Bu işin tek çözümü var. Öğretmen normal ders anlatırken akıllı tahtadan canlı yayını açmak ve gelmeyenlere oradan canlı yayın yapmak. Yoksa işin içinden matematiksel olarak çıkılmazTürkçe dersi öğretmenimizin 2 tane 8. sınıf şubesi var. Yüzyüze eğitimde 1 şube için 3 er den 6 saat ders, bunun yanında o şubeye 2 saat de yüzyüze eder 8 saat ders. 2 şube için 16 saat ders eder toplamda. Normalde 2 şubeye 10 saat dersi varken 16 saat ders yükü oluşmuş oluyor. Diğer sınıflara da dersi var. Bunları da düşünmüşlermidir bu çizelgeyi hazırlayan çok merak ediyorum doğrusu.
Hocam biz normal ders programı yapıp bilgisayardan dağıttık. PDF hallerini örnek olsun diye göndereyim. Müzik, Görsel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri ile Teknoloji ve Tasarım derslerini şubeleri ayırmadan diğer dersleri şubeleri ayırarak yaptık. Ek ders için.
Bu işin tek çözümü var. Öğretmen normal ders anlatırken akıllı tahtadan canlı yayını açmak ve gelmeyenlere oradan canlı yayın yapmak. Yoksa işin içinden matematiksel olarak çıkılmaz
Bu programın diğerlerin farkını göremedim hocam. Yeni düzenlemeye göre nasıl ayar yapılacak? Ya da ben mi çözemiyorum programı?
Hocam milli eğitime sebebini sorduğumuzda öğretmenin ders yükü ne kadarsa o kadar ücret alır. Girdiği saat önemli değil, zaten ders süreleri de 30 dakika diyorlar. Onun için sınıfın diğer yarısı için okula gelmesi, derse girmesi zaten onun görevi diyorlar.Normal şartlarda gruplara ayırarak yeni şube oluşturmuş gibi oluyorsunuz hocam, haliyle de ders yükü arttığı için belki de yeni norm ihtiyaçları. Yani bu istenmeyecek bir durum. Çözümü de öğretmene bırakıyorlar; ders saatini gruplara paylaştırarak...
O zaman bu mantığa göre canlı derslerde şubeleri birleştirip ders işleyince de ekderslerini alması lazım.Hocam milli eğitime sebebini sorduğumuzda öğretmenin ders yükü ne kadarsa o kadar ücret alır. Girdiği saat önemli değil, zaten ders süreleri de 30 dakika diyorlar. Onun için sınıfın diğer yarısı için okula gelmesi, derse girmesi zaten onun görevi diyorlar.
Çinden çıkan bir virüs tüm dünyayı nasıl sardıysa bu forumdaki bu fikrimizde tüm dünyamızı sararbahsettiginiz yontemi duyup hemen uygulamislar hocam..
https://www.memurlar.net/haber/9314...n-egitim-derslerini-siniflarinda-isliyor.html
Onu sorduk alamıyormuş. 1 gün kaldı. Ne yaptıysak olmadı.O zaman bu mantığa göre canlı derslerde şubeleri birleştirip ders işleyince de ekderslerini alması lazım.