Bu yıl 8 lere ders seçemememiz nedeni ile kısmen rahatım. Öncelikle oturma planı yapıp, sorun çıkartanları ayrı oturtuyorum. Yerini değiştiren ve ayağ kalkana da ilk haftalardan sert tepki gösteriyorum. Sorun çıkartan öğrenciler hemen hemen tüm derslerde aynısını yapıyor, diğer öğretmenler bundan kolay kolay bahsetmiyorlar. Kolay kolay hiç bir öğrenciye dokun(a)mam. Geçen yıl 8 lerden sabrımı taşıran, ailesinden yeterince sevgi görmeyen bazı öğrencileri biraz sevmek zorunda kaldım
. Bazı öğretmen arkadaşlar iyi yapmışsın hocam bizim dersleri de çok sabote ediyor, bir şey yapamıyoruz dedi. Onların hiç birisinin okumak gibi bir derdi yok. Sırf zorunlu eğitim nedeni ile ilköğretime geliyorlar. Düzgün liselerde 9. sınıftaki her 10 öğrenciden 4 ü kalıyor.
Ne yaparsak yapalım yine aynı davranışı devam ettiriyorlar. İdarenin de sözleşme imzalatmak dışında bir yaptırımı yok. Onun da bir işe yaramadığını öğrenciler iyi biliyor.
Pc başına 2 ve daha fazla öğrenci düşüyorsa sorun çıkmadan ders işlemek imkansız gibi.
Diğer derslerde ortam daha sessiz olurken, bizim derste ; gerek pc lerden gerek sınıfın dizaynı ve öğrencileri oturma düzeninden dolayı ortam çok gürültülü oluyor. Çocukları susturmaya çalıştıkça daha fazla gürültü çıkıyor.
40 dakikanın ne tümünde serbest bırakmalı ne de hepsinde ders işlemeye çalışmalıyız.
Müfredata uymaya çalışırsak saçmalıklarla dolu. Öğrencilere faydalı olacağını düşündüğünüz daha farklı konular öğretmeye çalışabilirsiniz.
Movie makerla resim ve ses kullanarak video oluşturma, power pointte slayta ses ekleme gibi. Photoshopta fotoğraf rötuşlama, flash ile basit animasyonlar yapma gibi işlemleri de gösterebilirsiniz, az sayıda da olsa izleyen ve soru soran öğrenciler çıkıyor.
Dersi mahvedip öğretmenin işini engelleyen öğrenciye kimse bir şey yapmıyor. En ufak dokunsanız adı şiddete giriyor başınıza iş alıyorsunuz. İlgili öğrencilere bir şeyler öğretip diğerlerinin her hangi bir olay çıkartıp etrafa-birbirine zarar vermesini engelleyerek 40 dakikayı doldurabilirsek şükretmek lazım. mebin ve okul idaresinin bizden istediği de bu.