Derse gelmeyen öğrenci için savunmam istendi.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

MEMEK

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar 6. derste bir öğrenci gelmedi ve yok yazdım.Sonra babası birkaç gün sonra geldi okula ve oğlum okuldan kaçıyor neden haber vermiyorsunuz diye idari hesaba çekti. Sonra o sinirlenen idare üç öğretmen neden kaçan öğrenciyi idareye bildirmeniz diye savunmamızı isteniyor. Sizce arkadaşlar gelmeyen öğrecni yok sayılır ve devamsızlığı müdür yardımsıcı girer idareye öğrenci yok diye öğretmen de savunma isteyebilir mi?

Bizim okulda derse giren çıkan öğrencinin haddi hesabı yok. :mrgreen: Önceki derse göre gelmeyen varsa, ki son aylarda hep oluyor, giderken kapıdan m.yardımcılarına bildiriyorum, 8-Bde kaçaklarımız mevcuttur diye. Ama bu yasal olarak göreevim mi değil mi bilmiyorum vallahi. Tahminimce bu görev m.yardımcısının, sonuçta deftere yazarak görevinizi yapmışsınız, bence.

Gel de arkadaş bizim kuş beyinli müdürü statüdeki(?) herife anlatınız...

Siz yoklama kağıdına yok yazarak zaten idareye bildirmişsiniz. İlla gidip dürtmeniz mi gerekiyormuş? Sizin idare toy galiba.
Savunmanıza da bence bu şekilde yazın. "Öğrencinin okuldan kaçtığını yoklama kağıdında belirttiğinizi, idarenin bu konudaki dikkatsizliğini" belirtin.
Müfettiş geldiğinde de bir fırça da müfettişten yer okul idaresi.

Sizde karşı dilekçe vererek sorun hesabı.
Mevzuatta belirtilen esaslar dışında hiçbir gerekçe olmadan , okul idaresi tarafından giriş ve çıkışların kotrol edilmesi gerekirken öğrencinin derse giriş veya çıkışını denetlemek veya zorla derse sokmak gibi bir yükümlülüğüm veya yasada belirtilmiş herhangi bir zorunluluğum olmamsına rağmen şahsıma tebliğ edilmiş olan savunma talebi yazısı bıktırma yıldırma ve ve kamu personelininin bilerek ve isteyerek işini zora sokup hata yapmaya veya istifa etmeye zorlamaktır.Bu konuda uğrayacağım maddi ve manevi zararlarla ilgili olarak
Yasal tüm haklarım saklı kalmak kaydıyla konuyla ilgili tarafıma ivedilikle bilgi verimesini arz ederim

gibi veya daha sert yada yumuşak bir dilekçe ile hakkınızı arayabilirsiniz.

Siz siz olun ara saatlerde dersi terk eden öğrencileri anında idareye bildirin. İdare ailesini arayıp gereğini yapsın.

Hocam BTR isen işin kolay:

Ders saati içerisinde öğrenci yapılan yoklamada olmadığı fark edilip yok yazılmıştır.
Tenefüste idareye haber verilmeye gidilecekti ancak BTR olduğum için tenefüs saatinde de BT sınıfını öğrenci kullanımına açtım. Bu nedenle idarenin yanına gidemedim dersin :)

Şaka bir tarafa idari olup olmaması bir yana en azından öğrenci gönderip idareye haber verdikmekte fayda var. Tuvaletin kolu çıktığı için birkaç ders tuvalette kapalı kalan öğrenci olmuştu bizim okulumuzda. Duyuramamış sesini garibim kimseye. Kimse de bu çocuk yok diye aramamış.

Günün sonunda defterleri kontrol edip altına kim imza atıyorsa onların savunmasını istesin. Yani kendi savunmalarını alsınlar, sizi ilgilendiren bir durum yok. Ama iyi niyetinizden öğrencinin durumunu bildirebilirsiniz.

Hocam bu savunmanızda sehven unutulmuştur deyin. sonraki her devamsızlıkta da idareye bir dilekçe verin dilekçenizin 15. gününde de önceki dilekçenizin durumunu öğrenmek istediğinizi bildiren bir dilekçe daha verin idare uğraşsın.

Ben bir gün dersten çıkıp idareye kaçanları haber verdim, müdür yardımcımdan gelen cevap: -havalar ısındı, kaçarlar. Hiçkimseyi aramadı ağzım açık geri döndüm. Demem o ki suçu sizin üzerinize atmaya çalışıyorlar. Haber verseniz belki de takmayacaklar bile. Siz deftere işlemişsiniz, gerisi onların, kapıdaki görevlinin suçu. Savunmanızda sizi düşürmeye çalıştıkları durumun farkında olduğunuzu belirten akılcı cümleler yazın.

Srebrenica' Alıntı:
Siz siz olun ara saatlerde dersi terk eden öğrencileri anında idareye bildirin. İdare ailesini arayıp gereğini yapsın.
..
bunu da biz yaparsak idareciler ne yapacak. öğrenciyi takip etmediklerine göre 9-5 borsa açıp endeksi takip ederler artık :puhaha:

MEMEK' Alıntı:
Arkadaşlar 6. derste bir öğrenci gelmedi ve yok yazdım.Sonra babası birkaç gün sonra geldi okula ve oğlum okuldan kaçıyor neden haber vermiyorsunuz diye idari hesaba çekti. Sonra o sinirlenen idare üç öğretmen neden kaçan öğrenciyi idareye bildirmeniz diye savunmamızı isteniyor. Sizce arkadaşlar gelmeyen öğrecni yok sayılır ve devamsızlığı müdür yardımsıcı girer idareye öğrenci yok diye öğretmen de savunma isteyebilir mi?
..
yönetmeliklerde belirtildiği şekilde devamsızlık fişine öğrenci devamsızlığı işlenmiştir. gün sonunda devamsızlıkları e-okul sistemine girmek ve veliye bildirmek öğretmenin görevi değildir.
..
demeniz yeterli.

yadigartbaykal' Alıntı:
idarenin söylediği şey doğru. düzgün bir okulda ders arasında kaçan öğrenci idareye bildirilir. öncelik öğretmenin bildirmesidir, sınıf başkanı da görevlendirilebilir bu konuda. fakat sizin idare suçu kendi üzerinden atmak için daha önce yapmadığı bir uygulamayı sizden istemiş o ayrı mesele
..
Doğru değil hocam. Her sene SENE BAŞI ÖĞRETMENLER KURULU' nda geç kalan öğrenciler hakkında uygulanacak yöntemler hemen hemen tüm okullarda konuşulur. bu kurullarda bu konu hakkında DAHA ÖNCE GEÇ KALAN / ARA DERSLERE GİRMEYEN ÖĞRENCİ OKUL İDARESİNE BİLDİRİLECEKTİR şeklinde bir karar almadıysa öğretmenin tek görevi GELMEYEN ÖĞRENCİYİ DEVAMSIZLIK FİŞİNE YAZMAKTIR

yok yazarak yoklama fişiyle zaten idareye bildirmişsiniz daha ne yapacaktınız. yoklamaları günü gününe girselerdi farkederlerdi. siz de böyle savunma verin.

savunmanızda ".... tarihinde 6. ders saatinde .. numaralı ... sınıf öğrencisi ... yoklama defterine yazılarak derse girmediği İDAREYE BİLDİRİLMİŞTİR "

yazın başkada idareye hiçbir savunma yapmayın. gerisini onlar düşünsün. Gıcıklık olsun diyorsanız ara sıra noldu kaçan öğrenci hesabını verebildiniz mi filan diye laf sokuşturun..

MEMEK' Alıntı:

idare tamamen saçmalamış... Hıncını sizden almaya çalışmış ama tutar dalı yok.... kim ne derse desin...

Yok böyle bir saçmalık.. Defteri imzalayan mmüdür yardımcından savunma istendimi. sen görevini yerine getirmişssin hocam.

ilöğretim kurumlar yönetmeliği' Alıntı:
Derse Devamsızlık
Madde 26 — Normal ve ikili öğretim yapan okullarda ilk derse girdiği hâlde sonraki bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine ivedilikle bildirilir ve devamsızlığı yarım gün sayılır.
burada sadece veli haklı.
veliye haber vermeyen idare görevini aksatmış.
derse girildiğinde yoklamada bir anormallik olduğunu gören ders öğretmeni bu konuda idareyi ivedilikle bilgilendirmediği için asıl suçludur. test edilmiştir. :)

Eğer bir öğrenci önceki derslere girmiş ve sizin dersinizde yok ise tavsiyem tutanak tutmanız yönündedir. İçinde bulunduğumuz hafta içinde 10'a yakın öğrencim dersim öncesinde okuldan kaçmıştı.

* Bana ve idareye bilgi vermeden ayrıldıklarını belirten,
* Ad,soyad ve numaralarını eklediğim,
* Sınıf Başkanıyla birlikte imzaladığım bir tutanağı İdareye teslim ettim.

Kafam kulağım rahat. Tavsiye ederim...

Ne idareye arkanızı yaslayın, ne veliye güvenin. Herkes kendi lehine sorguluyor olayları. O veliye sormak lazım; Kaç toplantıya katılmış, okul saatleri içinde hiç öğrenci durumunu sormaya gelip öğrencisine "Seni takip ediyorum" hissini vermiş mi ?

mystreous' Alıntı:
Siz yoklama kağıdına yok yazarak zaten idareye bildirmişsiniz. İlla gidip dürtmeniz mi gerekiyormuş? Sizin idare toy galiba.
Savunmanıza da bence bu şekilde yazın. "Öğrencinin okuldan kaçtığını yoklama kağıdında belirttiğinizi, idarenin bu konudaki dikkatsizliğini" belirtin.
Müfettiş geldiğinde de bir fırça da müfettişten yer okul idaresi.
:++:

hasari' Alıntı:
Günün sonunda defterleri kontrol edip altına kim imza atıyorsa onların savunmasını istesin. Yani kendi savunmalarını alsınlar, sizi ilgilendiren bir durum yok. Ama iyi niyetinizden öğrencinin durumunu bildirebilirsiniz.
Hocam olayın şokunu attıktan sonra evde aklıma geldi Defterin altına Müdür yardımcısı imza atıp mühürü yapıştırıyor.Madem bizden savunma istiyorsun müdür yardımcısında iste.Ayrıca bizim okulda kaçan öğrenci çok ve benim dersimde kaçan olursa hemen bildiriyordum nedense o gün kafam yerinde değildi bildirmedim.

öğrenci gelmedi diye tek tek haber vereceksek neden kağıda gelmedi diye yazıyoruz. kağıda bakan idareci öğrencinin kaçtığını anlayamıyor mu ne saçma bir iş ya :verymad:

MEMEK' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Hocam olayın şokunu attıktan sonra evde aklıma geldi Defterin altına Müdür yardımcısı imza atıp mühürü yapıştırıyor.Madem bizden savunma istiyorsun müdür yardımcısında iste.Ayrıca bizim okulda kaçan öğrenci çok ve benim dersimde kaçan olursa hemen bildiriyordum nedense o gün kafam yerinde değildi bildirmedim.
Söyledik ama belkide sinirden algılayamadın. :)

Geri