GRİNGO' Alıntı:
Arkadaşlar , bir okul müdürünün, Kapı, pencere ve dolap üzerindeki tozları parmağına silip göstermesi ne demek oluyor? Son iki yıldan bu yana bizim müdürde bu huy gelişti.
Bende umursamıyorum ama, Kapı, pencere, dolap üstü tozları bizimi yoksa müdürümü ilgilendirir?
Hocam benzeri durum başıma geldi. (2006'ydı galiba)
Haftada bir gün dersine girdiğim lisenin müdürü ve okul hizmetlisi bir gün BT sınıfını kapısında belirdi ve başladılar, bu klavyeler, fareler ve koltuklar neden düzgün değil, bu çöpler ne? (müdür arkadaş küçümser bir tavırla yerde bir şeyler gösterir)
Her ne kadar hazır cevap olmasam da;
"Anlamadım?"
tekrar etti, ve hizmetli de olmaması gerektiğini söyledi.
"Diğer sınıfları da bu şekilde gezdiniz mi? Her yer tamam bir burası mı sorun, yoksa sizler mi sorunsunuz?"
birbirine bakıştılar, dikkat etmem gerekiyormuş,
"gidin başımdan işim var gücüm var, benim canım çıksın milletin derdi geyik" dedim.
müdür sesi kesse de hademe devam edecek gibiydi ve çıktılar. Bir daha da gelmediler, birkaç gün sonra müdüre hatırlattığımda "yav şaka yapıyoruz" dedi.
Not: O okulu hademe yönetiyordu. Gelen giden yazıyı o yorumluyor ve bir keresinde başka okuldan gelip İngilizce dersine giren öğretmen arkadaşın yerine bir başkasının gelmesini istedi ve müdür yaptı. Bu forumdaki çoğu kimse inanmayacak ama gerçekten okulu hademe yönetiyordu.
Hatta okul müdürü yanında birkaç öğretmeni olduğu halde, insanların okulu hademe arkadaşın yönettiği ve yine benim sevdiğim bir arkadaşın böyle söylenti yaydığını söyleyince, ben de çok doğru söylemiş dedim.
Bir sonraki yıl ilçe MEM'den , bir köyde BT formatör öğretmeni okuluna istemiş, yolluk sorunu çıkar diye izin vermemişler.