Düşük not alan öğrenciler için ne yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

mudamet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Matematik Fen gibi ana derslerde 10 20 30 gibi düşük notlar göze batmıyor ama bizim bilişim gibi derslerde göze batıyor ve benim de çok içime sinmiyor açıkçası.
Ben de öyle bir sınav yaptım ki 1 alan da var 100 alan da. Bir şekilde 1 ile 100 arasındaki not dağılımını dengeli bir şekilde artırıp 40 ile 100 arasına çıkartayım diye düşündüm ve chatgpt ye sordum :). Bana şöyle (istatistikte illaki vardır herhalde yeri) garip bir formül çıkardı, denedim ve çok işime yaradı.
Belki birinin işine yarar ve başka da farklı bir fikri olan vardır, diye düşünerek paylaşmak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG-20241119-WA0030.webp
    IMG-20241119-WA0030.webp
    203 KB · Görüntüleme: 105
100 alan varsa ellemeyin hocam. niye notları arttırıyorsunuz. madem arttıracaksınız niye sınav yapıyorsunuz.

100 alan varsa ellemeyin hocam. niye notları arttırıyorsunuz. madem arttıracaksınız niye sınav yapıyorsunuz.
keşke sınav yapmasak,
6 ana dersin dışında sınav olmamalı bence.
düşük alan öğrencileri kağıdın üzerine +şu kadar yazıp yükseltiyorum,
bir şeyden soruşturma geçireceksem "niçin öğrencinin notunu yükselttin" konusundan olsun bari.

99'u bile 100 yapmıyorum. Notu değiştireceksem neden sınav yapıyorum. Ösym, meb merkezi sınav yaparken puanı yüksek olmayana birşey yapıyor mu? Çocuk ve aile dersimi tınmazsa yapacak birşey yok. Performansı yüksek veririrm eğer gerekirse olur biter.

Sonra neden dersimizin değeri yok demenin bir manası olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Geri