Ders dağılımları

Kodla Büyü
kselici' Alıntı:
Benim de bir sorum var arkadaşlar.

Bu sene olutulacak dersleri belirlerken Açık Kaynak iş.Sis. ve Mesleki Yabancı Dil dersleri ders bilgi formlarında 11. sınıf dersi olarak göründükleri için Md. Yardımcımız o dersleri 12. sınıfa, hatta işletmede beceri programı içine bile almamıza kati olarak mani oldu. "İlla 11'de verilecek diyor. Teknik Liselerde bu 2 ders artı Mesleki Gelişim derslerini verdiğimizde geriye 9 saat kalıyor dal dersleri için.

Bu durumda Web Programcılığı dalında 12 saatlik mecburi Web tasarımı ve programlama dersini 12. sınıfa bırakıp 11. sınıfta 6 saat mecburi internet Programcılığı vermemiz gibi bir garabet doğuyor.

Web Tasarımını 11'e çekebilmek için Açık Kaynak ve Mesleki Yabancı Dili 12'ye atmak üzere yasal bir dayanağa ihtiyacımız var Müdür Baş Yardımcısını ikna etmek için.
...
Sayın hocam Çerçeve eğitim programında belirtilen YILDIZLI (*) DERSLER belirtilen dönemde ve belirtilen süre kadar okutulmak zorunda. Bunun dışında kalan dersleri havuz kısmından ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU belirler. Siz o dersi / dersleri hiç seçmeyebilirsiniz bile. Çünkü çerçeve eğitim programında 11. sınıf yazan tüm dersleri seçmeye kalksanız sizin de söylediğiniz gibi meslek ders saatleri yeterli gelmiyor.

Yapacağınız Zümre toplantısında siz tutanakta şu derslerin şu kadar süre okutulmasına karar verilmiştir deyin. Bırakın gerisini müdür yardımcınız düşünsün...

BaRBaRYaN' Alıntı:
kselici' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
bas_kan' Alıntı:
Arkadaşlar 2015-2016 için 11.Sınıfların ders çizelgeleri güncellendimi?
Megepte 11.sınıflar geçen senenin aynısı gibi geldi bana birde size sorayım dedim...
..
muallakt kalınan tek bir nokta var
bu sene 11. sınıf okuyacak öğrenciler 9. sınıfta ve 10. sınıfta MESLEKİ GELİŞİM dersi görmeleri.
Bu 2 saatlik ders meslek dersi için ayrılan süreden mi kullanılacak yoksa seçmeli ders için ayrılan süreden mi kullanılacak !!!

Hocam dün müdür baş yardımcısı arkadaş Mesleki Gelişimin 11'lerde Alan ortak dersi olarak verileceğini ifade eden yazıyı gösterdi. Seçmeli değil.
.
hocam MEGEP te görev yapmış Bilişim öğretmeni arkadaşlardan biri ile görüşmemizde bizde aynı kanıya vardık. (Yazıyı görmedim bu arada) ÇÜNKÜ TEKNİK ve ANADOLU TEKNİK okul türlerinde 11. sınıf öğrencileri için seçmeli ders YOK. Dolayısı ile bu dersin 18 saatlik havuz dan verilmesi zorunlu. O nedenle MESLEK ve ANADOLU MESLEK okul türlerinde de aynı şekilde verilir diye konuşmuştuk.

İmkanınız varsa müdür yardımcınızın gösterdiği yazıyor burada da paylaşabilirseniz diğer arkadaşlar için de yararlı olur.

Aşağıdaki link Megep öğretim programları kısmına girince çizelgelerin indirileceği kısmın en altında da bulunuyor şu an.

http://megep.meb.gov.tr/dokumanlar/11.SINIF (2015-2016)/Kurul Kararı_11.rar

Buradan inen sıkıştırılmış dosya içindeki .tif uzantılı belge 12.03.2014 tarihli TT kararını içeriyor. Orada en altta yazılı "alan ortak" ibaresi.

Ekli dosyalar

• 12.03.2014_12 Mesleki Gelişim_.jpg
    12.03.2014_12 Mesleki Gelişim_.jpg
    431.3 KB · Görüntüleme: 740
BaRBaRYaN' Alıntı:
kselici' Alıntı:

Bu sene olutulacak dersleri belirlerken Açık Kaynak iş.Sis. ve Mesleki Yabancı Dil dersleri ders bilgi formlarında 11. sınıf dersi olarak göründükleri için Md. Yardımcımız o dersleri 12. sınıfa, hatta işletmede beceri programı içine bile almamıza kati olarak mani oldu. "İlla 11'de verilecek diyor. Teknik Liselerde bu 2 ders artı Mesleki Gelişim derslerini verdiğimizde geriye 9 saat kalıyor dal dersleri için.

Bu durumda Web Programcılığı dalında 12 saatlik mecburi Web tasarımı ve programlama dersini 12. sınıfa bırakıp 11. sınıfta 6 saat mecburi internet Programcılığı vermemiz gibi bir garabet doğuyor.

Web Tasarımını 11'e çekebilmek için Açık Kaynak ve Mesleki Yabancı Dili 12'ye atmak üzere yasal bir dayanağa ihtiyacımız var Müdür Baş Yardımcısını ikna etmek için.
...
Sayın hocam Çerçeve eğitim programında belirtilen YILDIZLI (*) DERSLER belirtilen dönemde ve belirtilen süre kadar okutulmak zorunda. Bunun dışında kalan dersleri havuz kısmından ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU belirler. Siz o dersi / dersleri hiç seçmeyebilirsiniz bile. Çünkü çerçeve eğitim programında 11. sınıf yazan tüm dersleri seçmeye kalksanız sizin de söylediğiniz gibi meslek ders saatleri yeterli gelmiyor.

Yapacağınız Zümre toplantısında siz tutanakta şu derslerin şu kadar süre okutulmasına karar verilmiştir deyin. Bırakın gerisini müdür yardımcınız düşünsün...

Hocam bizim müdür yardımcısı dikkatli, sağlamcı, konuya hakim ve de Trabzonlu :) bir arkadaş. Biz zümrede geçerli bir dayanak belirtemezsek asla kabul etmez. Şimdi ders belirlemede yeterlilik tablosunun esas olduğuna dair bir ibare ben de okumuştum. Ona istinaden Açık Kaynak ve Mesleki Yab. Dil tüm dalların yeterlilik tablolarında mevcut. Yani anlaşılan her dalda bu dersler diğer dalların derslerine geçmeden önce verilmeli.

Sorunun yaşandığı Teknik Lise programı için durum şu: 11. ve 12. sınıf TL mesleki dersleri toplam 15+19 = 34 saat.
Web Tasarımı veya Weritabanı Prog. dallarından herhangi birinin tüm mesleki derslerinin toplam saati 34'ü zaten geçmiyor. Tamamını 2 sende verebiliyoruz.
Ancak örneğin Web T. için zorunlu dersler ve Grafik An. dersi bilgi formlarında dersin okutulacağı sınıf "11 veya 12" olarak geçerken yukarıdaki iki ders ve Veritabanı Organizasyonu dersinin formunda sadece "11" yazılı.

1 - Arkadaş Avrupa Birliği sertifika denkliği bakımından yeterlilik tablosunu nazara alarak o iki dersin alınmasının mutlaka gerektiğini söylüyor.
2 - Öğrencinin herhangi bir nakil durumunda mağdur olmaması bakımından o dersleri belirtilen sınıflara (11'e) koymak gerektiğini , gideceği okuldaki farklı uygulamalar varsa sorumluluğu o okula atmayı düşünüyor.
3 - Belki MEB mevzuatçılığındaki klasik belirsizliklerinden ya da bizim bilgisizliğimizden kaynaklanan bu durum neticesinde İnternet Programcılığı dersini öğrenciye Web Tasarımı Dersinden önce verme gibi saçma bir durum ortaya çıkıyor.

Çerçeve programları, yeterlilikleri inceledim. Bu iki dersi 12. sınıfta göstermek işimizi çözüyor. Aradığım şey bunu sağlayacak bir resmi dayanak. İlgilendiğiniz için de teşekkürler hocam.

kselici' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
kselici' Alıntı:

...

Hocam bizim müdür yardımcısı dikkatli, sağlamcı, konuya hakim ve de Trabzonlu :) bir arkadaş. Biz zümrede geçerli bir dayanak belirtemezsek asla kabul etmez. Şimdi ders belirlemede yeterlilik tablosunun esas olduğuna dair bir ibare ben de okumuştum. Ona istinaden Açık Kaynak ve Mesleki Yab. Dil tüm dalların yeterlilik tablolarında mevcut. Yani anlaşılan her dalda bu dersler diğer dalların derslerine geçmeden önce verilmeli.

Sorunun yaşandığı Teknik Lise programı için durum şu: 11. ve 12. sınıf TL mesleki dersleri toplam 15+19 = 34 saat.
Web Tasarımı veya Weritabanı Prog. dallarından herhangi birinin tüm mesleki derslerinin toplam saati 34'ü zaten geçmiyor. Tamamını 2 sende verebiliyoruz.
Ancak örneğin Web T. için zorunlu dersler ve Grafik An. dersi bilgi formlarında dersin okutulacağı sınıf "11 veya 12" olarak geçerken yukarıdaki iki ders ve Veritabanı Organizasyonu dersinin formunda sadece "11" yazılı.

1 - Arkadaş Avrupa Birliği sertifika denkliği bakımından yeterlilik tablosunu nazara alarak o iki dersin alınmasının mutlaka gerektiğini söylüyor.
2 - Öğrencinin herhangi bir nakil durumunda mağdur olmaması bakımından o dersleri belirtilen sınıflara (11'e) koymak gerektiğini , gideceği okuldaki farklı uygulamalar varsa sorumluluğu o okula atmayı düşünüyor.
3 - Belki MEB mevzuatçılığındaki klasik belirsizliklerinden ya da bizim bilgisizliğimizden kaynaklanan bu durum neticesinde İnternet Programcılığı dersini öğrenciye Web Tasarımı Dersinden önce verme gibi saçma bir durum ortaya çıkıyor.

Çerçeve programları, yeterlilikleri inceledim. Bu iki dersi 12. sınıfta göstermek işimizi çözüyor. Aradığım şey bunu sağlayacak bir resmi dayanak. İlgilendiğiniz için de teşekkürler hocam.
...
hocam sizin mesajınızdan sonra bende MEGEP te yayınlanan tüm talim terbiye kararları ve HDF - ÇÖP vb.. dökümaları tekrar inceledim.

bu dökümanların hiç birinde bahsedilen dersleri almak ZORUNLUDUR diye bir ibare yok. Tüm dökümanlarda vurgu yapılan tek şey var ZÜMRE KARARI.
- Okutulacak derslere zümre karar verir
- Ders saatine (yıldızlı dersler ve 10. sınıf dersleri hariç) zümre karar verir
- Ders içinde hangi modüllerin okutulacağına (örneğin eml 12. sınıfta 2 saat verilen İP dersinde 5 modül imkansız gösterilmiyor. en fazla 2 modül verebiliyorsunuz) zümre karar verir.

megep tüm yetkiyi ZÜMREYE verirken hiç bir kısıtlama ya da resmi dayanak göster demiyor. Tek istedği şey var ALAN / DALA AİT YETERLİLİKLERİ KAZANDIRMAK. Bunu yaparken de sana bir kaçış alanı bırakıyor. Yüzyüze derslerde kazandırılamayan yeterlilikler (gösterilmeyen dersler) İşletmede Beceri Eğitimi dersi içinde verilebilir.
...............
Hocam yukarıdaki görüşleri desteklemek için MEGEP sitesindeki Öğretmen Kitabını da kullanabilirsiniz
MEGEP Öğretmen Kitabı (http://megep.meb.gov.tr/dokumanlar/Dige ... _kitap.pdf)
Sayfa 19

Sayfa 73

Ekli dosyalar

• bbnet1.JPG
    bbnet1.JPG
    97.7 KB · Görüntüleme: 736
  • bbnet2.JPG
    bbnet2.JPG
    113.9 KB · Görüntüleme: 736
veri tabanı dalı için

10 saat nesne ---6 (tahminen)saat veri tabanı---2 saat mesleki gelişim ----2 saat seçmeli grafik olablirmi-----olmaz ise neye göre olmaz...

parssan' Alıntı:
veri tabanı dalı için

10 saat nesne ---6 (tahminen)saat veri tabanı---2 saat mesleki gelişim ----2 saat seçmeli grafik olablirmi-----olmaz ise neye göre olmaz...
..
DERS BİLGİ FORMLARINI incelerseniz
Nesne Tabanlı Programlama ders saat süresi EML için 11 saat Teknik için 13 saat yazar
Nesne Tabanlı Programlama dersi YILDIZLI DERS (başarması zorunlu olunan ders) tir. Bu nedenle bakanlık genelgesine göre ders saati değiştirilemez.
Bu nedenle OLMAZ :mrgreen:
..
Nesne Tabanlı Programlama .... 11
Veri Tabanı ............................ 5
Mesleki Gelişim ....................... 2
..
Daha doğru bir tercih olacaktır.

teşekkürler...

peki seçmeli ders olarak 2 saat vermeyi düşünüyolar...

2 saat grafik animasyon dersi seçebiliyormuyuz.....belli modulleri Alsak

web programcılığı dalında
10 saat web tasarımı
6 saat grafik animasyon
2 saat veri tabanı derslerini uyguladık yıllardır.
Şimdi bu sene veri tabanı yerine mesleki gelişim dersinimi koyacağız?

bas_kan' Alıntı:
10 saat web tasarımı
6 saat grafik animasyon

biz bu sene web programcılığı dalında
9 saat web tasarımı
5 saat grafik animasyon
2 saat veri tabanı
2 saat mesleki gelişim
derslerini uyguladık....

parssan' Alıntı:
teşekkürler...

peki seçmeli ders olarak 2 saat vermeyi düşünüyolar...

2 saat grafik animasyon dersi seçebiliyormuyuz.....belli modulleri Alsak
..
TL mi EML mi okul türü ve seçtiğiniz dersleri yazarsanız daha rahat yardımcı oluruz.

ama 2 saat olarak grafik animasyondan 2-3 modül alarak dersi verebilirsiniz bir sakınca yok

bas_kan' Alıntı:
10 saat web tasarımı
6 saat grafik animasyon
.
aynen öyle
isterseniz 4 saat SEÇMELİ DERS ten 2 saatini meslek dersi olarak tercih edip VTO verebilirsiniz (EML için konuşuyorum)

BaRBaRYaN' Alıntı:
bas_kan' Alıntı:
10 saat web tasarımı
6 saat grafik animasyon
.
aynen öyle
isterseniz 4 saat SEÇMELİ DERS ten 2 saatini meslek dersi olarak tercih edip VTO verebilirsiniz (EML için konuşuyorum)

Okula yeni yazı gelmiş.
Mesleki Gelişim Dersi, zorunlu ders saatlerinin içinde değil ek olarak verilecekmiş 11. Sınıflarda.

kselici' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
bas_kan' Alıntı:
10 saat web tasarımı
6 saat grafik animasyon
.
aynen öyle

Okula yeni yazı gelmiş.
Mesleki Gelişim Dersi, zorunlu ders saatlerinin içinde değil ek olarak verilecekmiş 11. Sınıflarda.
..
hocam yazıyı ekleyebilirmisiniz.
eğer bahsettiğiniz yazı MEGEP sitesinde yayınlanan ve şu sayfada bahsidilen yazı ise BENCE yanlış yorumlamanın ürünü hatalı bir yazı. ama onlar istemiş biz uygulayacaz
...
mevzuat-yonetmelik-f25/11-sinif-dersleri-ne-sectiniz-t143255-60.html

arkadaşlar Teknik lise ve eml okul türlerinde derslerin haftalık çizelgelerini gönderirseniz farklı okullardan farklı örnekler görmüş oluruz.
en uygun olanını seçeriz. ben hazırlayınca göndereceğim. saygılar.

ofsati arkadaşımzda gözümüze çarpan yanlış 12. sınıf internet Prog. min 4 saat olmalıydı.

ofsati' Alıntı:
Bu sekilde bir dağıtım sizce uygunmudur.
Bölüm derslerinden seçmeli ders yok hic.
Ders saatleri önerilen sürelerin dışına çıkıyor gibi biraz ama.
Ama derslerin maksimum ve minimum haftalık ders saati hesabına uyuyorlar.

2071hq8.png

Özellikle Teknik lise 12.sınıflarda nasıl dağılım yağtığınızı yazarsanız çok yardımcı olursunuz bana.
Şimdiden teşekkürler.

bunu incelermisiniz lütfen. internet. prog. yeni çizelgede minimum 4 saat olmalı ama. en fazla 6 saat
15f28bd.jpg

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    147.4 KB · Görüntüleme: 524
İnternet programcılığna benim de aklım takıldı. Modül sayısına göre en az 4 saat olmak zorunda. . İşletmelerde beceri eğitiminden dolayı 2 saat kalıyor dıger 2 dersi seçmeli ders kontejanından tamamlayabılırmıyız yoksa modül azaltıp 2 saate düşürmek m mantıklı olur

teknik 11 lerde 13 saat web programcılığı, 2saat mesleki gelişim,2 saat mesleki yabancı dil seçtik doğru mudur?

Açık kaynak, mes. Yabancı Dil ve veritabanı org. Dersleri 11. Sınıfa sabitlenmiş Yeni çizelgede. Bunları seçin işte.

zzh' Alıntı:
teknik 11 lerde 13 saat web programcılığı, 2saat mesleki gelişim,2 saat mesleki yabancı dil seçtik doğru mudur?
Yanlıştır hocam. O ders Tekniklerde 12 saat. Saati ve içeriği değiştirilemez derslerden.

umutluluk' Alıntı:
Açık kaynak, mes. Yabancı Dil ve veritabanı org. Dersleri 11. Sınıfa sabitlenmiş Yeni çizelgede. Bunları seçin işte.
Hocam nerede sabitlenmiş öyle bişey yok o nerden onu bir türlü bulamadım

webi 12 deint prog 11 de bence uygun olmamış

mes y dil ve akk 12 de veriyoruz biz bu arada 11 e sabitlenmiş ders yoktu megepte. uygun olan yerde verebiliriz. 10. sınıf dersleri hariç

Normalde bana da web dersini 11 de vermek mantıklı. Yabancı Dil ve diğer açık kaynak derslerini 12 de vermek mantıklı. Ama bilgi formuna uymak istiyoruz.

hocam 12 de veriyoruz çıktığından beri bu ders.

çocuk o dersi alıyor sonuçta. problem yok.
bazı okullar staj eğitimine koymuşlar bu dersi.

birde 12. sınıflarda işletmelerde beceri eğitimini 22 veremezsiniz 24 vermek zorundasınız. 24+2 meslek dersi olacak. biz 24 İBE 2 de MYdil veriyoruz.
seçmeli olarak eposta veya dala göre int prog veriyoruz

int prog 4 vermek zorunda değilsiniz mesleklerde son sınıf dersi. 2 verebilirsiniz. modül zamanları ile oynayın. kalanı İBE ye yedirebilirsiniz.

anadolu meslek lisesi web programcılığı dalında hangi dersleri seçtiniz 11 ve 12lerde

Geri