Bursa formatörlere şubat tatilinde ek ders yok diyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dioden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dioden

Aktif Üye
arkadaşlar okula mail gelmiş yıldırım ilçe mem den formatörlere ek ders verilmeyecek tatilde diye. haberi olan var mı?

hocam öyle bir mail gelmedi bize

okula gelen ek ders alır gelmeyen almaz şeklinde değilmi çalışma zaten

Hem okulda bulunacaksın deniyor hem de ek ders alamayacak mı deniyor? Öyle şey olmaz eğer uygulama Formatörler okulda olur şeklinde ise ek dersinizi alırsınız.

valla hocam bugün çocuğu kontrole götüreceğimden okula gitmedim. müdür yrd. aradı söyledi inanmadım yazıyı aynen okudu. Kemal Hoca ya mail attım ne diyecek bakalım.

Bursa'da evraksis dışında mail sistemi kullanılıyor mu ?

Evraksis'de öyle bir yazı yok.

dioden' Alıntı:
okula gelmem o zaman dedim. çay içmeye uğra arada dediler. :)

neyine çay içmeye uğrayacakmışsınız bunu ciddi söyledilerse içimden baya bir laf ettim haberleri olsun... ek ders vermeyeceklerse ne işiniz var basın gidin hocam

ya hocam bizim mdr yrd. winmail kullanıyo. okulun hotmail hesabına geliyor mailler. evraksis kullanmıyorlar. anlaşılan ilçeye sormak lazım. ben zaten okula gitmiyecem bu durumda da, gidip bir de ek ders alamaz ise arkadaşlar mağdur olmasın diye yazmıştım.

İyi de hocam bizleri valilik görevlendiriyor, Yıldırım kendi kafasına göre nerden icat çıkarıyor. Valilik 1 Ocak 2012- 31 Haziran 2012 arası Okul Formatörü olarak görevlendirme yazısı göndermiş mi? Evet. Ben Görevimi o tarhiler arasında yerine getiriyormuyum? Evet. Peki bu arkadaşlar hangi kanuna veya yönetmeliğe dayanarak seni mağdur edip ek dersini kesiyorlar akıl mantık almıyor. Dilekçeni yaz okuluna ver, görevlendirmem şu tarihleri kapsıyor, ekders ücretimi neye dayanarak kesiyorsunuz diye. Kaymakamın imzasıyla veya İlçe milli eğitim müdürü veya il milli eğitim müdürünün imzası olan bir yazıyı dayanak gösteremezler, tekrardan hatırlatıyorum bizi Vali bey görevlendirdi, onun imzasını olması gerek yada bakanlığın.

hazarpapak' Alıntı:
İyi de hocam bizleri valilik görevlendiriyor, Yıldırım kendi kafasına göre nerden icat çıkarıyor. Valilik 1 Ocak 2012- 31 Haziran 2012 arası Okul Formatörü olarak görevlendirme yazısı göndermiş mi? Evet. Ben Görevimi o tarhiler arasında yerine getiriyormuyum? Evet. Peki bu arkadaşlar hangi kanuna veya yönetmeliğe dayanarak seni mağdur edip ek dersini kesiyorlar akıl mantık almıyor. Dilekçeni yaz okuluna ver, görevlendirmem şu tarihleri kapsıyor, ekders ücretimi neye dayanarak kesiyorsunuz diye. Kaymakamın imzasıyla veya İlçe milli eğitim müdürü veya il milli eğitim müdürünün imzası olan bir yazıyı dayanak gösteremezler, tekrardan hatırlatıyorum bizi Vali bey görevlendirdi, onun imzasını olması gerek yada bakanlığın.
hocam bir meclis soru önergesi var bu konuda biliyorsunuzdur. istek dahilinde yaz ve yarıyıl tatillerinde okula gelmez deniliyor cevabında ama bu isteği ilçe galiba kendisi istediğinde diye algılıyor.

hocam sen okula gideceksin ve senin ek dersini kesecek,
göze alırsa kessin. kesse bile bir sonraki ay paşa paşa öder.

dioden' Alıntı:
hazarpapak' Alıntı:
hocam bir meclis soru önergesi var bu konuda biliyorsunuzdur. istek dahilinde yaz ve yarıyıl tatillerinde okula gelmez deniliyor cevabında ama bu isteği ilçe galiba kendisi istediğinde diye algılıyor.
Hocam gider ekdersinizi alırsınız. Diyelimki adamlar müdür yardımcısı görevlendiriyor okula, sen görevlendirmesin 15 tatilde gelme ekders alma diyorlar mı ? E o zaman bizimkisinin süresi bile belli herşey açık ve net. Sıkıntı yapmayın hocam hatta ilçeye bile sormaya gerek yok, yanlış yaparlar keserlerse ekdersinizi, mahkeme yolu açılır o zaman. Sonrasını onlar düşünsün.

EK DERS PAUNTAJLARI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1- OCAK 2012 EK DERS ÜCRETLERİ 02 OCAK 2012 TARİHİNDE BAŞLAYIP ÖĞRETMENLERE 20 OCAK 2012 TARİHİNDE İDARECİLERE İSE 27 OCAK 2012 TARİHİNDE SONA ERECEKTİR.
2- OKULUZDA GEÇİCİ GÖREVLİ VEYA VEKALETEN İDARECİ OLAN İDARECİLERE YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNİN 22.MADDESİ KALDIRILDIĞINDAN GÖREVLENDİRİLEN BÜTÜN İDARECİLERE HAFTALIK 18 SAAT EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR.
3- BİLGİSAYAR FORMATÖR ÖĞRETMENLERE HAFTALIK 15 SAAT MAAŞ KARŞILIĞI 18 SAAT EK DERS KARŞILIĞI TAHAKKUK ETTİRLECEKTİR. (YENİ ONAY ALINAN BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLERİN OKULDA FORMATÖR ÖĞRETMEN OLARAK GÖREVE BAŞLADIKLARI TARİHİ İTİBARİYLE EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR. AYRICA 1.YARIYIL TATİLİNDE BİLGİSAYAR FORMATÖR ÖĞRETMENİNE EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLMEYECEKTİR.)
4- OKULUNUZDA AY İÇİNDE YAPILAN SINAV EK DERSLERİ (1 OTURUM 5 SAAT’TEN OLACAK ŞEKİLDE GÜNDÜZ BÖLÜMÜNDEN) , OCAK 2012 EK DERS PUANTAJLARINA EKLENEREK KBS SİSTEMİNE İŞLENECEKTİR VE SINAV ONAY EVRAKLARI EK DERS BORDROLARINA EKLENECEKTİR.
5- MİLLİ GÜVENLİK DERSLERİNE GİREN GÖREVDE BULUNAN SUBAYLARIN EK DERS GİRİŞLERİ KBS DIŞ PERSONEL MODÜLÜNDEN T.C. KİMLİK NUMARALARIYLA GİRİŞ YAPILACAKTIR.
6- İLÇEMİZ OKULLARI ARASINDA KADROSUNUN BULUNDUĞU OKUL DIŞINDA, DERS VE EK DERS KARŞILIĞI GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ KADROSUNUN BULUNDUĞU OKUL TARAFINDAN,
7-İLÇEMİZ OKULLARI DIŞINDA DERS VE EK DERS KARŞILIĞI GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ FİİLEN GÖREV YAPTIĞI OKUL TARAFINDAN,ÖDENECEKTİR.
8- İDARECİ OLARAK GÖREVLENDİRMELERDE, GÖREVLENDİRMELER VEKALET İSE VEKALET ETTİĞİ OKUL TARAFINDAN. GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İSE KADROSUNUN BULUNDUĞU OKUL TARAFINDAN, AYRICA DERS VE EK DERS ÜCRET ONAYLARINA İDARECİLERİN GÖREVLENDİRME ONAYLARININDA EKLENMESİ,
9- KESİNLİKLE NAKLEN GELEN ÖĞRETMEN VEYA İDARECİNİN EK DERSİ GELDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN TAHAKKUK ETTİRLECEKTİR. NAKLEN GİDEN ÖĞRETMEN VE İDARECİNİN İSE GİTTİĞİ TARİHE KADAR EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR. KBS DIŞ PERSONEL MODÜLÜNDEN T.C. KİMLİK NUMARALARIYLA GİRİŞ YAPILARAK KAYDEDİLECEK.
10- KADROSU OKULUNUZDA BULUNAN VE BAKANLIĞIMIZ VE TAŞRA TEŞKİLATI, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR, MÜDÜR YARDIMCISI , ŞUBE MÜDÜRÜ, AVUKAT, İL İZCİ KURULU ARGE, AB PROJELERİ , FORMATÖR, DERS KİTAPLARI YAZIM KOMİSYONU VB. GİBİ EK DERS ESASLARININ 16. MADDESİNİN 2.FIKRASINA GÖRE GÖREVLENDİRİLEN VE FİİLEN DERSE GİRMEDEN HAFTALIK 18 SAAT EK DERS ÜCRETİNDEN YARARLANAN YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERE 15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR.
11- BAYRAM TEKNİK VE TERTİP KOMİTEERİNDE GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERE GÖREVLENDİRME SÜRESİ BOYNUCA ÜZERLERİNDEKİ EK DERS GÖREVLERİNİ YAPMIŞ SAYILDIKLARINDAN GÖREVLENDİRİLDİKLERİ TARİHTEKİ ÜZERLERİNDE BULUNAN EK DERS SAYISI KADAR ÜCRET TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR.
KBS SİSTEMİ YIL SONU NEDENİYLE ERKEN AÇILACAKTIR. İLÇE ONAY İŞLEMLERİNİ BİTİRDİKTEN SONRA EK DERS ÜCRETLERİNİN ÇIKTILARI ALINACAKTIR.
KBS SİSTEMİ HER AYIN 26 'SINDAN İTİBAREN AÇILMAKTADIR. İLÇE ONAYLARIDA HER AYIN 1'İNDE VERİLECEKTİR. EK DERS ÜCRETLERİNİN KBS SİSTEMİNE GİRİŞLERİ BU SÜRE İÇERİSİNDE TAMAMLANMALIDIR.
NOT : 01 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR TÜM EVRAKLARIN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TAHAKKUK BÖLÜMÜ MAAŞ SERVİSİNE GETİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

dioden' Alıntı:
EK DERS PAUNTAJLARI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1- OCAK 2012 EK DERS ÜCRETLERİ 02 OCAK 2012 TARİHİNDE BAŞLAYIP ÖĞRETMENLERE 20 OCAK 2012 TARİHİNDE İDARECİLERE İSE 27 OCAK 2012 TARİHİNDE SONA ERECEKTİR.
2- OKULUZDA GEÇİCİ GÖREVLİ VEYA VEKALETEN İDARECİ OLAN İDARECİLERE YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNİN 22.MADDESİ KALDIRILDIĞINDAN GÖREVLENDİRİLEN BÜTÜN İDARECİLERE HAFTALIK 18 SAAT EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR.
3- BİLGİSAYAR FORMATÖR ÖĞRETMENLERE HAFTALIK 15 SAAT MAAŞ KARŞILIĞI 18 SAAT EK DERS KARŞILIĞI TAHAKKUK ETTİRLECEKTİR. (YENİ ONAY ALINAN BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLERİN OKULDA FORMATÖR ÖĞRETMEN OLARAK GÖREVE BAŞLADIKLARI TARİHİ İTİBARİYLE EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR. AYRICA 1.YARIYIL TATİLİNDE BİLGİSAYAR FORMATÖR ÖĞRETMENİNE EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLMEYECEKTİR.)
4- OKULUNUZDA AY İÇİNDE YAPILAN SINAV EK DERSLERİ (1 OTURUM 5 SAAT’TEN OLACAK ŞEKİLDE GÜNDÜZ BÖLÜMÜNDEN) , OCAK 2012 EK DERS PUANTAJLARINA EKLENEREK KBS SİSTEMİNE İŞLENECEKTİR VE SINAV ONAY EVRAKLARI EK DERS BORDROLARINA EKLENECEKTİR.
5- MİLLİ GÜVENLİK DERSLERİNE GİREN GÖREVDE BULUNAN SUBAYLARIN EK DERS GİRİŞLERİ KBS DIŞ PERSONEL MODÜLÜNDEN T.C. KİMLİK NUMARALARIYLA GİRİŞ YAPILACAKTIR.
6- İLÇEMİZ OKULLARI ARASINDA KADROSUNUN BULUNDUĞU OKUL DIŞINDA, DERS VE EK DERS KARŞILIĞI GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ KADROSUNUN BULUNDUĞU OKUL TARAFINDAN,
7-İLÇEMİZ OKULLARI DIŞINDA DERS VE EK DERS KARŞILIĞI GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRET ÖDEMELERİ FİİLEN GÖREV YAPTIĞI OKUL TARAFINDAN,ÖDENECEKTİR.
8- İDARECİ OLARAK GÖREVLENDİRMELERDE, GÖREVLENDİRMELER VEKALET İSE VEKALET ETTİĞİ OKUL TARAFINDAN. GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İSE KADROSUNUN BULUNDUĞU OKUL TARAFINDAN, AYRICA DERS VE EK DERS ÜCRET ONAYLARINA İDARECİLERİN GÖREVLENDİRME ONAYLARININDA EKLENMESİ,
9- KESİNLİKLE NAKLEN GELEN ÖĞRETMEN VEYA İDARECİNİN EK DERSİ GELDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN TAHAKKUK ETTİRLECEKTİR. NAKLEN GİDEN ÖĞRETMEN VE İDARECİNİN İSE GİTTİĞİ TARİHE KADAR EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR. KBS DIŞ PERSONEL MODÜLÜNDEN T.C. KİMLİK NUMARALARIYLA GİRİŞ YAPILARAK KAYDEDİLECEK.
10- KADROSU OKULUNUZDA BULUNAN VE BAKANLIĞIMIZ VE TAŞRA TEŞKİLATI, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR, MÜDÜR YARDIMCISI , ŞUBE MÜDÜRÜ, AVUKAT, İL İZCİ KURULU ARGE, AB PROJELERİ , FORMATÖR, DERS KİTAPLARI YAZIM KOMİSYONU VB. GİBİ EK DERS ESASLARININ 16. MADDESİNİN 2.FIKRASINA GÖRE GÖREVLENDİRİLEN VE FİİLEN DERSE GİRMEDEN HAFTALIK 18 SAAT EK DERS ÜCRETİNDEN YARARLANAN YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERE 15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN EK DERS TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR.
11- BAYRAM TEKNİK VE TERTİP KOMİTEERİNDE GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERE GÖREVLENDİRME SÜRESİ BOYNUCA ÜZERLERİNDEKİ EK DERS GÖREVLERİNİ YAPMIŞ SAYILDIKLARINDAN GÖREVLENDİRİLDİKLERİ TARİHTEKİ ÜZERLERİNDE BULUNAN EK DERS SAYISI KADAR ÜCRET TAHAKKUK ETTİRİLECEKTİR.
KBS SİSTEMİ YIL SONU NEDENİYLE ERKEN AÇILACAKTIR. İLÇE ONAY İŞLEMLERİNİ BİTİRDİKTEN SONRA EK DERS ÜCRETLERİNİN ÇIKTILARI ALINACAKTIR.
KBS SİSTEMİ HER AYIN 26 'SINDAN İTİBAREN AÇILMAKTADIR. İLÇE ONAYLARIDA HER AYIN 1'İNDE VERİLECEKTİR. EK DERS ÜCRETLERİNİN KBS SİSTEMİNE GİRİŞLERİ BU SÜRE İÇERİSİNDE TAMAMLANMALIDIR.
NOT : 01 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR TÜM EVRAKLARIN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TAHAKKUK BÖLÜMÜ MAAŞ SERVİSİNE GETİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
Yazının altında kimin imzası var hocam?

hocam imza filan yok ama ilçe tahakkuk u aradım doğruladılar. başbakanlık yeni genelge yayınladı ona istinaden dediler, okullara genelgeyi şimdi mail atıyorum dedi şef bey.

ya hocam olabilir de sinirlendiğim nokta neden 1 hafta önce gelmedi bu yazı tatilin 1/3 ü geçmiş yazı geliyor.

Hocam başbakanlığın sitesinde bişey yok, Talim terbiye de de, resmi gazete de de, MEB de de, Bunların elinde nasıl ulaşıyor böyle evraklar anlamış değilim hayret.

pythagorean' Alıntı:
Bizde de şubat tatilinde gelmeyin ek ders vermeyelim deseler keşke...
Eğer arkadaşın bahsettiği konu belge ile ispatlanırsa , Bursa Ankara İzmir farketmez tüm Türkiyeyi kapsar. Dikkatinizi çekerim hocam.

para yok emek yok o zaman mutemetten garanti alın okula öyle gidin yoksa gitmeyin bence ...

Ne yani hem gel beni 1 ocak itibari ile vali oluru ile görevlendir. Biz de devletin valisi olur vermiş hükümetin kuşçusudur ama sonuçta en büyük amirdir emrine uymak gerekir diyelim tüm öğretmenler yatarken bizim de onlardan hiçbir eksik yanımız yokken kalkalım okula gidelim sonra da onun ücretini vermesinler. Yok yaaaaa!!! Madem öyle görevlendirmeyi ona göre yapın. Yarıyıl tatilinin bittiği ilk iş günü. Ne siz ek ders vermek zorunda kalın ne biz alalım o parayı...

benim anlamadığım bu durum sadece benim okulum için mi geçerli :?: diğer okullara gönderilmiyor mu bu yazılar.

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

MADDE 16

(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

arkadaşlar ben de bugün öyle dedim tahakkuk taki arkadaşlara, ödenmeyecek gitseniz de dediler. bir arayıp sormakta fayda var yarın sendika yöneticilerini aratıcam bende bakalım ne olacak.

Geri