gelecek' Alıntı:Arabanın tekeri patlamış. Yerine stepne takılmış. (Şimdiki durum bu)
Stepne çıkarılıp gaza basılmak isteniyor. (Yapılmak istenen)
Dershane de kimya öğretmenimiz Kıbrıs asıllıydı. İngiliz sistemini iyi bilirdi. İzmir'de dershaneciliği başlatan Kubilay dershanesinin ilk kadrosundaki öğretmenlerden biriydi.
Bize dediği şuydu. İngiltere de üniversiteye gitmek için iki şart vardır.
-Ya çok zeki olacaksınız.
-Ya çok zengin olacaksınız. (haklıydı tabii ki)
Çoğumuzun ailesinin durumu orta gelir düzeyinde olduğu için öğretmen olduk. Zengin çocuğu öğretmen olmaz 2. seçeneği eliyorum. Geriye sadece çok zeki olmak kalıyor kaçımız Türkiye'de ilk 1000 de yer aldı üniversite sınavında? İkinci seçeneği de eleyebilir miyim? Eğitim sistemimiz sayesinde biz buradayız bir şekilde.
2002 yılında girdiği üniversite sınavında sözel bölümde yüzde 23"lük, sayısal bölümde ise yüzde 85"lik dilimde yer alan ve barajın 120 puan olduğu sınavda 134.5 (benim 202 aldığım sistem) puan alarak Türkiye"de bir üniversiteye girmeye hak kazanamayan Sümeyye Erdoğan gibi arkasında rüşvet veren birileri yoktur herkesin arkasında.
Cemaati kesinlikle savunmuyorum. Profil resminden bellidir. Benim derdim ahmetin mehmetin çocuğunun umudu. Umudu insanların elinden alırsanız görün neler olacağını.
bilisimci_009' Alıntı:Arkadaşlar Allah aşkına hanginiz Dershaneye gitmeden üniversite kazandınız Hanginiz Dershaneye gitmeden KPSS ye girdiniz. Şu an ki eğitim sisteminde dershane şart.Meb de öğretmensen sana öğretmenliğin haricinde 50 tane sorumluluk ve evrak işi yüklüyor.KAYNAK KİTAP - TEST almak okulda yasak diyor. Öğretmenin performansını düşürüyor.Öğrenciler desen okulda zaten ne otur diye biliyorsun ne sus çünkü suç. Sonra gel sen bu öğrencileri devlet okululunda sınava hazırla. Hadi normal liseleri geçtik meslek liseleri imamhatipler ne olacak eski haline geri dönecek. DERSHANELERİN KAPANMASI DEMEK EĞİTİME DARBE DEMEK.Ama kapatmak için kime söz verildi hangi pazarlığın kurbanı onu bilemem
halk' Alıntı:Osloda çok pis pazarlıklar yapıldı. Kışın hatırlarsanız cemaat MIT'in oldukça üzerine gitmişti ve Oslo pazarlıklarını deşifre ettirecekti. Ortalık gerilmişti. Oslodan döner dönmez dersaneleri kapatacağız demeye başladılar. Konu ısındı şimdi barzani vs gelirken tekrar gündeme getirip meclisten geçirecekler. Oslodaki pazarlıklarda neler döndüğü ortada.
Osloda PKK ile görüştü isek en adi namussuz, şerefsiziz. (İki hafta sonra) Evet, doğru, görüştük, ama...
gazierin' Alıntı:arkadaşlar dersane hiç bir şey öğretmiyor.1 sene içinde insana ne öğretebilriler sadece test mantığı insanlar önce bakış açısını değiştirmeli.çoğu insan dersaneye gitmek için gidiyor.e öğrenme ortamlarının geliştiği bu çağda bt öğretmenlerinin dersaneyi savunması çok ilginç
gazierin' Alıntı:arkadaşlar dersane hiç bir şey öğretmiyor.1 sene içinde insana ne öğretebilriler sadece test mantığı insanlar önce bakış açısını değiştirmeli.çoğu insan dersaneye gitmek için gidiyor.e öğrenme ortamlarının geliştiği bu çağda bt öğretmenlerinin dersaneyi savunması çok ilginç
halk' Alıntı:gazierin' Alıntı:arkadaşlar dersane hiç bir şey öğretmiyor.1 sene içinde insana ne öğretebilriler sadece test mantığı insanlar önce bakış açısını değiştirmeli.çoğu insan dersaneye gitmek için gidiyor.e öğrenme ortamlarının geliştiği bu çağda bt öğretmenlerinin dersaneyi savunması çok ilginç
Arkadaşım her ne olursa olsun. İnsan haklarına tamamen aykırı kapatma işi.
Aynı mantıkla her yeri kapatabilirsin. Devletin Et-Balık Kurumu varken niçin diğerlerinden et alınıyor deyip kasapları kapatabilirsin.
Sümerbank varken ayakkabıcıları kapatabilirsin.
Bu durumda devlet komünist devlet olur. Özel teşebbüs yok. Peki öyleyse komünist devlet olma durumunda herkesin geliri aynı olacak mı? Bizim de gemiciklerimiz olacak mı?
Yoksa birilerinin çocukları Amerikada okurken bizimkiler 40-50 şer kişilik, İngilizce dersine bedencinin girdiği vs... okullarda mı okuyacaklar?
halk' Alıntı:gazierin' Alıntı:arkadaşlar dersane hiç bir şey öğretmiyor.1 sene içinde insana ne öğretebilriler sadece test mantığı insanlar önce bakış açısını değiştirmeli.çoğu insan dersaneye gitmek için gidiyor.e öğrenme ortamlarının geliştiği bu çağda bt öğretmenlerinin dersaneyi savunması çok ilginç
Aynı mantıkla her yeri kapatabilirsin. Devletin Et-Balık Kurumu varken niçin diğerlerinden et alınıyor deyip kasapları kapatabilirsin.
Bu durumda devlet komünist devlet olur. Özel teşebbüs yok. Peki öyleyse komünist devlet olma durumunda herkesin geliri aynı olacak mı? Bizim de gemiciklerimiz olacak mı?
Yoksa birilerinin çocukları Amerikada okurken bizimkiler 40-50 şer kişilik, İngilizce dersine bedencinin girdiği vs... okullarda mı okuyacaklar?a
gazierin' Alıntı:halk' Alıntı:gazierin' Alıntı:arkadaşlar dersane hiç bir şey öğretmiyor.1 sene içinde insana ne öğretebilriler sadece test mantığı insanlar önce bakış açısını değiştirmeli.çoğu insan dersaneye gitmek için gidiyor.e öğrenme ortamlarının geliştiği bu çağda bt öğretmenlerinin dersaneyi savunması çok ilginç
Yoksa birilerinin çocukları Amerikada okurken bizimkiler 40-50 şer kişilik, İngilizce dersine bedencinin girdiği vs... okullarda mı okuyacaklar?a
arkadaşım et balık kurumu ile eğitim sistemi karşılaştırman ilginç.kapitalist sistemde de herkes herşeyi yapamaz.mesela tekel bayilerinde 22.00 den sonra alkol satmak gibi.bu durumu komünist ülke mantığına da götürmen anlaşılmaz.
dersane hiç bir eğitim vermez sadece ezber test.mesela fizik dersi vardır ama sadece ezber. herhangi bir labaratuvar yoktur.siz eğer 3.dünya ülkesi olmak istiyorsanız o sizin bileceğiniz iş.
halk' Alıntı:gazierin' Alıntı:halk' Alıntı:gazierin' Alıntı:arkadaşlar dersane hiç bir şey öğretmiyor.1 sene içinde insana ne öğretebilriler sadece test mantığı insanlar önce bakış açısını değiştirmeli.çoğu insan dersaneye gitmek için gidiyor.e öğrenme ortamlarının geliştiği bu çağda bt öğretmenlerinin dersaneyi savunması çok ilginç
Bu durumda devlet komünist devlet olur. Özel teşebbüs yok. Peki öyleyse komünist devlet olma durumunda herkesin geliri aynı olacak mı? Bizim de gemiciklerimiz olacak
arkadaşım et balık kurumu ile eğitim sistemi karşılaştırman ilginç.kapitalist sistemde de herkes herşeyi yapamaz.mesela tekel bayilerinde 22.00 den sonra alkol satmak gibi.bu durumu komünist ülke mantığına da götürmen anlaşılmaz.
dersane hiç bir eğitim vermez sadece ezber test.mesela fizik dersi vardır ama sadece ezber. herhangi bir labaratuvar yoktur.siz eğer 3.dünya ülkesi olmak istiyorsanız o sizin bileceğiniz iş.
Tütün ve alkok ürünleri satan tekel bayileri ile ilim-ifran yuvalarını bir tutan ve karşılaştırmaya sokan zihniyet.
Üniversite mezunu olmak cehaleti ortadan kaldırmıyor.gelecek' Alıntı:Ne Gülen nede Erdoğan üniversite mezunu bizim hak ettiğimiz işte bu.uhaha:
versace' Alıntı:Kimsenin tarafı değilim fakat bilinmesi gerekenler var. Ben mesleğe başlarken 2005 te öğretmenlere sabah 8 akşam 17:00 mesai şartı ve mebin özelleşmesi ecevit zamanında bile düşünüldü. AK partiye 11 yıllık iktidar hayatını incelerseniz eğitim alanında tamamen fiyasko ile sonuçlandı. Tayip bey son dönemde bakanlara karşı gayet sert tutum içinde örneğin ömer beyin akibeti başarılı olsa idi iç işlerine alacaktı ama çok kötü bir makam bırakma oldu hatırlayalım. Bakanlık çalışanları(müsteşarlar) bu kadar baskıda olunca yada birilerinin isteklerini yerine getirmek istemeyince ömer bey zamanındaki gibi (4+4+4 itiraz eden müsteşarlar o dönem gitti meb sitesinden bakın) harcanınca mebde hataları örtmek için yeni gelenler farklı ilginç çözümler üretti. Bu icraatları olursa :
1) Özel okullarla meb okullarını kıyaslayacaklar (imkanlarımız aynı olacak emin diyecem ama hayall olur..)
2) Meb de performans kriteri getirilecek gariban ailelerin çocukları zaten olduğu seviyeden düşük olacak onlar bize kalacak (bu seneki başarı oranı %50 altında olursa sınav yenileme şartını düşünün) bizden seviyesi düşük öğrenci ile bilim adamı yetiştirmemiz istenecek.
3) Okulların eğitim kısmı zaten iyice yıprandı artık kimse eğitime bakmayıp sadece netice yani öğretimdeki başarıya bakacaklar
4) Seviyesi düşük sınıflarda başarısızlığın açıklaması kötü öğretmen başarısız öğretmen olup iş kaygısı haksız rekabete dönüşecek.
bence şu anda yapılmak istenen : yemeği kötü yapıp da kendini geliştirmeyen bir bayanın eşinin dışarıda lokantada yemek yemesine kızmasıdır...