Dayıbaşı vekiller yıllık ödenek peşinde(!)

Kodla Büyü
Eğitim-İş olarak emek üzerindeki vergi yükünün azaltılması için asgari ücretten vergi alınmamasını, 1. Vergi dilimi olan yüzde 15’lik vergiye tabi limitin 11.000 TL’den, 22.000 TL’ye yükseltilmesini istiyoruz. Bunun için Türkiye genelinde 24 Kasım – 10 Aralık 2014 tarihleri arasında stantlar kurarak imza kampanyası başlatacağız. 15 Aralık Pazartesi günü ise toplanan imzaları Maliye Bakanlığı’na sunacağız.
http://www.egitimis.org.tr/haber-arsiv/ ... HMIrYusUk0

Merakımdan soruyorum. hd videodaki ses kalitesi, telefondaki ses kalitesinden daha iyi değilmidir?
Anlamadığım nokta; montaj yapacak kişi yada kişilerin o kadar riske girip, montajlama için telefon dinlenmesi yapması çok mantıksız değilmi, hele ki binlerce görüntülü ve sesli konuşmalarının internette ve tv'de zaten yüklü olmasına rağmen....

xodeda ve cehcah rumuzlu üyeler; sizler her konu açıldığında hükümetin avukatlığını körü körüne yapmayı bırakın da sonra bu arkadaşa çamur atın :-1:

Bir arkadaş sistem nasıl çözülür manasında sormuş; gelişmiş ülkelerde sistemler ve kurumlar bağımsızdır. o yüzden bakanlar ya da başbakanlar istifa ettiğinde sistem problemsiz çalışmaya devam eder. yeni gelen kişi de sisteme tabi olur. böyle gider.
Fakat bizde sistem şahıslara bağlı olduğundan, şahıslara gelecek en ufak bi problem sisteme zarar verir endişesi vatandaşın algı merkezine kolaylıkla yerleştirilir
Ne zaman düzelir--> yasa ve kurumlar bağımsız ve adil olduklarında.
Sistem ne zaman bağımsız ve adil olur--> Toplum olarak düzeldiğimizde....
Toplum ne zaman düzelir--> Dürüstlük, tokgözlülük, helal kazanç, yardımseverlik, çalışmak v.s... gibi ahlaki değerleri özümsediğimizde...
Ahlaki değerleri ne zaman özümseriz--> Gerçekten istediğimizde...

Yunan Başbakanının oğlu ekonomik krizde işsiz kaldı. Eski Alman Cumhurbaşkanı Schröder'in kardeşi belediyede çöpçülük kadrosuna başvuran kardeşine torpil geçmiyordu.
her-telden-f29/yoksa-yunanistan-gibi-oluruz-t87578-30.html

Alman Cumhurbaşkanı Merkel, yapacağı bir gezi için eşini devletin uçağına almadı ve eşi tarifeli başka bir uçak ile tabii ücretini cebinden ödeyerek geziye katıldı.

eski Japon başbakanlarından biri zannedersem 2. dünya savaşından sonra meclislerinde yaptığı konuşmada halkına şu taahhütte bulundu: "üzerimdeki kıyafetten başka kıyafet giymeyeceğim ve prinç pilavından başka bi şey yemeyeceğim".

bi kaç örnek daha yazılabilir. haberlerin yer aldığı sitelerin adreslerini paylaşabilirim. daha önceleri paylaşmıştım burada zaten. biz neden bu haldeyiz diye soracak olanlara güzel bir cevap olur sanırım bu eklediklerim.

şimdi bi şey sormak istiyorum: bizim yöneticilerimizden oğlu, hadi oğlunu geçtim 1. derece yakınlarından biri işsiz olan var mı? aylık gelirleri ne, ne iş yaparlar, nasıl geçinirler acaba? özelde çalışıyorlar ise, çalıştıkları firma devlet ile doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantılı mı? bu yakınlar, kamuda ya da kamu iştiraki olan bi yerde çalışıyor ise özel sektörde aynı pozisyonda çalışabilecek nitelik ve liyakata sahip mi?

bildiğim kadarı ile vekil maaşlarından gelir vergisi kesilmiyor. ve dünyada kendi maaşına kendisi zam yapabilen ve maaşını kendisi belirleyebilen tek sınıf bizim vekillerimiz.

ülkemizde maalesef:

“Politikayı meslek edinenlerle ticareti meslek edinenler arasında küçük bir fark bulunması beni hep üzmüştür. Ticarette önce zengin olunur, sonra güç kazanılır. Politikada ise, önce güç kazanılıyor sonra zengin olunuyor.” Kazım Taşkent
bu düzen geçerlidir.

bi de şunu eklemek istiyorum. beni eleştirenlere, nicklerini anmadan.

İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar. Uğur Mumcu

xodeda ve cehcah rumuzlu üyeler; sizler her konu açıldığında hükümetin avukatlığını körü körüne yapmayı bırakın da sonra bu arkadaşa çamur atın

+ milyon

Ben adalet istiyorum. eğitimde adalet, hukukda adalet, sosyal hayatta adalet. adaletsizliği savunmak veya onun üstünü örtmeye çalışmak kadar ahmakça bir durum olamaz. yanlış yanlışa örtülmez. adalet bir gün herkese lazım olacak. bu zülmü yapanlar yarın aman dilemesin

Hakan25 hocama aynen katılıyorum üzülmekle beraber , her şey dayatmayla işlemeye başladı ülkede ne yazık ki, benden olmazsan bişey olamazsın diyorlar HEPSİ de,eğitim bile zorla,dayatmayla oluyor,,

Eğitim zorla olur mu be arkadaş :(

Hi­kâ­ye bu ya: Bek­ta­şi Mı­sı­r’­a git­miş. Üs­tü ba­şı pe­ri­şan, cep­te dir­hem yok.
Mı­sı­r’­da ge­zi­nir­ken, bak­mış ki sır­ma­lı kaf­tan­la­rıy­la, şa­ta­fat­lı gi­yim ku­şam­la­rıy­la at­lı­lar ge­çi­yor. Sor­muş: “Bun­lar da kim?” Ya­nın­da­ki: “Meh­met Ali Pa­şa­’nın kul­la­rı­” de­miş.
Bek­ta­şi yü­zü­nü gö­ğe çe­vir­miş: “Hey
Al­la­h’­ım, bir ken­di ku­lu­na bak, bir de Meh­met Ali Pa­şa­’nın kul­la­rı­na ba­k” de­yi­ver­miş.
İç içe gir­miş yok­sul­luk ve ölüm fo­toğ­raf­la­rıy­la; dün­ya­nın ko­nuş­tu­ğu Ak Sa­ray fo­toğ­raf­la­rı ba­na yu­ka­rı­da­ki kıs­sa­yı ha­tır­lat­tı!
http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/ayse/ ... ur-656170/

Geri