Civic mi Focus mu?

Kodla Büyü
Arkadaşlar bi tanıdığımda 1.5 ti- vcti trendx 2021 model 60 binde tüplü bir focus var. Bende ona odaklandım. Çevreme sorunca Triger kayisi kopuyor alma, onun yerine zincirli trigerli 1.6 motor 2020 toyota al diyorlar. Hemen hemen ayni para. Ben bu toyotayi bi türlü sevemedim. Tamam bozulmuyor ama dümdüz bir araç. Focus cok aklimi celiyor ama bu piyasada toyota da ilana attinmi hemen satiliyor. Alirken satmayi da dusunmek lazim. Sizin fikrinizi merak ediyorum ? Param yetse 2020-21 civic bakarim ama bu parayada 2017 felan km yuksek oluyor. Yeni olsun bi tik asagi olsun diyorum.

yeni kasa Civic tecrübeniz nasıldı hocam denildiği gibi kronik sorunlu mu
Hocam ben 2,5 sene kullandım ufaktefek sorunlar dışında da gayet memnunum. Örneğin kaparta biraz yumuşaktı tavanı silerken bile göçüyordu. Camları açarken mesela cat diye aşırı sesli açılıyordu. Sanki yapismista zorla açılıyor gibi. Birde direksiyonun kronik bir sorun varmış. Ben yaşamadım ama servis çağırmıştı direksiyon kutusu değişimi için değiştiremeden sattım ben. Son olarak yetkili servisi çok kötü idi. Ben ilk defa honda araç kullanmıştım servis konusunda hiç memnun kalmadım. Örneğin yan ayna değişecekti neredeyse 3 ay parça bekledim. Kaza yapan araçlara tamir için 1.5 - 2 ay sonraya gün verildiğini gördüm. Belki bu sorunlar çözülmüştür. Bunların dışında araba güzeldi.

Arkadaslar sizce bu otomatik 1.5 benzinli focustan hangisi;
1- 2020 model tuplu mavi 66 binde (sag kapi lokal boyali)1125 lira
2- 2021 model 66 binde(boyasiz) tupsuz 1150 lira
3- 2021 model 44 binde ( boyasiz) tupsuz 1175 lira

Lpg taktıracaksanız ilk taktıran siz olursanız kar edemezseniz bir kaç yıl o sebeple 1. Tercih ama lpg'siz de binerim derseniz km'de dolayı 3. Tercih gibi dursa da km bazen yanıltıcı olabilir. Powershift şanzıman mı? Powershift şanzımanın sıkıntısı var mıdır iyi bakmak lazım.

Lpg taktıracaksanız ilk taktıran siz olursanız kar edemezseniz bir kaç yıl o sebeple 1. Tercih ama lpg'siz de binerim derseniz km'de dolayı 3. Tercih gibi dursa da km bazen yanıltıcı olabilir. Powershift şanzıman mı? Powershift şanzımanın sıkıntısı var mıdır iyi bakmak lazım.
Yok hocam PowerShift değil, tork konvertörlü otomatik şanzıman. Km yi önemsiyorum. Cunku arada 20 bin km var. Benim iki yila ancak yapacagim km o kadar.ama tupte taksan(40 bin) bu sefer arac 1200 leri geciyor fiyat olarak. 1 yil yeni ve 20 bin km düşuk olmasi icin 100 bin fazladan vermeye degermi bilemiyorum

Yok hocam PowerShift değil, tork konvertörlü otomatik şanzıman. Km yi önemsiyorum. Cunku arada 20 bin km var. Benim iki yila ancak yapacagim km o kadar.ama tupte taksan(40 bin) bu sefer arac 1200 leri geciyor fiyat olarak. 1 yil yeni ve 20 bin km düşuk olmasi icin 100 bin fazladan vermeye degermi bilemiyorum
Km önemli ama 50.000 de yağ yakan motorda gördüm ve duydum, 200.000'de tıkır tıkır çalışan da gördüm. O bakımdan km aldatıcı olabilir demek istedim.

2022`de 235.000'de 98 model vectra aldım. Yağ yakıyordu. Segman atıldı sadece motor tıkır tıkır devam etti. Geçen sene 15 tatilde sattım.

Arkadaşta düşük km"li polo vardı araba yatak sardı motor komple yapıldı. Demek istediğim motor sıfır dahi olsa ne olacağını bilemez kimse. Ona yapacak birşey yok.

Allah'ım hayırlısını gönlünüze göre versin inşallah. Fordu'un şaşisi, yol tutuşu çok iyidir mesela. Ona laf diyemem.

Benzinli otomatik i20 kullanıyorum memnunum ama dizel i20 almam mesela hele şehir içinde illallah ettirdi.

Focus artık üretimi bitiyor, yakında focus diye bir model kalmayacak.
Civic bu kıyaslamayı alır.
Ama 1.6 benzinli civiclerde cvt şanzıman da kayış kopuyor, ve tamir imkanı da yok ,komple sıfır şanzıman gerekiyor.
Alacağınız araç yetkili servis bakımlı ve düzgün kullanılmış olsun.

Km önemli ama 50.000 de yağ yakan motorda gördüm ve duydum, 200.000'de tıkır tıkır çalışan da gördüm. O bakımdan km aldatıcı olabilir demek istedim.

2022`de 235.000'de 98 model vectra aldım. Yağ yakıyordu. Segman atıldı sadece motor tıkır tıkır devam etti. Geçen sene 15 tatilde sattım.

Arkadaşta düşük km"li polo vardı araba yatak sardı motor komple yapıldı. Demek istediğim motor sıfır dahi olsa ne olacağını bilemez kimse. Ona yapacak birşey yok.

Allah'ım hayırlısını gönlünüze göre versin inşallah. Fordu'un şaşisi, yol tutuşu çok iyidir mesela. Ona laf diyemem.

Benzinli otomatik i20 kullanıyorum memnunum ama dizel i20 almam mesela hele şehir içinde illallah ettirdi.
Aynen hocam hayirlisi olsun bakalim. Motor sağlamlik için Toyotalar da bir secenek. Ama cok gereksiz pahalilastirdilar. Ben sevemedim bi turlu o araci ve sirf piyasası var diyede alip binmek istemedim.
Ama 1.6 benzinli civiclerde cvt şanzıman da kayış kopuyor, ve tamir imkanı da yok ,komple sıfır şanzıman gerekiyor.
Üretimin bittigini bilmiyordum hocam. Civicleri hiç bilmiyorum. Hangi modeli iyidir. Tutulan model veya gözünüze çarpan iyi bir ilan varsa, size zahmet paylasabilirmisiniz

1.5 Civicler nasıl hocam onlar sağlam mı kopma oluyor mu kayışta

BBNET
Geri