Ders işletmeyen sınıfa ne çözüm üretebiliriz.

Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar.
okulda girdiğim bir sınıfta ders işleyemez durumdayım.
Nedenini bilemiyorum. Dönem başı çalışkan da olduklarından ötürü iyimser yaklaşımım olumsuz sonuclar verdi.
Derste durduk yere slogan atma, soruyu bilince halay çekme, birbirlerine silgi kalem fırlatma gibi davranışlar var.
özellikle kız çocukları da aynı.

Yalnız bu çocukların birçoğu da öğretmen çocuğu.
Açıkcası denemediğim yol kalmadı. (bağırma, çağırma, notla korkutma, veli görüşmesi....)

bir fikri olan var mı?
idare bu konuda benden pasif.

okkalı bir sınav yapıp notları eokula işleyin
zayıf notları gören veliler okula gelir zaten

Hocam, sorunun kaynağı sınıf yönetiminde hatalar olması gibi. Bu tür sınıflarda öğretmenin sene başı tutumu çok önemli.
Dersten çok sınıf kontrolüne önem verin. Konuya başlamadan önce mutlaka sükuneti sağlayın ve yüksek dozda ödül ve cezadan kaçının.
Kolaylıklar diliyorum.

Sınıf içerisinde yaptıkları her olumsuz davranışa eksi her olumlu davranışa da artı verin hocam bende işe yaramıştı.

maaş karşılığım dolmadığından görevlendirme gittiğim okuldaki 6. sınıfta aynı sorunu yaşamaktayım. 5. sınıfta sıkıntı yok.

:-1:

ödev ver, yapanları ve yapmayanları not al, çoğu yapmaz zaten, güzel bir sınav yap, sonrasında ip gibi olurlar zaten. Her seyin başı saygı, birde öğretmen çocuğu olacaklar, yazık.

bende öğretmen çocuğu yok. ödev verdim yapan 3-5 zor çıktı. hatam bunu nota dönüştürmedim.

Dersin veya ders dışı faaliyetlerin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak kınama cezası gerektiren bir suçtur. İlgililerin hepsi hakkında olayın vuku bulduğu anda ayrı ayrı tutanak tutun. Daha sonra tutanaklarınızı ilgi göstererek okul müdürlüğüne hitaben disiplin kurulunda işleme alınmak üzere dilekçe verin ve evrak kayıt numarasını mutlaka isteyin.
Baştan ipin ucu kaçmış ama geri almak zor olsa da artık daha sert olmanız lazım.

Kaçıncı sınıf hocam,diğer derslerdeki durumları nasıl,senin derslerin hangi dersten sonra geliyor ve kaçıncı saatte derslerin..?
Bunları bilmeden birşey söylemek zor, yine de sen öncelikle kendini koru. Onlar her haltı yer birşey olmaz sen bir an öfkelenirsin baya bir canını sıkarlar.

Hocam çocukların keyif alacakları bir etkinlik tespit ederek işe başlayabilirsiniz. Örneğin ben bir ders saatinde tüm öğrencilere eleme usulü satranç turnuvası yaptırdım. Farklı bir zeka oyunu, bilek güreşi vs olabilir. Bir ders bu etkinliği uygulayın, bir sonraki derste de eğer ders içi davranışlarını beğenirseniz dersin son 15 dakikasında aynı etkinliği veya farklı bir etkinliği işe koşacağınızı söyleyebilirsiniz. Etkinlik esnasında aykırı hareket edenlere duvara dönüp 5 dk susup bekleme cezası verebilirsiniz. Halen daha etkinliğin akışını bozan olursa öğrenciyi idareye havale etmeniz faydalı olacaktır. Etkinlik sonrasında da başarılı öğrencileri hobi vs gibi küçük şeylerle ödüllendirebilirsiniz. Hepsine rağmen öğrenci davranışları değişmiyorsa ben tokadı basardım açıkçası.

bir şeyle korkutmayın bence sanmıyorum çözüm olacağını... tek tek görüşün öğrencilerle teneffüste öğle arasında... 1-2 haftaya hepsiyle görüşmüş olursunuz... neden bu şekilde davrandıklarını sorun, tek olduklarında kedi gibi olurlar... ona güvendiğinizi ve bir daha bu tarz davranışlar istemediğinizi söyleyin... ek olarak derste istediğiniz kuralları hem yazıyla(öğrencilere değil sınıfa büyük duyuru şeklinde yazın..) hem de birebir görüştüğünüzde belirtin...derste giryan hocamın dediği gibi farklı etkinlikler yaptırın... yine de sorun çıkaran 2-3 kişi çıkar o sorun çıkaranlar %90 velilerinden korkan tiplerdir. çağırın velilerini konuşun... en azından %70 oranında azaltırsınız diye düşünüyorum sorunlarınızı.

Re: Ynt: Ders işletmeyen sınıfa ne çözüm üretebiliriz.

Sıkı bir yazılı, :mrgreen:
Geçmiş konulardan ve Sorular................değildir şeklinde bitip olumsuzu bulma ve soru sayısı az olmalı (soru başı 7-8 puan) helede puan gücünün yarısı klasik olunca tadından yinmez.
Sonrası???
Mum gibi olurlar ve sözlü notu için ağzınıza bakar hepsi.

Hocam, önce insan yetiştireceksiniz bunların sınıfa okula ve size saygıyı öğrenmesi gerek.Ne demek derste slogan atmak yada halay çekmek?
Not;
Netteki Hazır Yazılılar dan bulmayın. El yapımı her zaman iyidir.

sene başında tatlı sert bir giriş, nelerden hoşlanmadığınızı açık bir dille anlatma, defter tutma zorunluluğu, ders içi performansa hal ve harekete yönelik + - tutacak bir öğrenci belirleme, en önemlisi hiçbir konuda taviz vermemek. hocam ben bunları uyguluyorum çok şükür sıkıntı yaşamıyorum. hatta iyi olan sınıflarda ders müthiş keyifli geçiyor.
gelecek sene için tabi bu önerilerim. siz treni kaçırmışssınız bu sene için görünen o :wink:

Dersinizi kamera ile kayıt altına alın. Sonra veli toplası yapın. Akıllı tahtada bunu velilere izletin.

Neden ciddi olmayayım. Bir deneyin derim. Veliler görsün. Herkes benim çocuğum yapmaz der. En azından görsünler ki yapıyorlar mı yapmıyorlar mı daha iyi anlarlar.

Demedi demeyin.
Suç yine sizde olur.Kimse çocuğuna kabahat bulmaz.Diğerleride yapıyor der.
Sonuç....Adınız disiplinsiz öğretmene çıkar.

Hocam bahsedilen sıradan bir sorun veya problem değil. Ortada hocamız kırılmasın ama sınıf yönetimi ile alakalı bir sorun da var, çocuklar problemlidir anlıyorum fakat ders esnasında halay çekmeden bahsediliyor gerçekten ekstrem bir durum. Siz böyle bir durumla karşılaşsanız videoya çekip velilere izletseniz. Velinin biri de çıksa sokaktan birini tutup sınıfın başına koysak bundan daha iyi kontrol eder dese ne cevap verirdiniz?

Uzaktan davulun sesi hoş gelir.Sıkıysa kendi kotrol etsin.Kusura kalmasın ama lafla olmuyor.
Öncelikle müjde vereyim.Yeni öğrenciler daha serbest.Kimse aynı duruma düşmeyeceğinin garantisini vermesin.Zaten veremez.
Yaptırım yok
Ceza yok
Özgürlük var.
O veli de, 2 gün sonra halaya kendiside girer.

Hocam böyle davranışlarda iki çözüm var biri ceza biri konuşarak çocuğun suyuna giderek çözme. Birincisi kısa ama az kalıcı çözümdür. İkincisi uğraştırır ama çözünce çocuk sizi sever ve tekrar etmez. Birincisini yapmak isterseniz böyle sorun yaşadığınızda çocukla özel görüşüp öğrenci görüşme formu hazırlayın devam ederse veli ile görüşüp veli görüşme formu hazırlayın ve tekrarında uyarı kınama cezası alacağını bildirin forma bunu yazıp imzalatın. Yüzde 99 ihtimal bu aşamada problem çözülür. Çözülmüyorsa dilekçe ile idareye bildirin formları da ekleyin alsın ceza.

Diğer durumda çocukla özel konuşup yetişkinmiş gibi davranın böyle hareketler yaptığında kırıldığınızı belirtin devam ederse onu artık dikkate almayacağınızı söyleyin ve derste söz falan vermeyin onu görmezden gelin. Mutlaka düzelme olacaktır. Bunlar naçizane benim tavsiyelerim kolay gelsin.

COBOL' Alıntı:
Uzaktan davulun sesi hoş gelir.Sıkıysa kendi kotrol etsin.Kusura kalmasın ama lafla olmuyor.
Öncelikle müjde vereyim.Yeni öğrenciler daha serbest.Kimse aynı duruma düşmeyeceğinin garantisini vermesin.Zaten veremez.
Yaptırım yok
Ceza yok
Özgürlük var.

Ya hu hocam klavye başında ne kadar gergin atarlı bir insansınız. Gerçek hayatta tanımak isterdim sizi

altintepebilisim' Alıntı:
Velinin biri de çıksa sokaktan birini tutup sınıfın başına koysak bundan daha iyi kontrol eder dese ne cevap verirdiniz?
Ben de sokaktaki çocukları toplayıp getirsek sizinkilerden daha edepli olurlardı derdim o zaman.

COBOL' Alıntı:
Yaptırım yok
Ceza yok
Özgürlük var.

Ya hu hocam klavye başında ne kadar gergin atarlı bir insansınız. Gerçek hayatta tanımak isterdim sizi
Hocam
Boşuna form ile vs. uğraştırmayın.
Bu yapılana idare öğrenciye ceza vermez.Daha beteri ni yapsa ve ortalığı ayağa kaldırtsanız bile sadece sınıf değişimi alır.
Sonra burada disiplin suçunu gerektirecek bir eylem yok.Basit işler basit cezalar ile ( sözlü notuna eksi verme gibi) çözülür.Abartmayın

COBOL' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Yaptırım yok
Ceza yok
Özgürlük var.

Hocam
Boşuna form ile vs. uğraştırmayın.
Bu yapılana idare öğrenciye ceza vermez.Daha beteri ni yapsa ve ortalığı ayağa kaldırtsanız bile sadece sınıf değişimi alır.
Sonra burada disiplin suçunu gerektirecek bir eylem yok.Basit işler basit cezalar ile ( sözlü notuna eksi verme gibi) çözülür.Abartmayın

Ders esnasında halay çekip slogan atmak disiplin suçu değil midir?

Hocam hiç kasmayin kendinizi. 40 dk derse girin cikin. Velilerin önemsemediği bir sınıfı sizin umarsamaniz hic mantikli degil. Ogretmen elinde hic bir yaptirim yok. Bu yuzden boyle siniflar icin sinifta bulunmaniz yeterli.

Genelde bilişim dersini pek önemsemiyorlar ama Bilgisayarları çok önemsiyorlar benimkiler. O yüzden bilişim sınıfına inmeme cezasını veriyorum ben. Sonraki hafta çıt çıkmıyor. Tabi yaşadığınız yer ve çocukların yetişme şekilleri de çok önemli, kimisi bağırınca bile çekinir kimisine ceza meza pek etkilemez.
Yaşadığınız problem gerçekten akla zarar. Çıldırmamak elde değil. Bütün derslerde mi aynılar yoksa size mi özel? Size özelse, bir tutumunuzda açık kapı bırakmışsınız demektir. Yani verdiğiniz cezalarda ya da kızdığınız durumlarda kararlı davranmamış olabilir misiniz?

Geri