Size birkaç sorum olacak.
Soru1: BBnet ten ne zaman haberiniz oldu.
Cevap1: 2008 yılında EBİTEFO sınavı yapıldı o zaman biri benim adımı kullanarak bilgi paylaşmış"ankarada bir arkadaşım var hamit diye o .... dedi"demiş, o zaman girdim söyleyen arkadaşı buldum 2007den kursiyerimmiş aynı zamanda mahkemelik olacağımızı adımı kullanmasının doğru olmadığını söyledim. O gün tanıştım o sebeple izmir-buca da bu sitenin adı asparagas.net tir kendi aramızda.
Soru2: BBnet teki BT öğretmenlerinin mesajlarını ne zamandır takip ediyorsunuz
Cevap2: takip etmiyorum CEBİT bittikten sonra takip etmiyeceğim sanırımda, 21 eylülde sitenin adminlerine bir mail attım istanbul il mem olarak programınızı bizimle paylaşırsanız ne yapabiliriz değerlendirelim diye cevap gelmedi bunun üzerine 23 eylülde bucalihoca nickiyle siteye üye oldum ve PM gönderdim adminlere kendimi tanıtıp yardımcı olmak istediğimi belirttim adminler program paylaşamıyacaklarını bunun bir forum olduğunu okuyup kendimin bilgi edinmem gerektiğini söyledi. O esnada bir başlıkta " bir koordinatör ... dedi" gibi gene asparagas bir haber görünce ist_koord nickiyle cevap yazdım okuyanlar bu doğrumu diye merak ederse beni tanısın hesap sorabilsin istedim. CEBİT ten sonra sanırım takip etmem forum yazarı arkdaşlarımda istedikleri gibi sallayabilirler " ankarda biri şöyle dedi, bakanlıkta biri böyle dedi" diye.
Soru3: İstanbula ne zaman koordinatör oldunuz
Cevap3: 2008 haziranda bakırköy ilçe mem de görevlendirildim. 2008 aralıkta il milli eğitim müdürlüğüne çağırıldım İlin büyük olduğunu zorlanacağımı gönüllü olmadığımı söylememe rağmen ( aykut hocama sorabilirsiniz) görev tebliğ edildi bende kabul ettim.
Soru4: İstanbuldaki BT formatör öğretmenleri ile ne zaman toplantı yaptınız ve kendinizi tanıttınız. Burada yazdığınız konularda motive ettiniz. BT öğretmenlerinin sıkıntılarını ne zaman dinlediniz.
Cevap4: Bakırköy ilçede iken bakırköydeki ekip arkdaşlarımla , Küçükçekmecedeki arkadaşlarımla toplandım, sizlerle toplantı yapmadım çünkü ilçe koordinatörleri sizlerle toplanır sizden aldıklarınıda il MEM deki toplantıda yada o an telefonla arayarak bize iletirler. Aykut bey sizinle 200 ocaktan beri toplantı yapmadımı sizin sorunlarınızı dinlemedimi hocam buradan bunumu anlamalıyım.Kendimi tanıtmama gelince buna gerek duymadım çünkü bu ben merkezcilik olur, siz ilçe koordinatörünüzü tanıyor ve onunla konuşabiliyorsanız organizasyon doğru işliyor demektir.
Soru5: Sizin isminizi ve istanbulda koordinatör olduğunuzu buraya üye olduğunuz tarihte öğrendim oda 10 gün kadar oluyor. Yani siz resmi belgelerin resmi olmayan BBnet te olmasından dolayı adminlere kızıyorsunuz ama resmi olarak biz sizi tanıyamadık fakat resmi olmayan BBnette tanıdık. Bu durum sizin söylediklerinizle çelişmiyormu?
Cevap5: Ben beni tanımanız gerektiğini düşünmüyorum, ben bir sonraki dönem okuluma dönebilirim; siz ilçe koordinatörünüzü tanıyor sorunlarınızı ona anlatıyor ve resmi belgeleri ondan sormanız gerektiğini biliyorsanız beni tanımanızın yada tanımamanızın sizin için birşey değiştireceğini düşünmüyorum.
Soru6: Ben formatör öğretmenleri gerektiğinde anne babaları nasıl azarlarsa öyle azarlarım demişsiniz. Böyle konuşma ve davranma yetkisini nerden alıyorsunuz. Anne baba ile çocuk arasındaki ilişiki duygusaldır. Ama sizinle formatörler arasındaki ilişki zorunlu bir mantıksallık içeriyor. Bu benzetmeyi neye dayanarak yapıyorsunuz. Bulunduğunuz konumun vermiş olduğu rehavettenmi?
Cevap6: üstadım siz bu konumu ne sanıyorsunuzda burada benim bir rehavete gireceğimi düşünüyorsunuz anlayamıyorum ben özümün bir BÖTE ci olduğunu biliyorum ve bir görevlendirme için rehavete falan kapılmam allaha çok şükür(bunu bu forumda 10 kez falan yazmışımdır ). Ben bilgisayar öğretmeni olduğum için geçen sene hani dersleriniz varke dilekçe istetmedim hakkınızı arayabilin diye aynı bir anne yada babanın yaptığı gibi sizi korumak adına siz ne yaptınız gıkınızı çıkarmadınız hem 30 saat derse girdiniz hemde akşama kadar teknisyenlik yaptınız formatör öğretmenlik diye geçen sene hani dersleriniz varken kaç kişi mahkemeye gitti yada özelde size sorayım geçen sene zorla formatör öğretmendiyseniz hani dersiniz varken mahkemeye gittinizmi hocam, dolandırmadan direk buna cevap verirmisiniz.
Benim anne-babalık kısmıma gelince; bu sitedeki listelerde bir doğrulama yok isteyen istediğini yayınlayabilir sorumluluk kendindeymiş yalan yanlış herşey olabilir; siz ekip arkadaşlarımı sallamadınız burada liste aradınız ve buldunuz; sizin okulunuz kısmet bu iki bilgisayar öğretmeni var ikisinide yazmış sizin bulduğunuz listede adınız var(diğer arkadaşında adı var); siz buradan bulduğunuz listeye göre görevlendirildim dediniz okulunuz Bilgisayar dersini hiç seçmedi ancak anlaşıldı ki sizin isminiz yok öbür arkadaşın ismi var resmi listede; derssiz kaldınız bunun sonunda siz mağdur olursunuz değilmi hocam; sitedekilere hesap sorabilirmisiniz sorarsanız yazan yanılmışım der, adminler herkes yazdığından mesuldür inanmasaydın der , işte benim anne babalığım buradan geliyor hocam ben bu duruma düşeceğinizi düşünüp endişe ettiğim için kızıyorum ve azarlıyor(bu benim sözüm değil admin beyin sözü) denen cümleler sizin düşeceğiniz durumdan gelen kızgınlıktan umarım kendimi ifade edebilmişimdir bu sefer.
Şunuda belirtmek istiyorum BT öğretmenleri sıkıntılı ve artık sabırları kalmadı. Bizler sıkıntılı iken bizim üstümüz sayılan insanlar sıkıntılarımızı görmezden gelmeye devam edemez. Onlar istemesede doğal olarak görmezden gelme eylemine devam edemezler.
Bu benle alakalı değl sanırım ancak ben görmezden gelmiyorum o sebeple tüm Eğitici BT Formatörlerimden şahsım adına sizlerin bilgilendirilmesini rica ettim.
cevaplar umarım tatmin etmiştir.