Bunları kim öğretmen yaptı!!!

Kodla Büyü
kendi haline bırakın bu arkadaşı pek rest çekmeyi göze alabilecek bir arkadasa benzemiyor eşek olana vursunlar semeri!

Arkadaşlar , bir okul müdürünün, Kapı, pencere ve dolap üzerindeki tozları parmağına silip göstermesi ne demek oluyor? Son iki yıldan bu yana bizim müdürde bu huy gelişti.
Bende umursamıyorum ama, Kapı, pencere, dolap üstü tozları bizimi yoksa müdürümü ilgilendirir?

GRİNGO' Alıntı:
Arkadaşlar , bir okul müdürünün, Kapı, pencere ve dolap üzerindeki tozları parmağına silip göstermesi ne demek oluyor? Son iki yıldan bu yana bizim müdürde bu huy gelişti.
Bende umursamıyorum ama, Kapı, pencere, dolap üstü tozları bizimi yoksa müdürümü ilgilendirir?

Aynısını yap, hizmetli temizlememiş deyince bir sonraki sefere aynı şeyi sen söyle; İntikam Soğuk yenir, yada öyle birşeydi işte :idea:

şerefsiz ya bazen bu öğretmen milleti.. bunları umursamıyacaksın selam bile vermeyceksin. alacaksın bi adroid telefon takılacaksın.. okulda tınn. sorana işim var sonra bakalım sonra gel müdür de kim eyvallah etmeyin efenim. işimizi yapacağız hepimiz.

aynı şeyler başıma geldi, stajerken,
dik durmak lazım
uyarııdan kınamadan köye gönderimekten falandan filandan korkmamak lazım
müdür dediğin nedir ki ne yetkisi var ateş olsa cürmük kadar yer yakarlar içinde kendileri de yanarlar,
tabi ters ötesi bişeyse ya da işini ehliyle yapıorda takdir görüyorsa bi sizle sorunu varsa işler değişir,
ama önce korkmamayı denemek lazım,
ben denedim 3. yılım karışan görüşen yok ohh mis,
ama cok zor zamanlardan sonra oldu bu durum

Bu gibi olaylarda orta yolu bulmak en iyisi. Bazen Kırıp incittiğniz kişilerin de bir insan olabileceğini düşünmek gerek.
Problem ne ise konuşmak en iyisi.

kakababa' Alıntı:
kendi haline bırakın bu arkadaşı pek rest çekmeyi göze alabilecek bir arkadasa benzemiyor eşek olana vursunlar semeri!

herşeyin bi zamanı var. mantıklı ve akıllı davranmak lazım. uyarı, kınama beni yıldırmıyor. buna emin olabilirsiniz. fazlasıyla tutanağım var, mahkemelikte oldum, ama şunu çok iyi öğrendim. eşek değil de sinsi olmak lazımmış ve herkesin gazına gelmeyeceksin. bunun örneğini çevremde çok gördüm. beni birileri gaza getirsin, yüreklendirsin diye yazmadım. sadece o an çok sinirlendim ve paylaşıp rahatlayacağımı düşündüğüm için yazdım.

GRİNGO' Alıntı:
Hocam benzeri durum başıma geldi. (2006'ydı galiba)

Haftada bir gün dersine girdiğim lisenin müdürü ve okul hizmetlisi bir gün BT sınıfını kapısında belirdi ve başladılar, bu klavyeler, fareler ve koltuklar neden düzgün değil, bu çöpler ne? (müdür arkadaş küçümser bir tavırla yerde bir şeyler gösterir)

Her ne kadar hazır cevap olmasam da;
"Anlamadım?"
tekrar etti, ve hizmetli de olmaması gerektiğini söyledi.
"Diğer sınıfları da bu şekilde gezdiniz mi? Her yer tamam bir burası mı sorun, yoksa sizler mi sorunsunuz?"
birbirine bakıştılar, dikkat etmem gerekiyormuş,
"gidin başımdan işim var gücüm var, benim canım çıksın milletin derdi geyik" dedim.
müdür sesi kesse de hademe devam edecek gibiydi ve çıktılar. Bir daha da gelmediler, birkaç gün sonra müdüre hatırlattığımda "yav şaka yapıyoruz" dedi.

Not: O okulu hademe yönetiyordu. Gelen giden yazıyı o yorumluyor ve bir keresinde başka okuldan gelip İngilizce dersine giren öğretmen arkadaşın yerine bir başkasının gelmesini istedi ve müdür yaptı. Bu forumdaki çoğu kimse inanmayacak ama gerçekten okulu hademe yönetiyordu.
Hatta okul müdürü yanında birkaç öğretmeni olduğu halde, insanların okulu hademe arkadaşın yönettiği ve yine benim sevdiğim bir arkadaşın böyle söylenti yaydığını söyleyince, ben de çok doğru söylemiş dedim.
Bir sonraki yıl ilçe MEM'den , bir köyde BT formatör öğretmeni okuluna istemiş, yolluk sorunu çıkar diye izin vermemişler.

dördüncü' Alıntı:
kakababa' Alıntı:

herşeyin bi zamanı var. mantıklı ve akıllı davranmak lazım. uyarı, kınama beni yıldırmıyor. buna emin olabilirsiniz. fazlasıyla tutanağım var, mahkemelikte oldum, ama şunu çok iyi öğrendim. eşek değil de sinsi olmak lazımmış ve herkesin gazına gelmeyeceksin. bunun örneğini çevremde çok gördüm. beni birileri gaza getirsin, yüreklendirsin diye yazmadım. sadece o an çok sinirlendim ve paylaşıp rahatlayacağımı düşündüğüm için yazdım.

2008 yılından bu yana bu forumdayım sürekli sirkülasyon şeklinde müdürüm bana bunu dedi, bana şu işi verdiler, sınıf verdiler, boş derse sokmaya çalıştılar vs. vs. konularını görüyoruz. Adama soruyorsun onlar bunu yaparken sen ne cevap verdin diye kimisi kınamadan uyarıdan korktuğu için susmuş oluyor, kimisi ya dersimi seçmezse norm fazlası olursam diye susmuş oluyor, kimiside çocukluğundan beri gelen pısırıklığı yüzünden susmuş oluyor.

Ben ciddi ciddi insanoğlunu anlamıyorum. 5 yıldır çalışıyorum. Geçen yıl geldiğim okulda bu üstte yazdığım herşeyi bana da yaptırmaya kalktılar kavgalı gürültülü 1 dönem geçirdim müdürle. 2 yıl öncede başka bir okulda müfettiş başkanına bile sözlüde olsa bir konuda şikayette edildim.( Neymiş odadaki projeksiyonu diğer öğretmenlere vermiyormuşum sınıftan çıkmasına izin veririm vermem kim ne karışıyorsa şikayet edilince sanki vereceğim) Tüm bunlara rağmen 92 nin altında sicil notuda almadım. Biz sana gaz verip illa boğaz boğaza kavga et demiyoruz sadece kendini ifade et bir duruş koy ortaya! Branşınında önemli olduğunu hissettirdikten sonra merak etme kimse sana böyle lüzumsuz işleri vermek istemiyor bir vakit sonra. Ne bilim ayak işlerini yapmak yerine okul dergisi basımına öncülük et, ilçede düzenlenen yarışmalara 1 2 öğrenci sok, toplu talasemi taraması gibi yapılacak işlerde ön ayak ol, afiş, broşür teşekkür belgesi felan bas. Halk eğitim kursu düzenle kurs bitimi milli eğitim müdürünü halk eğitim müdürünü felan çağır gör bak ondan sonra değerini!

tembel bir insan değilim bunları yapmak isterim ama karşındaki insanın alıcılar tamamen kapalı sdece birkaç kişinin direktifleriyle hareket ediyor. bu tarz etkinliklere kapalı bir insan milli eğitim müdür falan gelince stres olan biri o yüzden böyle şeyler istemiyor. o sadece fiziki gelişmelere bakıyor. okulun çatısıydı kapısıydı herşeyin fotosunu çekip siteye koyuyoruz. kaç kişinin sitesinde böyle şeyler var. duvar boyansa onu koyuyoruz.. müdür yardcısı site güncellenmiyo diye her gün odasına çağırıyor. her seferinde hocam siz resim verin konu verin ben atayım, diyorum. daha cümlem bitmeden "hocam bakın işte güncelleyin". sanki magazin dünyasının göbeğindeyiz. adam açıkca dersin olduğunda ders işleme benim verdiğim işleri yap dedi. bende yapmam dersimi işlerim dedim. yine de ısrarla tekrarlıyor. bu adama ne yaparsan yap. Okul komedi gibi.

Geri