Debriyaj titremesi

Kodla Büyü

korbay

Üye
merhaba arkadaşlar benim peugeot 307 aracımın geçen gün debriyajda titreme baş gösterdi. daha önce böyle bir durum yoktu durup dururken başladı ve hala devam ediyor. Ayağımı debriyaj pedalının üzerine hafif bastığımda ayağımın altında hissediyorum titremeyi, tam bastığımda titreşim geçiyor fakat bu sefer motorun sesi değişiyor.Ama vites değişimlerinde bir sorun yaşamıyorum. Konuyla alakalı yardımcı olursanız müteşekkir olurum...

hayır hocam kavramada problem yok. kontağı açar açmaz başlıyor. ayağımı dokundurduğum anda hissediyorum. tam bastığımda geçiyor.

hocam ben de biraz araştıriyim dedim internette, aynı sorun olan bazılarında çok farklı yorumlar yapılmış. balata diyen de var volan diyen de. en iyisi servise götürmek ama peugeot'nun servisi de tam bir kaz avı...

Kavramada problem olsa baskı balata setinde problem olabilirdi ki titremede baskı balata setinin eskimesinden azalamsındna kaynaklanıyor hocam. başkada bir sebebi olacğını düşünmüyorum. baskı balata takımındandır diye düşünüyorum.. en son ne zaman değişmiş 80-100bin km civarında set değişiyor...

ben olayı bilmiyorum ama arabalar hakkında genel kuralımdır. bi yerde titreme varsa mutlaka yağ kaçağı ya da eksiği vardır. bence ciddi bir sorun.

Hocam elinizi debriyajın üstüne koyun titremi var mı yok mu kontrol edin. Eğer titreme varsa debriyaj bilyesinin değişmesi gerekiyor.

poseidon45' Alıntı:
Hocam elinizi debriyajın üstüne koyun titremi var mı yok mu kontrol edin. Eğer titreme varsa debriyaj bilyesinin değişmesi gerekiyor.

:+1:
hocam aynı problemi babam yaşamıştı debriyaj bilyesi değişmişlerdi sorun bitmişti.. araç boştayken de titreme varsa debriyaj bilyesidir..

kaybil' Alıntı:
poseidon45' Alıntı:

:+1:
hocam aynı problemi babam yaşamıştı debriyaj bilyesi değişmişlerdi sorun bitmişti.. araç boştayken de titreme varsa debriyaj bilyesidir..

evet hocam debriyaj vites boştayken de titreme var, ayrıca elimi koyunca da hissediyorum titremeyi. peki bilye değişimi maliyetli mi acaba bilginiz var mı hocam?

parça olarak 50, 60 tl gibi bir fiyatı var sadece bilyanın ama işçiklik ne kadar tutar bilmiyorum

BBNET
Geri