BaRBaRYaN' Alıntı:
kselici' Alıntı:
Benim de bir sorum var arkadaşlar.
Bu sene olutulacak dersleri belirlerken Açık Kaynak iş.Sis. ve Mesleki Yabancı Dil dersleri ders bilgi formlarında 11. sınıf dersi olarak göründükleri için Md. Yardımcımız o dersleri 12. sınıfa, hatta işletmede beceri programı içine bile almamıza kati olarak mani oldu. "İlla 11'de verilecek diyor. Teknik Liselerde bu 2 ders artı Mesleki Gelişim derslerini verdiğimizde geriye 9 saat kalıyor dal dersleri için.
Bu durumda Web Programcılığı dalında 12 saatlik mecburi Web tasarımı ve programlama dersini 12. sınıfa bırakıp 11. sınıfta 6 saat mecburi internet Programcılığı vermemiz gibi bir garabet doğuyor.
Web Tasarımını 11'e çekebilmek için Açık Kaynak ve Mesleki Yabancı Dili 12'ye atmak üzere yasal bir dayanağa ihtiyacımız var Müdür Baş Yardımcısını ikna etmek için.
...
Sayın hocam Çerçeve eğitim programında belirtilen YILDIZLI (*) DERSLER belirtilen dönemde ve belirtilen süre kadar okutulmak zorunda. Bunun dışında kalan dersleri havuz kısmından ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU belirler.
Siz o dersi / dersleri hiç seçmeyebilirsiniz bile. Çünkü çerçeve eğitim programında 11. sınıf yazan tüm dersleri seçmeye kalksanız sizin de söylediğiniz gibi meslek ders saatleri yeterli gelmiyor.
Yapacağınız Zümre toplantısında siz tutanakta şu derslerin şu kadar süre okutulmasına karar verilmiştir deyin. Bırakın gerisini müdür yardımcınız düşünsün...
Hocam bizim müdür yardımcısı dikkatli, sağlamcı, konuya hakim ve de Trabzonlu
bir arkadaş. Biz zümrede geçerli bir dayanak belirtemezsek asla kabul etmez. Şimdi ders belirlemede yeterlilik tablosunun esas olduğuna dair bir ibare ben de okumuştum. Ona istinaden Açık Kaynak ve Mesleki Yab. Dil tüm dalların yeterlilik tablolarında mevcut. Yani anlaşılan her dalda bu dersler diğer dalların derslerine geçmeden önce verilmeli.
Sorunun yaşandığı Teknik Lise programı için durum şu: 11. ve 12. sınıf TL mesleki dersleri toplam 15+19 = 34 saat.
Web Tasarımı veya Weritabanı Prog. dallarından herhangi birinin tüm mesleki derslerinin toplam saati 34'ü zaten geçmiyor. Tamamını 2 sende verebiliyoruz.
Ancak örneğin Web T. için zorunlu dersler ve Grafik An. dersi bilgi formlarında dersin okutulacağı sınıf "11 veya 12" olarak geçerken yukarıdaki iki ders ve Veritabanı Organizasyonu dersinin formunda sadece "11" yazılı.
1 - Arkadaş Avrupa Birliği sertifika denkliği bakımından yeterlilik tablosunu nazara alarak o iki dersin alınmasının mutlaka gerektiğini söylüyor.
2 - Öğrencinin herhangi bir nakil durumunda mağdur olmaması bakımından o dersleri belirtilen sınıflara (11'e) koymak gerektiğini , gideceği okuldaki farklı uygulamalar varsa sorumluluğu o okula atmayı düşünüyor.
3 - Belki MEB mevzuatçılığındaki klasik belirsizliklerinden ya da bizim bilgisizliğimizden kaynaklanan bu durum neticesinde İnternet Programcılığı dersini öğrenciye Web Tasarımı Dersinden önce verme gibi saçma bir durum ortaya çıkıyor.
Çerçeve programları, yeterlilikleri inceledim. Bu iki dersi 12. sınıfta göstermek işimizi çözüyor. Aradığım şey bunu sağlayacak bir resmi dayanak. İlgilendiğiniz için de teşekkürler hocam.