Ders işletmeyen sınıfa ne çözüm üretebiliriz.

Kodla Büyü
mokumus67' Alıntı:
altintepebilisim' Alıntı:
mokumus67' Alıntı:
Velinin biri de çıksa sokaktan birini tutup sınıfın başına koysak bundan daha iyi kontrol eder dese ne cevap verirdiniz?
Ben de sokaktaki çocukları toplayıp getirsek sizinkilerden daha edepli olurlardı derdim o zaman.

Sonuç?
Çözüm?

Okursanız 7 mesaj üstte yazdım çözüm olarak düşündüğüm şeyi.

Hocamızın problemi ders yapamamak hocam bunu veliye kanıtlamak değil. Videoya çekip veliye izletmek ders yapamadığını veliye kanıtlamak için yapılabilecek bir şey.

Ben derse katılım puanlarınızı kendiniz belirleyeceksiniz demiştim. Her sınıf için bir +- tablosu hazırladım.
Sınıfta soru sorduğumda parmak kaldıran herkesten cevap alıyorum ardından doğru bilenlere + işliyorum.
Sınıf başkanının adını yazdığı kişiyle konuşuyorum başkan haklı ise adı yazılmışa - veriyorum. 2-3 haftada bir +- durumlarını soruyorlar
E-posta ödevi veriyorum her yapan + alıyor mesela
İki sınavdan da 100 alan öğrenciye 5 tane + , iki sınavdan da 85 ve üzeri alana 3 tane + veriyorum
Tahtada oynanabilen oyunlar var mesela dosya yönetim konusunda simge-uzantı eşleşme oyunu , hdd doldurma oyunu (hepsi sitede vardı ama toplu paylaşabilirim)
bu oyunları oynatıyorum başarılı olanlar + alıyor.
Her + 10 puan kazandırıyor , her - 5 puan kaybettiriyor
Karne zamanı aynen bunları eokula işleyeceğimi söyledim.
Bu arada defter kontrolü yapacağımı düzgün tam ve temiz defterlere 2 tane + vereceğimi de söyledim sene başında

Hocam böyle davranışlarda iki çözüm var biri ceza biri konuşarak çocuğun suyuna giderek çözme. Birincisi kısa ama az kalıcı çözümdür. İkincisi uğraştırır ama çözünce çocuk sizi sever ve tekrar etmez. Birincisini yapmak isterseniz böyle sorun yaşadığınızda çocukla özel görüşüp öğrenci görüşme formu hazırlayın devam ederse veli ile görüşüp veli görüşme formu hazırlayın ve tekrarında uyarı kınama cezası alacağını bildirin forma bunu yazıp imzalatın. Yüzde 99 ihtimal bu aşamada problem çözülür. Çözülmüyorsa dilekçe ile idareye bildirin formları da ekleyin alsın ceza.

Diğer durumda çocukla özel konuşup yetişkinmiş gibi davranın böyle hareketler yaptığında kırıldığınızı belirtin devam ederse onu artık dikkate almayacağınızı söyleyin ve derste söz falan vermeyin onu görmezden gelin. Mutlaka düzelme olacaktır. Bunlar naçizane benim tavsiyelerim kolay gelsin.

Çözüm bu mu hocam?. Yüzde 99 oran vermişsiniz. Valla helal olsun.

erencan' Alıntı:
Ben derse katılım puanlarınızı kendiniz belirleyeceksiniz demiştim. Her sınıf için bir +- tablosu hazırladım.
Sınıfta soru sorduğumda parmak kaldıran herkesten cevap alıyorum ardından doğru bilenlere + işliyorum.
Sınıf başkanının adını yazdığı kişiyle konuşuyorum başkan haklı ise adı yazılmışa - veriyorum. 2-3 haftada bir +- durumlarını soruyorlar
E-posta ödevi veriyorum her yapan + alıyor mesela
İki sınavdan da 100 alan öğrenciye 5 tane + , iki sınavdan da 85 ve üzeri alana 3 tane + veriyorum
Tahtada oynanabilen oyunlar var mesela dosya yönetim konusunda simge-uzantı eşleşme oyunu , hdd doldurma oyunu (hepsi sitede vardı ama toplu paylaşabilirim)
bu oyunları oynatıyorum başarılı olanlar + alıyor.
Her + 10 puan kazandırıyor , her - 5 puan kaybettiriyor
Karne zamanı aynen bunları eokula işleyeceğimi söyledim.
Bu arada defter kontrolü yapacağımı düzgün tam ve temiz defterlere 2 tane + vereceğimi de söyledim sene başında

Çocukların okuma gibi bir niyeti yok. Çocuk okuma yazma bilmiyor. 8. sınıfa gelmiş. Siz + - verecem diyonuz. Siz 100 tane + verseniz de 100 tane - verseniz de hiç umranda değil. Zaten kalmayacağım diyor.

Ben en azından puanı notu önemseyen veya önemsemek zorunda kalan bir kitle için uyguluyorum, haklısın hocam.

Zorunlu egitim olmayacak. Öğrenci sinifta kalacak. 2 yil sinifta kalan öğrenciyi okulda tutmayacaksin.

Böyle durumlarda veli ilgiliyse veli ile bir çözüm yoluna gidilebilir. İlgili değil ise bir işe yaramaz. Zaten ailelerini de takmayan tipler bu tür davranışları sergiler.
İdare öğrenciye ve veliye iyi görünmek için disiplin işlemi yapmaz. Sorunun çözümünde de pek yardımcı olmaz. Siz yine öğrencilerle baş başa kalırsınız. Burada yapılacak en iyi şey öğrencilerle birebir konuşmaktır. Etkili bir konuşma ile bu davranışları azaltabilirsiniz. Bir de öğrenci kendine yapılan iyiliği unutmaz. Zor zamanında bi yardımınız dokunursa yine size karşı pek saygısızlık yapmaz.
Öğrencilerle zıtlaşma yoluna girmenizi asla tavsiye etmem .Sorunu çözmez büyütür. Hani derler ya damarını bulmak lazım öğrencinin.

mokumus67' Alıntı:
Hocam böyle davranışlarda iki çözüm var biri ceza biri konuşarak çocuğun suyuna giderek çözme. Birincisi kısa ama az kalıcı çözümdür. İkincisi uğraştırır ama çözünce çocuk sizi sever ve tekrar etmez. Birincisini yapmak isterseniz böyle sorun yaşadığınızda çocukla özel görüşüp öğrenci görüşme formu hazırlayın devam ederse veli ile görüşüp veli görüşme formu hazırlayın ve tekrarında uyarı kınama cezası alacağını bildirin forma bunu yazıp imzalatın. Yüzde 99 ihtimal bu aşamada problem çözülür. Çözülmüyorsa dilekçe ile idareye bildirin formları da ekleyin alsın ceza.

Diğer durumda çocukla özel konuşup yetişkinmiş gibi davranın böyle hareketler yaptığında kırıldığınızı belirtin devam ederse onu artık dikkate almayacağınızı söyleyin ve derste söz falan vermeyin onu görmezden gelin. Mutlaka düzelme olacaktır. Bunlar naçizane benim tavsiyelerim kolay gelsin.

Çözüm bu mu hocam?. Yüzde 99 oran vermişsiniz. Valla helal olsun.

Bu hocam beğenemediniz mi yoksa hala videoya çekip veliye ağlanmak daha mantıklı mı geliyor size?

Problem derste sınıf hakimiyetinin sağlanamaması. Hocamız hakimiyeti nasıl sağlayabilirim diye sormuş?

Siz de videoya çekin ders anında hakimiyet sağlayamadığınız durumu veliye izletin demişsiniz. Böyle yaparak nasıl bir çözüme ulaşabilirsiniz açıklar mısınız?

Veliler bilinçli ise sorun çözülür hocam. Siz olsaydınız çocuğunuz derste kalkıp oynasa öğretmene gider bunlar niye mi oynuyor derdiniz yoksa çocuğunuza aferin mi derdiniz? Kamera her zaman caydırıcıdır. İdareye verdiğinizde elinizde en azından kanıt olur.

Hocam demek istediğiniz veli ile iletişime geçmek ise küçümsediğiniz çözümde de ben de ondan bahsediyorum zaten veli ile görüşüp veli görüşme formu doldurun diyorum. Saydığım adımlar öğrenci davranışları değerlendirme kurulunun adımlarıdır. Video ile izleterek veli ile iletişime geçmeyi kastediyorsanız sakıncalı derste halay çeken karşısında çaresiz kalan bir öğretmeni gören her veli tepki verir bilinçli de olsa. Ben şahsen öğretmenim işin içindeyim ama bana bile izletseniz böyle bir görüntüyü öğretmenin yetersiz olduğunu düşünürüm.

Hocam ben arkadaşa çözüm sundum. Benim görüşümü küçümseyen siz oldunuz. Herkesin yöntemi farklıdır. Öğretmen yetersiz duruma düşmüşse bunda sistemin hatası vardır. Öğrenciler yüzü gülmeyen, eli sopalı öğretmenlerden korkuyorlar. Sizin konuşarak sorun çözülür dediğiniz öğrenciler yok artık. Hangi okulda görev yaptığınızı bilmiyorum. Belki sizin oralarda sorun olmayabilir. Benim böyle bir problemim yok. Bu yöntemi de hiç denemedim. Ama etkili olacağını düşünüyorum. Denemek lazım. Velinin yüzü kızarsın. Öğretmen yetersiz diyorsa kendi çocuğundandır.

arkadaslar egitim aslinda kisinin istegi olmazsa kesinlikle cok zordur. kisi ihtiyac hissetmezse hayatta ona bisey ogretemezsin. pekii genclerin bu akillarinin 5 karis havada oldugu zamanlarda nasil ihtiyac hissedipte birseyler ogretebiiriz derseniz bunun iki yolu var. bir korku iki sevgi yolu. korku yoluna arkadaslar baya ornek vermis ama bu devirde ve bu sistemde korku yolu en azindan bizim dersimizde ise yaramaz.

ozaman sevgi yolunu nasil yapicaz. bu cok zor ve uzun surecli bir sistem. birincisi birinin sizi sevmesini istiyorsaniz ilk, siz onu sevmeniz ve icinde bulundu durumu anlamaniz ve anladiginizi ona hissettirmeniz lazim. bunlari yapa bilmek icinde onu analiz etmelisiniz. biri anket veya form gibi biseyden bahsetmisti yada tek tek hepsi ile gorusmek yardimci olabilir. tenefuslerde koridorlarda bir ikisini yakalayip kantinden biseyler ismarlayip muhabbet edilebilir. toplu okul sonrasi etkinlik yapilabilir. ama dikkat bu muhabbetlerde ve etkinliklerde etkin olan siz degil ogrenci olsun ki onemli hissetsin kendini ve bu hoca beni dinliyor bana deger veriyor imaji olussun. ogrenci ile bir iki etkilesimden sonra ogrencinin yasadigi alan ziyaret edilerek zamaninin cogunu nasil biryerde ve ne sekilde geciriyor ogrenilir. ailenin ogrenci uzerindeki egilimi nasil oldugu yerinde incelenebilir. ve sonrasinda da bezer etkilesimlerinzi devam ettirirseniz cocuk sizi sevip saygi duymaya baslar. bu etkilesim surecinde sizi nezaman soylediklerinizi degerli bulmaya basladi ozaman cocugun yanlislarini duzeltmeye baslayabilirsiniz. daha oncesi versenizde almayacaktir zaten. bir ornek cocuk arkadasinin kotu dedigini yapar ama ailenin iyi dedigini yapmaz. cunku o aile cocuguyla arkadas olamamistir. ogutle davranis degistirme kalmadi artik.

bu yontemi basariyla uygularsaniz orta okul icin daha basarili lise icin biraz daha az basarili olmak uzere cocuklarin saygisini ve sevgisini hayati boyunca kazanirsiniz. mezun olduktan sonra ..... hoca vardi diye herzaman hatirlarlar.

yok ben bukadarini yapamam aldigim para ne ki diyorsan bosver o zaman.

Geri