Clonezilla ile ET'lere ağ üzerinden eş zamanlı imaj yüklemeyi yapabilen var mı?

Kodla Büyü

BlackFrost

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, daha önce bunu laboratuvarda yapan olmuş fakat konu altında doyurucu cevaplar bulamadım maalesef. Okuldaki tüm tahtalara eş zamanlı kurulum yapabilen var mı? DHCP ile ilgili sorun olduğunu yazanlar olmuş. Clonezilla ya da başka programlar da olur. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Tek tek denemektense mevcut tecrübelerden istifade etmek isterim.

Yani kısaca bu işlem Fatih ağında sorunsuz çalışıyor mu?

Son düzenleme:
Acronis kullanın. \\pcadı ile imajı kurabilirsiniz. (Kablolar gerçek bakır değilse arada çok switch varsa çok da verimli kurulmuyor)

Acronis ile aynı anda birçok bilgisayara kurulum yapılıyor mu?
Evet. “Computers near me” seçeneği ile. Elbette USB bellek ile açılış yapıp. Ama birkaç defa denedim birden çok switch varken ağda çok bir yararını görmedim. Bir pc yi bellekle açana kadar diğer PC’nin imajı doluyor zaten. Hele ssd den atıyorsanız daha hızlı doluyor.

Arkadaşlar merhaba, daha önce bunu laboratuvarda yapan olmuş fakat konu altında doyurucu cevaplar bulamadım maalesef. Okuldaki tüm tahtalara eş zamanlı kurulum yapabilen var mı? DHCP ile ilgili sorun olduğunu yazanlar olmuş. Clonezilla ya da başka programlar da olur. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Tek tek denemektense mevcut tecrübelerden istifade etmek isterim.

Yani kısaca bu işlem Fatih ağında sorunsuz çalışıyor mu?
Fatih VPN olmadan önce clonezilla server ile bütün okulu aynı anda formatlıyordum ama fatih ağına geçince VPN müsade etmedi. O gün bu gün clonezilla server çalışmıyor yeni sürümlerde denemedim. Bahsettiğim 2020 civarıydı. Çok kolaylık oluyordu, 40 tahtaya aynı anda imaj atıyordum

Fatih VPN olmadan önce clonezilla server ile bütün okulu aynı anda formatlıyordum ama fatih ağına geçince VPN müsade etmedi. O gün bu gün clonezilla server çalışmıyor yeni sürümlerde denemedim. Bahsettiğim 2020 civarıydı. Çok kolaylık oluyordu, 40 tahtaya aynı anda imaj atıyordum
Fatih ağı olsa bile, Bulunduğum ağda DHCP Server var, seçeneği seçince yükleme başlamıyor mu?

Ben ağdan yükleme yapabiliyorum hocam. Yalnız okulumda normal meb hattı var. Fatih projesi kapsamında okulda switch, router bulunmuyor.
Siz olmuyor dediğiniz için, anlamak için sormuştum.

Geri