Derse gelmeyen öğrenci için savunmam istendi.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
idarecilik eskiden zormuş şimdi herşeyi öğretmen yapıyor not girişinden tutda bir çok iş hep öğretmende idareclik yatış yeri full ekders sabahtan akşama kadar bilgisayarda oyun oyna sorun çıkarsa öğretmene suçu at oh ne ala fırsatını bulduğum anda sınavına gireceğim .

şu halimle 5 idarecinin yaptığı işi tek elimle yaparım.

hocam sizden bu tarz bişey istenmişse cevap yazın gerekeni yaptığınızı idarenin sorumsuzluğunu belirtin.siz zaten olması gerekeni yapmışsınız..yok yazmışsınız..ve idareyi de bukonudan dolayı 145 ve il veya ilçe mem şikayet edin...görsünler o zaman..

Ders aralarında derse girmeyerek okuldan kaçan öğrenciyi dilekçe ile disipline vermek, öğrencinin girmediği dersin öğretmeninin görevidir. Yönetmelik gereği böyle diye biliyorum. O açıdan idare tarafından sizden niçin dilekçe ile bize bildirmedin gibi bir savunma istenmesi normal. ( Önceki çalıştığım lisemde müdür yardımcımız herşeyi kuralına uygun olarak yaptığı için 2-3 öğrencide ben vermiştim disipline dilekçeyle. ) Bencede ibret alınması gereken olay.

melih444' Alıntı:
Sizde karşı dilekçe vererek sorun hesabı.
Mevzuatta belirtilen esaslar dışında hiçbir gerekçe olmadan , okul idaresi tarafından giriş ve çıkışların kotrol edilmesi gerekirken öğrencinin derse giriş veya çıkışını denetlemek veya zorla derse sokmak gibi bir yükümlülüğüm veya yasada belirtilmiş herhangi bir zorunluluğum olmamsına rağmen şahsıma tebliğ edilmiş olan savunma talebi yazısı bıktırma yıldırma ve ve kamu personelininin bilerek ve isteyerek işini zora sokup hata yapmaya veya istifa etmeye zorlamaktır.Bu konuda uğrayacağım maddi ve manevi zararlarla ilgili olarak
Yasal tüm haklarım saklı kalmak kaydıyla konuyla ilgili tarafıma ivedilikle bilgi verimesini arz ederim

gibi veya daha sert yada yumuşak bir dilekçe ile hakkınızı arayabilirsiniz.
bu güzelmiş hocam sağol ileride bize de lazım olabilir.

zulfikar1985' Alıntı:
Ders aralarında derse girmeyerek okuldan kaçan öğrenciyi dilekçe ile disipline vermek, öğrencinin girmediği dersin öğretmeninin görevidir. Yönetmelik gereği böyle diye biliyorum. O açıdan idare tarafından sizden niçin dilekçe ile bize bildirmedin gibi bir savunma istenmesi normal. ( Önceki çalıştığım lisemde müdür yardımcımız herşeyi kuralına uygun olarak yaptığı için 2-3 öğrencide ben vermiştim disipline dilekçeyle. ) Bencede ibret alınması gereken olay.
her derse gelmeyeni disipline verseydik ooo.
öğrenci sevkli izinli olabilir faaliyette olabilir. bunları idare bilir. öğretmenin yoklamada yok yazması üzerine düşeni yaptığı anlamına gelir.

zulfikar1985' Alıntı:
..
benim bildiğim o yönetmelikte sadece "ARA DERSLERE GİRMEYEN ÖĞRENCİ KINAMA CEZASI ALIR" diyor. öğretmen bildirir demiyor... bkz (mevzuat.meb.gov.tr/html/26408_0.html)
..
Disiplin cezasını gerektiren davranışlar
MADDE 12 – (1) Cezayı gerektiren davranışlar şunlardır:
a ) Kınama cezasını gerektiren davranışlar;
8 ) Okula geldiği hâlde özürsüz olarak derslere, uygulamalara, etütlere, törenlere ve diğer sosyal etkinliklere geç katılmak veya erken ayrılmak,

Hocam sen dersine girersin yoklamanı alırsın.Yoksa yok yazarsın bu kadar basit.Kimseye bişey belirtmene gerek yok.Öğrencinin kaçtığını sen nerden bileceksin.

Geri