Yunan Başbakanının oğlu ekonomik krizde
işsiz kaldı. Eski Alman Cumhurbaşkanı Schröder'in kardeşi belediyede
çöpçülük kadrosuna başvuran
kardeşine torpil geçmiyordu.
her-telden-f29/yoksa-yunanistan-gibi-oluruz-t87578-30.html
Alman Cumhurbaşkanı Merkel, yapacağı bir gezi için
eşini devletin uçağına almadı ve eşi tarifeli başka bir uçak ile tabii ücretini cebinden ödeyerek geziye katıldı.
eski Japon başbakanlarından biri zannedersem 2. dünya savaşından sonra meclislerinde yaptığı konuşmada halkına şu taahhütte bulundu: "
üzerimdeki kıyafetten başka kıyafet giymeyeceğim ve prinç pilavından başka bi şey yemeyeceğim".
bi kaç örnek daha yazılabilir. haberlerin yer aldığı sitelerin adreslerini paylaşabilirim. daha önceleri paylaşmıştım burada zaten.
biz neden bu haldeyiz diye soracak olanlara güzel bir cevap olur sanırım bu eklediklerim.
şimdi bi şey sormak istiyorum: bizim yöneticilerimizden oğlu, hadi oğlunu geçtim 1. derece yakınlarından biri işsiz olan var mı? aylık gelirleri ne, ne iş yaparlar, nasıl geçinirler acaba? özelde çalışıyorlar ise, çalıştıkları firma devlet ile doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantılı mı? bu yakınlar, kamuda ya da kamu iştiraki olan bi yerde çalışıyor ise özel sektörde aynı pozisyonda çalışabilecek nitelik ve liyakata sahip mi?
bildiğim kadarı ile vekil maaşlarından gelir vergisi kesilmiyor. ve dünyada kendi maaşına kendisi zam yapabilen ve maaşını kendisi belirleyebilen tek sınıf bizim vekillerimiz.