cevabı olan varmı?

Kodla Büyü
arkadaşlar kısaca sorum şu. fatih projesi kapsamında kurulumu yapılan bir anadolu lisesine btr olarak görevlendirildim. fakat kendi okulumda da haftada 2 gün derse giriyorum. btr öğretmeni olduğum için nöbet veremezsiniz diyorum fakat kendi okulumun müdürü "başka okulda btr görevlendirmen var, bize derse geldiğin gün biz sana nöbet yazarız diyor".yani bu şekilde yorum yapıyor. siz ne diyorsunuz?

josephsezer' Alıntı:
arkadaşlar kısaca sorum şu. fatih projesi kapsamında kurulumu yapılan bir anadolu lisesine btr olarak görevlendirildim. fakat kendi okulumda da haftada 2 gün derse giriyorum. btr öğretmeni olduğum için nöbet veremezsiniz diyorum fakat kendi okulumun müdürü "başka okulda btr görevlendirmen var, bize derse geldiğin gün biz sana nöbet yazarız diyor".yani bu şekilde yorum yapıyor. siz ne diyorsunuz?

yazamaz

Eğer müdür "sen bizim okulumuzda btr değilsin diğer okulda btr sin orda yazamazlar nöbet ama ben burda yazarım" diyorsa sen de "o zaman bende burda dersime girer çıkarım nöbetimi de tutarım ama başka hiç bir işe karışmam ne de olsa bu okulda btr değilmişim sadece branşçıymışım" dersin olur biter.

BTR öğretmene nöbet görevi verilemez diye açıklama yazısında yazıyor. Yazıyı müdürünüze neden göstermiyorsunuz ki hocam.

ozaman size haftada kaç saat giriyorsunuz bilmiyorum ama 18 saat ekdersten fazla alma sansıda doğar 10 saate bi saat gibi bunu yazarsanız bende tutarım değin

josephsezer' Alıntı:
veremez hocam. müdürün gıcıkığına yada öğretmen olmadığından nöbet yazmış. görevlendirme yazısını iyice okusun.

Sayın Hocam o müdürüne de ki

B.08.0.YET.0.10.04.00-903.99/16791 sayılı bakanlıktan gelen Bilişim Teknolojileri Rehberliği görevi yazısının

11. maddesinde Bilişim Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere EK-1 de belirtilen görevlerinin dışında nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.

birde selamımı söyle o müdüre :D

zech' Alıntı:
Eğer müdür "sen bizim okulumuzda btr değilsin diğer okulda btr sin orda yazamazlar nöbet ama ben burda yazarım" diyorsa sen de "o zaman bende burda dersime girer çıkarım nöbetimi de tutarım ama başka hiç bir işe karışmam ne de olsa bu okulda btr değilmişim sadece branşçıymışım" dersin olur biter.
:++:

Hocam nöbet yazar sen sonuçta diğer okulda btr sin. Bu tamamen müdürle aranızdaki samimiyete bağlı o sana nöbet yazabilir sende dersine girer çıkar başkada bişeye dokunmayabilirsin. Yada o sana nöbet yazmaz sende arada yardım edersin. Aranızdaki ilişkiye bağlı.

fat32man' Alıntı:
Hocam nöbet yazar sen sonuçta diğer okulda btr sin. Bu tamamen müdürle aranızdaki samimiyete bağlı o sana nöbet yazabilir sende dersine girer çıkar başkada bişeye dokunmayabilirsin. Yada o sana nöbet yazmaz sende arada yardım edersin. Aranızdaki ilişkiye bağlı.

Hocam neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz ? kendi kendinize iş çıkarmayın bakanlığın yazısı açık ve net!!!!

sonuçta başka okulda btrsiniz o okulda nöbet tutmazsınız ama haftada 2 gün derse girdiğiniz okulda nöbet yazabilirler bence.. sonuçta 2 okulda derse giren ve 2 okulda da nöbet görevi yazılan ücretli öğretmenler bile var..yazıktır onlar bile tutarken görevden kaçmak hoş bişey değil diye düşünüyorum..

kendi okulunda nöbet verebilir btr görevlendirme gittiğin okulda nöbet verilmez.

size şunu sorayım kendi okulunda hem btr görevi olup ta aynı zamanda derse giren var mı?
varsa o zaman sizin söylediğinize göre kendi okulunda derse giriyor diye nöbet verilmeli ama kendi okulunda btr görevi var nöbet verilemez eeee bu ne çelişki :?:

hocam Ankara' da bu yazıyı çıkaran hocalarımın bize söylediği buydu derse girdiğin yerde nöbet görevini verebilir.

bilisim_09' Alıntı:
size şunu sorayım kendi okulunda hem btr görevi olup ta aynı zamanda derse giren var mı?
varsa o zaman sizin söylediğinize göre kendi okulunda derse giriyor diye nöbet verilmeli ama kendi okulunda btr görevi var nöbet verilemez eeee bu ne çelişki :?:

olayın kendi okulunda derse girmekle alakası yok, kendi okulunda btr olup olmamakla alakası var..kendi okulunda btr olup derse de giren birine nöbet verilmez diye biliyorum ben..

zeybekd' Alıntı:
Sayın Hocam o müdürüne de ki

B.08.0.YET.0.10.04.00-903.99/16791 sayılı bakanlıktan gelen Bilişim Teknolojileri Rehberliği görevi yazısının

11. maddesinde Bilişim Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere EK-1 de belirtilen görevlerinin dışında nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.

birde selamımı söyle o müdüre :D

ya bu maddeyi okumuyormusunuz. Hala nöbet görevi verilir diyenleri gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum.

Mellifica' Alıntı:
biz bulunduğumuz ildeki eğitici formatörlere bunu sorduğumuzda yazabilirler demişlerdi.

hangi ildesiniz hocam, onlarda bunu diyorsa yok artık... kabul etmeyin hocam kesinlikle hocam ederseniz gerisi gelir birisi izin alır eksik olur çarşamba geliyorsun bize hocam rehberlikte veelim sana derler üstüne birde kulüp felan devam eder böyle...

ozlem22' Alıntı:
sonuçta başka okulda btrsiniz o okulda nöbet tutmazsınız ama haftada 2 gün derse girdiğiniz okulda nöbet yazabilirler bence.. sonuçta 2 okulda derse giren ve 2 okulda da nöbet görevi yazılan ücretli öğretmenler bile var..yazıktır onlar bile tutarken görevden kaçmak hoş bişey değil diye düşünüyorum..

Hocam kimsenin görevden kaçtığı yok fedakarlık diyorsan eğer btr görevimin olmadığı okulda tenefüs yapmadığım zamanlar oldu. Kusura bakmayın ama nöbet tutacak vaktim olmuyor genelde eğer ben rahatım fazla işim olmuyor ben tutarım derseniz kimsenin size hayır diyeceğini sanmıyorum buyrun tutun nöbeti...

ozlem22' Alıntı:
bilisim_09' Alıntı:

olayın kendi okulunda derse girmekle alakası yok, kendi okulunda btr olup olmamakla alakası var..kendi okulunda btr olup derse de giren birine nöbet verilmez diye biliyorum ben..
tamam da hocam bu kendi okulu diğer okul diye bir ayrım yok ki. sonuçta mebbis te görevlendirmen gözüküyor btr olarak. ayrıca meb tereddüt edilen konular hakkında yayınladığı yazıda eğer bu konu tereddüt edilseydi açıklanırdı ve onlarda 11. maddede açıklamışlar nöbet görevi verilemez diye başka okul kendi okulu diye bir konu söz konusu değil. kaldı ki kendi okulumuzda bilgisayarlarla ilgili bir problem oluğunda yada lab ilgili nöbeti bırakamam deyip yapmıyorsunuz herhalde :?:

zeybekd' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

Hocam kimsenin görevden kaçtığı yok fedakarlık diyorsan eğer btr görevimin olmadığı okulda tenefüs yapmadığım zamanlar oldu. Kusura bakmayın ama nöbet tutacak vaktim olmuyor genelde eğer ben rahatım fazla işim olmuyor ben tutarım derseniz kimsenin size hayır diyeceğini sanmıyorum buyrun tutun nöbeti...

bu yeni geldiğim okulda nöbet vermediler ama eski okulumda öğretmen yetersizliğinden tutuyordum haftada 2 kere bile tuttuğum oldu. o gün bt sınıfını kullanıma açmıyordum olup bitiyordu, zor bişey değil yani, biraz da vicdani..ücretliler tutarken ben oturmayı kendime yediremiyordum anlatabildim mi? şu an ki okulumda bol bol öğretmen olduğu için nöbet yazılmadı bana, yazılsa da tutarım abartmaya gerek yok..

Resmi yazıda açık ve net belirtilmiş, BTR yaptığı okulda görev verilemez demiyor. Görev verilemez diyor. Aksi yorum yapılamaz. Ha ben görevim olmadığı halde yaparım, yeter ki bir faydam olsun diyen öğretmenlere saygım sonsuz.

ozlem22' Alıntı:
zeybekd' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

bu yeni geldiğim okulda nöbet vermediler ama eski okulumda öğretmen yetersizliğinden tutuyordum haftada 2 kere bile tuttuğum oldu. o gün bt sınıfını kullanıma açmıyordum olup bitiyordu, zor bişey değil yani, biraz da vicdani..ücretliler tutarken ben oturmayı kendime yediremiyordum anlatabildim mi? şu an ki okulumda bol bol öğretmen olduğu için nöbet yazılmadı bana, yazılsa da tutarım abartmaya gerek yok..
hocam siz iyi niyetle öğretmen olmadığından yapmışsınız fakat burada "josephsezer" hocanın durumu. müdür kafasına göre yazarım demesi sorun bu

snotra' Alıntı:
Resmi yazıda açık ve net belirtilmiş, BTR yaptığı okulda görev verilemez demiyor. Görev verilemez diyor. Aksi yorum yapılamaz. Ha ben görevim olmadığı halde yaparım, yeter ki bir faydam olsun diyen öğretmenlere saygım sonsuz.
Asla veremezler.. İsterseniz tutmayabilirsiniz.. Ama benim görevlendirildiğim okulun müdür yardımcısı rica etti açık var diye bende zaten çok zor olmuyor bu okulda diye kırmadım tutuyorum.. Ama kadromun olduğu okulda tutmadım. Kulüp vermişler kabul etmedim veremezsiniz dedim..

amma yaygara kopartıyosunuz yaaa!!! yazı da açık açık belirtilmiş, nöbet v.b görevler verilemez diye, hala kendi kendinize kaşınıyorsunuz, al yazıyı göster...

Kadrosunun bulunduğu okulda BTR değil o yüzden nöbet tutmalı diye yaklaşıyorsunuz ama,
Bakanlıktan gelen resmi yazıda BTR'nin görev tanımı yapılırken kendi okulundaki derse girer diğer okulda derse girmez BTR'nin diğer görevleriyle ilgilenir diyor buda demektir ki kendi okulunda yaptığı derse girme fiili de BTR görevi kapsamındaki girmesi gereken derslerdir, yani kişi kendi okulunda da btr öğretmenidir ama görevin sadedce derse girme kısmını bu okulda yapıyor diğer bilişim rehberliği görevlerini de diğer okulda yapıyor anlamını taşır.
yani iki okuldada btr öğretmenisin
ben böyle yorumluyorum farklı yorumlamak istersen iki okulda bile nöbet tutarsın :roll:

ozlem22' Alıntı:
zeybekd' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

Sayın hocam bence okuldayken bt sınıfının etkin kullanılması için bt sınıfının tenefüslerde ve öğle aralarında açılması daha yararlı olur öğrenciler için özellikle okulunuz taşımalı ise ve öğrencilerinizin çoğunun evinde bilgisayar yoksa... Bu arada ücretliler tutarken ibaresi nasıl bir mantıktır. Ücretli öğretmen kadrolu öğretmenin görevini yerine getirmek için görevlendirilir nöbet,kulüp,ders,zümre vb. ve tekrar söylüyorum nöbet için vaktiniz varsa boşta oturuyorum diyorsanız tutun tabi nöbet ama yasal olarak müdürün bunu diretmeye hakkı yok!!!

Bu kafayla gidersek yakında daha kötüleri başımıza gelecek... Zihniyet bitik... :scared:

Geri