık yapıldımı sesini çıkar makul bir şekilde konuş korkmna arkanda sendika olacaktır.

tayin işini biliyorsunuz arkadaşlar. herkes norm fazlasıyken nerye isteyebilirim ki her yer fazlasıyla dolu. artık bu dönemi kapattık ama seneye aynısın olmasına müsaade etmiycem dönemin başında koyucam tepkimi. artık sonucu nereye varırsa.

hocam restinizi çekin. kabullendikçe daha fazlasını isterler. sonunda hademeliğe kadar gider bu zihniyetteki insanların yanında. rest çekmek kısa süreli bi gerginlik ve sıkıntı hatta baskı yaratır ama uzun vadede ki şu koşullarda uzun vadeli olacağınız kesin, sınırlarınızı çizgilerinizi karşınızdakilere kabul ettirmiş olursunuz.

yapma, abuk sabuk istekleri yapmayacağını dile getir. yoksa burada çok daha fazla yakınırsın.

dördüncü' Alıntı:
okulda kadın erkek ayrımı var. idre ve okulun erkek hocaları istedikleri gibi at koşturuyorlar. veli gelip bayan hocaya küfretse erkek hocalar savunmak yerine veliyi sakinleştiriyorlar. bayan hocayada " hocam boşver söylediğini duyma" diyorlar. toplantılarda sadece onların kararlar kabul ediliyor. bütün bayan hocalar karşı çıktığımzda inada yapar gibi müdür bizim dediğimizin tersini yapıyor. okulda tek itiraz eden bayan hocalar. erkek hocalar hep halinden memnun ve herşeyi kabul eden (bayanların sözleri hariç) yaratıklar(1-2 si hariç).
:?:

bote67' Alıntı:
dördüncü' Alıntı:

:?: derken ???

dördüncü' Alıntı:
Nasıl bir sistem anlamadım. öğretmen "ARKADAŞLAR" bizim aleyhimize idareyi kışkırtır. biz hep oturuyoruz yaa.. çalışmıyoruz yaa... yatarak para kazanıyoruz yaa... idare nerde saçma salak iş var onu yaptırır. yakında oklun temizliğini de yapıcam... adamın evinde pc yok köydeki bir tane hademeye pc kursu verecekmişim. her gün 3-5 kere fotokopi makinesini kontrol edecekmişim eğer bozulursa anında müdahale için... sevkli, raporlu, canı derse girmek istemeyen öğretmenlerin dersine girecekmişim...1. sınıfa başladığımda en çok istediğim meslek öğretmenlikti. 12. sınıftan mezun olduğumdada öyleydi. hatta bu mesleğe aşık bi insandım. Beni bu denli soğutanlara hakkımı helal etmiyorum...

Hocam soğumayın, bu tarz durumlara direnç gösterin , biz öğretmeniz , ancak Türkiye şartlarında öğretmen olmak hiç kolay değil tabiki de , üstelik bilgisayar öğretmeni olmak hiç hiç kolay değil, ama yıkılmadan pes etmeden bu davamızın arkasında durmalıyız, ezmeden ama EZİLMEDEN işimizi yapmalıyız .

adres ver kardeşim neresi orası
sana bu işleri yaptıramazlar.
ver numarasını müdürü telefon yağmuruna tutalım : -)

hocam ben de 1.5 - 2 sene senin gibi uğraştırıldım. hatta Btr olmadığım halde. ondan sonra yaptığım tek iş onların bana muhtaç olduğunu bilmelerini sağlamak oldu. hocam tek tavsiyem hç bir işinin olmadığı zamanlarda bile işin varmış gibi göster. ;) adamları öyle bi hale getirdim ki adamlar neredeyse artık ayaklarıma kapanacak hale geldileri. ilçede tek bilgisayarcı ben olduğum için ve bütün işlerden anladığım için böyle oluyor tabiki de :) ama diyorum ben fotokopi makinasından anlamam. mail ayarlarından anlamam. bi de yaptığım işleri sallantıda bıraktığım zaman herkes kendiliğinden düzeliyor. şimdi ilçede benden fazla çalışan da yok ama benden daha kral adam da yok. ilçe milli eğitim müdür dahil. kaymakam gıcık kapıyo bana bu tavrımdan ama olsun çooook da tııınnnnn... nasıl olsa adam bana muhtaç :D

ersen' Alıntı:
adres ver kardeşim neresi orası
sana bu işleri yaptıramazlar.
ver numarasını müdürü telefon yağmuruna tutalım : -)

öyle yapsak bile kabak yine benim başıma patlar. " hocam benim tel çok çalıyor. sen zaten boştasın. bundan sonra telefonlarıma sen cevap ver" deme olasılığı var.

dördüncü' Alıntı:
bu kafayla çok çekersin hocam. sen iş arkadaşlarına yaratık diyorsun. ben kabahati biraz kendinde aramayıda düşünderim

dördüncü' Alıntı:
bote67' Alıntı:
dördüncü' Alıntı:

:?: derken ???
Hangi okul ?

her_dem' Alıntı:
dördüncü' Alıntı:
bu kafayla çok çekersin hocam. sen iş arkadaşlarına yaratık diyorsun. bence kabahati biraz kendinde aramayıda düşünderim

türlerini çözemediğim için yaratık dedim. belki de kabahat bendedir. bu kadar insancıl olmamak lazım.

Geri