Comenius veya Grundtvig örnek projesi olan arkadaşlar yardım

Kodla Büyü

bariskilic07

Site Gezgini
Comeniusla çalıştığımız güzel bir proje var. ama elimizde bir örnek projemiz yok nerden başlayacağımızı bilemiyoruz. Comenius veya Grundtvig örnek projesi olan arkadaşlar proje örneklerini bizimle paylaşabilirmi. çok menmun olacağız. (projenizi özelde-pm- paylaşabilirsiniz.) Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

okulumuz bu sene başlayan bir projenin koordinatörü. fakat proje sahibi ben değilim. bir sınıf öğretmenimiz. o yüzden ayrıntıları çok iyi bilemiyorum. projenin ismi ülkem,şehrim ve ben. bu projelerde genellikle kültürel paylaşımı amaçlayan konular ön plana çıkıyor.

bir de doldurduğumuz bir form vardı. sanırım standart. projenin ayrıntılarını anlattığımız bir form. projenin konusu, neden ihtiyaç duyulduğu, okulumuzun bölgedeki konumu avantaj ve dazavantajları, projenin girdileri,çıktıları, ortaklarla nasıl iletişim kurulacağı, görev dağılımının nasıl olacağı,... gibi birçok konuda ayrıntılı bir rapor yani. proje başvuru aşamasında bu formu dolduruyorsunuz sanırım. internette örnek vardı ama yerini hatırlamıyorum.

projenin tanımlanması aşamasında aşağıdaki sorulara ayrıntılı bir şekilde cevap vermemiz istendi.

SUMMARY
(PLANLANAN PARTNERLİĞİN ÖZETİ. AÇIK VE NET OLMALI.NEDEN BU PARTNERLİĞİN OLMASINI İSTİYORSUNUZ?)

CONTEXT
(OKULUNUZUN KISA BİR TANITIMI.OKULUNUZUN ÖZELLİKLERİNİ ANLATIN.ÖZEL BİR DURUMU VAR MI OKULUNUZUN?ÖRNEĞİN DEZAVANTAJLARI OLAN BİR YERDE Mİ?ÖĞRENCİLER PERSONEL VE DİĞER GRUPLARIN İHTİYAÇLARI VAR MI?)

OBJECTIVES OF THE PARTNERSHIP
(PARTNERLİĞİN SOMUT ÇIKTILARI NELER OLACAK? DEĞİNMEK İSTEDİĞİNİZ KONULARI VE PROBLEMLERİ AÇIKLAYIN. AMAÇLARINIZA, ÇIKTILARINIZA ULAŞMAK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEYECEKSİNİZ?)

PARTNERSHIP AND DISTRIBUTION OF TASKS
(KATILAN KURUMLARIN GÖREV DAĞILIMINI AÇIKLAYIN. BU PARTNERLİĞE TÜM PARTNERLERİN AKTİF OLARAK KATKIDA BULUNMASINI NASIL SAĞLAYACAKSINIZ)

IMPACT AND EUROPEAN ADDED VALUE
(BU PARTNERLİĞİN VE PARTNERLİĞE DAHİL OLAN KURUMLARIN VE KİŞİLERİN AVRUPA BİRLİKTELİĞİNE NE GİBİ ETKİLERİ VE KATKILARI OLACAK )

COOPERATION AND COMMUNICATION
İşbirliği ve iletişim

EVALUATION
(PARTNERLİK SÜRESİ BOYUNCA VE DAHA SONRA AMAÇLARA ULAŞILIP ULAŞILMADIĞININ VE BEKLENEN ETKİNİN YARATILIP YARATILMADIĞINI NASIL DEĞERLENDİRECEKSİNİZ.)

ACTIVE INVOLVEMENT
(EĞER PARTNERLİĞİNİZ YALNIZCA ÖĞRENCİ KATILIMI ODAKLIYSA LÜTFEN ÖĞRENCİLERİN PROJE AKTİVİTELERİNİN PLANLANMA UYGULANMA VE DEĞERLENDİRME AŞAMALARINA NASIL KATKIDA BULUNACAKLARINI AÇIKLAYIN.)

(EĞER PARTNERLİĞİNİZ YALNIZCA İDARİ VE PEDAGOJİK KONULARLA İLGİLİYSE LÜTFEN TÜM İLGİLİ PERSONELİN PROJE AKTİVİTELERİNİN PLANLANMA UYGULANMA VE DEĞERLENDİRME AŞAMALARINA NASIL KATKIDA BULUNACAKLARINI AÇIKLAYIN.)

INTEGRATION INTO LEARNING AND / OR OTHER
ONGOING ACTIVITIES

(EĞER PROJENİZ ÖĞRENCİ KATILIMI ODAKLIYSA LÜTFEN PROJENİN KATILAN HER KURUMUN ÖĞRENCİLERİN DERS PROGRAMI VE ÖĞRENME ETKİNLİKLERİNİ NASIL BİR ARAYA GETİRİLECEĞİNİ NASIL BİRBİRLERİYLE İLİŞKİLENDİRİLECEĞİNİ AÇIKLAYIN.

(VE/VEYA EĞER PARTNERLİĞİNİZ YALNIZCA İDARİ VE PEDAGOJİK KONULARLA İLGİLİYSE LÜTFEN PROJENİN KATILAN KURUMLARIN AKTİVİTELERİ İLE NASIL BİR ARAYA GETİRİLECEĞİNİ AÇIKLAYIN.)

DISSEMINATION AND USE OF RESULTS

(SONUÇLARIN KULLANIMI VE YAYGINLAŞTIRILMASI)
PARTNERLİĞİN ÜRÜNLERİNİ SONUÇLARINI VE DENEYİMİNİ;
-KATILAN KURUMLARDA,
-YEREL TOPLULUKLARDA
-DAHA GENİŞ BİR ÖĞRENME TOPLULUĞUNDA
NASIL YAYGINLAŞTIRABİLİRSİNİZ?)

DISSEMINATION AND USE OF RESULTS
ÇALIŞMA PROGRAMI (YAPILACAK ÇALIŞMALAR)

rica ederim. bu okulumuzun ikinci projesiymiş ama ben 1. sini göremedim. ilkinde başka projelere ortak olmuşlar. şimdi kendi projemizi yapıp koordinatör olduk. 7 tane ortağımız var. proje hazırlık toplantısı geçen hafta yapıldı ve diğer ülkelerin temsilcileri geldi. sanırım bu toplantıdan sonra projenin onaylanıp onaylanmadığı belli olacakmış. bundan sonraki aşamalarda bilgilerimi paylaşırım.

Arkadaşlar benim okulum ilk defa bir AB projesi hazırlayacak bu sene. Ama nereden başlayacağımızı bilmiyorum. Deneyimli arkadaşlar bize yol gösterirse sevinirim.

etwinning.net adresine kaydolun. orada kullanıcıları arayabileceğiniz bir başlık var. Oraya gelin. Sağ kısımda da forumlar var.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri