Eline sağlık hocam, güzel bir çalışma olmuş... :+1:
daha başarılıalbatros44' Alıntı:acronis kadar başarılı mı acaba ?
boteakif' Alıntı:Burada anlatıldığı şekilde yedek alınınca elde edilen dosya iso dosyası mı oluyor acaba?
Tam sistem derken hocam anlatımın 12. adımında saveparts yerine savedisk i mi seçiyorsunuz?ccaaggllaarr' Alıntı:boteakif' Alıntı:Burada anlatıldığı şekilde yedek alınınca elde edilen dosya iso dosyası mı oluyor acaba?
hayir hocam bir klasor icerisinde linux dosya sisteminde dosyalar olusuyor.
ben daha onceden kurulumlari yapip imaji aldim tam sistem. 70 kusur gb tutuyor boyuk olarak hddnizin hizina bagli tabi ama ben 40 dakikaya yakin surede imaji tahtaya yukluyor.
hocam tuxboot programında arayüzde hangi seçenekleri nasıl işaretlemmemiz gerekiyor tuxboot un arayüz resmini ekliyorum, resimden gösterebilirmisiniz?boteakif' Alıntı:Eğer clonezillayı cd ile değil de benim gibi usb bellek üzerinden boot etmek istiyorsanız "Tuxboot" kullanabilirsiniz. Neden yazdım bunu? Çünkü ilk başta yumi ile usb hazırladım herşey normal gibiydi ama en son kısımda hata alıyordum. Daha sonra Tuxboot ile flash belleği tekrar yaptım şu an yedek alabiliyorum.
alpago' Alıntı:clonezilla ile en pratik olanı ağdan yedek alma ve geri yükleme. ağdan yedek alma ve geri yükleme ghost veya acronisten daha iyi. ağ üzerinden aynı anda birden çok yedek alma ve geri yükleme yapabilirsiniz. böylelikle harici disk bağlama zorunluğu olmaz. hem fatih alt yapısı kurulu okullarda 1gbit ağ yapısı var yükleme daha hızlı olur.
linux falan hiç kurmadan ağdaki herhangi bir pcden(windows ta olabilir) merak eden ve isteyen olursa aşamalarını anlatabilirim...