DC Motor Geri Dönmüyor?

Kodla Büyü

hastasıyız dede 01

Seçkin Üye
Seçkin Üye

yukarıdaki motoru ters dönderemiyorum arkadaşlar, yanlış motor mu sipariş verdim acaba?

digitalWrite (5,1);
digitalWrite (6,0);

diyorum motor ileri dönüyor

digitalWrite (5,0);
digitalWrite (6,1);

diyorum motor geri dönmüyor!

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    18.6 KB · Görüntüleme: 22
Hocam ena ve enb kısa devre pini üzerinde ise eğer avometreyi motorun bağlı olduğu soketlere tütün voltaj örnek bir yönde 10v veriyor ise ters calisdiginda -10v verir. Ayrıca pinMode(pin,OUTPUT); tanimlamalarini yapmakta fayda var. Son olarak 5 ve 6. Pinler pwm pinleri kullanabilirsiniz tabiki ama bunun yerine 2 ve 4 e bağlanır genelde 5 ve 6 genelde ena ve enb için kullanilir

şimdilik ena enb bağlamadım hocam hız kontrolü yapmicam, pinmod tanımlamalarınıda yaptım. beslemeyi 6v ile yaptım çünkü motor 6v ile çalışıyor sorun bu olabilir mi?

şimdilik ena enb bağlamadım hocam hız kontrolü yapmicam, pinmod tanımlamalarınıda yaptım. beslemeyi 6v ile yaptım çünkü motor 6v ile çalışıyor sorun bu olabilir mi?
12v a kadar problem yok hocam 14v verdigimizde oluyor. Hocam motora sürücüsüz drekt pilden güç verin iki yonede donuyormu deneyin rediktor kısmı takilmis olabilir zor ama denemekde fayda var dediğim gibi avometre ile ölçüm yaptığınızda voltaj geliyor ve pin degisdirdiginizde yön degisdiriyor ise problem motorda yada motor kablo lehimleri de. Gelmiyor ise pinlerdedir.

12v a kadar problem yok hocam 14v verdigimizde oluyor. Hocam motora sürücüsüz drekt pilden güç verin iki yonede donuyormu deneyin rediktor kısmı takilmis olabilir zor ama denemekde fayda var dediğim gibi avometre ile ölçüm yaptığınızda voltaj geliyor ve pin degisdirdiginizde yön degisdiriyor ise problem motorda yada motor kablo lehimleri de. Gelmiyor ise pinlerdedir.
tamam hocam yarın bir deneyeyim, birde şimdi aklıma geldi, motor sürücü ile arduino nun gnd pinlerini birleştirmemişim ondan olabilir mi?

6v 600 rpm motora 12 yada 14 volt verdiğinizde rpm ne kadar artıyor hocam? Stabil oluyor mu? Kısa süreli mi kullanıyorsunuz?

6v 600 rpm motora 12 yada 14 volt verdiğinizde rpm ne kadar artıyor hocam? Stabil oluyor mu? Kısa süreli mi kullanıyorsunuz?
Motordan motora değişir hocam. Mantıksal olarak 2x hız ve tork artar. Fakat içersindeki sargitelinin kalınlıği dayanım süresini belirler. Bu yüzden örnek veriyorum sarı motorlari söküp yeni sargı yaparız ve RPM ve Torku artiririz.

• Beğen
Tepkiler: omd
Çocukları müdürede gösterin diye gönderdim, videoyu müdür bey çekti, heyecandan yarım yamalak anlatmış. :)

Kovalıyorum gidin dersinize diye gitmiyorlar, çok heyecanlılar, rüyalarında görüyorlar. :D

Çocukları müdürede gösterin diye gönderdim, videoyu müdür bey çekti, heyecandan yarım yamalak anlatmış. :)

Kovalıyorum gidin dersinize diye gitmiyorlar, çok heyecanlılar, rüyalarında görüyorlar. :D
Bu tüm yarışma ödüllerinden daha değerli bence. Daha iyilerini yapmaları dileği ile satın hocam kolay gelsin

BBNET
Geri