Coğrafya mı Böte mi?

Kodla Büyü
Hocam bak eğer göz sorunun ekrana bakmaya sorun teşkil ederse coğrafya. Yoksa sevdiğin bölümü seçmek mantıklısı. Bizim zamanımızda bu bölümün puanı tıp ile yarışıyordu. Şahsen doktor olmadığıma memnunum.
Arkadaşım olmayan muhabbetim olmayan biri bana kendi bilgisayarına format attıramaz. Arkaşıma yaparım o işi oda tek tük. Bilgisayarcı taş mı yesin benim attığım format program kurulumu vesaire 4 saate varıyor. Ondan sonra karşı tarafın imajı filan herşeyi hazır olduğu için bir daha da gelmez. Parası içinde yapmam kimse kusura bakmasın tamirci değilim. Benim vaktim değerli. Son 4 senede bir kez filan kurmuşumdur bir bilgisayarı.

Arada bilgisayar yavaş ne yapmak lazım diyenler var. (Format mı atsan?) Format atmak bilgisayarı hızlandırmayacağı için ssd öneriyorum gelmiyorlar. Bilgisayarın şuan İzmir'de normu yok fazlası vardır.

Ders anlatımı için öğrenci profili çok önemli. Profil iyi değilse işin açıkcası sıkıntılı. Hem sen sıkılıyorsun hem de çocuklar. Bilişim 8 16 sınıflı ortaokul ideal. Coğrafya ise bence puanla yerleşilen Anadolu lisesinde. Geçen sene Anadolu Lisesi'nin birinde derse girdim. İyice soğuttu diyebilirim.

Son engelli öğretmen atamasında herkes atandı, norm olmasa bile.

Engelli öğretmen atamasında okul da seçilmiyor, il emrine atanıyorsun. Normal atamada en azından kurum ve kontenjanlar görünüyor.

İl seçiminde varsa il mem sitesinde norm durumunu kontrol edin.

En baba meslek lisesinde bilişimci olmak mı yoksa eli yüzü düzgün bir lisede coğrafya öğretmeni olmak mı derseniz, mesleki açıdan coğrafya derim.

Maddi açıdan meslek lisesi bir tık iyi olabilir, ancak onun için de bir sürü ders yükü, evrak işi ve işletme için sorumluluk var. Zaten DYK alınmayan bir branşta ek ders bu ücretlerle artık hamallıktır.

Nihai seçim coğrafya derdim, çok heves edersem formatörlük denerdim. Ha, bir kere bile denerseniz sonra üzerinize yapışabilir. Formatörlüğünüzü bitirseniz bile kadronuzun olduğu kurumda sizden hâlâ beklenti içinde olabilirler.

Şunu tavsiye edebilirim hocam;
Coğrafyayı seçsen bile yan alanının bilişim olduğu kimseye söyleme, yoksa hem coğrafyacı hem bilişimci muamelesi görürsün gittiğin yerlerde.

Hocam bunca yıldır " Allah'ım inşallah bu hayattaki sınavım sadece branşımdır" diyorum. Koca bir kara delik gibi . Hep emek vermen gerekiyor ama sonunda boşunaymış gibi. Normun bile yok.

Şahsi Fikrim;
Öğretmen olduğunuzu hissetmek istiyorsanız: Coğrafya.
Tamirci, Tekniker vb şekilde görülmek ve hissetmek istiyorsanız: Bilişim.

Gözünüz ekran işlerine engel değilse bilşimi seçin. Özellikle sevdiğiniz alan olduğu için bu önemli. Öğrencilerle projeler yaparsınız bu işleri seviyorsanız engel yok. Okulun işleri konusunda sizin hayır diyebilme hakkınız var. Tavrınızı kibarca belirtin.
Hayırlısı olur umarım

Geri