DÖNER SERMAYELER.(SAĞLIKÇILAR)

Kodla Büyü
karçiçeği' Alıntı:
ttalan46' Alıntı:
Benim tanıdığım bir lise mezunu hemşire (aile hekimliğindeki hemşire) 3400 TL maaş+döner alıyor.

3400 tl + X TL KADAR DA DÖNER >= 1000 tl de ADANA DÖNERİ...... oh oh süper ..... :verymad: :x

hocam yanlış ifade etmişim. maaş+döner sermaye=3400TL. pratisyen doktorlar bile maaş olarak 3400 TL alıyordur.

Morris' Alıntı:
eşimde hemşire ne gecesi var ne gündüzü ne haftaiçi var ne haftasonu en az haftada 48 saat çalışıyor 56 saat çalıştığıda oluyor aldığı maaş üniversite mezunu 7 yıllık memur olmasına rağmen 1650 Tl döner 800 tl toplam maaşı 2450 TL anasının ak sütü gibi helal para, ha öğretmen arkadaşlar şunu sorgulasın önce çok para alıyor az para alıyoruz diyenler içimizdeki bankamatik öğretmenlerine baksınlar haftada 2 saat 4 saat derse girip 2500 TL 2600Tl maaş alan o kadar çok öğretmen varki hak mı adalet mi sizce bu, sağlıkçıların aldığı az, 15 saat çalışıp aldığımız çok, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama kovsunlar köy çok bizde haydi hayırlı traşlar sizlere...

:+1: :+1:
Konuyu açan arkadaş yasal dayanağını sormuş Döner sermaye dediğiniz şey kurumun elde ettiği gelirin kurum çalışanları arasında paylaştırılması sistemidir.
İlgili Yönetmelik : http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.11285&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

bir sağlıkçı arkadaşta gelip öğretmenlere verilen ekdersler gereksiz zaten maaş alıyorlar o parayı farklı bir yere ayıralım derse ne diyeceksiniz biraz empati yapın...başkalarının kazandıklarından kesmek yerine hak ettiğini istemek daha mantıklı olur

fika02' Alıntı:
Morris' Alıntı:
eşimde hemşire ne gecesi var ne gündüzü ne haftaiçi var ne haftasonu en az haftada 48 saat çalışıyor 56 saat çalıştığıda oluyor aldığı maaş üniversite mezunu 7 yıllık memur olmasına rağmen 1650 Tl döner 800 tl toplam maaşı 2450 TL anasının ak sütü gibi helal para, ha öğretmen arkadaşlar şunu sorgulasın önce çok para alıyor az para alıyoruz diyenler içimizdeki bankamatik öğretmenlerine baksınlar haftada 2 saat 4 saat derse girip 2500 TL 2600Tl maaş alan o kadar çok öğretmen varki hak mı adalet mi sizce bu, sağlıkçıların aldığı az, 15 saat çalışıp aldığımız çok, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama kovsunlar köy çok bizde haydi hayırlı traşlar sizlere...

Konuyu açan arkadaş yasal dayanağını sormuş Döner sermaye dediğiniz şey kurumun elde ettiği gelirin kurum çalışanları arasında paylaştırılması sistemidir.
İlgili Yönetmelik : http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.11285&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

hocam kaçıncı madde o dediğiniz madde...

bilisim-tef' Alıntı:
bizimki artsın demek yerine onlarınki düşsün demek pek hoş değil. ayrıca kimse sizi zorla öğretmen ya da onları zorla sağlıkçı yapmadı. şartlar alınan ücretler ortada. isteyen istediği okulu okuyup istediği mesleğe sahip olabilir.

hocam ben burad sağlıkçıları sorgulamıyorum.. ellebttei onlarla ilgisi yok bu olayın. devlet ne verirse onu alırlar. hiç kimse de bir şey diyemez. fakat burada ben yasal dayanağı soruyorum...

kendir_li' Alıntı:
Esim 4 yillik universite mezunu devlet hastanesinde 7 yildir hemsire olarak calisiyor maasi 1700 doneri 800 en fazla 1000 lira olur doneri oda senede 2 ay.
Bu 4000 alanlarin bordrolarini goren varmi?

hocam kimsenin aldığı parada gözümüz yok ALLAH'a çok şükür bizlerde iyi para alıyoruz...ALLAH bin bereket versin. siz diyorsunuz ki benim eşim 4 yıllık üniversite mezunu bu kadar alıyor. diyorsunuz. ama gel görelim 4 yıllık SML mezunu birisinin sizin eşinizden fazla para alması doğru bir şey mi. sizin eşiniz de(4 yıllık fakülte mezunu) sağlıkçı bu kişi de (4 yıllık SML mezunu)...

hocam bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum da bir ilçe onlarca ÖZEL SML ler açıldı... peki bu size bazı fikirler veriyor mu. niye özellikle SML .... adam gitti binanın kötü yerine ÖZEL SML açmış...

hocam bilmiyorum konuya cevap veren arkadaşların yazdıklarını okudunuz mu.

bu konuya bazı arkadaşların yazıkları

Benim tanıdığım bir lise mezunu hemşire (aile hekimliğindeki hemşire) 3400 TL maaş+döner alıyor.

Hocam eşinizin çalıştığı ili bilmiyirum ama van da att olarak çalışan bir arkadaşım maaş ve döner ile 3500 un altına hiç inmiyorum diyor(lise mezunu kendisi)

bunu bana bir açıklayabilir misiniz?

:)

Sadece merakımdan soruyorum. Yasal dayanak olmazsa nasıl ödeme yapılacağını düşünüyorsunuz.

Aciklarim tabi.
Saglikta nobet tutma olayi var esim gidemedigi zaman 150 liraya nobetini satiyor, erkekler genelde 4-5 nobet fazla tutuyor. Esim suanda hastanin tavan yaptigi (suriyeli) bir ilcede calisiyor.
Size baska bir hesap benim maasim 2340 lira buna 200 lira es ve cocuk yardimi 2540 ayda 39 saat ekdersim var 5 hafta ceken ayda 150 saat * 9 1350 lira , birde osym sinavi 110 lira oldu sana 4000 lira kaldiki sadece maasi 2900 yakin olan uzman Ogretmenler var bizim bolumde arti bunlar satranc egzersizi yapiyor yani yeri geliyor baziay 4500 lira aliyor.
Metal ve mobilyadaki arkadaslar donerle bu aylarda 5000 aliyor,
Simdi bu hesapla desekki Ogretmenler 4500 5000 aylik oluyor dogru mu olur?

Sonuc esim hemsire aldigi para 2500 lira.

darkprog' Alıntı:
sedkorn' Alıntı:
Eşim hemşire 14 yıllık. 1635 tl maaşı, 800tl döneri, fazla nöbet tutarsa da 120-150Tl arası para alıyor. 2 yıllık üniv. mezunu. 4000tl kim alıyormuş, merak ettim.

Hocam eşinizin çalıştığı ili bilmiyirum ama van da att olarak çalışan bir arkadaşım maaş ve döner ile 3500 un altına hiç inmiyorum diyor(lise mezunu kendisi)

eşim 4 yıllık üniversite mezunu güneydoğunun en yoğun kadın doğum hastanesinde çalışıyor ve maaşı tüm gelirleriyle 3000 TL yi bulmuyor. kimmi bu 4000 TL alanlar merak ettim. Yok öyle bir şey. yoğun bir aile hekimiyle anlaşırsan belki 3000 TL yi biraz geçer. bunlar şehir efsaneleri. Öğretmene atılan yalanlar onlara da atılmaya başladı. sokaktan geçene sorsan öğretmen 5000 TL alıyor der.

karçiçeği' Alıntı:
fika02' Alıntı:
Morris' Alıntı:

hocam kaçıncı madde o dediğiniz madde...

Madde 22:
d) Mevzuatları gereği döner sermaye gelirlerinden; personele yapılacak ek ödeme, katkı payı gibi ödemelere,
öncelik verilir.

Maaşı bir yana bırakırsak;
Benim bildiğim kadarı ile döner iki türlü var.
-1200 tl sabit döner herhangi bir hastahane yada sağlık kurumunda çalışan tüm yardımcı sağlık personeline var.Bu rakam m,nimumdur.
-Üstüne performans döner var.Sağlık kurumundaki hasya ve müdahale sayısına göre değişen ve acil-yoğun bakım-ameliyathene gibi yerlerde daha yüksek çarpan katsayı ile ödeme yapılır.

Re: DÖNER SERMALER.(SAĞLIKÇILAR)

karçiçeği' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
hocam hükümetin enayisi biziz. benden size tavsiye. en yakın zamanda kurum mu değiştirirsiniz, ticarete mi atılırsınız, üniversiteye mi geçersiniz, ne yaparsınız bilemem ama milli eğitimden kaçın.

Geçenlerde epey oluyor bir akadaş çocuğu fen lisesini kazanacak puan aldı. Çocuğunu sml ye yazdırdı. Ben dedi 304 yıllık idarecilik ve öğretmenlik yaptım şu olmuş daha elime geçn para 3700 tl iken 4 yıllık sml mezunu sağlıkçı 4000 tl nin üzerinde para alıyor. Dedi ve çocunu sml ye gönderdi...

Bu olaydan sonra müdür ben senin yerinde olsam hemen sağlık bakanlığına geçerim dedi. Beni danışmaya alsalar ben hemen geçerim dedi. :) 1saniye durmam dedi. Bu gün olmuş dedi (emekliliğ yaklaşmış) 3300-3500 tl PARA alıyorum...yeni mezun sml mezunu adam 4000 tl linin üzerinde para alıyor. Fıstık gibi para diyor...
:D bold ta yazabilirsiniz hocam:P

karçiçeği' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
hocam hükümetin enayisi biziz. benden size tavsiye. en yakın zamanda kurum mu değiştirirsiniz, ticarete mi atılırsınız, üniversiteye mi geçersiniz, ne yaparsınız bilemem ama milli eğitimden kaçın.

Geçenlerde epey oluyor bir akadaş çocuğu fen lisesini kazanacak puan aldı. Çocuğunu sml ye yazdırdı. Ben dedi 304 yıllık idarecilik ve öğretmenlik yaptım şu olmuş daha elime geçn para 3700 tl iken 4 yıllık sml mezunu sağlıkçı 4000 tl nin üzerinde para alıyor. Dedi ve çocunu sml ye gönderdi...

Bu olaydan sonra müdür ben senin yerinde olsam hemen sağlık bakanlığına geçerim dedi. Beni danışmaya alsalar ben hemen geçerim dedi. :) 1saniye durmam dedi. Bu gün olmuş dedi (emekliliğ yaklaşmış) 3300-3500 tl PARA alıyorum...yeni mezun sml mezunu adam 4000 tl linin üzerinde para alıyor. Fıstık gibi para diyor...
:D bold ta yazabilirsiniz hocam:P

benim eski öğrencim sml den mezun olduğu gibi başladı hastahanede işe.. oh iyisiniz diyorum.. liseden çıktığın gibi başla maaşlı işe...
bugune göre hesaplarsak.. 4 senelik bi okulu uzatmadan bitirdiniz diyelim..
masrafınız 30 - 40 binden az olacağını sanmıyorum..
lise mezunu 4 senede aylık hadi 2000 alıyo olsun 4 senede 96 bin yapar
toplam fark en az 120 000 iyi para

bide bir yakınımıza kanser taraması gibi bişeyler yapılması gerekiyordu ailede oldugundan dolayı. hemsire bir tanıdık onu doktor yaptırmaz dedi. neden dediğimde hastaneye masraf olur dönerden düşerlermiş. bazı yapılması gerekenlerin döner sermayenin düşmemesi için yapılmadığıda oluyormuş sanırım.bu konuda daha somut bilgisi olan varmıdır.

GRİNGO' Alıntı:
Maaşı bir yana bırakırsak;
Benim bildiğim kadarı ile döner iki türlü var.
-1200 tl sabit döner herhangi bir hastahane yada sağlık kurumunda çalışan tüm yardımcı sağlık personeline var.Bu rakam m,nimumdur.
-Üstüne performans döner var.Sağlık kurumundaki hasya ve müdahale sayısına göre değişen ve acil-yoğun bakım-ameliyathene gibi yerlerde daha yüksek çarpan katsayı ile ödeme yapılır.

Hocam yanlış biliyorsunuz sabit döner 1200 minimum diye bir sey yok, benim eşim toplamda 800 döneri bazen alıyor bazen almıyor. Sabiti 650 lira.

cumhurtorun' Alıntı:
5-6 yıl önce, Hastanede gece Babamı bekliyoruz, Acil yoğun bakımda Laboratuvar var.Oradaki laborantın, meslektaşı olan diğer laboranta hocam diye hitap etmesi dikkatimi çekti.
Meğer adam sağlık meslek lisesinde öğretmenmiş.Sağlık meslek Liseleri eskiden Sağlık bakanlığına bağlıyken öğretmen arkadaş dilekçe verip, Sağlık Meslek Lisesinden, Hastane laboratuvarına, Laborant olarak kadrosunu değiştirmiş.Yani, Öğretmen öğrencisi ile yan yana çalışıyor.
-Ne iş bu hocam dedim.
-Para dedi, siz olsanız aynısını yapardınız dedi.
Düşünün, bir meslek Lisesi öğretmeni mesleğini bırakmış Neden?
Öğretmende Laborant da, ikisi de aynı bakanlıkta devlet memuru ama, Mezun ettiği öğrenci ile aynı maaşı almak için öğretmenliği bırakmış.

tekrar ediyorum.
konu başlığı hiç uygun olmamış.
hem öğretmeniz deyip, gelirinizin düşüklüğünden şikayet edeceksiniz, sağlıkçılardan daha önemsiz bi iş mi yapıyoruz diye onları ve/veya sistemi eleştireceksiniz,
hem de açtığınız konuya, öğretmene ve öğretmenliğe yakışmayacak bi başlık atacaksınız ve/veya o başlık altına öğretmenlik ile ilgili görüş yazacaksınız.
şaşmamak elde değil!

bence doktorlar,hemşireler ve att ler işini düzgün yapıp hastalarla gerektiği gibi ilgilensinler de onbin tl döner sermayeden para alsınlar.
belfığı için MR çekinmiştim.Dün Rapor ve sonucu Beyin ceraahına gösterdim ama maalesef doktor beyimiz hiç bir bilgilendirme yapmadı.Soruyorsun yine cevap yok.

4 sene önce 666 s khk da en düşük zam 180 tl idi.
4 yıl sonra öğretmenlerin unutulduğu 666s khk vesilesi ile 75 tl verdiler. 75 kere yazıldı. Ocak ayında da 75 kere yazılır gayrı.
Yav meteroloji de ki teknisyen belediye zabıtası maliyedeki eski memurlar (hepsi uzman oldu) öğretmene En az 1000 tl fark atıyorlar.
Günahımızmı NE? Bu Ülkede, bu YY da öğretmen olmak.
Mezun ettiğin öğrenci bile senden benden fazla maaş alıyor.

Geri