Da Vinci ile Polonya'ya gitmiş olan var mı ???

Kodla Büyü

ereneren55

Aktif Üye
Bi aksilik olmazsa bu cumartesi Da Vinci kapsamında 1 aylık staj programı için Polonya'nın Wroclaw şehrine gidiyoruz. Nasıl bi eğitim olacak hiç kestiremiyorum. Daha önce gidip deneyimlerini paylaşabilecek kimseler var mı??? Örneğin telefonla iletişim sorunu var mı yada en ucuza nasıl çözülür, dil sıkıntısı çekiliyor mu, beslenme de barınma da sıkıntılar olabilir mi, burdan giderken mutlaka yanıma almam gereken birşeyler var mı ?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Öncelikle projenizin ulusal ajans tarafından geçip böyle bir faaliyet gerçekleştireceğiniz için tebrik ediyorum. Sıkıntı ve tedirginliklerinizi gerçekten anlıyorum çünkü geçen yıl bende böyle bir proje ile Almanya ya gitmiştim. Bu tamamen sizin proje ortağınız yada size rehberlik edecek kişi ile alakalı bi durum. Bu kişilerle iyi bir irtbat halinde bulunmanız gerekecek. Eğer size rehberlik edecek kişiler türk değilse dil problemi yaşayabilirsiniz. yanınızda mutlaka sözlük ve günlük konuşma bilgileri olması lazım.
Özellikle o ülkeye vardığınızda gümrük polisi size sorular soracaktır bunları cevaplamanız gerekecek. Nerden geliyosunuz?. Ne için geldiniz? Ne kadar kalacaksınız? gibi sorular. Bide sizden davetiye isteyecektir sizde yurt dışı ortağınızdan aldığınız niyet mektubunu göstermelisiniz.
İletişim problemini her iki öğrenciye bir tane düşecek şekilde kontölrü hatlar aldık herhangi acil bir durumda ulaşabilmek için yine yurt dışınıda bu kartlarla arayabiliyoduk. artık o ülkenin en uygun tarifesi hangisi ise ona göre kontör kartları alabilirsiniz.
Bide yanına hocam ağrı kesici antibiyotik felan al bazen öğrenciler hastalanabiliyor acil durumlarda eczane bulamaybilirsin?
Beslenme gerçekten büyük sıkıntı biz pansiyon tarzı biyerde kaldığımız için yemekleri isteğimize göre kendimiz yapıyorduk...
Yanına fotoğraf makineni almayı unutma final rapotun için bol bol fotoğraf ve video çekersin
Tüm zorluklarına rağmen yurt dışında bu şekilde bir eğitim faaliyeti gerçekten çok güzel bir duygu hocam şimdi olsa yine giderim. Dediğim gibi hocam bu tamamen sizin yurt dışı ortağınız veya rehberinizle alakalı bir durum. Onlarla iletişim sağlayabiliyorsanız ve organizasyonları onlar yapıyosa çok sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Şimdiden projenizin başarı ile sonuçlanmasını diler iyi bir deneyim olmasını temenni ederim..

Hocam öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler inşallah sizinkisi güzel anılarla dolu bi proje gerçekleştireceğiz

sizler adına sevindim arkadaslar...
gitmis ve gidecek arkadaslar, nasıl gittiniz yol yordamı anlatır mısınız? gun olur harman olur biz de bakarsınız gitmek isteyebiliriz...

Hocam bizim öğretmen arkadaşlardan biri süreci başından sonuna takip etti önce tıpkı günlük plan hazırlar gibi programızı konumuzu ve her gün yapacağımız şeylerin planını hazırlayıp ulusal ajansa gönderdik orası projemizi kabul edince de polonya dan bi ortak bulduk planlama aşamasından işin çok içinde olmadığım için daha ayrıntılı bilgi veremiyorum kusura bakma hocam.

hocam ben geçen sene nisan ayı içerisinde gitmiştim. Çok güzel şehir, orada Türkler var onları bulursanız size yardımcı olacaktır. Yalnız bir sıkıntısı var Kültürel gezi kapsamında çok fazla gezecek yer yok, muhakkak prag!a gidin derim.

BBNET
Geri