Cura da yapıştır seçeneğini deneyebilirsiniz. Etrafına 1 cm genişliğinde bir katman daha atıyor tablaya iyi yapışması için. Diğer seneçek sac spreyi işe yarayabilir. Cam yüzeyde sac spreyi çok işe yarıyor.arkadaşlar resimdeki eğrilme sorunlarının genel çözüm mantığı nedir?
sıcaklığı arttırıp ayrılan bölgenin tablaya daha iyi mi yapışması lazım,
yoksa sıcaklık çok geldiği için o bölge eriyip ayrılıyor mu?
yani sıcaklığı azaltmak mı lazım?
hocam ben aslında yazıcıdan oldukça memnunum-memnundum,Hocam bende bu yazıcıdan memnun değilim bu yapışma olayına bir çözüm bulamadım
Hocam elinize sağlık ancak 2. maddeyeye ben uymuyorum ben en ideal baskımı 225 derece ve 70 tabla sıcaklığında ulastım3D yazıcıya yeni başlayanlar
iyi bir baskı için tüm yazıcılardaki ortak yapılması gerekenler ve ipuçları.
1- baskı tablanız için babystep (tabla mesafesi) ayarlarını kesinlikle yapın.
2- pla için nozzle 195-205 tabla 60-65 dereceyi geçmeyin
3- cura yerine simlify3D kullanın.
4- cok yavas baskı saçak bırakır çok hızlı baskı duvarları bozar her yazıcı için farklı hızları deneyerek ideal baskı hızını bulun.
5-pirit veya kağıt yerine saç spreyi kullanın hem daha temizdir hem iz bırakmaz.
6- baskı bitince ilk layer büyük ise sökmek için soğumasını bekleyin.
7-infil ayarınız full honeycamp olur ise daha saglam parça alırsınız.
8- ilk layeri %50 hızda ve %90 dolulukda bastırın ki yanlara taşma olmasın.
9- top solid ve bottom solidiniz en az 3 olsun ki 3 ideal rakamdır bence.
10- pla kurutma işlemi yapabilirsiniz.
11- her flementi almayın
7 farklı yazıcım var ve hepsinde bu özelliklerim standarttır.minik farklar sadece pei tablalar ile cam tablalar arasında farklılık gösterir.
Düzgün ayarlar ile 190 derecede bile düzgün baskı alirsiniz aslında hocam yüksek ısı pla için saçaklanma problemi yaratır genelde. Ben çekme hızımı artırıp çok güzel baskıyı yakaladım ABS değil petg değil o sıcaklık degeri çok fazla yazıcınızı yazık.Hocam elinize sağlık ancak 2. maddeyeye ben uymuyorum ben en ideal baskımı 225 derece ve 70 tabla sıcaklığında ulastım
her sac spreyi olmuyormus ben bulamadım olanı o yüzden prit ile devam
birde açtığınız flamenti bitirmeden yenisini açmayın